1/6/19

Θεοδόσης Τάσιος: Η καλή Παιδεία είναι θέμα εθνικής επιβίωσης

«Ουσιαστικά είμαστε μαστροποί των παιδιών μας, διότι δανειστήκαμε αφειδώς για να περάσουμε καλά, αλλά τα δανεικά θα τα πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Προτάξαμε μια ηθική προτεραιότητα που συγκεφαλαιωνόταν στο “εγώ, εδώ και τώρα”, ενώ η λυδία λίθος του ηθικού ενεργήματος είναι το “εσύ, αλλού και ύστερα”. Το στένεμα της αντίληψής μας για το πώς πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία μας, συνιστά την αποτυχία μας» συνοψίζει χαρακτηριστικά ο Θεοδόσης Τάσιος.


Ο λόγος του πανεπιστημιακού ήταν πάντα καίριος στα χρόνια της μεταπολίτευσης – τόσο από τα έδρανα του ΕΜΠ όσο και από άλλα εσωτερικά και διεθνή φόρα. Εχει δημοσιεύσει 430 επιστημονικές εργασίες και συγγράψει 49 βιβλία σε διάφορες γλώσσες και είναι επίτιμος διδάκτωρ έξι πανεπιστημίων. Μετά άλλον έναν δύσκολο για την Ελλάδα χρόνο, στην κουβέντα μας ανέδειξε την πίκρα του για την πορεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και τη δική του δύναμη να κοιτάζει μπροστά, συμπυκνώνοντας τη σοφία της ηλικίας και της ευρύτατης -σπάνιας-παιδείας. «Νιώθω την ίδια ταπείνωση, που ένιωθα κατά τη δικτατορία.

Για τη συνέχεια dinfo 

5 σχόλια:

  1. Για ποιους τα λες αυτα κε Τασιο? Οι φιλοι σου στη μεγαλη στοα δανειστηκαν κατ' εντολήν για να χωθει η χωρα στο μνημονιακο τελμα. Ηξεραν τι εκαναν. Το πως λειτουργει το διεθνες τραπεζικο συστημα ασφαλως το γνωριζεις, καθως και το μεγεθος της απατης. Ο κοσμος τι φταιει που τον εχουν ισοπεδωσει μου λετε? Προσπαθει απλα να επιβιωσει τοσα χρονια που θυμαμαι τον εαυτο μου οσο οι ΑΔΕΛΦΟΙ παιζουν το Χεγκελιανο παιγνιο και ετοιμαζονται για το τελικο ORDO AB CHAOS περιφρονωντας εντελως το IMAGO DEI που δηθεν υπηρετουν με την ποδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι της Στοας..τρια πουλακια..στον Δαυιδ...Ολα ψωφια..

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)
    From: Euripides Billis [mailto:euripidesb173@gmail.com] Sent: Friday, November 20, 2015 6:29 PM Cc: tassiost@central.ntua.gr
    Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο ΑΛΦΑ, έναν σοφό και φιλόσοφο όπως τον περιέγραψε ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Χαριτάτος και δεν το αρνήθηκε ο ίδιος.
    Τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ κύριο Θεοδόση Τάσιο. Με πολλές περγαμηνές.
    Μπορείτε να τον ακούσετε στο επόμενο σύνδεσμο (δεν υπάρχει πλέον)
    http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=18155&prodId=68
    Και επειδή είμαι «μικρός» και όχι σοφός θα περιγράψω μόνον ότι είπε ο σοφός Καθηγητής (που μπορείτε να τα ακούσετε ανωτέρω και μόνοι σας). Και θα αφήσω έναν σοφό να του απαντήσει με ορισμένα γνωμικά. Τον Φρειδερίκο Νίτσε

