1/11/19

Η Τουρκία πλημμυρίζει την Ευρώπη με μετανάστες - Για πρώτη φορά προβάλλονται διεθνώς καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης

του Soeren Kern
  • Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελέγχει προσωπικά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, τις οποίες αυξομειώνει προκειμένου να αποσπάσει περισσότερα χρήματα και άλλα πολιτικά προνόμια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους τελευταίους μήνες, η τουρκική κυβέρνηση έχει απειλήσει επανειλημμένα να ανοίξει τις πύλες της μαζικής μετανάστευσης προς την Ελλάδα, και, κατ' επέκταση, προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
  • «Εάν δεν μας δώσει (η Ευρωπαϊκή Ένωση) την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτόν τον αγώνα, τότε δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τα 3,5 εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και τα άλλα δύο εκατομμύρια ανθρώπων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλέμπ». — Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • «Εάν ανοίξουμε τις πύλες, καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερους από έξι μήνες. Τους συμβουλεύουμε να μην παίζουν με την υπομονή μας». — Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
  • Πιστεύεται ότι περισσότεροι από έξι εκατομμύρια μετανάστες περιμένουν σε χώρες γύρω από τη Μεσόγειο για να διασχίσουν την Ευρώπη, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε στην εφημερίδα Bild... Περισσότερα από τρία ακόμη εκατομμύρια περιμένουν στην Τουρκία.


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλα μέλη της κυβέρνησής του έχουν απειλήσει επανειλημμένα να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με μετανάστες. Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει ένα εκατομμύριο Σύριους μετανάστες σε μια «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, και απείλησε ότι θα ανοίξει ξανά τους δρόμους για τους μετανάστες στην Ευρώπη εάν δεν λάβει επαρκή διεθνή στήριξη για το σχέδιο αυτό: «Ή θα γίνει αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες». Στην εικόνα: Ο Ερντογάν μιλάει στον ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου 2019. (Φωτό από Stephanie Keith/Getty Images)

