15/2/18

Η σιωπή της Μόσχας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με δήλωση του προέδρου Γιούνκερ αποδοκιμάζει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Το ίδιο και η Γερμανία δια του υπουργείου Εξωτερικών της. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Πάιατ, σπεύδει στην Άγκυρα με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τιλερσον για να προλάβουν τα χειρότερα.
Η λαλίστατη για το παραμικρό που συμβαίνει στα Βαλκάνια, Μόσχα, σιωπά ή αλλιώς κάνει το κορόιδο για το ορατό ενδεχόμενο να πάρει φωτιά το Αρχιπέλαγος. Και γιατί να μην το κάνει όταν έχει ήδη πουλήσει πυραύλους S-400 και πυρηνική τεχνολογία στην Τουρκία (για ειρηνικούς σκοπούς προσώρας), ενώ Πουτιν και Ερντογαν κάνουν μαζί (με τους μουλάδες της Τεχερανης) «δουλειές» στη Μέση Ανατολή;
Την ίδια ώρα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ετοιμάζεται να βραβεύσει, την άλλη εβδομάδα, τον Πούτιν, ως τον ηγέτη-ακάματο εργάτη της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, τον εγγυητή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τρομάρα μας,οι εικόνες από την σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναβαλνί είναι φρέσκες και εφιαλτικές), και φαντάζομαι ως άνθρωπο του «πνεύματος» της KGB.

Για τη συνέχεια Kathimerini

24 σχόλια:

  1. Και όμως αν ήθελε η Ελλάδα θα είχε την υποστήριξη της Ρωσίας. Και η πίττα ολάκαιρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται. Τους λόγους που χρονολογούνται από το '21 και εδώ τους γνωρίζουμε όλοι, είναι η κατεστημένη εξουσία στην χώρα μας και καλό θα είναι να ψαχθούμε και όχι να δυιλίζουμε τον κώνωπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που ποτέ μας δεν ταχθήκαμε με το μέρος της ρωσίας. Τώρα θα ήμασταν είτε Γεωργία, είτε Ουζμπεκιστάν.

      Διαγραφή
  2. Πως μερικα πραγματα, μιλανε απο μονα τους... Διαβαζα το αρθρο χωρις να εχω κοιταξει την προελευση του. Πιανω λοιπον απο τη 2η προταση κιολας , ενα υπογειο ειρωνικο υφακι με δοσης ζηλειας προς το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥΤΙΝ. Και, ω τη εκπληξη!!! Προερχεται απο το "λομπι" της Καθημερινης... Μαλιστα... Θελει ο Μπουταρης να κρυφτει κι η χαρα δεν τον αφηνει...(ασχετο; δεν νομιζω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκεί στην Καθημερινή, ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει αμερικανική βάση, όχι ρωσική. Γιατί Ρωσία να υποστηρίξει χώρα του ΝΑΤΟ. Στην Αρμενία υπάρχει ρωσική βάση, τουρκοί δεν τολμούν να κάνουν κάτι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μαλιστα τη Ρωσια τη συμφερει μια ελληνοτουρκικη συγκρουση ωστε να καταρρευσει το ΝΑ σκελος του ΝΑΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Και στην Συριά υπάρχει ρωσική βάση ...

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτη η Καθημερινή που ανησυχεί μη τυχόν ξεφύγουμε από τα αφεντικά μας (μάλλον τα αφεντικά της)!

    Ανησυχία για τις εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος της εκπρόσωπου του Μαρίας Ζαχάροβα.

    « Η Ρωσική Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο πανεπιστημιο Κρητης βραβευσαν τον φιλοναζι Χ.Ριχτερ.Ειναι δυνατον αυτοι να μεινουν πισω και να μη βραβευσουν τον Βλαντιμιρ της καρδιας τους (και της καρδιας των περισσοτερων Ελληνων);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά γιατί να μήν βραβεύσουμε τον Πούτιν? ειδικά τώρα πού δίνει και S400 στον Ερντογάν.

      Διαγραφή
  6. Ταϋγέτη.

    Καὶ ποιὸν νὰ βοηθήση ἡ Μόσχα; Τὸν ἐπικίνδυνα ἠλίθιο Τσίπρα;
    Μὲ τὸν Καραμανλῆ γιατὶ εἶχε ἄλλες σχέσεις; Ὁ Ποὺτιν δὲν φημίζεται γιὰ βλακεία.
    Ἐξυπηρετεῖ τὰ συμφέροντα τῆς Ρωσσίας.
    Μακάρι νὰ εἴχαμε ἕναν Πούτιν γιὰ ἡγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Ετντογάν είναι πανέξυπνος και ακίνδυνος?

      Διαγραφή
  7. Νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει οτι με ξενη π@τσα δεν π@δας.
    Χωρις δουλεια τιποτε δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλοί σχολιασές βάζουν Πούτιν πάνω από Ελλάδα – Δικαίωμά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε Όχι φίλε μου, δεν βάζουν πάνω από την Ελλάδα τον Πούτιν, απλά είναι που έχουν σιχαθεί την αμερικάνικη-δυτική υποκρισία πάνω απ΄όλα, τόσο απλά είναι τα πράγματα...

