4/7/19

Άτεγκτη Γερμανίδα, δεξιόστροφη και ιδιαίτερα σκληρή με την Ελλάδα η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Άτεγκτη Γερμανίδα, δεξιόστροφη και ιδιαίτερα σκληρή με την Ελλάδα η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει  από το ιστορικό της διαδόχου του ανεκδιήγητου Γιούγκερ που παρατίθεται ποιο κάτω.
Γεννήθηκε το 1958 στις Βρυξέλλες, με τον πατέρα της, Ερνστ Άλμπρεχτ, να υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του τότε Γερμανού Επιτρόπου, φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο μέχρι τα 13 της χρόνια και μιλάει εξαιρετικά γαλλικά και αγγλικά, ενώ υποστηρίζει την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά την αναλάβει, θα είναι προφανώς το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα καριέρας της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό.
Θα είναι ωστόσο μόνο ένα από τα επιτεύγματα της Γερμανίδας, η οποία έχει συνηθίσει από νωρίς στις «νίκες».
Σπούδασε Οικονομικά στο Γκέτινγκεν και το Μύνστερ και κατόπιν στο London School of Economics, όπου μάλιστα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ρόουζ Λάντσον», καθώς θεωρείτο πιθανός στόχος της γερμανικής αριστερής τρομοκρατίας.
Λίγο μετά αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική, για να αποφοιτήσει το 1987 από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου.Τα επόμενα χρόνια απέκτησε επτά παιδιά με τον καθηγητή Ιατρικής Χάικο φον ντερ Λάιεν και μάλλον αποτέλεσε ιδανική επιλογή για το υπουργείο Οικογένειας στην πρώτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, το 2005.
Ακολούθησαν το υπουργείο Εργασίας το 2009 και το υπουργείο Άμυνας το 2014 και το 2017, θέση για την οποία φημολογείται ότι «εκβίασε» την Καγκελάριο, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από την πολιτική.Το έργο της στα υπουργεία από όπου πέρασε ουδέποτε έμεινε απαρατήρητο.
Ως υπουργός Οικογένειας διέθεσε ένα σημαντικό ποσό για την δημιουργία παιδικών σταθμών, προκαλώντας την αντίδραση του κόμματός της, ενώ θεσμοθέτησε και την δίμηνη άδεια πατρότητας, την οποία οι Βαυαροί εταίροι της του CSU περιέγραψαν ως «πρακτική στην αλλαγή πάνας».Ως υπουργός Εργασίας καλλιέργησε το προφίλ της «κοινωνικής συνείδησης» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τασσόμενη υπέρ της χαλάρωσης των όρων μετανάστευσης εργατικού δυναμικού στην Γερμανία, υπέρ της εισαγωγής του κατώτατου μισθού, υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και υπέρ της ποσόστωσης στην συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων.
Εκείνη την περίοδο το όνομά της ακούστηκε ακόμη και για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου, αλλά οι εσωκομματικές ισορροπίες τελικά άλλαξαν τα σχέδια της κυρίας Μέρκελ.Το 2014 όλοι πίστευαν ότι η Καγκελάριος θα της ανέθετε το υπουργείο Υγείας.Η ίδια ωστόσο είχε μεγαλύτερες – και πιο διεθνείς – φιλοδοξίες.Ζήτησε επιτακτικά το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο όμως δεν συνεχίστηκαν οι προηγούμενες επιτυχίες της.
Η ίδια υποστήριζε πάντα την ενεργότερη εμπλοκή της Γερμανίας σε διεθνείς αποστολές, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις όμως την εξέθεσαν κατ΄επανάληψη.Κακή συντήρηση, ελλείψεις και διοικητικές δυσλειτουργίες την έφεραν συχνά στην -αρνητική- επικαιρότητα και το όνομά της βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά στις τελευταίες θέσεις των δημοσκοπήσεων σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των Γερμανών από τους υπουργούς τους.
Αν προστεθεί σε αυτό και η κατηγορία για λογοκλοπή στο διδακτορικό της, από την οποία τελικά απαλλάχθηκε, θα έλεγε κανείς ότι η δημόσια εικόνα της ενδεχόμενης Προέδρου της Επιτροπής έχει τα τελευταία χρόνια – αν μη τι άλλο – σκιές.Ίσως για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είναι και μητέρα επτά παιδιών, να αποφάσισε και την ανάθεση πολλών από τις υποθέσεις του υπουργείου Άμυνας σε ιδιωτική εταιρία, η οποία κόστισε στους Γερμανούς 200 εκατομμύρια σε δύο χρόνια.
Για την υπόθεση αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες Εξεταστική Επιτροπή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στην οποία η κυρία φον ντερ Λάιεν παραπέμφθηκε καθώς δεν έπεισε με τις εξηγήσεις της στο αρχικό στάδιο.Για αυτόν τον λόγο η επιλογή της ως διαδόχου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας – κυρίως από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Πρασίνων.
Εκτός από την Ομοσπονδιακή Προεδρία – στην οποία λέγεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ προωθούσε παλιότερα τους πιθανούς δελφίνους του CDU – το όνομά της έχει κατά καιρούς ακουστεί για πολλές θέσεις: για το υπουργείο Οικονομικών μετά την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και πρόσφατα για την θέση του γερμανού Επιτρόπου.
Η κυρία Μέρκελ θα την προτιμούσε ενδεχομένως και ως διάδοχό της στο κόμμα, αλλά η αρνητική της εικόνα στην κοινή γνώμη δεν επέτρεψε στα σχέδιά της να προχωρήσουν.Οι φίλοι της Γερμανίδας πολιτικού λένε συνήθως ότι «αφού μπορεί να διοικήσει το υπουργείο Άμυνας, μπορεί να κάνει τα πάντα».
Οι εχθροί της ωστόσο, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, επιμένουν ότι πρόκειται για «υπερτιμημένη περίπτωση, δημιούργημα των ΜΜΕ».Απέναντι στην Ελλάδα η κυρία Φον ντερ Λάιεν υπήρξε πάντα αυστηρή.Ήδη το 2011 ζητούσε να δοθούν από την Αθήνα εγγυήσεις για την οικονομική βοήθεια των εταίρων π.χ. με τα αποθέματα χρυσού και συμμετοχή σε δημόσιες επιχειρήσεις.
Η πρότασή της απορρίφθηκε εμφατικά από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αρκετά πιο ευγενικά από την Άνγκελα Μέρκελ.Σε όλη την διάρκεια των ελληνικών προγραμμάτων υποστήριζε πάντως σθεναρά την πολιτική των μνημονίων, ενώ είχε ασκήσει κριτική και για την πολιτική προσέγγισης προς την Μόσχα.

