12/7/19

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

Tον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας αναγνώρισε η Ελλάδα, εναρμονιζόμενη με την Ε.Ε.
Στην ανακοίνωσή του το Ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».
Και συνεχίζει: 

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

23 σχόλια:

  1. Ωχ...ωχ....ηρθε φαξ απ τον ...Ροτσιλντ..στην....Κερκυρα...Αρχισαν τα φαξ...στα ρομποτ...Αναμενουμε τον ιπταμενο γαιδαρο....Πεταει σιγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αναγνωρίζει και μένα πρόεδρο της Ελλαδος ? Να παω να παραλάβω στο Μέγαρο της Ηρωδου του Αττικού ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥτο το τομαρι ειχε εκπαιδευθει σε ειδικο σχολειο στα Βαλκανια απο την CIA και τις αλλες δημοκρατικες δυναμεις....Οποιος θελει δηλαδη αυτοανακηρυσσεται οτι θελει και οι αλλοι πριμο σεκοντο υπακουοντας στον υποβολεα...Προκειται παντως για μεγαλη επιτυχια της εξ. πολιτικης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουδεμία έκπληξη, από το "Μένουμε Ευρώπη" που μας σερβιρίστηκε πρωί πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα τι κερδίζει απ' όλο αυτό; Μήπως σοβαρή και εμπράγματη υποστήριξη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία; Συστράτευση όλης της Ευρώπης πρέπει να υπάρχει μόνο σε θέματα που αφορούν μόνο την Γερμανία και Γαλλία; Δεν πρέπει η Ευρώπη να μιλά με μία γλώσσα και σε ότι αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, φυσικά στο πλευρό της Ελλάδας; Η γνώμη της Αγγλίας, η οποία είναι με το ένα πόδι έξω από την ΕΕ για θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη; Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την Κύπρο θα έπρεπε να θέσουν βέτο όσον αφορά τις συμμετοχή της Αγγλίας στην λήψης αποφάσεων, που επηρεάζουν τις σχέσεις κράτους μέλους με μια τρίτη χώρα. Δίνουμε πολύ εύκολα την υπογραφή-συναίνεση μας. Σε αντίστοιχη περίπτωση η Τουρκία για να της αποσπάσουν την υπογραφή, οι δυτικοί θα έφτυναν αίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. We jump to satisfy any insane demands our "allies" have, but when it comes to sanctioning Turkey....SILENCE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εἶναι λάθος ἡ ἀπόφασή "μας". Μόνο ὡς πρός τό σκέλος τῶν διαπραγματεύσεων τῆς ΕΕ θά ἔπρεπε νά ἔχουμε συμφωνήσει, καί ἔτσι ἀπό ὅλην τήν Ε.Ε. μόνο ἐμεῖς θά εἴχαμε τό πλεονέκτημα τοῦ πράγματικά ουδέτερου στήν κρίση καί θά ἤμασταν οἱ πλέον κατάλληλοι γιά τόν ρόλο τοῦ μεσολαβητή.

    Εἶναι δέ λάθος, γιά λόγους άρχῆς, καί διότι ὡς Ἑλλάδα ἔχουμε ἀπόλυτη ἀνάγκη γιά πλήρη σεβασμό τοῦ διεθνοῦς δικαίου, πού δέν ἐπιτρέπει τήν ἀνάμιξη στά ἐσωτερικά (καί σέ ἐκλογές) ἄλλου κράτους.
    Καί ἄν τίθεται θέμα ἀνθρωπίνων δικαιώματων, μόνο μετά από ἀπόφαση τοῦ ΟΗΕ μπορεῖ νά γίνονται τέτοιες ἀναγνωρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά κάνει γιατί ο Μαδούρο είναι ένας φασίστας αριςτερός που κατήργησε το εκλεγμόνο κοινοβούλιο της Βενζουέλας ... Η Ελλάδα είναι 100% σωστή να υποστηρίζει Γκοιαίδο και όχι τον γάιδαρο Μαδούρο ... ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις Πρεσπες θα τις καταργήσει ? Εδω δώσανε τη Μακεδονία και πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Δράκουλα η Βενεζουέλα ? Μηπως κοροϊδεύει όσους τον εψηφισαν ? Πιθανόν...

