13/7/19

Ο Βρούτσης ανακάλεσε εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους


Πρόκειται για την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία αφορούσε μετανάστες, αιτούντες ή δικαιούχους διεθνούς προστασίας – Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προχώρησε στην ανάκληση πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης -της προηγούμενης κυβέρνησης- για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.
Αυτή η ΚΥΑ είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουνίου και υπογραφόταν από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.
Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία. Για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και αιτούντες διεθνή προστασία η ΚΥΑ παραπέμπει σε σχετική εγκύκλιο του 2018 η οποία διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την απόδοση ΑΜΚΑ (όπως π.χ.  τι ισχύει σε περίπτωση  ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

για τη συνέχεια Ethnos


12 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πολύ για τη Λίνα, που μιλά χωρίς να γνωρίζει και επιπλέον να βάζει τη δύσμοιρη Ελλάδα, στην ίδια θέση με τη Βρετανία. Στην Ιταλία, για τους μεν κατοίκους ΕΕ ισχύει η ευρωπαική νομοθεσία (ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους γηγενείς), αλλά για τους αλλοδαπούς από χώρες μη ΕΕ, το ετήσιο κόστος εγγραφής στο ιταλικό ΕΣΥ, είναι EUR 387,34 κατ ελάχιστον, για εισοδήματα ως 5000 ευρω ή 7,5% του δηλωθέντος εισοδήματος της προηγούμενης χρονιάς για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ ή 4% του εισοδήματος, για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.
    http://www.aslromab.it/cittadini/servizi/stranieri/index.php
    H πληρωμή είναι και προυπόθεση για απόκτηση και ανανέωση άδειας παραμονής.

    Δυστυχώς, η Λίνα, είναι άλλο ένα Ελληνόπουλο, που μεγάλωσε στην Ελλάδα του "όλα είναι τζάμπα", γιατί κάποια κορόιδα πληρώνουν το τζάμπα των άλλων. Στην Ιταλία, επειδή δεν είναι τόσο κουβαρντάδες, κανείς δε θέλει να πληρώνει τα τζάμπα των άλλων. Στην Ιταλία, ακόμα πχ και στο δημόσιο νοσοκομείο, έχει εισιτήριο, το οποίο πληρώνεται ανάλογα με το "ισοδύναμο εισοδήματος" (είναι ένας δείκτης που δίνεται από την εφορία, που περιλαμβάνει εισόδημα, καταθέσεις, μετοχές, αξία ακινήτων). Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι αλλοδαποί, απαιτούνται να φέρνουν και φορολογική δήλωση από την πατρίδα τους, για να φαίνεται αν έχουν και εκεί εισοδήματα ή ακίνητα, οπότε αυτά αθροίζονται στον ιταλικό δείκτη. Δηλαδή, το φαινόμενο Ελλάδας "είμαι ένα φτωχός και άθλιο μετανάστης με 4 παιδιά, που δηλώνω ότι ζω με 4000 ευρώ, δώστε μου τζάμπα παιδεία, υγεία, επιδόματα, αλλά έχω και 2 διαμερίσματα που νοικιάζω στην πατρίδα μου και δεν τα δηλώνω και στην Ελλάδα ζω στο νοίκι", δεν υπάρχουν.
    Το αντίθετο, στην Ιταλία, για να διατηρήσει ένας εξωκοινοτικός την άδεια παραμονής, έχει και ελάχιστο όριο εισοδήματος που πρέπει να δηλώνει, γιατί οι Ιταλοί δε θέλουν να πληρώνει ο Ιταλός τον αλλοδαπό. Πριν το "κοινωνικό επίδομα" Ντι Μάιο-Σαλβίνι, οι εξωκοινοτικοί εξαιρούνται και από κοινωνικά επιδόματα. Τώρα νομίζω δεν εξαιρούνται, οι νόμιμοι, αλλά θα πρέπει να είναι εγγεγαμμένοι στον ιταλικό ΟΑΕΔ και να μην αρνηθούν προσφορά εργασίας κατά τη διάρκεια που λαμβάνουν επίδομα, καθώς και να δείχνουν ότι ψάχνουν ενεργά για δουλειά.
    Στο σχολείο, που υπάρχει εστία για να τρώνε τα παιδιά, όλοι πληρώνουν επίσης με βάση τον δείκτη εισοδήματος που προανέφερα. Πριν την εισαγωγή βιβλίων με ηλεκτρονική μορφή, ,οι γονείς πλήρωναν και τα βιβλία του σχολείου από την τσέπη τους.