Η Ελλάδα έχει γίνει ακόμη μία φορά το «σημείο μηδέν» της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης. Περισσότεροι από 40.000 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, και περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς έφθασαν τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με νέα στοιχεία που συνέταξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Το κύμα της άφιξης των μεταναστών στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 —5.903 αφίξεις τον Ιούλιο, 9.341 τον Αύγουστο και 10.294 τον Σεπτέμβριο— συνέπεσε με τις επανειλημμένες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων μελών της κυβέρνησής του ότι θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη με μουσουλμάνους μετανάστες.
Παρόλο που ο αριθμός των αφίξεων των μεταναστών στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από τον αριθμό των αφίξεων στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή συνέρρευσαν στην Ευρώπη, το πρόσφατο κύμα των νέων αφίξεων δείχνει ότι οι απειλές του Ερντογάν για την επανέναρξη της μαζικής μετανάστευσης γίνονται πραγματικότητα.
Τον Μάρτιο του 2016, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαπραγματεύτηκαν την Μεταναστευτική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στην οποία η ΕΕ προσέφερε στην Τουρκία μια σειρά οικονομικών και πολιτικών κινήτρων με αντάλλαγμα την υπόσχεση της Άγκυρας να σταματήσει τη ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, διαπραγματευόμενοι με μεγάλη βιασύνη, υποσχέθηκαν στην Τουρκία περισσότερα από ό, τι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν —ειδικότερα μια αμφιλεγόμενη δέσμευση να επιτραπεί στα 80 εκατομμύρια πολιτών της Τουρκίας να ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς βίζα.
Από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας, η Τουρκία και η ΕΕ αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τηρήθηκαν τα βασικά μέρη της συμφωνίας και πως ο Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτρέψει πιθανώς εκατομμύρια περισσότερους μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα.
Στην πράξη, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μείωσε σημαντικά τη ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι μεταναστευτικές οδοί μετατοπίστηκαν δυτικά από την Ελλάδα προς την Ιταλία, η οποία το 2016 αντικατέστησε την Ελλάδα ως κύριο σημείο εισόδου για τους μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Αφού ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε σκληροπυρηνικές μεταναστευτικές πολιτικές τον Ιούνιο του 2018, ο αριθμός των αφίξεων στην Ιταλία μειώθηκε δραματικά —από 119.369 το 2017 σε 23.370 το 2018, δηλαδή μείωση κατά 80%, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Ως αποτέλεσμα της λήψης αυστηρών μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης από την Ιταλία, οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μετατοπίστηκαν στα δυτικά προς την Ισπανία, η οποία το 2018 αντικατέστησε την Ιταλία ως κύρια πύλη της Ευρώπης για την παράνομη μετανάστευση. Περισσότεροι από 65.000 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία το 2018, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Η αναζωπύρωση της μαζικής μετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ωστόσο, επανέφερε την Ελλάδα στον προηγούμενο ρόλο της ως την κύρια ευρωπαϊκή πύλη για τη μαζική μετανάστευση. Η Ελλάδα δέχτηκε διπλάσιους μετανάστες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 όπως και η Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Η Ελλάδα δέχτηκε περισσότερους μετανάστες —25,538— μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν κατά 180%, από 100 αφίξεις ημερησίως κατά μέσο όρο το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε 277 αφίξεις ημερησίως κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ο Ερντογάν ελέγχει προσωπικά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, τις οποίες αυξομειώνει προκειμένου να αποσπάσει περισσότερα χρήματα και άλλα πολιτικά προνόμια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους τελευταίους μήνες, η τουρκική κυβέρνηση έχει απειλήσει επανειλημμένα να ανοίξει τις πύλες της μαζικής μετανάστευσης προς την Ελλάδα, και, κατ' επέκταση, προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
  • Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει 37 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φροντίδα εκτοπισμένων Συρίων από το 2011, και κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν έκανε αρκετά για να επωμιστεί το βάρος. Πρόσθεσε ότι εάν οι 3,8 εκατομμύρια Σύριοι στην Τουρκία δεν μπορούν να επαναπατριστούν, θα καταλήξουν στην Ευρώπη.
  • Στις 22 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αναστείλει μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, επειδή η Αθήνα απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016. Η Άγκυρα ζήτησε την έκδοσή τους, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν την αίτηση. Οι στρατιωτικοί αρνούνται την εμπλοκή τους σε αξιόποινη πράξη και λένε ότι φοβούνται για τη ζωή τους.
  • Στις 21 Ιουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι εγκατέλειψαν την Τουρκία μόνη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα. Σε σχόλια που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προειδοποίησε: «Αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στην ιστορία. Εάν ανοίξουμε τις πύλες, καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερους από έξι μήνες. Τους συμβουλεύουμε να μην παίζουν με την υπομονή μας».
  • Στις 22 Ιουλίου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία ανέστειλε τη Μεταναστευτική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επειδή η ΕΕ δεν είχε εγκρίνει την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Επίσης, συνέδεσε την αναστολή με την απόφαση της 15ης Ιουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να σταματήσουν τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Άγκυρα, ως μέρος των κυρώσεων για τις τουρκικές γεωτρήσεις πετρελαίου και αερίου από τις ακτές της Κύπρου.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει ένα εκατομμύριο Σύριους μετανάστες σε μια «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, και απείλησε ότι θα ανοίξει ξανά τους δρόμους για τους μετανάστες στην Ευρώπη εάν δεν λάβει επαρκή διεθνή στήριξη για το σχέδιο αυτό: «Ή θα γίνει αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες».
  • Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 5,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες εάν δεν λάβει διεθνή υποστήριξη για τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία. «Εάν δεν μας δώσουν την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτόν τον αγώνα, τότε δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τα 3,5 εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και τα άλλα δύο εκατομμύρια ανθρώπων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλέμπ», δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συγκέντρωση στη Μαλάτια, στην περιοχή της Ανατολικής Ανατολίας της Τουρκίας.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να «εκφοβίζει» την Ελλάδα. «Ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για να χειριστεί το προσφυγικό ζήτημα», δήλωσε. «Η Ευρώπη έχει δώσει πολλά χρήματα, έξι δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας και η οποία ήταν αμοιβαία επωφελής».
Ο Ερντογάν, ωστόσο, φαίνεται να έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη διαμάχη. Στις 29 Αυγούστου, για παράδειγμα, 16 βάρκες με συνολικά 650 μετανάστες έφτασαν στο ελληνικό χωριό Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Aegean Boat Report. Όλα τα σκάφη ήταν καινούργια και έφτασαν στην ίδια θέση μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μαζική εισροή ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση από συμμορίες παράνομης διακίνησης μεταναστών, πιθανώς με τη σιωπηρή έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης. Ήταν η μεγαλύτερη μαζική άφιξη μεταναστών που έφτασαν στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας μετά την μεταναστευτική κρίση του 2015-2016.
Οι μαζικές αφίξεις στην Ελλάδα συνεχίστηκαν αμείωτες: 2.441 μετανάστες έφτασαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, 1.781 έφτασαν κατά τη δεύτερη εβδομάδα, 2.609 την τρίτη εβδομάδα και 3.463 την τέταρτη εβδομάδα.
«Βλέπουμε τεράστια κύματα μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μέσω διακινητών, οι οποίοι κάνουν χρήση νέων μεθόδων, καθώς επίσης καλύτερων και ταχύτερων σκαφών», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, θα έχουμε μια επανάληψη του 2015. Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των συνόρων μας και θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί και πολύ πιο γρήγοροι στην εφαρμογή τους».
Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων. Είπε ότι η κυβέρνησή του θέλει να επιστρέψει 10.000 μετανάστες στην Τουρκία μέχρι τα τέλη του 2020. Το σχέδιο προϋποθέτει ότι η Τουρκία θα τους πάρει πίσω. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, θα αυξήσει τις ναυτικές περιπολίες στο Αιγαίο, θα κλείσει κέντρα για μετανάστες στους οποίους δεν χορηγείται άσυλο και θα αναθεωρήσει το σύστημα ασύλου.
Μετανάστες, κάνοντας χρήση οδών παράνομης διακίνησης από την Τουρκία, καταλήγουν επίσης σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Κύπρος, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 700% στις αφίξεις μεταναστών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι η άνοδος των αφίξεων μεταναστών από την Τουρκία συνδέεται με εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας σχετικά με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας για άντληση υπεράκτιου πετρελαίου και φυσικού αερίου στην οικονομική ζώνη της Κύπρου.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες φτάνουν στην Κύπρο μέσω ξηράς. Ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνίες απαλλαγής από βίζα με πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, και ότι πολλοί μετανάστες μπορούν να εισέλθουν στην ηπειρωτική Τουρκία χωρίς περιορισμούς. Από εκεί, ταξιδεύουν, συχνά με τη βοήθεια παράνομων διακινητών, αεροπορικώς ή δια θαλάσσης στην κατεχόμενη από την Τουρκία Βόρεια Κύπρο. Στη συνέχεια, μεταφέρονται με λεωφορεία στην Πράσινη Γραμμή του ΟΗΕ και περνούν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, το ελληνόφωνο νότιο τμήμα του νησιού που είναι κράτος μέλος της ΕΕ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Πετρίδης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες:
«Η νέα τάση είναι ακόμα πιο ανησυχητική: πρόκειται για την άφιξη υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι πετούν απευθείας από την Τουρκία με αεροπλάνο στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου (το ελληνικό του όνομα) ή στο Ερτσάν (όπως είναι σήμερα γνωστό στα τουρκικά), και στη συνέχεια εισέρχονται στην περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση με τα πόδια.
Αυτή η νέα μέθοδος αποστολής προσφύγων με αεροπλάνα και λεωφορεία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανοχή τουλάχιστον των τουρκικών αρχών. Και δεν είναι μόνο ανοχή. Ανέφερα τις πρακτικές που αφορούν το καθεστώς απαλλαγής από βίζα, και τις πολιτικές που ενθαρρύνουν αυτό το φαινόμενο να συμβεί. Είναι πολύ σαφές ότι εδώ έχουμε ένα θεσμικό είδος παράνομης διακίνησης».
Πιστεύεται ότι περισσότεροι από έξι εκατομμύρια μετανάστες περιμένουν σε χώρες γύρω από τη Μεσόγειο για να διασχίσουν την Ευρώπη, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε στην εφημερίδα Bild. Η έκθεση ανέφερε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν στη Λιβύη, άλλο ένα εκατομμύριο περιμένουν στην Αίγυπτο, 720.000 στην Ιορδανία, 430.000 στην Αλγερία, 160.000 στην Τυνησία. και 50.000 στο Μαρόκο. Περισσότερα από τρία ακόμη εκατομμύρια περιμένουν στην Τουρκία.
Ο Soeren Kern είναι Ανώτερος Συνεργάτης του Gatestone Institute που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: Gatestone Institute 