    Επίσης απλά θα προσπαθήσω να του δώσω την πληροφόρηση που έδειξε, ελπίζω όχι ηθελημένα, να αγνοεί πλήρως. Ίσως γιατί ένας σοφός στηρίζεται μόνον στα δικά του συμπεράσματα.
    Και αρχίζω με ένα γνωμικό του Νίτσε, που εσείς θα κρίνετε ακούγοντας τον σοφό Καθηγητή, αν αρμόζει στην περίπτωση:
    «Η αλήθεια δεν κρεμάστηκε ποτέ ως τα τώρα από τα μπράτσα ενός απόλυτου», είπε ο Νίτσε στον Ζαρατούστρα του.
    Πρώτα τι είπε περίπου ο σοφός Καθηγητής: Φταίει μας είπε το παλιό.
    Που ως γνωστόν το παλιό που "φταίει" αθωώνει ότι έγινε από το 2010 και μετά. Και βγάζει με απόλυτο τρόπο σκάρτους, άλλους σοφούς αλλά και ειδικούς, όχι γενικά σοφούς.

    Ως, τον Καθηγητή Ρουμελιώτη, την Καθηγήτρια Δελιβάνη, ακόμα και τον Ντομινίκ Στρος Και και πολλούς άλλους.
    Πχ βγάζει σκάρτο ο κ. Τάσιος και τον αείμνηστο Έλληνα οικονομολόγο και Καθηγητή και πραγματικό σοφό στο αντικείμενο του Ανδρέα Σταύρου.
    Που μπορείτε να τον ακούσετε (Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ HOWARD ΑΠΟΚΑΛΥΠΕΙ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rL6ZK1ACj-o ).
    Όπως σκάρτο βγάζει ο κ. Τάσσιος τον καθηγητή Ανδρέα Αθηναίο, (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=scinGYK0XAc ) και άπειρους άλλους.
    Και σοφός ων, βγάζει λάδι τους προηγούμενους υποδουλωτές και ξεπουλητές της Ελλάδας τους ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζελοΚουβελοΚαρατζαφέρηδες και τον νυν διεθνή «Τσε Γκεβάρα» μας τον Αλέξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ (Μέρος δεύτερο)
    From: Euripides Billis [mailto:euripidesb173@gmail.com] Sent: Friday, November 20, 2015 6:29 PM Cc: tassiost@central.ntua.gr
    .........................
    Καλό είναι επίσης ο σοφός Καθηγητής να διαβάσει, μαζί με όλα τα άλλα και το (1ο) συνημμένο του Maurice Allais Βραβείο Νόμπελ στα οικονομικά, «Η παγκοσμιοποίηση, η ανεργία και οι επιταγές του ανθρωπισμού (επιλογή αποσπασμάτων)».
    Συνημμένα μπορεί ο σοφός και φιλόσοφος Καθηγητής να δει τι συνέβη , μαζί με πολλά άλλα, το χαρακτηριστικότατο, «Η πορεία της «σωτηρίας» της Ελλάδας (6ο συνημμένο) , το 8ο συνημμένο για τη σημερινή κατάσταση, το 3ο συνημμένο για την κατάσταση της οικονομίας το 2008, το 4ο συνημμένο για το τι συνέβη και το 5ο συνημμένο για τη μέθοδο χρεοκοπίας μας, που χρησιμοποιήθηκε.
    Στο τελευταίο συνημμένο, μπορεί να δει από το αρχείο της Καθημερινής, όπου αν δεν κάνω λάθος αρθρογραφεί, τα πραγματικά στοιχεία και όχι τα πλαστά, της οικονομίας το 2009

    Ως προς το παλιό, που φταίει και αυτό, μπορεί να δει στη δ/νση ( The global debt clock, http://www.economist.com/content/global_debt_clock), ότι το παλιό έφταιγε και φταίει εξ ίσου σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που όμως δεν έγιναν από τους ηγέτες τους με καταστροφή της πιστοληπτικής τους ικανότητας, πειραματόζωα της «αριστεροδεξιοσοσιαλιστικιής» νέας τάξης του σοφού Καθηγητή, που σχεδόν την εκθειάζει φανερά ο σοφός Καθηγητής.
    Είπε και πολλά άλλα ο σοφός Καθηγητής Τάσιος. Πχ εξίσωσε όλους τους νέους μας με τους καταληψίες των νεοταξικών κομμάτων που έμμεσα υποστηρίζει. `
    Έδειξε επίσης να αγνοεί τι εστί εσωτερική υποτίμηση και που αποβλέπει (μείωση ρευστότητας αφοράς και χρεοκοπία χώρας) , τι σήμαινε το PSI και πολλά άλλα που του δίδεται η ευκαιρία στα συνημμένα να τα μάθει.