12 σχόλια:

  1. Ἄν εἶναι σοβαρή, δική μας εἶναι, τῶν ἀληθινῶν Ἑλλήνων, καί ἄρα καί τῶν Ὀρθοδόξων. Ἀντίθεη (π.χ παπίστρια) νά μήν εἶναι μόνο, διότι τότε θά εἶναι βάρβαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας μη Ορθόδοξος, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ούτε σοβαρός, ούτε Έλληνας; Με τον φανατισμό σου, δυσφημείς, δύστυχε, τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Είσαι ένα με τούς φανατικούς ισλαμιστές.

      Διαγραφή
    2. Δέν εἶπα αὐυτό πού κάνεις ὅτι κατάλαβες Νάτιβιστ.
      Πάψε νά παραποιῆς, πιστεύω ἐσκεμμένα, ὅσα γράφω.

      Δική μας δέν σημαίνει Ὀρθόδοξη, σημαίνει μέ κάτι καλό στόν χαρακτῆρα, συνενοήσιμη, πού δέν ἔχει παρωπίδες κατά τῆς Ὀρθοδοξίας καί κατά τοῦ Ἑληνισμοῦ ἐκ προοιμίων.
      Ἄλλα διαβάζεις καί ἄλλα καταλαβαίνεις καί ξέρεις γιατί;
      Διότι ἀκοῦς Ὀρθοδοξία καί βγάζεις σπυράκια.

      Διαγραφή
    3. Γράφοντας στις μεταμεσονύκτιες ώρες, προφανώς μετά το απόδειπνο, δεν έχεις πνευματική διαύγεια και γράφεις ό,τι θέλεις.

      Διαβάζω: "Ἄν εἶναι σοβαρή, δική μας εἶναι, τῶν ἀληθινῶν Ἑλλήνων, καί ἄρα καί τῶν Ὀρθοδόξων".

