5/6/19

Η Σμύρνη έρχεται στο Ηρώδειο

Η κοιτίδα του ελληνισμού κάτω από τον ιερο βράχο της Ακρόπολης.


Τον Οκτώβριο του 2017 η φωνή του Γιώργου Νταλάρα ένωσε τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη, σε μια συναυλία στο Μέγαρο Πολιτισμού με την οποία «επισφραγίστηκε» η συνεργασία του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης και του Δήμου Νέας Σμύρνης. Έναν χρόνο μετά η προγραμματισμένη αντίστοιχη συναυλία στο Ηρώδειο ακυρώθηκε λόγω καιρού, ωστόσο το ραντεβού του Έλληνα καλλιτέχνη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης ανανεώθηκε και σε λίγες ημέρες το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αυτό το μουσικό ταξίδι.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιώργος Νταλάρας και η Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης θα ενώσουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου υπό τη μουσική διεύθυνση του Χακάν Σενσόι.

Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο «μέρος» της πολιτιστικής συνεργασίας των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, μια ομπρέλα δράσεων με το τίτλο «Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Γέφυρες πολιτισμού». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια αλλά και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα, στο οποίο περιλαμβάνεται το εμβληματικό «Η Σμύρνη μάνα καίγεται».


Διαβάστε τη συνέχεια στο pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.