20/11/19

Σύγκριση Χίτλερ και Ερντογάν - Δείτε τις συγκλονιστικές ομοιότητες των δύο ανδρών

Δήλωση του αντιπροέδρου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Yakup Akkaya, για τις θέσεις που εξέφρασε ο Ρ.Τ. Ερντογάν για την Πρωτομαγιά του 2014: "Ιδού ο Χίτλερ ιδού και ο Ερντογάν", ενοώντας ότι έχουν την ίδια προσέγγιση
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις 28 Οκτωβρίου προσκλήθηκα στη Ραφήνα να μιλήσω για το Έπος του 1940. Προσπαθώντας να διερευνήσω τις αιτίες που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μελέτησα με την οφειλόμενη προσοχή την πορεία του Χίτλερ από τότε που μπήκε στην πολιτική, μέχρι που πήρε την εξουσία και στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα του και την ανθρωπότητα ολόκληρη στον Β΄ΠΠ.
Ο Χίτλερ εκμεταλλεύθηκε την άποψη που είχε εμπεδωθεί στα πλατιά λαϊκά στρώματα αλλά και στο στρατιωτικό κατεστημένο της Γερμανίας, ότι υπεύθυνοι για την ήττα της χώρας στον Α΄ΠΠ ήταν οι μαρξιστές και οι πολιτικοί, οι οποίοι υπέγραψαν την παράδοση της Γερμανίας, ενώ ακόμα ο γερμανικός στρατός ήταν ισχυρός και συνέχισε να κατέχει εχθρικό έδαφος.
Αυτήν τη θεωρία της προδοσίας την καλλιέργησαν οι εθνικιστές, με το σύνθημα Dolchstoßlegende, που σημαίνει «μαχαιριά στην πλάτη» της Γερμανίας, εννοείται από τους μαρξιστές και τους πολιτικούς.
Αυτό το αίσθημα της προδοσίας και της αδικίας επιτάθηκε από τους σκληρούς και ταπεινωτικούς όρους που επέβαλε στη Γερμανία η Συμφωνία των Βερσαλιών. 
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του Χίτλερ έπαιξε το γεγονός ότι κατατάχτηκε στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Μονάχου, όπου επηρεάστηκε από εθνικιστές αξιωματικούς, οι οποίοι, μάλιστα, τον εκπαίδευσαν στην προπαγανδιστική ρητορική, για να βοηθήσει στην εξάπλωση της εθνικιστικής ιδεολογίας.
Με εντολή των προϊσταμένων του έγινε μέλος του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος, όπου διακρίθηκε για τις ικανότητές του να επηρεάζει μέχρι και να συναρπάζει τα πλήθη. Η γνωριμία του με τον συγγραφέα Ντίτριχ Έκαρτ, που ήταν αντισημίτης, ήταν καθοριστικής σημασίας, αφού εκείνος ήταν που τον επηρέασε ιδεολογικά και διέκρινε το ταλέντο του να προσελκύει πολίτες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην ακροδεξιά ιδεολογία.
Όταν άρχισε να αποκτά ισχύ στο κόμμα, το μετονόμασε σε Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών. Στη συνέχεια παραιτήθηκε από το στρατό για να εκλεγεί πρόεδρός του.
Καταδικάζεται και φυλακίζεται για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης της Βαυαρίας και αντί των πέντε χρόνων της ποινής του μένει στη φυλακή λιγότερο από ένα χρόνο. Το κόμμα του διαλύθηκε, για να επανιδρυθεί και λειτουργήσει ξανά με την αποφυλάκισή του. Μάλιστα, μετά την αποφυλάκισή του, αποφάσισε να ακολουθήσει τη «στρατηγική της νομιμότητας», για να κερδίσει την εξουσία με νόμιμο τρόπο και μετά να εφαρμόσει τη ναζιστική δικτατορία.
Αν και το κόμμα του στις εθνικές εκλογές του 1928 έλαβε το πολύ μικρό ποσοστό του 2,6 %, δύο χρόνια μετά εκτοξεύτηκε στο 18,3% και στις εθνικές εκλογές του 1932 πήρε την πρώτη θέση στη Γερμανία με ποσοστό 37,2%.
Έτσι, στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Χίτλερ αναλαμβάνει του καθήκοντα του καγκελάριου της Γερμανίας.