16 σχόλια:

  1. Ταϋγέτη.

    Αὐτὴν τὴν φορὰ τὸ Ἰσλὰμ δὲν θὰ σταματήση ἔξω ἀπὸ τὴν Βιέννη.
    Σκοπὸς του εἶναι,ἤδη ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Ἄλπ Ἀρσλάν,ἡ ἐξάπλωσίς του καὶ οἱ ἠλίθιοι Εὐρωπαῖοι τὸ διευκολύνουν,ἀντὶ νὰ τὸν κανονίσουν ὅπως τὸν Καντάφι ἤ τὸν Σαντάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δω διαγκωνιζομαστε εμεις ποιος θα 'βοηθησει' στην αποβιβαση των στιφων απο τις βαρκες ξεχνωντας οτι θα ειμαστε οι πρωτοι εκλεκτοι του πολυπολιτισμικου παραδεισου.

      Διαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_929.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία δεν πλημμυρίζει την Ευρώπη, αλλά την Ελλάδα. Πηγαίνετε στις γερμανικές εφημερίδες να δείτε αν έφτασαν 600 στη Γερμανία. Δεν έφτασαν. Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά ελληνικό και είναι πρόβλημα μόνο για τους ιθαγενείς. Για την πολιτική ηγεσία είναι λύση στο δημογραφικό.