    Η Ελλάδα είναι η χώρα που η παιδεία είναι "τζάμπα", η υγεία είναι "τζάμπα", τα επιδόματα είναι "τζάμπα". Απλά κάποιοι που είναι κορόιδα, πληρώνουν τα τζάμπα των άλλων. Μετά απορεί κανείς πώς χρεωκόπησε η Ελλάδα. Στην Ιταλία θα είχε γίνει επανάσταση αν συνέβαιναν με τους αλλοδαπούς αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκαιο έχεις Oraculum,

      Η Ελλάδα είναι η χώρα που η παιδεία είναι "τζάμπα", η υγεία είναι "τζάμπα", τα επιδόματα είναι "τζάμπα". Απλά κάποιοι που είναι κορόιδα, σαν εμένα, πληρώνουν τα τζάμπα των άλλων. Μετά απορεί κανείς πώς χρεωκόπησε η Ελλάδα.
      Στην Ιταλία θα είχε γίνει επανάσταση αν συνέβαιναν με τους αλλοδαπούς αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

      Με εκπλήσσει το γεγονός πως αυτό συμβαίνει μόνο στην Ιταλία, καθ΄όσον διαβάζω πως στην Γερμανία, όπου πάλαι ποτέ υπήρχε τάξη, σήμερα γίνεται το σώσε!

      Δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αυστρία, όπου πας μη Αυστριακός ήταν......βάρβαρος. Οι Αυστριακοί είναι έξω φρενών διότι οι δικοί των εργάτες οικοδόμοι έχουν σύνταξη 800 Ευρώ και οι λάθρο πέρνουν επίσης 800 Ευρώ και χορήγηση κατοικίας και δωρεάν περίθαλψη!

      Είπαν δε στην Μέρκελ,πως αν θέλει τα φθηνά εργατικά χέρια των λάθρο,τότε να φροντίσει αυτά να έρχονται αεροπορικά και όχι μέσω της Αυστρίας.

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. «…Λυπάμαι πολύ για τη Λίνα, που μιλά χωρίς να γνωρίζει…»