    Εκθείασε την υποδούλωση της Ελλάδας στην τρόικα, που σαφώς επαίνεσε το έργον της. Αγνοώντας προφανώς αν και σοφός και τέως Επονίτης, ως είπε, τους όρους της συνημμένης πρώτης δανειακής σύμβασης (10ο συνημμένο).
    Πλην των άλλων (δίκαιο Λονδίνου κτλ) έδειξε να αγνοεί το άρθρο 14.5 που υποδουλώνει την Ελλάδα μας. Εκτός αν δεν το αγνοεί και τον ικανοποιεί και αυτό ως η τρόικα.

    Να πληροφορηθεί επίσης από την Ζέζα Ζήκου της Καθημερινής (11ο συνημμένο) ότι είμαστε χειρότερα απ’ την Αργεντινή, που μπορεί να δει τι έγινε εκεί, στο 12ο συνημμένο

    Έδειξε να αγνοεί πλήρως, αν και σοφός, ότι αν θέλεις να κλέψεις κάποιον και να του φας τον πλούτο τον χρεοκοπείς κατάλληλα

    Έδειξε επίσης να αγνοεί ο σοφός Καθηγητής ότι εδώ και 6 χρόνια αντί σωτηρίας έρχεται η κλοπή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου (6ο συνημμένο), και αντί των επενδύσεων που κάθε χρόνο αναβάλλονται για του χρόνου.

    Και ότι το χρέος δια της «σωτηρίας» έφτασε από 115% του ΑΕΠ προ σωτηρίας, σε 200% του ΑΕΠ, ότι η ανεργία δια της σωτηρίας έφτασε τα 3.000.000 πραγματικούς ανέργους, χώρια οι αυτοκτονίες, χώρια οι άστεγοι κτλ.

    Ως σοφιστής θα έλεγα, αντί σοφός, παραβλέποντας ή αν και σοφός αγνοώντας, την δια του PSI κλοπή των 30 δις από τα ασφαλιστικά ταμεία, σχεδόν επιχαίρει για την κλοπή των συντάξεων. Ακούστε τον.

    Παρ’ όλον ότι δεν το είπε σαφώς , ο σοφός Καθηγητής Τάσιος, έδειξε να είναι σχεδόν υπερήφανος για την υποδούλωση του Ελληνισμού και για πολλά άλλα που τίθενται στην κρίση σας στον ανωτέρω σύνδεσμο.

    Τελειώνοντας τον παραπέμπω στα συνημμένα, συμβουλεύοντας τον αν και μικρός και όχι σοφός να τα μελετήσει αν δεν τα ήξερε.

    Και κατωτέρω γράφω και άλλα σοφά γνωμικά του Νίτσε που εσείς θα θεωρήσετε αν μερικά αφορούν τον σοφό Καθηγητή κ. Τάσιο, που εγώ ο μικρός περιέγραψα πιστεύω αντικειμενικά, όσα είπε.

    Που ντράπηκα όταν τα άκουγα από ένα σοφό του ΕΜΠ.
    Ευριπίδης Μπίλλης

    Υ. Γ. Αν ο Καθηγητής κύριος Τάσιος επιθυμεί να απαντήσει στο παρόν, η απάντηση του θα διαβιβαστεί προφανώς σε όλους τους αποδέκτες του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα σπουδαίους μηχανικούς ως διδασκάλους στο Πολυτεχνείο, Γερμανούς και Αυστριακούς, με περγαμηνές σπουδαίες.

    Έως σήμερα μόνο δύο ανθρώπους γνώρισα οι οποίοι είχαν το χάρισμα της σπουδαίας διάλεξης σε σημείο καταπληκτικό.