    Και επειδή διάβασα και τις δηλώσεις υπουργού για "αυστηρότερο άσυλο", να πω μόνο τα εξής. Άλλη μια επιχείρηση "στάχτη στα μάτια", γιατί στις επιτροπές ασύλου θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν και πριν και τα διεθνή κριτήρια παραμένουν τα ίδια.

    Επιπλέον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι που έρχονται Ελλάδα είναι από χώρες που ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει προσφυγικές, είναι πολύ εύκολο με έναν καλό δικηγόρο να στήσουν μια πειστική ιστορία, που να πιάνει όλα τα κριτήρια.

    Χαρακτηριστικά, από σημερινό δημοσίευμα της Corriere della Sera:
    https://www.corriere.it/video-articoli/2019/10/23/permessi-soggiorno-migranti-l-escamotage-dell-orientamento-sessuale/ece27a72-e52c-11e9-b924-6943fd13a6fb.shtml

    Το βίντεο-ρεπορτάζ, εξηγεί, πώς λαθρομετανάστες από χώρες που δεν εμπίπτουν σε ΚΑΜΙΑ κατηγορία χωρών στις κατατάξεις του ΟΗΕ για άσυλο ή διεθνή προστασία, τελικά καταφέρνουν να πάρουν νόμιμη παραμονή στην Ιταλία. Παρουσιάζει και δικηγόρο που τους δασκαλεύει και λαθρομετανάστες και μέλη ΜΚΟ ΛΟΑΤΚΙ και μια δικαστή που δικάζει τις υποθέσεις.

    Το σύστημα λειτουργεί ως εξής. Υπάρχει πχ ο λαθρομετανάστης από τη Γκάμπια, που πλέον έχει δημοκρατία και σύμφωνα με τον ΟΗΕ δε δικαιούται άσυλο. Όμως δεν έχει ιταλικά έγγραφα και στην Ιταλία χωρίς ιταλικό έγγραφο δε μπορείς ούτε χρεωστική κάρτα τραπέζης να πάρεις, ούτε τηλέφωνο να βάλεις ούτε τίποτα. Οπότε αυτός θέλει χαρτιά. Πηγαίνει στον εξειδικευμένο δικηγόρο, που τον δασκαλεύει να πει ότι ειναι gay. Γιατί 40 χώρες της Αφρικής, διώκουν τους gay και κινδυνεύουν φυλάκιση. Ο Γκαμπιανός λοιπόν, δασκαλεύεται να παριστάνει το gay και να γραφτεί και σε ένωση ΛΟΑΤΚΙ, που κάνει ειδικά σουαρέ για "gay μετανάστες". Αφού λοιπόν συμμετάσχει για κάμποσους μήνες και βγάλει και κάρτα μέλους, καθώς και φωτογραφίες, ο Γκαμπιανός, πηγαίνει στην Ιταλίδα δικαστή που εξετάζει τις αιτήσεις κουνάμενος και λυγάμενος και της λέει "είμαι Γκαμπιανός gay, να και η κάρτα μέλους μου ΛΟΑΤΚΙ, να και οι φωτογραφίες μου στις συνάξεις gay όλο το χρόνο, προστατέψτε με, γιατί αν με στείλετε πίσω στη Γκάμπια, θα με βάλουν φυλακή".

    H δικαστής, εξηγεί, πως από το νόμο, δε μπορούν να διερευνήσουν περαιτέρω αν όντως κάποιος είναι gay ή όχι και σε περίπτωση αμφιβολίας, δίνουν άσυλο, γιατί "καλύτερα ένας παραπάνω με αμφιβολία, παρά να επιστραφεί πίσω και να μπει φυλακή". Επίσης, λέει πως στην ερώτηση "γιατί δεν είχες δηλώσει εξ αρχής ότι είσαι gay;", απαντούν όλοι "από φόβο και ντροπή".