Με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, που έχει εξακριβωθεί ότι έγινε με εντολή του ίδιου του Χίτλερ και «φορτώθηκε» στους αριστερούς, ο Χίτλερ εξασφαλίζει αναγκαστικό διάταγμα από τον Πρόεδρο Χίντενμπουργκ, με το οποίο καταργούνται τα βασικά  πολιτικά δικαιώματα των Γερμανών. Μετά από αυτό τα «τάγματα εφόδου» του ναζιστικού κόμματος αναλαμβάνουν την αποστολή να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές άλλων κομμάτων, για να παραχωρηθεί συνολικά η νομοθετική εξουσία στη χιτλερική κυβέρνηση και να αρχίσει το λεγόμενο «Τρίτο Ράιχ».
Με την καθιέρωση της «Δωρεάς της γερμανικής οικονομίας για τον Αδόλφο Χίτλερ» από τα κέρδη των επιχειρήσεων, ο ίδιος (και το κόμμα του) αποκτά οικονομική ευμάρεια και σταθεροποιείται στην εξουσία.
Με την ανάληψη της εξουσίας ο Χίτλερ εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας και επανεξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων, παρά τις απαγορεύσεις της Συμφωνίας των Βερσαλιών. Μάλιστα, για να αποφύγει τον έλεγχο και τις κυρώσεις, αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και προσφεύγει σε δημοψήφισμα, στο οποίο λαμβάνει ποσοστό άνω του 95%, ενώ με προβοκάτσιες και δολοφονίες θέτει υπό τον πλήρη έλεγχό του τις ένοπλες δυνάμεις.
Μόλις σταθεροποιήθηκε στην εξουσία, άρχισε να εφαρμόζει την πολιτική της «ανωτερότητας του γερμανικής φυλής» και να στρέφεται εναντίον των Εβραίων, των Τσιγγάνων, των Πολωνών και των Ρώσων, τους οποίους θεωρούσε ότι ανήκαν σε κατώτερες φυλές.
Μάλιστα, υιοθετεί τη θεωρία του κοινωνικού δαρβινισμού, με βάση την οποία στην πορεία της Ιστορίας οι «δυνατές» φυλές θα εξαλείψουν τις «αδύναμες», οι «ισχυρότερες» φυλές τις «ασθενέστερες». 
Όμως ο Χίτλερ, εκτός από την εξόντωση των Εβραίων και τη διατήρηση της εξουσίας, είχε ως στόχο να ακυρώσει μονομερώς τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και να κατακτήσει μια τεράστια περιοχή, που την ονόμαζε «ζωτικό χώρο» και γι’ αυτό προετοίμασε τη χώρα του για έναν μεγάλο κατακτητικό πόλεμο, που εξελίχθηκε στον Β΄ΠΠ.
Μάλιστα, οδεύοντας προς αυτόν, έκανε διπλωματικά παιχνίδια και υπέγραψε συμφωνίες με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Σοβιετική Ένωση.
Στην αρχή ο Χίτλερ ξεκίνησε με την προσάρτηση της Σουδητίας, στη συνέχεια της Αυστρίας, για να ακολουθήσει η διεκδίκηση του Διαδρόμου του Ντάντσιχ, που είχε δοθεί στην Πολωνία, με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, τον Α΄ΠΠ. Ακολούθησε η εισβολή στην Πολωνία και η έναρξη του Β΄ΠΠ.
Αυτά πολύ περιληπτικά για τον Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία.
Πάμε τώρα στον Ερντογάν.
Από μικρός «γαλουχήθηκε» στα νάματα του πολιτικού Ισλάμ, με μεγάλο «δάσκαλο» τον Νετζμετίν Ερμπακάν, η βασική θεωρία του οποίου ήταν η εξής:
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ηττήθηκε στον Α΄ΠΠ αλλά προδόθηκε από τους Νεοτούρκους και από τον Κεμάλ, ο οποίος πρόδωσε τον «Εθνικό Όρκο» και υπέγραψε τη Συνθήκη της Λοζάνης, που αδικεί την Τουρκία, αφού της αφαιρεί εδάφη του «Εθνικού Όρκου». 
Επίσης, το αφήγημα του πολιτικού Ισλάμ λέει ότι ο Κεμάλ μετά από μυστική συμφωνία με τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές δέχτηκε την απο-ισλαμοποίηση της Τουρκίας, με την κατάργηση του Χαλιφάτου, της αραβικής γραφής, τη διάλυση των ισλαμικών ταγμάτων και την επιβολή δυτικού τρόπου ζωής αντί του παραδοσιακού της τουρκικής κοινωνίας, κάτι που έχουν ιερό καθήκον να ακυρώσουν οι οπαδοί του πολιτικού Ισλάμ.
Επίσης, ο Ερντογάν «γαλουχήθηκε» και με τα νάματα των εθνικιστών, που ούτως ή άλλως είναι ιδεολογικά όμορος χώρος. Απλά οι εθνικιστές βάζουν το «μεγάλο τουρκικό έθνος» πάνω από το Ισλάμ, ενώ το πολιτικό Ισλάμ κάνει το αντίστροφο.