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα,

      Ελπίζω αυτή η εμμονή σου με την ατάκα «…θα καταργήσει τις Πρέσπες;…» να οφείλεται σε (πιθανή) άγνοια και να μην είναι κουτοπονηρίστικη αριστερή αντιπολίτευση.

      Δεν θυμάμαι να υποσχέθηκε ποτέ ο Μητσοτάκης κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως κάποιος άλλος υποσχόταν να σκίσει τα καλσόν με ένα Νόμο και σε ένα Άρθρο. Άλλωστε - ακόμη κι αν ήθελε - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την καταργήσει! Οι διακρατικές Συμφωνίες, ΔΕΝ σπάνε και ΔΕΝ καταργούνται μονομερώς. Λόγω της «Συνέχειας Κράτους», μία επόμενη Κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί (ακόμη κι αν θέλει) να καταργήσει Συμφωνίες που έχει συνάψει μία προηγούμενη Κυβέρνηση. Αν ήταν τόσο απλό, θα έβγαινε αύριο η Theresa May και θα δήλωνε πως σπάει την συνθήκη του Παρισιού της 3ης Σεπτεμβρίου 1783, με την οποία η Αγγλία παραχωρούσε τα εδάφη της στις ΗΠΑ.

      Έτσι όπως τα κατάφεραν οι αριστεροί «θα το ρισκάρουμε» κατσαπλιάδες, υπάρχουν δύο τρόποι να σπάσει η Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρώτος είναι η οικειοθελής υπαναχώρηση από την πλευρά των Σκοπιανών και η απόλυτη συμμόρφωση στις επιθυμίες της Ελληνικής πλευράς (μάλλον απίθανο να συμβεί ε;). Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο περίπλοκος αφού περιλαμβάνει την φράση «ένοπλη συμπλοκή». Με λίγα λόγια αγαπητέ Όλα για όλα, ή δέχεσαι και καταπίνεις αυτό που σου σέρβιραν ο Alexis και ο Κοτζιάς (αυτοί υπέγραψαν) και λες και «ευχαριστώ» ή είσαι ψυχολογικά έτοιμος να πολεμήσεις μέχρι θανάτου. Στο χέρι σου ήταν την ώρα που έριχνες το κωλόχαρτο «ΣΥΡΙΖΑ» στην κάλπη το 2015, αλλά επειδή ήσουν αφελής τώρα θα χρειαστεί να νιώσεις μέσα σου όλα τα εκατοστά «αριστερού πλεονεκτήματος» που σου προσέφερε ο παπατζής Alexis και το παρεάκι του.

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ! Ανατρέπεται η συμφωνία των Πρεσπών άνετα και εχει ξαναγίνει πλειστακις στο παρελθόν μέχρι και απο κράτη τύπου Νικαράγουας η Μπελίζ.Προφασεις εν αμαρτιαις της ελληνικής κυβερνήσεως Κουλαιντο.

      Διαγραφή
    4. Υπαρχει και η πυρηνικη διασπαση...στον ασταθη πυρηνα..Δεν ισχυει τιποτε στα κομματια....Δεν θα πω ...την μεθοδο...γιατι ειναι πολυ απλη...αν εχεις μεζεα...Και κανεις και το κοροιδο...τον εκπληκτο...λεγοντας...: μα τι ηταν αυτο ?? Αισχος...

      Διαγραφή
  9. Την μερα που καιγεται το σπιτι σου ..εσυ τρεχεις να αναγνωρισεις τα δικαιωματα της Φωκιας στον Β .Πολο..οταν δεν εχεις ανακυρηξει ουτε ΑΟΖ...Αυτο λεγεται και ...διαρροη ..εγκεφαλικου υγρου...σε μπουκαλακι πορτοκαλαδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.

