2/2/18

Η Αριστερά, η δημοκρατία και το συλλαλητήριο

Στο παραπάνω σχόλιο του Ν.Ζ υπό το τίτλο “Αριστερά και εθνικά θέματα” υπογραμμίζονταν η ανάγκη θεμελίωσης μιας άλλης κουλτούρας στο χώρο της Αριστεράς, όπου οι διαφορετικότητες στο πλαίσιο της και στο πλαίσιο των κομμάτων και των πτερύγων της, θα πάψουν να συνιστούν αιτίες πολέμων και εύκολων κατηγοριών, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, όπου οι διαμάχες προσλαμβάνουν ομηρικές διαστάσεις.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, αυταπάτες όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από καμιά δημοκρατική δύναμη ότι μαζί, εκ των πραγμάτων, με την Νατοϊκή και μνημονιακή ΝΔ και τους υποτελείς βουλευτές της, μαζί με την ιεραρχία μιας Εκκλησίας που ποτέ δεν αμφισβήτησε την τροϊκάνή κατοχή και περιέχει στους κόλπους της τις πιο μισαλλόδοξες τάσεις, μαζί, ακόμα, με την ακροδεξιά και ακροδεξιούς σωτήρες και πολύ χειρότερα με την Χρυσή Αυγή, μπορεί να προκύψει ουσιαστική υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων  και μια ανατρεπτική πορεία για την χώρα, ακόμα και αν στο βήμα αυτών των ετερόκλητων συνομαδόσεων και συναθροίσεων ανέλθουν άκρως σεβαστές και ιστορικές προσωπικότητες που όλοι τιμούμε για την αγωνιστική τους συμμετοχή σε δύσκολα χρόνια και την ανεκτίμητη πολιτιστική τους προσφορά.
Οι πολίτες “δικαιούνται” να έχουν, ίσως, τις αυταπάτες τους και ασφαλώς δεν μπορεί κανένας, που δεν καταφεύγει σε αλόγιστες κρίσεις, να έχει την απαίτηση να διαθέτουν πάντα πλήρη συνείδηση των καταστάσεων και των αντιφάσεων τους.
Οι ηγεσίες, όμως, οι όποιες ηγεσίες, δεν μπορεί να δημαγωγούν και δεν δικαιούνται να σπέρνουν αυταπάτες. Αντίθετα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι μόνο μεγάλες συμπορεύσεις των αριστερών, των ριζοσπαστικών, των πατριωτικών και δημοκρατικών αντικατοχικών δυνάμεων με την ευρύτερη δυνατή έννοια τους, μπορεί να καταστούν το γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσουν ανατρεπτικές εξελίξεις.
Και μια τέτοια συμπόρευση δυνάμεων στις παρούσες συνθήκες, πέρα από διαφορές και διαφορετικότητες, είναι απολύτως απαραίτητη, επείγουσα και αναντικατάστατη, αν θέλουμε να προασπίσουμε πραγματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και να προωθήσουμε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα.
Μόνο τέτοιες μεγάλες ριζοσπαστικές δημοκρατικές συμπορεύσεις μπορούν να οργανώσουν μεγάλα αγωνιστικά συλλαλητήρια που να προασπίζουν τα γνήσια εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλουν για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, κυρίαρχη, δημοκρατική και ανεξάρτητη, ικανή να θωρακίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της.
Κ.Τ
Πηγή: ίσκρα

1 σχόλιο:

  1. "...με την Νατοϊκή και μνημονιακή ΝΔ και τους υποτελείς βουλευτές της..." Αυτό είναι: "θεμελίωσης μιας άλλης κουλτούρας στο χώρο της Αριστεράς"!!!... τι είναι αυτά ρε Σάββα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.