    Συνήθως μετά την παρέλευση 20 λεπτών,το ακροατήριο κουράζεται,πράγμα που δεν συνέβαινε στις επόμενες δύο περιπτώσεις που θυμάμαι!

    Εκ των δύο, ο ένας ήταν ο αείμνηστος, τότε Ταγματάρχης Μηχανικού, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Διευθυντής της Πτέρυγας Ναρκοπολέμου και Καταστροφών στην Σχολή Μηχανικού!

    Μας δίδασκε Ναρκοπόλεμο και Καταστροφές με τρόπο γλαφυρότατο και συναρπαστικό και με τέλεια γνώση του αντικειμένου, τόσο που είχα κάνει σημειώσεις του αντικειμένου, τις οποίες δυστυχώς φεύγοντας ως ΔΕΑΜ από την Σχολή τις ξέχασα εκείκαι τις έχασα!

    Σπουδαίος εκπαιδευτής!! Κοινώς Αξιωματικάρα!!!

    Ο δεύτερος που γνώρισα ήταν ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, κύριος Θεοδόσιος Τάσιος!

    Είχα ακούσει γι΄ αυτόν, ότι ενώ στους άλλους Καθηγητές ήσαν λίγοι οι ακροατές των, στα Μαθήματά του Οπλισμένου Σκυροδέματος του Καθηγητη κ. Θεοδόσιου Τάσιου η Αίθουσα ήταν πάντα γεμάτη από διάφορους ακροατές, φοιτητές και Διπλωματούχους Μηχανικούς που ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις των.

    Στο Τεχνικό Γραφείο του φίλου και Συναδέλφου κ. Ι.Β. (γωστού ως "Γιάννης ο Γορίλας" από την σωματική του διάπλαση) ο οποίος είχε τους ίδιους με εμένα Καθηγητές, διέκρινα τα βιβλία του Καθηγητή κ.Θεοδόση Τάσιου.

    Ο φίλος μου,εξέχων Έφεδρος Αξιωματικός, υπήρξε και εκπαιδευτής στην Σχολή Μηχανικού, εάν αυτό σας λέει τίποτα!

    ΄Οσον αφορά τις διάφορες φιλοσοφικές εξάρσεις του Καθηγητή κ. Θεοδόση Τάσιου δεν έχω να δηλώσω τίποτα, διότι περισσότερο διαβάζω ιστορία, κυρίως πολιτική στρατιωτική και διπλωματική, παρά φιλοσοφία και ποίηση.

    Αν γνωρίζατε πόσοι εξ υμών τυγχάνουν τέκτονες θα μένατε έκπληκτοι.

    Ο υπογράφων υπήρξε ένθερμος Τζουντοκα (Judoka), μόνον έναν βαθμό πριν το 1. Dan, σε Όμιλο που το 1968 στην Ολυμπιάδα του Τόκυο πήρε ένα χάλκινο μετάλλειο και έβγαλε δύο πρωταθλητές Ευρώπης.

    Στο άθλημα αυτό, ο συναθλητής σου, αν είναι τσογλάνι η κάνει λάθος, μπορει να σε τραυματίσει πολύ σοβαρά!

    Δεν νομίζω πως οι τέκτονες έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο τιμιότητος, τελειότητος και αξιοσύνης όσον οι Τζουντοκα.

    Αυτή είναι η γνώμη μου.

    Ο κ.Τάσιος έχει μεγάλη ευρύτητα γνώσεων και κατά την πτωχή γνώμη μου, δεν φταίει για την φοβερή οικονομική κρίση και τα συνεπακόλουθα μνημόνια, που προσωπικά, μου άλλαξαν τα φώτα.

    Έχουμε και λέμε: Κωστάκης ο Κοψιδοφάγος - Λιποτάκτης της Παράταξής του, Γιωργάκης ο Κωπηλάτης/Ποδηλάτης, Αμερικανός υπήκοος (αξιόπουστος κατ΄αυτόν και μηδέν εις το πηλίκιον), και κατά τα άλλα πολιτικός κατ΄ επάγγελμα.

    Yours very truly

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.