      @ Oraculum,

      Μη λυπάσαι καθόλου. Αυτή «Lina Greek» είναι ένα από τα πιο γνωστά έμμισθα τρολ που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με μισθό €0.60 / post. Εννοείται βέβαια πως είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτή η «Lina Greek» να μην έχει πάει όχι απλά «μετανάστρια στην Αγγλία» αλλά ούτε πιο μακριά από τη Θήβα, οπότε τέτοιες δακρύβρεχτες ιστοριούλες είναι για να τσιμπάνε ανυποψίαστοι.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Νικόλαε,
      Η Ιταλία, δεν ήταν ποτέ ούτε Γερμανία ούτε Αυστρία. Υπάρχουν εκατομμύρια Ιταλών που τα βγάζουν πέρα τσίμα τσίμα. Μεροδούλι, μεροφάι. Οπότε το να δίνει το κράτος "τζάμπα", έχει άμεσο κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο. Το ιταλικό κράτος έχει κάνει και μελέτη, που δείχνει πως οι μετανάστες, παράγουν στην Ιταλία πλούτο δυσανάλογα μεγάλο, ακριβώς επειδή οι νόμοι της Ιταλίας, στην ουσία "αρμέγουν" το μετανάστη και του δίνουν ιθαγένεια μόνο στο τέλος μιας διαδρομής, ως ανταμοιβή. Από οικονομικής δηλαδή και μόνο σκοπιάς, η κεντροαριστερά που είναι πιο χαλαρή στη μετανάστευση, έχει δίκιο. Φοβάμαι πως στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή περισσότερα παίρνουν οι αλλοδαποί, παρά κερδίζει το ελληνικό κράτος.
      Στην Ιταλία, η μεγάλη αντίδραση γίνεται κατά των λαθρομεταναστών και των ψευδοπροσφύγων, ακριβώς γιατί, κάθονται και ταίζονται ή δουλεύουν μαύρα. Από τη μαύρη εργασία, βγάζει κέρδος ο εργοδότης, όμως δε βγάζει τίποτα το κράτος (πέρα από το ΦΠΑ λόγω κατανάλωσης). Επί Ρέντζι, μπήκαν σε μια χρονιά, 120.000 "πρόσφυγες". Ήταν και μια αιτία της ραγδαίας ανόδου του Σαλβίνι. Γιατί η "προσφυγιά", ξέρετε πώς γίνεται; Περιπολούν στο 1 μίλι έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης τα διάφορα πλοία ΜΚΟ και με το που βγαίνει έξω μια βάρκα από τα λιβυκά ύδατα, χυμάνε και τους "σώζουν" και τους φέρνουν Ιταλία. Γι αυτό ο Σαλβίνι τα έχει ονομάσει θαλάσσια ταξί.
      Οι Ιταλοί, θέλουν να προλαβαίνουν να "ιταλοποιούν" τους μετανάστες πριν πάρουν κι άλλους και θέλουν ΝΟΜΙΜΟΥΣ. Το ξανάγραψα, κάθε χρόνο, το επίσημο ιταλικό κράτος, παίρνει από ηλεκτρονική πλατφόρμα, δηλώσεις επίδοξων εργοδοτών και αναλαμβάνει να φέρει στη χώρα, σε κάθε νομό ειδικό αριθμό, για ειδικές εργασίες, εποχικές και μη, νόμιμους μετανάστες. Πχ, εσείς είστε γεωργός και θέλετε να σας μαζέψει κάποιος τις ντομάτες; Μπορείτε να μπείτε σε μια ιστοσελίδα και να συμπληρώσετε μια φόρμα που λέει ότι είστε ο τάδε, θέλετε 10 αλλοδαπούς από τότε ως τότε, για συγκομιδή, δίνεται τόσο μεροκάματα και το ιταλικό ΥΠΕΞ θα αναλάβει να τους δώσει βίζα και θα σας έρθουν συστημένοι. Το ιταλικό κράτος κατ αυτό τον τρόπο ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσοι αλλοδαποί, ποιων εθνικοτήτων, δουλεύουν πού και σε ποια δουλειά. Οι εποχικοί παίρνουν εποχική άδεια παραμονής και αν συμπεριφερθούν καλά, κερδίζουν και "μόρια", ώστε αν θέλουν να επανέλθουν του χρόνου, να προτιμώνται.

      Πχ αυτό είναι το διάταγμα του 2019. Η Ιταλία θα εισάγει 30.850 εξωκοινοτικούς (μοιρασμένους αναλυτικά σε κατηγορίες) και αν διαβάσετε, αναφέρονται και οι χώρες προέλευσης:

      http://www.interno.gov.it/it/notizie/decreto-flussi-2019-ingresso-30850-lavoratori-non-comunitari

      Γιατί συγκεκριμένες χώρες; Για να μη δημιουργούνται συμπαγείς μειονότητηες και αν προσέξετε, οι μουσουλμανικές χώρες είναι μειοψηφία.