      Διαγραφή
    2. Αμερικάνικη-δυτική υποκρισία είναι γεγονός όπως και ο έντονος Ελληνικός Αντι-αμερικανισμός.

      Όμως και η Ρωσική υποκρισία είναι γεγονός επίσης αλλά στην περίπτωση της ρωσίας ιδεοληπτικοί Ελληνες βαυκαλίζονται με παραμύθια περί ξανθού γένους.

      Ο μόνος λόγος που μπορούμε να κάνουμε μία αναιμική διαπραγμάτευση με σκοπια είναι εξαιτίας ΝΑΤΟ/ΕΕ και όχι φυσικά εξαιτίας της Ρωσίας. Εκτός ΝΑΤΟ/ΕΕ είμαστε μία επαρχία της Τουρκίας.
      Δηλαδή αν η ελλάδα βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ τότε που θα τρέχει ο Καμμένος να δείχνει τα βίντεό του? μήπως στον Μαδούρο?

      Διαγραφή
  9. ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ και η υπόλοιπη ΝΑΤΟΙΚΗ παρέα στηρίζουν τόσο πολύ την Ελλάδα που στο τέλος αν μπουκάρουν οι Τουρκαλάδες και μας πάρουν το Αιγαίο και την υπόλοιπη Κύπρο θα φταίει ο Πούτιν..... Δεν περνάει άλλο η νατοική προπαγάνδα από τα ντόπια παπαγαλάκια!!!! (δημοσιογράφοι, αναλυτές, πολιτικοί, στρατιωτικοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πουτιν και οι καλικατζαροι...Αυτοι οι ...κιαραταδες φταινε...Στο Δαφνι ελεγαν καποτε οτι φταινε και τα φαρμακα που δεν δενουν τους τρελους στο ..κρεββατι.... η ο Δαλαι λαμα...που κυκλοφορει γυμνος...με ρειμπαν γυαλι...πως λεμε...γυαλι μαλλι και παπουτσια απ το Αιβαλι ...

      Διαγραφή
    2. Τελικα αυτοι οι κοπανοι στο Τελ Αβιβ...εχουν τρελανει οτι πεταει κι οτι κολυμπαει.....γιαυτο αγοραζουν ολη μερα ΜΜΕ.... ειναι τα κουτια της Πανδωρας...ανοιγεις το κουτι και ξεχυνεται ο ανεμος της μαλακ@ιας...στα δοχεια του νου μας...

      Διαγραφή
  10. I will ask all the fans of Russia to name 1 country that will fight on Russia's side in the case of a war with the US.
    Now, name the countries that will fight Russia side by side the US. Long list, right?
    We could had a more strategic relationship with Russia no doubt, an aeronautical base for example in the Black Sea armed exclusively with Russian weapons, but de not have the patriotic pool of politicians to do that. Thanks to our stupidity we left Turkey to play the role of Russia's supporter alone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tελικά η "Κ" τα κατάφερε. Αν μπορούσε, αφού διαθέτει τόση δύναμη, να σταματήσει και τήν παράδοση τής Μακεδονίας....
    Θυμίζω ότι με κύριο άρθρο της υπέδειξε στο συμβούλιο τών πολιτικών αρχηγών να ψηφίσουν ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004!!!



    ΕΛΛΑΔΑ 10:29
    Aναβλήθηκε η αναγόρευση Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

    putinmplefonto-thumb-large

    ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

    Αναβλήθηκε η αναγόρευση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα στην Καλαμάτα., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» η ηγεσία του Ιδρύματος πρότεινε προς την Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών να αναβληθεί η τελετή εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης του προέδρου της Ρωσίας.

    Για το θέμα που παρουσίασε χθες η «Κ» έχουν προκληθεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στην κοινή γνώμη.

    Η τελετή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στην Καθημερινή που ματαίωσε αυτήν την επαίσχυντη απιστία στην
    Ιερή Συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ!
    Θέλω τώρα και ένα κύριο άρθρο του Παπαχελά για την ανακήρυξη σε επίτιμο δικτάτορα του Συνταγματικού Δικαίου του Εξοχώτατου Προέδρου Ποροσένκο της Ουκρανίας και να του επιδώσει το δίπλωμα ο φίλος του Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μην επαναπαυεται και η Ρωσια, πολυ πιθανον να φαει τσαμπουκα απο τους Τουρκους... ηδη μια φορα ειδαν οι Ρωσοι τι εστι Τουρκοι. Ποιος εγγυαται τον Ρωσσο οτι καποια στιγμη δεν θα ξαναπερασει ο στολος τους απο τα Δαρδανελεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους να γίνει η Ελλάδα σύμμαχος της Ρωσίας όπως και η Συρία. Για να μπορούν οι Τούρκοι να μας προσφέρουν ‘κλάδο ελιάς’ και σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.