5/11/19

Οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι κάνανε πράξη το “Δεν Ξεχνώ”: Εμείς δεν θυμόμαστε ούτε την κατοχή!


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν η Ελλάδα και η Κύπρος την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Αμερικανική Βουλή, ως αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της Ανθρωπότητας, τον περασμένο αιώνα.

  • Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας και στην Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις θριαμβολογίες των μέσων ενημέρωσης. Στις ΗΠΑ ήταν έκδηλη η ανακούφιση των νομοθετών, των διπλωματών και της κοινής γνώμης για την απόδοση Δικαιοσύνης.
Ήταν οι σφαγές των ορδών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ενέπνευσαν τον Αδόλφο Χίτλερ για να εκτελέσει το σχέδιο του για την εξαφάνιση όλων των Εβραίων από προσώπου γης. Οι Τούρκοι έσφαξαν 1,5 εκατ. Αρμένιους και οι ναζί κατέκαψαν 6 εκατ. Εβραίους.
Εντυπωσιαστήκαμε και πανηγυρίσαμε για την πολύ μεγάλη νίκη των Αρμενίων, για την οποία βοήθησαν και οι Έλληνες ομογενείς μας, οι οποίοι μαζικά τηλεφώνησαν στα γραφεία βουλευτών και ζήτησαν από τους φιλέλληνες νομοθέτες να υποστηρίξουν το ψήφισμα. Όλοι ψήφισαν και όλοι έπραξαν το καθήκον τους. Βεβαίως, οι Αρμένιοι είχαν και το απόλυτο «υπερόπλο» μαζί τους. Την τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έπαιξε τον δικό της, εξαιρετικά σημαντικό όπως αποδείχθηκε, ρόλο.
Για πολλούς από εμάς που ζήσαμε στην Ουάσιγκτον αυτή την τιτάνια προσπάθεια των Αρμενίων, τα μαθήματα είναι πάρα πολλά. Το πιο βασικό είναι ότι ούτε οι Αρμένιοι, ούτε οι Εβραίοι επιτρέπουν στους εαυτούς τους να ξεχάσουν τα εγκλήματα των Τούρκων και των Γερμανών. Θυμούνται, διότι ΔΕΝ πρέπει να ξεχνούμε ποτέ τέτοια εγκλήματα. Και πρέπει να θυμίζουμε στους νέους ότι η λήθη θα επιτρέψει στους διεθνείς εγκληματίες να τα επαναλάβουν.
  • Της προσπάθειας των Αρμενίων ηγήθηκαν οι νέοι. Διότι από τους διασωθέντες δεν ζει, νομίζω, κανένας. Ούτε ένας… Οι νέοι Αρμένιοι άκουσαν τις ιστορίες από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τις άκουσαν από τους γονείς τους και συνέχισαν ένα αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας πάνω από 100 χρόνια.
Πολλοί τους κορόϊδεψαν επειδή συνέχιζαν την προσπάθεια για την αναγνώριση. Πολλοί τους λοιδόρησαν. Πολλοί τους συμβούλευσαν ότι ρίχνουν αυγά στον τοίχο. Δεν άκουσαν κανένα. Είχα βρεθεί σε μία διαδήλωση μπροστά στο Λευκό Οίκο και στην κυριολεξία έμεινα άφωνος. Παιδιά από 6 ετών μέχρι 16 με τις κίτρινες φανέλες τους φώναζαν δυνατά την αποφασιστικότητά τους για την αναγνώριση. Αυτό εκτίμησαν οι Αμερικανοί νομοθέτες. Την πίστη των Αρμενίων για απόδοση Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό τους βοήθησαν. Ήταν βέβαια και η συγκυρία που βοήθησε. Ότι οι λέξεις «Τουρκία» και «Ερντογάν» προκαλούν απέχθεια στην Αμερική. Οι Αμερικανοί νομοθέτες έβγαλαν την οργή τους για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας με το ψήφισμα για τη Γενοκτονία και το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.
  • Ας πάμε τώρα στα δικά μας: Ξεχάσαμε ήδη την τουρκική εισβολή και λίγοι μιλούμε για την κατοχή. Άστε που μας θεωρούν «γραφικούς εθνικιστές» όσους επιμένουμε να ομιλούμε για την κατοχή του βορείου μέρος της Κύπρου από τον Αττίλα. Του κατεχόμενου Βορρά. Οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε με τη νέα φιλοτουρκική λύση που κυοφορείται, όπως δεν είχαν με το ακραία φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.
Προωθούν μία επικίνδυνη θεωρία «να τα βρούμε με την Τουρκία» και κρύβουν ότι για να επέλθει η όποια συμφωνία, η λύση πρέπει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal.com

