11/6/19

Προκαλούν οι Τσάμηδες της Αλβανίας: Κάλεσμα στα σύνορα για τη «γενοκτονία από τους Έλληνες»

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριά κάλεσε τους Αλβανούς να σπεύσουν στα σύνορα με την Ελλάδα, με αφορμή την «75η επέτειο από τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων»

Μέσα από το χάος -πολιτικό και κοινωνικό- που επικρατεί στην Αλβανία, έχει αναδειχθεί μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριά» και ο οποίος φέρεται να είναι η φωνή των Αλβανοτσάμηδων. Ο Σύνδεσμος απηύθυνε κάλεσμα συγκέντρωσης στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα, με αφορμή την «75η επέτειο της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων από τους Έλληνες».
Πρόκειται για μία ακόμη προκλητική ενέργεια από τη γειτονική χώρα, ενώ η πολιτική ηγεσία στα Τίρνανα παρακολουθεί αμέτοχη και ετοιμάζεται για εκλογές, ώστε να παραμείνει στην εξουσία.


Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση στο Facebook:«Ο σύνδεσμος Τσαμουριά και το Κόμμα για Δικαιοσύνη, Ενσωμάτωση και Ενότητα-PDIU, καλούν όλους τους Αλβανούς να συμμετάσχουν στο ετήσιο προσκύνημα στο Κιαφέ Μπότε στην τσαμουριά στις 22 Ιουνίου και ώρα 18:00.
Σήμερα είναι η ώρα για την Τσαμουριά.
Υπενθυμίζουμε την 75η επέτειο της γενοκτονίας από τους Ελληνες σοβινιστές κατά των Αλβανοτσάμηδων. Ελάτε μαζί μας στην Κονίσπολη το Σάββατο 22 Ιουνίου».

Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Αυτά είναι τα ευχαριστήρια, που η Ελλάδα συναίνεσε για να μπουν στο ΝΑΤΟ και περιπολεί μαζί με την Ιταλία στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, για να μην ξοδεύουν κηροζίνη και χρήματα σε αεροπλάνα οι Αλβανοί, καθώς και για το γεγονός πως με τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών τροφοδοτήθηκε η αλβανική οικονομία από το 1990...

    Αντίθετα, στην Ελλάδα η Βόρειος Ήπειρος εξαφανίστηκε από τα σχολικά βιβλία, από την ελληνική εξωτερική πολιτική και από τα ΜΜΕ, πάντα στα πλαίσια της "ελληνοαλβανικής φιλίας".

    Ξέρετε πόσοι λένε ότι είναι σήμερα οι Τσάμηδες; (απόγονοι). Πλέον των 300.000 και θέλουν επανεγκατάσταση, όχι απλά χρηματική αποζημίωση. Για να επιχειρήσουν στο μέλλον να κάνουν αυτό που δεν μπόρεσαν στην Κατοχή.

    Έχουν συστήσει και "Ιστιτούτο Σπουδών Τσαμουριάς".
    http://www.cameriainstitute.org/English/index1.html

    Τη δε Τσαμουριά, την παρουσιάζουν στο εξωτερικό, ως την αρχαία αλβανική γη, που τελεί υπό ελληνική κατοχή, αφού πρώτα υπέστησαν γενοκτονία οι Αλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν συναίνεσε μόνο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, αλλά και την ΕΕ, χωρίς καμμία επιφύλαξη για τα δικαιώματα τής ελληνικής μεινότητος τής Β. Ηπείρου, σε δύο χωριστές συνεδριάσεις τής Βουλής το 2008.

      Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ΛαΟΣ και ΚΚΕ. Το τελευταίο καταψήφισε για λόγους αρχής, που δεν έχουν σχέση με την μειονότητα και τα δεινά της.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.