      «…την μερα που καιγεται το σπιτι σου ..εσυ τρεχεις να αναγνωρισεις τα δικαιωματα της Φωκιας στον Β. Πολο…»

      Κοίτα τώρα τι εκδοχή μου ήρθε στο μυαλό. Ας φανταστούμε το ακόλουθο υποθετικό σενάριο ως τηλεφωνική επικοινωνία:

      - Ελλάδα: Ναι, παρακαλώ;

      - ΗΠΑ: Έλα σύμμαχε, ο Αμερικάνος είμαι

      - Ελλάδα: Έλα ρε ψηλέ, τι λέει;

      - ΗΠΑ: Άκου φίλος. Έχω ένα θεματάκι που με απασχολεί και θέλω τη συνδρομή σου. Είναι εκεί κάποιος κατσαπλιάς αριστερός στη Βενεζουέλα που μου κάνει τη ζωή δύσκολη κι επειδή θέλω να τον σουτάρω και να εγκαταστήσω ένα δικό μου παιδί, μαζεύω υπογραφές να φαινόμαστε πολλοί. Μπορείς ρε σύμμαχε να βάλεις εκεί μια υπογραφή να με υποστηρίξεις;

      - Ελλάδα: Βενεζουέλα ε;

      - ΗΠΑ: Ναι, μωρέ. Υποανάπτυκτοι. Ούτε κωλόχαρτο δεν έχουν.

      - Ελλάδα: ‘Νταξει ρε ψηλέ, κάτι θα κάνω αλλά δες κι εσύ σε παρακαλώ λίγο το δικό μου το θεματάκι που έχω με τον Τούρκο, που μου προκαλεί πρόβλημα και συνεχώς προκαλεί.

      - ΗΠΑ: Τον Τούρκο; Ρε βόηθα εσύ, και δεν θα τον αφήσω να πάρει ανάσα τον Τούρκο. Άντε γιατί μου τα ‘χει κάνει και ‘μένα νταούλια και του την έχω φυλαγμένη. Αφορμή ψάχνω

      - Ελλάδα: Ναι ρε ψηλέ, κάνε κάτι κι εγώ θα τη βάλω την υπογραφή που θες να σε στηρίξω αλλά κι από εσένα περιμένω να βοηθήσεις λίγο. Ναι;

      - ΗΠΑ: Λοιπόν! Συμφωνήσαμε; Με στηρίζεις εσύ να σουτάρουμε αυτόν τον βλάκα τον Μαδούρο και σε στηρίζω εγώ από την πλευρά μου να σφίξω τα ζωνάρια στον Τούρκο και να του κόψω τον αέρα.

      - Ελλάδα: ΟΚ, σύμφωνοι

      - ΗΠΑ: Έτσι μπράβο σύμμαχε

      Διαγραφή
    2. Ωραιο..υποθετικα.Αλλωστε υπαρχει ..συγχρονισμος..Εσυ τρεχεις σαν το φως...κι εκεινοι σαν το -273 σε βαθμους κελσιου..Αλλωστε για το ντηλ ...δινουν 7 τσοπερς Σικορσκυ με μολις 600 εκατομμ. Ντολαρς..Τσαμπα ρεγκαλο ..100 εκατομμ. εκαστο ...λιγο πιο πολυ απο Φ-35...γιατι εχουν μπεσαμελ..Τοσο αλλωστε κανει και μια συστοιχια Σ-400...Υποθετικα παντα..η μπεσαμελ..ποτιζει το ..σεναριο και το γκαζον της βιλας..Για μια ..υποθετικη συμμαχια ζουμε....Λες ναταν τηλεφωνικη φαρσα σαν του Ζαεφ ??

      Διαγραφή
    3. @ Δημητρης Κ,

      Ενώ είμαι βέβαιος πως και πανέξυπνος είσαι, και έχων αγωγή & επιστημονική παιδεία, είναι στιγμές που τα σχόλιά σου με αιφνιδιάζουν επειδή διακατέχονται από μία (δογματική κατά την προσωπική μου γνώμη) αντι-Αμερικανική εμμονή.

      ΟΚ, εντάξει συμφωνούμε και είναι Ηλίου φαεινότερο πως στα πλαίσια της συμμαχίας, η νέο-συσταθείσα Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας έπειτα από παράκληση της Αμερικανικής πλευράς και ως συνδρομή στα σχέδια των ΗΠΑ εκεί.