    Το ποσοστό επιτυχίας της βιομηχανίας "λαθρομεταναστών gay" από χώρες που εξ αρχής δε δικαιούνται άσυλο, είναι άνω του 50%. Οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα, που έρχονται από χώρες που ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει προσφυγικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χιλιαδες λεπτομερειες,παραλλαγες,αποχρωσεις ,ποικιλιες,αποψεις, ιδεες,ερμηνειες,βιτσια, τρελες,κλπ..κλπ..μια ναυτια..αποκρουστικη...Μια πιστη στο χαος.
    Ολα εκτος θεματος ..Ενα απλο θεμα.. που σκοπιμα το κανουν λατερνα ολοι..και ιδιατερα οι δημιουργοι. Ξεφουρνιζουν συγχιση του νου με μια αηδιαστικη αναλυση των παντων.Αποδομουν την σκεψη με χαος.Να μην μπορει κανεις να συγκεντρωθει στο απλο γεγονος και να το αποφυγει με μια απλη κινηση. Το κακο ειναι οτι πευτουμε με τα μουτρα ατομικα ολοι στην μεθοδο αυτη...Χασαμε τον νου και το απλο γεγονος που εξαπελησαν πανω μας.
    Αηδιαστικης αναλυσης λεπτομερειες..ναι.Τους βοηθαμε οσο το κανουμε κι εμεις. Νεχρι ετοιμολογιες λεξεων ψαχνουμε και λεξεις μυριες αν ειναι ετσι..η κοκορετσι.Προσφυγες? Μεταναστες ?? Καραγκιοζηδες ?? Οικονομικοι ..η..πυρηνικοι ?? Βιολογικοι η αβιοι ?? Στερεα η αερια ??
    Καλα βρε παιδια..ειμαστε ολοι τοσο ...μαλακες ??
    Βρε μας κανουν επιθεση !!! Τι λεμε το χασαμε ολοι ??? Βρε πεινασμενα λιονταρια ερχονται !!! Κουβεντα ..θα κανουμε ?? !!! Στα παπαρια μας τα Ευαγγελια !! Οι παραγραφοι κι οι ερμηνειες !!! Βρε απεχουν τα δοντια τους χιλιοστα !!! Για ονομα του Θεου ..τι κανουμε ???!!! Τι παθαμε ?? Στα ..παπαρια μας ολα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Το ότι ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική με το Σύριζα, αυτή των 'ανοικτών συνόρων', στο 'μεταναστευτικό'. Αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα, διότι η χώρα μας παθαίνει τεράστιες δημογραφικές αλλοιώσεις και έθνος μας προφανώς θα κινδυνεύσει στο μέλλον ακόμα και με εξάλειψη.
    2)ΝΔ δεν σέβεσαι τους ψηφοφόρους σου. Εάν θέλαμε την Ισλαμοποίηση της χώρας μας θα ψηφίζαμε τους εθνομηδενιστές του Σύριζα και όχι εσάς. Ακυρώνετε με την δουλοπρεπή στάση σας την Ελληνική επανάσταση του 1821. Ενώ έχει γίνει ανταλλαγή των πληθυσμών με την Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, εσείς μονομερώς συνεχίζετε να επιτρέπετε και να βοηθάτε, με κάθε δυνατό τρόπο, τον μαζικό εποικισμό της χώρας μας από μουσουλμάνους.
    3)Δεν έχετε καμία δικαιολογία. Η σιωπή μάλιστα των βουλευτών της ΝΔ επί του θέματος, δείχνει την τεράστια ηθική κατάπτωση και της κεντροδεξιάς. Ο εποικισμός της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον του Ελληνικού λαού.
    4)Λυπάμαι που έκανα το λάθος (εγώ και μέλη της οικογένειας μου) και σας ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές.
    Συνένοχοι σας δεν θα γίνουμε. Εάν δεν αλλάξετε άμεσα πορεία ψήφο μας δεν θα πάρετε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, είσαι πολύ καλός !!!!!Τα λεγόμενά σου είναι σωστά, το λάθος που έκανες στο τέλος, εγώ το απέφυγα και αναρωτιόμουν αν έκανα λάθος !!!!!
      Απογοήτευση του Ελληνικού λαού, δεν έχει που να ακουμπήσει, πιο κόμμα να τον έκφραση !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Φωτη εισαι πολυ κυριος.
      Τοσο γεναια παραδοχη οτι τους ψηφισες..και εσφαλες σαν ανθρωπος οπως συχνα κανουμε ολοι...μπραβο...!! Αφου βαζεις την λογικη και την πατριδα εκει που πρεπει ψηλα ..ευγε. Εχεις κλαση μεγαλη. Δεν πειραζει που εγινε ετσι ..σνθρωπινο ειναι ..Πιο σπουδαιο ειναι ο ελεγχος του εγωισμου μας.

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι, αλλά η Ελλάδα δεν έχει τύχη, γιατί είναι η χώρα των αιώνιων κοψοχέρηδων. Δε μπορώ να καθήσω να το βρω, θα θέλει ώρες, αλλα προεκλογικά είχα γράψει πως όποιος περιμένει μεγάλες αλλαγές στο μεταναστευτικό και στα εθνικά από τη ΝΔ, πλανάται πλάνην οικτράν. Όχι γιατί ήμουν μάντης, αλλά γιατί διάβαζα τις δηλώσεις τους από το 2015 και καυτηρίαζαν το ΣΥΡΙΖΑ για τις απάνθρωπες συνθήκες που είχε για τους πρόσφυγες. Τώρα, πώς ο ψηφοφόρος, νόμισε πως ξαφνικά η ΝΔ θα κάνει την "κεντροδεξιά", όταν ουδέποτε από εποχής Καραμανλή του νεότερου, είχε σχέση με δεξιά, δεν ξέρω.