      ΑΥΤΟΥΣ τους ξένους, τους θέλουν όλοι. Και οι Λεγκίστες. Αυτούς που δε θέλουν, είναι οι διάφοροι ψευτοπρόσφυγες που καβαλάνε μια βάρκα, τους "σώζουν" στα 13νμ από τη Λιβύη οι διάφορες ΜΚΟ και μετά έρχονται και λένε "ταίστε μας, ποτίστε μας, δώστε μας στέγη", συν το ότι πολλοί Ιταλοί έχουν βαρεθεί να βλέπουν να πολλαπλασιάζονται τα τζαμιά στις πόλεις. Και υπάρχουν άλλες εθνικότητες μεταναστών πολύ πιο ειρηνικές, που δεν ακούγονται ποτέ στα δελτία ειδήσεων για εγκλήματα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Pointman, εγώ δεν έχω ούτε twitter ούτε facebook, οπότε ούτε την ξέρω την κοπέλα και ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Εγώ πρωτοήρθα στην Ιταλία πριν ακόμα να υπάρχει η περίφημη ΕΕ και ξέρω πως το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω άδεια παραμονής και ταυτόχρονα απαίτηση ήταν να πληρώσω μετρητά, για ετήσια ασφάλιση σε ένα δημόσιο ασφαλιστικό φορέα της Ιταλίας (ΙΝΑ Assitalia). Χωρίς αυτό, δε σου εξέδιναν άδεια παραμονής, γιατί απλά δεν ήθελαν να πληρώνει ο Ιταλός εμένα, αν πχ εγώ αρρώσταινα. Και καλά έκαναν. Τώρα που είναι η ΕΕ, η ελληνική ασφάλιση, μέσω ΤΕΑΜ, σε καλύπτει σε ευρωπαική χώρα. Χωρίς ΤΕΑΜ και χωρίς ασφάλιση λόγω εργασίας στην Ιταλία, αν εσείς ο κοινοτικός, έρθετε και θέλετε να έχετε υγειονομική περίθαλψη στην Ιταλία, θα πρέπει να πληρώσετε 387 ευρώ το χρόνο. Ή να πιάσετε δουλειά, για να ασφαλιστείτε μέσω των εισφορών από τη δουλειά σας.

      Εγώ λέω μια ζωή, πως λόγω γεωγραφικής θέσης και τεμπεραμέντου, καλό θα ήταν, το ελληνικό κράτος πριν προσπαθήσει να γίνει Βρετανία, να αντιγράψει κάποια πράγματα από την Ιταλία, γιατί η Ιταλία έχει πολύ περισσότερες ομοιότητες με την Ελλάδα από ότι η Βρετανία. Και η Ιταλία είναι στην 1η γραμμή της λαθρομετανάστευσης και η Ιταλία έχει μεγάλο χρέος και η Ιταλία έχει δημογραφικό πρόβλημα (αλλά είναι 60 εκατομμύρια...) και η Ιταλία δεν κολυμπάει στο χρήμα.
      Αλλά στην Ελλάδα, είναι ΠΟΛΛΟΙ οι βολεμένοι με την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, γιατί σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Ο μεν Έλληνας έχει συνηθίσει να είναι κορόιδο, ο δε αλλοδαπός έχει συνηθίσει το τζάμπα. Και οι 2 όμως ψηφίζουν... Άρα το μεγάλο κόστος θα το έχει αυτός που θα κόψει το τζάμπα στον αλλοδαπό.

      Διαγραφή
    5. @ Oraculum,

      Σε γενικές γραμμές, δεν διαφωνούμε. Σχετικά με τα ανωτέρω σχόλιά σας:

      1) Ούτε εγώ διαθέτω λογαριασμούς twitter, facebook κλπ. Παρ’ όλα αυτά παρακολουθώ και ενημερώνομαι τι γράφεται κι από ποιον γράφετα. Ειδικά στο twitter (πεδίο στο οποίο που δραστηριοποιείται η προαναφερθείσα «Lina Greek» και πολυπληθής στρατός έμμισθων τρολ κάθε πολιτικής παράταξης) δεν απαιτείται δημιουργία λογαριασμού για ανάγνωση. Κι επειδή έχω μία διαστροφή προς την έρευνα / συλλογή / καταχώρηση / επεξεργασία της Πληροφορίας σας διαβεβαιώνω πως η προαναφερθείσα «Lina Greek» δεν είναι ούτε αθώα, ούτε ειλικρινής. Απλά, είναι ένα απελπισμένο account που πρέπει να δικαιολογήσει το €0.60 / post μισθό του, διότι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και τώρα που καλοέμαθε στα εύκολα, θα δυσκολευτεί να βρει πραγματική εργασία.

