21/7/14

Το… θρίλερ με τον επίτροπο: 3 γυναίκες 1 άνδρας

Το… θρίλερ με τον επίτροπο: 3 γυναίκες 1 άνδρας
Αναζητήσατε τη γυναίκα… Αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του… θρίλερ σχετικά με τον ή μάλλον τη νέα επίτροπο της χώρας μας στις Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Αντ. Σαμαράς, που συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο της τελευταίας συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ήταν «Σφίγγα». Το μόνο που απάντησε στον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων που δέχθηκε ήταν ότι θα αποκαλύψει το όνομα στα τέλη του μήνα. Οι παριστάμενοι, πάντως, κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση μάλλον έχει καταλήξει στο πρόσωπο, αλλά για κάποιους λόγους (άγνωστους μέχρι στιγμής) αποφεύγει να κάνει την επίσημη ανακοίνωση.

Τρεις γυναίκες…: Πάντως για τη θέση (για να δικαιολογηθεί και ο… τίτλος) ακούγονται τα ονόματα όχι δύο, αλλά τριών γυναικών. Κατ’ αρχάς είναι αυτό της Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έχει δηλώσει τις προθέσεις της και αναμένει στο ακουστικό της. Στη συνέχεια είναι το όνομα της Μ. Δαμανάκη, που επίσης έχει πει ότι θα την ενδιέφερε η ανανέωση της θητείας της και μάλιστα έχει σημειώσει ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να έχει έναν επίτροπο με εμπειρία στα ζητήματα αυτά. Τελευταία όμως ακούγεται και ένα ακόμη γυναικείο όνομα: της Ν. Τζαβέλα, ενός στελέχους που έχει θητεύσει στην Ευρωβουλή, χαίρει εκτίμησης και στα δύο κυβερνητικά κόμματα και ο μετριοπαθής χαρακτήρας της μπορεί να βοηθήσει στη σύνθεση απόψεων.

Ενας άνδρας: Σε ό,τι αφορά την τέταρτη υποψηφιότητα, προέρχεται από το ανδρικό φύλο. Πρόκειται για τον νυν υφυπουργό Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλα, ο οποίος επίσης διατηρεί άψογες σχέσεις και με τους δύο ηγέτες της συγκυβέρνησης και κανείς δεν αμφισβητεί ότι γνωρίζει τα διεθνο-πολιτικά. Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν – ίσως και στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

mignatiou.com   http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.