      Δήλωση Ρέντσι το 2015, για να δικαιολογήσει τα ρεύματα προσφύγων: "Υπάρχει ένα όριο ανθρωπιάς, κάτω από το οποίο δε θα έπρεπε κανείς να πέφτει, μπροστά στις δηλώσεις αυτού που λέει, μπροστά στο κορμί του άψυχου παιδιού από τη Συρία, ότι είναι πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης. Εγώ λέω πως δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς, αλλά ανθρώπων εναντίον κτηνών".
      http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-sciacallaggio-renzi-noi-umani-contro-voi-bestie-1167529.html

      Το "κτήνος" ήταν ο Σαλβίνι. Τα λόγια του Ρέντσι, θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν στον κύριο Μητσοτάκης και όπου κτήνη, βάλτε "ακροδεξιοί", για όποιον τολμά να αντιδρά...

      Στην Ελλάδα δυστυχώς, οι αριστεροί ψηφίζουν αριστερά, οι κεντρώοι κέντρο και οι δεξιοί κέντρο. Και μετά απορούν πως δεν αλλάζει κάτι στην Ελλάδα...

      Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης το 2016 ακόμα: Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αν είχε δεσμευθεί σε εθνική γραμμή διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, με κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους δεύτερους, καθώς και κατανομή των προσφύγων αναλογικά σε όλη την επικράτεια της χώρας, τίποτε από αυτά δεν έχει γίνει.

      http://www.thestival.gr/policy/item/264454-mitsotakis-gia-oraiokastro-den-epitrepo-fones-ratsismou-kai-ksenofobias-sti-nd

      Είναι ακριβώς αυτό που κάνει τώρα. Και η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: Αν ήσασταν υποψήφιος πρόσφυγας, τι θα θέλατε ιδανικά στη χώρα που θα δοκιμάζατε την τύχη σας; Ανθρώπινες συνθήκες, γρήγορο άσυλο, γρήγορη μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα και τακτοποίηση σας σε καλό κατάλυμμα και επίδομα; Αυτό ακριβώς κάνει η τωρινή κυβέρνηση και μετά απορεί κανείς, πώς εδώ και 2 μηνες αποσυμφορείται η Μόρια, αλλά μυστηριωδώς σήμερα έχει 4000 περισσότερους από ό,τι είχε το Σεπτέμβριο...

      Και κάτι άλλο. Η ΝΔ, "που δε θέλει, αλλά τι να κάνει", "ξέχασε" να αλλάξει το νόμο ιθαγένειας του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Φώτη, αυτοί που μπήκαν το 2015, το 2022 θα έχουν ελληνική ιθαγένεια και θα αντικαταστήσουν αυτοί τη δική σας ψήφο. Ο ιθαγενής Έλληνας παίζει ενάντια στο χρόνο. Τα κόμματα το έχουν καταλάβει, γι αυτό διαγκωνίζονται ποιος θα δηλώσει πιο πολυπολιτισμικός. Την ψήφο του κυρίου Φώτη, θα την αντικαταστήσουν 2 κύριοι Χασάν σε λίγα χρόνια.

      Διαγραφή
    4. 1)Από τις περιορισμένες επιλογές που υπήρχαν στις περασμένες εκλογές, πολλοί ψήφισαν ΝΔ σύμφωνα με την αρχή του "ελαχίστου κακού", άλλοι είχαν την ελπίδα πως η ΝΔ θα έβαζε 'μυαλό' και θα διόρθωνε, όσο μπορούσε, τα κακώς κείμενα.
      Στην οικονομία κάτι καλό πήγε να γίνει με τις μειώσεις φόρων, αλλά στο μέγιστο θέμα του εποικισμού της χώρα έχουμε συνέχεια της πολιτικής του Σύριζα. Προσποιούνται μάλιστα πως κάτι διαφορετικό κάνουν, ενώ κάνουν τα ίδια.

      2)Δυστυχώς φαίνεται να ισχύει το εξής θλιβερό, για τους Έλληνες της Μνημονιακής Ελλάδας, παραφράζοντας τον Jean-Jacques Rousseau:

      “The people of 'Greece' regards itself as free; but it is grossly mistaken; it is free only during the election of members of parliament. As soon as they are elected, slavery overtakes it, and it is nothing.”

      3)Η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε αριστερές είτε δεξιές, είναι μαριονέτες που εκτελούν πιστά τις εντολές των 'επικυριάρχων' της 'Παγκοσμιοποίησης'.