      Μα, δηλαδή ΤΙ θέλουμε πια? Μήπως θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Nicolas Maduro, το φιλαράκι και σύμμαχο του Recep Tayyip Erdogan; Ποιο ακριβώς είναι το συμφέρον της Ελλάδας να υποστηρίξει (εκτός ίσως οι αριστερές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ) τον Nicolas Maduro; Κι αν για κάποιο λόγο αποφασίσει η Ελλάδα για λόγους δήθεν ηθικής να υποστηρίξει τον Nicolas Maduro, ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Μήπως να βγούμε στο Σύνταγμα να διαδηλώσουμε για χάρη του «Υπέρτατου Ηγέτη» Kim Jong Un, έτσι για να μπούμε στο μάτι των «διαβολικών ΗΠΑ»; Μήπως να φορέσουμε Παλαιστινιακά μαντήλια και να ζωστούμε εκρηκτικά για να σταθούμε στο πλευρό των Χεζμπολάδων, έτσι για να πικάρουμε τους «διαβολικούς Ισραηλινούς»; Κι αν τα κάνουμε όλα αυτά μετά τι; Μετά θα γυρίσουμε στις ανοησίες της δεκαετίας του ’80 τότε που η τότε Κυβέρνηση της «Αλλαγής» αγκαλιαζόταν με τον τρομοκράτη Yasser Arafat και τον ψυχάκια Muammar Gaddafi και θα κρεμάμε πανό «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και θα συντασσόμαστε παρέα με τους άπλυτους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

      Ε, λοιπόν να σου πω κάτι; Προτιμώ να χαλάσω τις σχέσεις μου με τον κοπρίτη αγράμματο Nicolas Maduro (που επαναλαμβάνω είναι φιλαράκι του Erdogan) και δεν με απασχολεί καν ποιος θα πάρει την εξουσία στην Βενεζουέλα - μία χώρα από την οποία η Ελλάδα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συμφέρον! Ε, ναι λοιπόν, ας πάει στα κομμάτια κι ο Maduro και ο κάθε κοπρίτης σύμμαχος του Erdogan αν το ζητήσει ο σύμμαχος ΗΠΑ εφόσον φυσικά - στα πλαίσια του «δούναι και λαβείν» - εξασφαλιστεί η θετική συνδρομή των ΗΠΑ σε ζητήματα που μας καίνε στη δική μας γειτονιά.

      …εκτός κι αν υπάρχουν ακόμη ανόητοι εκεί έξω, που ακόμη χάφτουν σανό, δήθεν προφητείες από Αγιορείτες Γέροντες και περιμένουν να έρθει το Ορθόδοξο Ξανθόν Γένος να τους δώσει (πέσε πίτα να σε φάω) την Πόλη και την μισή Ασία μέχρι την Κίνα. Α, ξέχασα, υπάρχουν τέτοιοι ανόητοι και μάλιστα κατάφεραν να αντιπροσωπεύονται στη Βουλή από τηλεπωλητές κηραλοιφών & χειρόγραφων επιστολών Χριστούλη.

      Διαγραφή
  10. Ειναι σιγουρο οτι το μπουρινι χτυπησε την ..Χαλκιδικη ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτο, συμβολικό δείγμα γραφής (και μήνυμα επιβεβαίωσης ταυτότητας) της Κουληδουλικής εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης του Γραικυλιστάν.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πλήρης ευθυγράμμιση του Κούλη...
    Να διούμε,θα τριτώσει το κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυγραμμιση οχι....Ευθυγαμιση ισως. .Παντως ηταν το ...πιο μειζον θεμα της Ελλαδας...και λυθηκε ...αμεσως και ..πρωτο.. Νοιωθω θαυμασμο για τον ...Νταντολο..τον γυαλιστερο...Ειχε ακρατεια....και ξαλαφρωσε...

      Διαγραφή
    2. Πηρε εναν σταυρο στον ...μπλε ..φακελο...Στους τριαντα παιρνεις δωρο ενα Ντιξαν...για τα...απλυτα...

      Διαγραφή
  13. Ειδες που ειχε δικιο ο ΓΑΠ περι αυτοπροσδιορισμου???? Οτι θελει κανεις λεει και αμεσως ο καραγκιοζοπαιχτης τρεχει να τον συγχαρει. Παντως καλη κινηση του ΔΕΝΔΕ πριν συναντησει τον Πομπεο. Να προσεξει μηπως δια ΠΟΜΠΕυθουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.