10/11/19

Κάτι πίνουν οι άνθρωποι, δεν εξηγείται διαφορετικά - Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;



Tης Ναντίν Χαρδαλιά

Νέες αντεγκλήσεις πυροδότησε στη Βουλή η επαναφορά της κατοχής βομβών μολότοφ ως κακούργημα αντί πλημμελήματος, που το είχε μετατρέψει ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο και η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται εμμέσως την απλή κατοχή.  

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή του κόμματος, Σπύρου Λάππα, κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όταν διερωτήθηκε ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει όποιος κατέχει απλώς μία μολότοφ επιμένοντας στον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος.

«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε,  ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το “λάμδα” κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λάππας.

Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ;

Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης αρχικά με σκωπτική διάθεση και με αντιστροφή του ερωτήματος.

«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα;», σχολίασε ο Κώστας Τσιάρας.

Αμέσως μετά θέλοντας να υπογραμμίσει τους κινδύνους  που ενέχει η χρήση μολότοφ, υπενθύμισε τα δραματικά γεγονότα στη Marfin κατά τη διάρκεια σφοδρών επεισοδίων, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

«Για να καταλάβουμε το τι γίνεται, και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την MARFIN. Είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη», κατέληξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.


Πηγή: skai.gr

7 σχόλια:

  1. Κουίζ:
    Πόσα τέτοια καρτούν έχει ο Σύριζα στη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐθνική προδοσία καί ἐσχάτη προδοσία.

    Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιό αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει θέση βουλευτοῦ χωρίς νά μπορῆ νά ἀντιληφθῆ, ποιό ἔννομο ἀγαθό προσβάλλει κάποιος πού περπατάει μέ μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη...
    Ὑπονόμευση τῆς δημοκρατικῆς ὁμαλότητας καί τῶν ἐλεύθερων εἰρηνικῶν διαδηλώσεων τῶν Ἐλλήνων (ἐσχάτη προδοσία),
    Ἑτοιμασία παραδόσεως ἐδἀφους τῆς Ἐλλάδος σέ αὐτούς πού ἔβαλαν τόν τύπο νά περπατᾶ μέ τήν μολότοφ στήν πλάτη (ἐθνική προδοσία),

    Τέτοια ἀδικήματα διαπράττει αὐτός ὁ ὁποῖος, ἐνῶ εἶναι ἀρμόδιος τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους, δέν μπορεῖ ἤ δέν θέλει νά ἀντιληφθῆ,
    α) ὅτι ἔχουμε σύνορα,
    β) γιατί δέν "εἴμαστε περήφανοι πού διάλεξαν τήν Ἑλλάδα γιά πατρίδα τους" οἱ μετανάστες πού μᾶς στέλνει ἡ Τουρκία,
    γ) γιατί ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν εἶναι προδοτική,
    δ) γιατί οἱ ΜΚΟ δέν εἶναι μή κυβερνητικές ὀργανώσεις, ἀλλά κρατικοδίαιτες καί Εὐρω-δίαιτες,
    ε) γιατί εἶναι ἐθνοπροδότης κάθε παγκοσμιοποιημἐνος ψευδο-πολιτικός,
    στ) γιατί ἡ προώθηση πολυπολιτισμικῆς κοινωνίας στήν Ἑλλάδα, σέ λιγώτερο ἀπό 3-5 γενεές, καί με μαζική εἰσδοχή ἐποίκων μεταναστῶν, μέ ρυθμούς καί ταχύτητα πού ἀποκλείει τήν πολιτισμική ἀφομοίωση, τόν ἐξελληνισμό καί τόν ἐκχριστιανισμό αὐτῶν (τῶν ἐποίκων μεταναστῶν),
    εἶναι καί ὑπονόμευση τῆς δημοκρατίας (έσχάτη προδοσία) καί ξεκάθαρη ἐθνική προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αυτός ο μπάρμπας έχει τσακωθεί με τη λογική. Αλλά όταν σαν κοινωνία φτάνουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα, και μάλιστα σε βουλευτές, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πού τραβά αυτός ο τόπος. Πάντως μετά από αυτή τη δήλωση αυτού του "ζαιου" φωστήρα, θα έπρεπε να του απαγορευτεί κάθε επαφή με τη βουλή και να του επιβληθεί πρόστιμο για προσβολή στην ανθρώπινη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας διευκρίνησε ο κ. Λαππας (βάλτε τον τόνο σε οποίο "α" θέλετε) αν διαφοροποιείται αυτός ποθ τισ κουβαλάει χωρίς χαρτιά από αυτόν που έχει μαζί του Φωρτοτικη και Τιμολόγιο.
    Που καταντήσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστοσο,το Αρθρο δεν απαντα,στην ΣΩΣΤΗ Συγκριση που κανει,Αυτος ο Γελοιος,σε σχεση με τα ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) "Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;"

    2) "όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το “λάμδα” κεφάλαιο"

    Και το επιχείρημα ποιο είναι? Ότι επειδή η χωρίς άδεια οπλοφορία πυροβόλου όπλου είναι πλημμέλημα(που δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοχρησίας αυτό), να είναι πλημμέλημα και η κατοχή μολότοφ?
    Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοχρησίας πλημμελήματα κύριε Λάππα.
    Υπάρχει και η διακεκριμένη-κακουργηματική οπλοφορία και οπλοχρησία. Η ποινή γι' αυτά τα κακουργήματα είναι φυλάκιση 5-20 χρόνια.

    Το να πάρω το σακίδιο μου και να βάλω μέσα, 2-3 μολότοφ, προφανώς δεν τις έχω για να τις βάλω διακοσμητικά στο σπίτι μου. Ούτε χρησιμοποιούνται κάπου αλλού οι μολότοφ παρά μόνο για εκρήξεις. Δεν είναι σφυρί, δεν είναι κατσαβίδι, ακόμα και τσεκούρι. Είναι μολότοφ έτοιμη.Ξεκάθαρο τι θες να την κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κρίνω από την φάτσα του και από το φαλακρό του κρανίο, δεν θα μου φαινόταν παράδοξο να του έχουν πέσει τα μαλλιά από την "υπερθέρμανση" λόγω της τρικυμίας στο κρανίο της προερχόμενης από την απέραντη του βλακεία!

    Τέτοια φυντάνια έχουμε στο Κοινοβούλιο (Κοινοβούλιο ή Κυνοβούλιο.....?) για να ψηφίζουν τους Νόμους της Πατρίδας και να εκπροσωπούν την Δημοκρατία μας.

    Ευμένης Καρδιανός

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.