      Και ανεξαρτήτως Τουρκίας, προφανώς έχουν αποφασίσει να μας αφελληνίσουν, να μας αποχριστιανοποιήσουν, και να μας τσακίσουν.

      Διαγραφή
    5. Το γνωρίζω καλά. Μίλησα και το καλοκαίρι με γνωστούς και συγγενείς μου και άκουγα παντού το γνωστό μοτίφ που ακούω εδώ και δεκαετίες. "Ψήφισα ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ" (σε 4 χρόνια θα λέει "για να μην ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ". Άλλος είπε "αυτούς τους δοκιμάσαμε, δεν μας κάνουν, τώρα θα δοκιμάσουμε τον Κυριάκο". Άλλος είπε "και ποιον να ψηφιζα. Πριν τις εκλογές με κάποιους που μιλούσα στο τηλέφωνο, πρότεινα 2 κόμματα. Η πάγια απάντηση ήταν "καλά, αυτός δε θα μπει στη Βουλή!". Με τη λογική του "δε σε ψηφίζω γιατί δε θα μπεις στη Βουλή", θα ψηφίζεις πάντα τους ίδιους. Και τότε, γιατί αυτοί να αλλάξουν, αν εσύ τους ψηφίζεις πάντα; Τον δεδομένο ψηφοφόρο, κανείς ποτέ, σε καμία χώρα δεν ίδρωσε να τον ικανοποιήσει. Όλοι ιδρώνουν για τον "δύσκολο", για τον "φευγάτο".

      Γι αυτό όλα τα κύρια κόμματα στην Ελλάδα είναι φιλομεταναστευτικά. Σου λέει "το Γιάννη τον έχω. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει το Χασάν, τον Οσμάν, το Μωχάμεντ! Που είναι δύσκολοι ψηφοφόροι! Πρέπει να τους πάρω εγώ, αλλιώς θα πάνε στον άλλο απέναντι!".

      Φαύλος κύκλος... Το πρόβλημα (για τον ιθαγενή που δεν έχει ακόμα αποδεχθεί το τέλος του) είναι πως ο χρόνος δουλεύει εναντίον του. Αν ο ίδιος ο ιθαγενής δεν καταφέρει να βγει από τη νοοτροπία που τον έχει κάνει από το 1974 να ψηφίζει πάντα κέντρο ή κεντροαριστερά (η ΝΔ στην Ιταλία θα ήταν κεντροαριστερά ή κέντρο), σε μερικά χρόνια και να καταφέρει να βγει, θα είναι αργά. Γιατί ο χρόνος αντίδρασης που του απομένει, δεν είναι απεριόριστος. Ο Έλληνας πολιτικός, νοιάζεται για τα ψηφαλάκια και τίποτα άλλο. Ούτε για πατρίδα, ούτε για ελληνικό πολιτισμό (εδώ o "κεντροδεξιός" δηλώνει χαρούμενος να βλέπει πολυπολιτισμική Ελλάδα) ούτε για εθνικά θέματα (αυτά οι Έλληνες πολιτικοί τα λένε μεταξύ τους και γελάνε) ούτε τίποτα.

      Η κλεψύδρα αδειάζει γρήγορα. Και κάθε νέος ψηφοφόρος που μπαίνει στο Αιγαίο, κάνει την ψήφο κάθε αναγνώστη του ιστολογίου, όλο και λιγότερο σημαντική για τα κόμματα.

      Διαγραφή
    6. Και δεν θα τους αφησουμε Φωτη ποτε..να το κανουν..Με την βοηθεια του Θεου ..ποτε !! Εστω και λιγοι να μεινουν με αυτοσεβασμο και πιστη !! Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο ..εγωισταρος Ελληνας καταδεχεται να τον νικησουν αυτα τα γελοια οντα !! Θα ξεσηκωθουμε στο τελος..αναγκαστικα οταν το λεπιδι φτασει στους λαιμους..Το πιστευω αληθινα..Κακως που θα φτασει μεν εκει...καλως ομως επιτελους για ολους.Δεν θα τους αφησουν οι Ελληνες να νικησουν τοσα χρονια ιστοριας και πολιτισμου. Ουτε ο Θεος το θελει..θα τους παρει ο διαβολος στο τελος..

