5/11/19

Ξεκίνησε η «Μέδουσα 9»: H Άγκυρα παρακολουθεί και προκαλεί Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο


Η χώρα μας σχεδόν κάθε μέρα πραγματοποιεί και κάτι ξεχωριστό σε αμυντικό επίπεδο με συνεργασίες θεωρητικά τουλάχιστον ισχυρές. Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες την επιλογή των ΗΠΑ, να συνοδεύσει η Ελλάδα το υπερμέγεθες Β-52 έως και το όριο του FIR Λευκωσίας με τα δικά μας F-16.

  • Στον Έβρο ετοιμάζονται πάλι οι Ενοπλες Δυνάμεις να υποδεχτούν Αμερικανούς Αξιωματούχους τα επόμενα 24ωρα ώστε να φανεί η αξία της αμυντικής συμφωνίας και το πόσο σημαντικό θεωρείται για τα συμφέροντά των ΗΠΑ το ακριτικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αυτές τις ώρες βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η μεγάλη κοινή άσκηση «Μέδουσα 9» στην οποία ασκούνται δυνάμεις από την χώρα μας, την Κύπρο και την Αίγυπτο.
Ταυτόχρονα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα υποδεχτεί τους ομολόγους του με τους οποίους μεταξύ άλλων τι θα μπορούσαν να συζητήσουν; Τι άλλο από την Τουρκική προκλητικότητα, την οποία όλοι οι σύμμαχοί σπεύδουν να την καταδικάσουν κι όλοι σφυρίζουν αμέριμνοι, όταν αυτή χτυπάει κόκκινο είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα.

Ενοχλείται η Άγκυρα από την Μέδουσα

Ήδη η άσκηση «Μέδουσα 9» είχε «συνέπειες», είχε παρατηρήσεις από αέρος με κατασκοπευτικό CN-235 κι ένα ελικόπτερο, είχε όμως και μαχητικά F-16 να κάνουν την εμφάνισή τους και τους αναχαιτιστές να σπεύδουν να τα απομακρύνουν…
  • Η «Μέδουσα» θα επαναλάβουμε πως αποτελεί την άσκηση που πρώτη απ’ όλες είχε ενοχλήσει την Άγκυρα και μάλιστα σφόδρα. Είχε ενοχλήσει για δυο λόγους. Ο κύριος ήταν διότι δεν μπορεί να Τουρκία να χωνέψει ότι οι Αιγύπτιοι ως Μουσουλμάνοι συνεργάζονται σε μια τόσο μεγάλη άσκηση με τους Έλληνες και τους Κυπρίους.
  • Κακά τα ψέματα όμως, είχε ενοχλήσει τότε διότι η άσκηση είχε γίνει στην Ρόδο. Η εμφάνιση του ελικοπτεροφόρου «Mistral» στο νησί των ιπποτών και οι πτήσεις Ελληνικών και Αιγυπτιακών μαχητικών που είχαν απλώσει το δίχτυ τους, είχαν θέσει εκτός εαυτού την Τουρκία.
  • Εκείνο ήταν ένα σημαντικό μήνυμα, τώρα που η Αίγυπτος σε επίπεδο κορυφής όπως είχε γίνει γνωστό- μέσω διπλωματικών και στρατιωτικών πηγών- έχει αναφερθεί σε εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας ακόμη και με πιο ισχυρή παρουσία στην Αν. Μεσόγειο. Θα μείνει όμως πρόταση ή τελικά θα υλοποιηθεί;
Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.