3 σχόλια:

  1. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας ξεκινά από την παιδεία! !!! Έσβησαν ότι πατριωτικό, προσπαθούν να σταματήσουν τα θρησκευτικά, αλλάζουν τον Έλληνα! !
    Και σήμερα ο Έλληνας είναι αδιάφορος για την πατρίδα του, το μόνο που τον νοιάζει είναι να έχει τα προς το ζην !!!
    Αν μιλάς για πατρίδα σε αποκαλούν δεξιό, χρυσαυγιτη, φασίστα! !!!!
    Το θέμα είναι στην παιδεία, αν αλλαξει η παιδεία τότε θα υπάρχει πιθανότητα ίσως κάποτε να αναγνωρίσουν και την γενοκτονία των Ελλήνων !!
    Εμείς πρέπει να αλλάξουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι και κατι αλλο αφελεστατο οπως ολα.
    Επικρατει ενδομυχα στην Ελλαδα σε ολους - νεους και μεγαλους- η πρωτοφανης πιστη ( μεσα τους σαν νοοτροπια κρυφη) οτι στο εξης και εως το 4.000 μ.Χ. δεν θα χρειαστει να χυθει αιμμα ..να γινει πολεμος..να υπαρξουν τρομερες θυσιες ξανα !!! Οτι θα την βγαλουν στο μελλον ειρηνικα..με φαι..διασκεδασεις..τεχνολογιες...διακοπες..προοδο αεναη..ανεφελη..ηλιολουστη..με καφετεριες..ταξειδια ..γκομενες..αφθονιες..ηρεμιες..και τροπους πλουτισμου.
    Οτι καπως επηλθε το τελος της ιστοριας.Εστρωσε ο δρομος εντελως κι οδευουμε σε εναν διαρκη παραδεισσο ..αυξοντα σε ποσοτητα με τον χρονο.Οτι θα διατηρησουμε και θα αυξησουμε την καλοπεραση..τα υλικα αγαθα..και τις διασκεδασεις.
    Μπορει στο μελλον και να μην ...πεθαινουμε.
    Το πιο τρομερο ειναι οτι στα μυαλα επικρατει η αποψη της αιωνιας ειρηνης χωρις πολεμο..χωρις νεκρους..χωρις καταστροφες.
    Δεν ξερω ποιος ηλιθιος εφερε αυτην την νοοτροπια εδω...
    Αρκει μια μελετη της ιστοριας των ανθρωπων ..για να ξεσπασεις στα γελια με τοση ηλιθιοτητα.
    Γυρω μας και πουθενα αλλου δεν υπαρχει τοση τρελα ουτε τα γεγονοτα επιβεβαιωνουν μια τετοια διεστραμμενη πιστη.
    Αυτη δεν θα πραγματοποιηθει ποτε..στον αιωνα τον απαντα.
    Αντιθετως κιολας ..θα επιβεβαιωθει πιθανον και συντομα ..οτι ολα θα γινουν ενα μεγαλοπρεπο .." Πουφ"...οπως παντα οπου αυτη η τρελα χτυπησε ταβανι.Τοσο ο καπιταλισμος της αφθονιας οσο και ο σοσιαλισμος του τρελου παραδεισσου ..θα πανε στα σκουπιδια της ιστοριας καλιεργοντας αυτην την παρανοια στα απερισκεπτα μυαλα.
    Οι ανθρωποι ειναι αρπακτικα οντα και η πιστη οτι θα παψουν να αρπαζουν ισοδυναμει με διαστροφη.
    Ο καθε ηλιθιος συνηθως λεει τι επιθυμει ο ιδιος για τον κοσμο στο μυαλο του.Οχι πραγματικα.Φαντασιωνεται.