      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνήσω με Oraculum, η ΝΔ φαινόταν και προεκλογικά τί θα κάνει στο μεταναστευτικο και στο θέμα των Πρεσπων. Από τα σύννεφα προσωπικά δεν έπεσα. Περιμένω για την ακρίβεια και χειρότερα. Επίσης, αυτή η λογική της ψήφου ως "παναθηναϊκός - Ολυμπιακός" κάθε φορά, ως ένα μοναδικό δίπολο επιλογής, ένα εκκρεμές που πάντα σε ζαλίζει, προσωπικά με ξεπερνά. Είναι, όμως, αλήθεια, από την άλλη, ότι κομματικές επιλογές σοβαρές και πατριωτικες, να μην υπάρχουν. Δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει όμως κι ένα σώμα ψηφοφόρων που να πολυκαίγεται. Η αποχή είναι τεράστια. Ο Έλληνας στην πλειοψηφία αδιαφορεί. Δυστυχώς. Οι ευθύνες δεν είναι οι ίδιες. Η κεντρική πολιτική σκηνή έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Αλλά υπάρχει βαθύτερη σήψη, σε όλα τα κοινωνικα στρώματα και πολυεπίπεδα,πριν ακόμα φτάσουμε στην κάλπη. Η κριτική ανάγνωση των πολιτικών, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ξεκινά και να τελειωνει, στους πολλούς, με γνώμονα τα ατομικά και προσωπικά (κυρίως οικονομικά) οφέλη. Οι καλοπροαιρετοι, όπως ο Fotis εδώ, δυστυχώς βρίσκονται εγκλωβισμενοι σε εκβιαστικα κομματικά δίπολα, συστημικα, που εκφράζουν πλέον ψευδή διλήμματα. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Μοιάζει πλέον μονόδρομος: η αλλαγή, αν υπάρξει, θα επέλθει αναγκαστικά και πιθανόν λόγω εξωτερικών παραγόντων και συγκρούσεων. Έτσι όπως αρμενιζει το καράβι Ελλάς πάει για φούντο.

      Διαγραφή
    8. Η Ελλάδα οικονομικά δεν πάει πια για φούντο. Οι Έλληνες ως έθνος όπως το ξέραμε πάνε. Ελλάδα θα υπάρχει πάντα, απλά οι κάτοικοι δε θα έχουν καμία σχέση με αυτό που ξέραμε εμείς.

      Αλλαγή δε νομίζω ότι θα γίνει ριζική, γιατί πλέον ο Έλληνας είναι εκπαιδευμένος δεκαετίες σε μια "κανονικότητα". Και εθνικό στραπάτσο να πάθει η Ελλάδα, δε θα γίνει τίποτα. Απόδειξη είναι και τα Ίμια και η ίδια η χρεωκοπία, για τα οποία δεν τιμωρήθηκε κανείς.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πάνε που το πλοίο βρίσκεται βυθισμένο και διαβρωμένο στο βυθό... και εμείς φοβόμαστε μήπως και ναυαγήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηταν το μεγιστο προτυπο το " φαγωμεν..πιωμεν..πηδηξωμεν...αυριο γαρ αποθνησκωμεν" ..
    Με αυτο προτυπο τι αλλο να γινει ?? Οτι λεει στο τελος το ιδιο...
    Ο Φαιδων εχει σωστη κριση.
    Ετσι θα γινει. ..Απο τυχαια εξωτερικα θεματα και συγκρουσεις αν γλυτωσει κατι.
    Το μεσα ειναι παντελως ανικανο να κανει οτιδηποτε..με ευθυνη του κιολας.Πληρως ανικανο και χαοτικο.Καθονται δεκα να μιλησουν ..και δεν υπαρχει ουτε λογικη..ουτε σκεψη..ουτε αντικειμενικη πραγματικοτητα..ουτε κοινα μινιμα..ουτε κεντρικη ιδεα..ουτε στοχος κοινος..ουτε τιποτε.Υπαρχουν μονο δεκα υποκειμενικες φαντασιωσεις που θελουν να επιβληθουν σε ολους. Δεκα αρρωστοι εγωισμοι...τοσο αρρωστοι που δεν υπαρχει αντικειμενικο γεγονος..
    Με αυτο και το αλλαγμενο προτυπο..που ειπαμε..μονο αποθνησκεις στο τελος..οπως λεει το προτυπο.
    Μπαινουν εποικοι..μυριοι..πεθαινεις απο στιγμη σε στιγμη..το βλεπεις...κι ομως το προτυπο ειναι πανισχυρο.Μολις περασει μια γκομενα που σου γυαλιζει..τα παρατας ολα. Πας για πηδημα..κι ας πεθαινεις.
    Το προτυπο ειναι τρομερο.Αν βρεις βαλιτσα με χιλιαδες ευρω στον δρομο..τα παρατας ολα.Πας για φαι...για πηδημα..για αγορες κλπ.Το προτυπο ειναι τρομερο.Δεν θα ξεφυγει κανεις απ το μοιραιο αν δεν γινει κατι απ εξω κι απο τυχη.Αν ειναι να μην αλλαξει το προτυπο ουτε η τυχη θα κανει κατι.Οτι ιεραρχια βαζεις..αυτο θαχεις που περιεχει αυτη.Να γιατι η πατριδα πηγε στην ουρα της..κι ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.