      2) Εφόσον όπως μόλις γράψατε η Ιταλία είναι ο τόπος μόνιμης διαμονής σας εδώ και πολλά χρόνια, σίγουρα θα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς λεπτομέρειες. Δεν νομίζω κανείς να διαφωνεί πως «…υπάρχουν εκατομμύρια Ιταλών που τα βγάζουν πέρα τσίμα τσίμα & μεροδούλι μεροφάι…», όμως νομίζω - και παρακαλώ διορθώστε αν κάνω λάθος - δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Ιταλό του Βορά (πχ Μιλάνο) με αυτόν που ζει στα Νότια. Έχει τύχει να ταξιδέψω (ως τουρίστας) αρκετές φορές στην Ιταλία και διαπίστωσα πως η κεντρική και Νότια Ιταλία μοιάζει πολύ με την Ελλάδα - σε πολλές περιπτώσεις περιοχές της Νότιας Ιταλίας, μου φάνηκαν ξεχασμένες από τον κόσμο σαν Ελληνική επαρχία του ’50. Την ίδια στιγμή περιοχές πέριξ Μιλάνου και πλησίον των συνόρων με Ελβετία, έχουν πολύ ανεπτυγμένη οικονομία και ο μέσος όρος εισοδήματος των Ιταλών στις περιοχές αυτές ίσως και να ξεπερνά τα €40 - 45K. Με λίγα λόγια, αυτό που συνάντησα και η εντύπωση που σχημάτισα είναι πως η οικονομία του Ιταλικού Νότου είναι ασθενική κι αν δεν υπήρχε ο Βοράς, η Ιταλία θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί και να κάνω λάθος διότι - επαναλαμβάνω - δεν έζησα / εργάστηκα / φορολογήθηκα στην Ιταλία να γνωρίζω από πρώτο χέρι πως είναι τα πράγματα, οπότε ίσως κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    6. Προς Pointman,

      1) Τι να πω, αν κάθονται ακόμα και τώρα και πληρώνονται από τα κόμματα για να δείχνουν "προοδευτικοί" με τα λεφτά των άλλων...

      2) Η Ιταλία είναι περίεργη χώρα. Όντως ο Βορράς είναι πλουσιότερος, ειδικά ο βορειοδυτικός και ο βορειοανατολικός (σύνορα με Γαλλία και Αυστρία, αντίστοιχα). Επίσης υπάρχουν χωριά τα οποία μοιάζουν πολύ χειρότερα από ελληνικά και στο βορρά και στο νότο. Στα χαρτιά, αν ξεκινήσει κανείς από τη Σικελία και ανέβει μέχρι το Τορίνο, το κατά κεφαλήν εισόδημα ανεβαίνει συνεχώς και φτάνει στο +40%, στο Τορίνο.
      Αλλά η πραγματικότητα είναι πιο πολύπλοκη, γιατί στο Βορρά είναι και το κόστος ζωής πολύ μεγαλύτερο (είναι σα να ζεις σε άλλη χώρα, από το σούπερμάρκετ, μέχρι την αμοιβή του οδοντίατρου). Επίσης στο νότο είναι μεγαλύτερη η μαύρη εργασία, γιατί οι λαθρομετανάστες που έχουν ξεμείνει για χρόνια, βρίσκουν δουλειά σε γεωργικές εργασίες (συχνά σε χωράφια της μαφίας). Ή για παράδειγμα, στο νότο υπάρχει μεγαλύτερη οικιστική πυκνότητα και ανθούν περισσότερο τα εισοδήματα από μαύρα ενοίκια. Οπότε η τελική διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο εμφανίζεται στις επίσημες στατιστικές, αλλά και πάλι, η κατάσταση αλλάζει από πόλη σε πόλη και μέσα στην ίδια πόλη.

      Υπάρχουν φτωχές συνοικίες και σε πόλεις του βορρά και σε πόλεις του νότου, όπως υπάρχουν και πολύ πλούσιες συνοικίες.