    Ειναι τρομακτικο λαθος γιατι δεν ρωτα τι θελει ο διπλανος !!!Συνηθως δεν θελει την φαντασιωση του πρωτου.Ουτε να την ακουσει.Την εχει γραμμενη.Σε καμμια περιπτωση δεν θα ξεφυγει απ την συγκρουση με οδυνες γιαυτο.
    Πως γινεται οι πολλοι να πιστευουν οτι η φαντασιωση τους ειναι αληθινη και κοινη ??
    Ενα παραδειγμα ειναι οι ντοπιες σημερα ερμηνειες για τους εποικους. Ολες στηριζονται στον δικο μας τροπο σκεψης..ηθων..πολιτισμου..νοοτροπιας..πνευματικου υποβαθρου.Ολες μεταφραζονται με το δικο μας λεξικο.θεωρουνται αυτονοητα τα δεδομενα μας.Αλλα εδω εχουμε εναν αλλο πολιτισμο εντελως.!! Καμμια λεξη του λεξικου δεν ειναι ιδια !! Ασε που απεχει αιωνες πολιτισμου.Προκειται για παρακρουση στις ερμηνειες ολες.Ολες ειναι απεραντα λαθος.!! Δεν παιρνουν υπ οψιν τους αλλους !! Που αδιαφορουν πληρως για τον κοσμο σου !!Και για τις φαντασιωσεις σου.
    Γιατι κανουμε δεκτες τις δικες μας ?? Αφου ειναι απαραδεκτες για οποια ερμηνεια αντικειμενικη ?? Ειναι 3000% λαθος.
    Ολοι οι λεγομενοι ανθρωπιστες στο θεμα ειναι κλασικοι ηλιθιοι.Γιατι η λεξη αφορα ομοειδη οντα κι ερμηνειες ομοειδεις.Εναν πολιτισμο με ιδιες λεξεις και ιδια νοηματα.
    Η λεξη η γενικοτατη " ανθρωπος" δεν επαρκει για ομοειδεις ερμηνειες.Γιατι οι ανθρωποι εξειδικευονται σε πολλες παραλλαγες ολοτελα διαφορετικες στα παντα.Και στον πολιτισμο και στα λεξιλογια και στις ριζες και στην ιστορια και στις τεχνες και στα ηθη..και στις ιδιες τις ερμηνειες.Ειναι αδυνατον να εχει την δικη μας !!!! Στον αιωνα τον απαντα.
    Αρα τα ατομα αυτα..οι λεγομενοι ανθρωπιστες ειναι κλασικοι ηλιθιοι οτι γνωση και να λενε πως εχουν.Αντικειμενικα ηλιθιοι...η δολιοι...η και τα δυο.Φυσικα δεν το δεχονται.Αλλα αντικειμενικα ειναι.
    Η πραγματικοτητα ομως ειναι σκληρη για ολους και για τους ιδιους τους ..ανθρωπιστες.
    Και δεν θα αργησει να γινει σκληρη αφου αφορα τοση βλακεια.
    Αυτοι θα ψαλουν ερμηνειες κι οι αλλοι υπο τους ηχους αυτους θα καταστρεφουν.Και θα φτασουν και στους ψαλτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το να αρχισεις να θυμασαι ειναι επικινδυνο πραγμα,βλεπεις δεν εχει βρεθει ακομα η επιλογη στην μνημη η την αμνησια αν και εγω πιστευω οτι η μνημη ειναι το ιδιο με την αμνησια.
    Επιλεγεις να θυμασαι κατι η επιλεγεις να το ξεχνας.
    Παραδειγμα εμεις οι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.