5/11/19

Πώς η Κύπρος «αγκαλιάζει» την 4η βιομηχανική επανάσταση

Meanwhile...
Μετά τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που προετοιμάζει το μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τομέας της καινοτομίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στρέψει το βλέμμα της στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, σε επίπεδο επιχειρήσεων, εταιρειών, υπηρεσιών και επενδύσεων, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και μέσα από μια συστηματική προσπάθεια τριών ετών, η Κύπρος έχει αποκτήσει ήδη Εθνική Στρατηγική για τις Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες (blockchain) ενώ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Με ξεκάθαρο όραμα, στρατηγικούς στόχους, προτεραιότητες και σαφή οδικό χάρτη που περιλαμβάνει πιλοτικά έργα και τις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικεί μια θέση μεταξύ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα ρόλο συντονιστή σε περιφερειακό επίπεδο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Βλέπω των φωτογραφία και την λεζάντα στην οποία «…ο καθηγητής Μπάφας δώρισε στο αρχείο του ΚΚΕ πίνακες του Στάλιν και του Λένιν…» και ξεκαρδίζομαι στα γέλια.

    Στην περιοχή «Πετρίβκα» του Κιέβου, κάθε Σάββατο - χειμώνα / καλοκαίρι και ανεξαρτήτως μετεωρολογικών συνθηκών - λαμβάνει χώρα ίσως το μεγαλύτερο υπαίθριο παζάρι που έχω δει στην Ευρώπη. Πρόκειται πραγματικά για την χαρά του συλλέκτη, αφού μπορεί κανείς να βρει σε εξευτελιστικές τιμές από καρφίτσες, μέχρι ανταλλακτικά για S400 (σοβαρολογώ). Είχε πάρει το μάτι μου κάτι τέτοιους πίνακες - ίσως κι ακόμη μεγαλύτερους σε μέγεθος - να πωλούνται για 5-10 EUR έκαστος (εννοείται μαζί με την κορνίζα) και πέρασε σοβαρά από το μυαλό μου να αγοράσω μερικούς διότι τυγχάνει να γνωρίζω αρκετούς βλάκες Αριστερο-δήθεν που θα πλήρωναν όσο - όσο για ένα τέτοιο πίνακα. Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι η αγορά του πίνακα, όσο η ασφαλής μεταφορά του, οπότε και το προσπέρασα αφού δεν ενδιέφερε εμένα προσωπικά.

    Καταξοδεύτηκε ο καθηγητής Μπάφας λοιπόν! Κι από ότι βλέπω, οι ΚΚΕδες χαμογελούν και καμαρώνουν σαν γιούφτικα σκεπάρνια δίπλα στον αιμοσταγή φασίστα «Πατερούλη» λες και ποζάρουν δίπλα σε αυθεντικό έργο του Van Gogh ή του Rembrandt. Κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ,Οσα γραφετε,ΣΥΜΦΩΝΩ,αλλα..Σταλιν και Φασιστας ΔΕΝ ταιριαζουν, μπερδευουμε τους Συμπολιτες Μας.

      Διαγραφή
    2. @ ΑΚΕΛΑΣ,

      Υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους; Καμία! Άρα; Σε δουλειά να βρισκόμαστε και να παίζουμε με τις λέξεις; Ε, λοιπόν να το διατυπώσω διαφορετικά: «Ο τσοπάνης αγράμματος Στάλιν, ήταν ένα αιμοσταγές αρχιφασισταριό Αριστερής κομουνιστικής ιδεολογίας». Λες να παίζει κάποιο ρόλο ιδεολογία του για τα (πολλά) εκατομμύρια ψυχών που εξολόθρευσε; Λες τα θύματά του, να αισθάνθηκαν καλύτερα ή χειρότερα όταν ξεψυχούσαν από την πείνα (Ουκρανικός λιμός) ή όταν ο σβέρκος τους έπεφτε με φόρα επάνω στις βολίδες από τα Tokarev TT-30 της NKVD; Λες να τους ένοιαζε εάν ο κοπρίτης Στάλιν ήταν «φόλα δεξιός» ή «ακραίος αριστερός» ή εάν υποστήριζε την Barcelona αντί της Real Madrid;

      Διαγραφή
  2. Kudos to the visionary politicians of Cyprus. The applications of Blockchain are limitless. It could even protect Macedonian producers from identity theft from Skopje.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.