      Παραποιώ και μάλιστα εσκεμμένα(!) όσα γράφεις; Αν δεν κατάλαβα, αυτό οφείλεται σε σένα και όχι εμένα που σού κάνω την τιμή να σε διαβάζω και σχολιάζω.

      Και ύστερα ακολουθεί μεταμεσονύκτιος "επεξήγηση", που θα έπρεπε να είμαι μάντης για να καταλάβω, για να καταλήξει στο αχτύπητο επιχείρημα "Διότι ἀκοῦς Ὀρθοδοξία καί βγάζεις σπυράκια".... Αδύνατον να μπω στον τρόπο σκέψης σου!

      Διαγραφή
  2. Από Wikipedia:
    Ursula von der Leyen was born in Ixelles, Brussels, where her father Ernst Albrecht worked as one of the first European civil servants from the establishment of the European Commission in 1958..... Her father served as Prime Minister of Lower Saxony from 1976 to 1990....
    The Albrecht family was among the patrician (hübsche) families of the Electorate and Kingdom of Hanover and many of her ancestors were civil servants who served the Hanoverian electors who were also Kings of the United Kingdom.[8] Ursula von der Leyen is also a descendant of Baron Ludwig Knoop, a cotton merchant from Bremen and one of the most successful entrepreneurs of the 19th century Russian Empire.[9] She is the niece of the conductor George Alexander Albrecht and a first cousin of the conductor Marc Albrecht.
    She is married to Heiko von der Leyen, a professor of medicine, the CEO of a medical engineering company and a member of the von der Leyen family, an aristocratic family noted as silk merchants and industrialists. She met him at a university choir in Göttingen.
    They have seven children, born between 1987 and 1999.The von der Leyen family are Lutheran members of the Evangelical Church of Germany.
    Ursula von der Leyen is a native speaker of both German and French; in addition she speaks fluent English, having lived for a combined five years in the United Kingdom and the United States

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Υπουργείο Οικογένειας ήταν της πλάκας - βατήρας για περαιτέρω ανέλιξη. Το Υπουργείο Εργασίας απλώς εκτελεί τις εντολές των βιομηχάνων του Ρουρ, που ελέγχουν την Γερμανία μετά τον Βίσμαρκ. Α, αυτοί ελέγχουν και τα περισσότερα ΜΜΕ, οπότε τα καλά παιδιά προάγονται.
    Όντως πίεσε να πάρει το Αμύνης, όπου ήταν και το πρώτο που θα έπαιρνε αποφάσεις και θα διοικούσε. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Αμύνης, τον Τύπο (και την Δικαιοσύνη), χειρότερος Υπουργός από την εν λόγω κυρλια δεν πέρασε.
    Να υποθέσουμε λοιπόν ότι στην νέα της θέση θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλά - να εκτελεί εντολές χωρίς πολλά-πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτικός τρίτης σειράς και άνευ προσόντων, επελέγη απλώς και μόνον επειδή η θέση έπρεπε (;) να πάει στην Γερμανία.

    Η Ευρώπη των λαών, για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρωπαία ορθόδοξη γράφει η ταυτότητα της απο οτι κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σταθώ μόνο στο :"They have seven children"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὁ Γερμανικός τύπος δέν εἶναι καί τόσο ἀξιόπιστος. Ἐλέγχεται ἀπό κέντρα ἐκτός Γερμανίας, πού ἐμποδίζουν τήν ἀντικειμενική πληροφόρηση. (τόν ἔλεγαν Udo Ulfkotte...).
    Γιά νά τά βάζουν λοιπόν μέ τήν κα Usrsula Von der Leyen κάποιες Γερμανικές ἐφημερίδες, ἴσως δέν εἶναι διότι αὐτά πού τῆς καταμαρτυροῦν εἶναι ἀντικειμενικῶς ὀρθά.

    Ἀλλοῦ εἶναι τό θέμα: Ποιό Μπρέξιτ μέ συγγενῆ τῆς ἀγγλικῆς βασιλικῆς οἰκογένειας στό τιμόνι τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως; Περί ἀνορθώσεως τῶν εὐγενῶν πρόκειται σέ ἕναν κόσμο ἀλλιώτικο.
    Ἐκεῖ ἐνδέχεται νά ἔχουμε καί ἐμεῖς πρόβλημα, μαζί μέ τούς Γάλλους πού δέν εἶναι εὐγενεῖς, οὔτε νεο-εὐγενεῖς τύπου Μακρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Ποιό Μπρέξιτ μέ συγγενῆ τῆς ἀγγλικῆς βασιλικῆς οἰκογένειας στό τιμόνι τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως; Περί ἀνορθώσεως τῶν εὐγενῶν πρόκειται σέ ἕναν κόσμο ἀλλιώτικο<

      Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις. Μού το κάνεις λιανά;

      Διαγραφή
  8. Kai ετσι διεπιστωνουμε οτι πληρωσαμε ακριβα και θα συνεχισωμεν να πλερωνουμε το 1940.
    Κατα τα αλλα περιμενετε αποζημιωσεις.Εαν οι σημερινοι Ελληνες εγνωριζαν τι μελλει γενεσθαι θα ειχανε ενταχθει ολοι στην Βερμαχτ.Τωρα ειμεθα και ξεπουλημενοι απο συμμαχους και εκτεθειμενοι.Σε αντιθεση με την επιτηδειο ουδετερα γειτωνα Τουρκια. Ο Χιτλερ διακηρρυτε στο ΡΑΙΧ ΣΤΑΙΓ οτι μονον εαν συνυπαρξουν η Ελληνικη ευστροφια (Οδυσσευς) με την Γερμανικη σταθεροτητα και προγραμματισμο (η καπως ετσι ) τοτε θα επιτευχθει το ιδανικον. Οι εκ της γης του Ζηνος λοιπον καταγομενοι ντωυτσ Λαντ ΔΙΟΣ λαντ λασ πετρα εξου και ΕΛ ΛΑΣ .και ΝΙΟΥ ΖΗ ΛΑΝΤ ΦΙΝ ΛΑΝΤ ΦΩΚ ΛΑΝΤ , ειναι αδελφη ρατσα μας. Κι οχι η δεκατη τριτη φυλη του ΔΑΝ οι Βρεττανοι οι οποιοι δεν εχουν μονιμους φιλους αλλα μονιμα συμφεροντα. Οι Γερμανοι διηκειντο παντοτε φιλικα στην Ελλαδα. Το μεγα λαθος του 1940 αργησαμε να αντιληφθουμε οτι το πληρωνουμε ακριβα. Τα νατηλικια των δηθεν επαναστατων ( εαμ ελασ ) που συμμαχησαν με τουσ σφαγεις τσαμηδες και ηθελαν και θελουν αποσχιση της μακεδονιας τα πληρωσαμε και πληρωμαμε ακριβα. Οταν ο Γερμανος πει οτι ο ταδε ειναι φιλος εννοει οτι ειναι φιλος.Οταν ο Γερμανος πει οτι εανν μου σκοτωσεις εναν στρατιωτη εγω θα σκοτωσω τριακοσιους εννοει οτι θα σκοτωσει τριακοσιους , οχι διακοσιες ενενηντα εννεα ουτε τριακοσιους εναν. Σε αντιθεση με τους εδω καταφεροντες κυβερνωντες που ελληνες στραιιωτες απηχθησαν σκοτωθησαν ατιμαστηκαν στην κυπρο 1974 και εδω ελεγαν οτι η κυπρος κειται μακραν. Οσο για τις γερμανικες ενοπλες δυναμεις, εαν αξιολογησωμεν τις αγγλικες οτι οντως υπερτερουν σε θενματα συλλογης πληροφοριων, μιλαμε για τον πιο αξιομαχο σΤΡΑτο στον κοσμο, διχως ομως να προσεγγιζουν την ευστροφια και προσαρμοστικοτητα και το απροοπτο του ελληνος στρατιωτου. Δεν συναντησα πιο οργανωμενο στρατο με αξιοκρατια εκτος του Γερμανικου. Οσο για τους αλητες που αφου εκτελουσαν εναν γερμανο ταχυδρομο και εξαφανιζοτανε στα βουνα αφηνοντας γυναικοπαιδα να εκτελουνται οχι αντισταση εκαμαν αλλα επρεπε να εκτελουνται απο ελληνες κι οχι απο γερμανους. Τωρα πιειτε τον μελανα ζωμον .Η Γερμανια ειανι η νεα δυναμη που τελικως θα επικρατησει ευρωπη και μεσογειο. Τελος.Παρτε καμμια τορπιλλα να αντεξουμε τους απεναντι κι αφηστε τις κουραδομαγκιες.Μετ α απο εξηντα βαλε χρονια θελουμε αποζημιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.