      Αλλά, γενικά, οι Ιταλοί, είτε είναι στο βορρά είτε είναι στο νότο, δεν είναι μαθημένοι ούτε σε "παπανδρεική" σκέψη ούτε είναι "κουβαρντάδες". Έχουν σφιχτό χέρι. Ο αρχικός λόγος ίδρυσης της Λέγκας, ήταν οικονομικός. Δηλαδή έλεγαν "κλέφτρα Ρώμη" και σε αυτό μετά κόλλησαν δήθεν εθνοφυλετικές διαφορές, για να δικαιολογήσουν το αίτημα απόσχισης (Είμαστε Παδανοί, Κέλτες στην καταγωγή, δεν είμαστε Ιταλοί, επί Μπόσι πήγαιναν και παντρεύονταν με Κελτικές τελετές δρουίδων στα δάση και άλλα παλαβά). Δηλαδή, οι Ιταλοί γκρινιάζουν στο να δώσουν λεφτά σε άλλους Ιταλούς, φανταστείτε πόσο ενθουσιάζονται στην ιδέα του να έχουν ένα "δωρεάν" κοινωνικό κράτος, το οποίο θα απολαμβάνουν και λαθρομετανάστες...

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Πολὺ σωστὰ γράφεις Oraculum.

    Μπραβο στὸν Βούρτση,καὶ πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ταϋγέτη,

      «β-Ρ-ούτσης»! «β-ΡΡΡΡΡ-ούτσης»! Όχι «βου-Ρ-τσης». Μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την πολιτική ;-)

      Διαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο ηλίθιος,γιατί να πληρώσεις Λινάρα κοριτσάρα μου τον λαθρέμπορα να σε περάσει στην Ιταλία και να μην πας με το διαβατηριάκι σου ωραία και καλά στην αγγλία;
    Θα μου πεις πάνω στην βιασύνη σου το ξέχασες στο τρίτο συρτάρι του κομοδίνου σου...
    Τα λεφτά όμως; Αυτά δεν τα ξέχασες...
    Ηθελα να'ξερα γιά που ξεκίνησες;
    Γιά το περίπτερο της γειτονιάς σου κι'έχασες τον δρόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να εκδιωχθούν όλοι οι Ελληνες μετανάστες,μαζί και η Λινάρα,και να γυρίσουν στην πατρίδα.Λινάρα σ'αγαπώ κι ας είσαι και ραδίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βαθος πεδιου της Λινας οπτικα ειναι περιπου 10 εκατ...κατω απ τον ομφαλο της..κι εχει πολλες.ομοιοτητες με τις Τουρκαλες...Η συγκριτικη της μεθοδος ειναι του επιπεδου...ο τροχονομος ειναι οργανο...το μπουζουκι το ιδιο....αρα ο πρωτος ειναι μπουζουκι. Επειδη η ομοιοτητα των ηχων και λεξεων..ειναι μια θανασιμη βομβα στα χερια βλακων...οταν συγκρινουν λογω πληρους ακρισιας ...καλο θαταν να τους απανταμε με πιο μεγαλη σχιζοφρενεια σπ την δικη τους...διοτι τοτε καινε τον ..γλομπο..μπροστα σε μια ταση μεγαλυτερη απ την αντοχη του κυκλωματος πουχουν...Δεν ξερω τι την χρειαζεται η Αγγλια την Λινα...και δεν θα κερδισει κι η Ελλαδα κατι...Ειναι κατι ..ακανονιστο στην κανονικη...κανονικοτητα...οταν κανονιζει η ιδια..τον κανονα ..του κανονικου μεσα σε εναν κοσμο εκ κατασκευης ακανονιστο ...επιτηδες για να τρελενει το κανονικο που δεν υπαρχει. ...Αν ακουω για κανονικο θυμαμαι τον παππου μου ..που ..αεριζοταν κανονικα με ακανονιστο ρυθμο...Η Λινα πως το κανει αυτο στην ..Αγγλια ?? Παει ο ...γλομπος...( τετοιο ..λαμπακι ειχε κι ο ..Τσιπρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.