2/2/18

Στο Αφρίν, η Τουρκία επιδιώκει την εθνοκάθαρση και όχι την εξάλειψη της τρομοκρατίας


Του Michael Rubin
Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Αφρίν, μια περιοχή στη Συρία που ελέγχεται προς το παρόν από τους Σύριους Κούρδους. Η Τουρκία βασίζει τη δικαιολόγηση των πράξεών της στην ύπαρξη των Λαϊκών Δυνάμεων Προστασίας (YPG), μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική ομάδα.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο στο μεταξύ, διστάζοντας να δουν τις ήδη αιμορραγούσες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας να χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο, λεπτολογούν: Εξηγούν ότι η υποστήριξη τους στους Σύριους Κούρδους περιορίζεται στις περιοχές όπου το YPG (ή οι Συριακές Αμυντικές Δυνάμεις, των οποίων το YPG είναι το κυρίαρχο τμήμα) πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ότι οι ΗΠΑ δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει τις ίδιες ομάδες εκεί όπου ζουν σε άλλα μέρη της Συρίας.
Υπάρχουν δύο προβλήματα με αυτού του είδους τη λεπτολογία: Πρώτον, ενώ μπορεί αυτό να φαίνεται ως κάποιο επεξεργασμένο επιχείρημα στη Ουάσινγκτον, κανείς στον πραγματικό κόσμο δεν ξεγελιέται. Βλέπουν τις ΗΠΑ να εγκαταλείπουν έναν εταίρο σε μια ώρα ανάγκης. Ο κυνισμός που γεννιέται σε ολόκληρη την περιοχή αυτή μπορεί να έχει διαβρωτικά αποτελέσματα.
Δεύτερον, αν ο στόχος είναι ο κατευνασμός της Τουρκίας, τότε κι αυτός ο στόχος είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Η Τουρκία βλέπει το YPG ως μια τρομοκρατική πολιτοφυλακή, τελεία και παύλα. Για την Άγκυρα, αυτό είναι ένα ζήτημα άσπρου-μαύρου χωρίς αποχρώσεις του γκρι. Θα αντιδρά αν οι ΗΠΑ υποστηρίξουν το YPG οπουδήποτε.
για τη συνέχεια liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.