Πάντως, ο ένας χώρος θεωρεί ότι οι μη μουσουλμάνοι είναι περίπου κατώτερα όντα, που έχουν ιερό χρέος να τους «λυτρώσουν» οι ισλαμιστές μέσω του εξισλαμισμού τους, ενώ ο άλλος χώρος θεωρεί ότι το τουρκικό έθνος φυλετικά είναι ανώτερο από όλα τα άλλα έθνη του κόσμου, κάτι σαν ακριβής αντιγραφή της ναζιστικής ιδεολογίας.
Ο Ερμπακάν, όταν επέλεξε τον Ερντογάν ως υποψήφιο για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, ήταν σαν να του έδινε το ‘δαχτυλίδι’ της διαδοχής. 
Ο Ερντογάν εκλέχτηκε στον μεγαλύτερο δήμο της Τουρκίας, για να φυλακιστεί για μερικούς μήνες, όπως και ο Χίτλερ.
Στη συνέχεια, όταν οι κεμαλικοί έθεσαν εκτός νόμου το κόμμα του Ερμπακάν, ο ίδιος επικεφαλής μιας μικρής ομάδας ίδρυσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), υιοθετώντας την πολιτική της νομιμότητας, όπως ακριβώς ο Χίτλερ.
Έκρυψε πολύ καλά την πραγματική του ατζέντα, τη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στον ισλαμικό κόσμο, το μίσος του για τη Δύση και το χριστιανικό κόσμο, μέχρι που σταθεροποιήθηκε στην εξουσία, το 2010, όταν ξερίζωσε τις ρίζες των κεμαλικών στο βαθύ κράτος (Εργενεκόν κλπ), με τη βοήθεια της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ.
Όταν σταθεροποιήθηκε στην εξουσία:
-εξασφάλισε τεράστια κεφάλαια από τους Τούρκους επιχειρηματίες για τον εαυτό του, την οικογένεια και το κόμμα του, όπως ο Χίτλερ, 
-στράφηκε εναντίον του Ισραήλ και της «κακιάς ιμπεριαλιστικής» Δύσης, όπως ο Χίτλερ,
-έκλεισε φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους (σκληρούς κεμαλιστές και γκιουλενιστές), όπως ο Χίτλερ
-ίδρυσε και στελέχωσε με ισλαμιστές τον δικό του, ιδιωτικό στρατό, την εταιρεία SADAT, που λειτουργεί όπως τα "τάγματα εφόδου" του Χίτλερ
-εφάρμοσε ρατσιστική γενοκτόνο πολιτική εναντίον των Κούρδων, όπως ο Χίτλερ εναντίον των Εβραίων
-υιοθέτησε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με το οποίο «φιλοδοξεί» να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή και να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος είναι ανώτερος από όλους τους μη μουσουλμάνους, όπως ο Χίτλερ διεδκίκησε ηγετικό ρόλο για τους Γερμανούς
-αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λοζάνης, όπως ο Χίτλερ των Βερσαλλιών, 
-αμφισβήτησε ευθέως τον ΟΗΕ και μάλιστα από το ίδιο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, λέγοντας ότι αδικείται και δεν εκπροσωπείται ο μουσουλμανικός κόσμος στο ΣΑ, όπως ο Χίτλερ την Κοινωνία των Εθνών
-υιοθέτησε τη θεωρία του «ζωτικού χώρου», εισβάλοντας στο Ιράκ, τη Συρία, την ΑΟΖ της Κύπρου, την Ελλάδα, μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας και ετοιμάζεται να επεκταθεί στα όρια της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με στρατιωτικές βάσεις που ιδρύει σε χώρες του αραβικού κόσμου και της Βαλκανικής.
Οι ομοιότητες Χίτλερ - Ερντογάν είναι συγκλονιστικές, απλά δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί η διεθνής κοινότητα.
Γιατί ο Ερντογάν, ενώ έχει ως στόχο να μετατρέψει την Τουρκία σε παγκόσμια δύναμη, ηγέτιδα του μουσουλμανικού κόσμού, προσεγγίζει πότε τις ΗΠΑ και πότε τη Ρωσία και υπογράφει μ' αυτές διάφορες συμφωνίες (ενώ κατά βάθος τις μισεί και τις δυο), όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ, που είχε υπογράψει συμφωνίες με Αγγλία-Γαλλία και Σοβιετική Ένωση, για να στραφεί στη συνέχεια εναντίον τους και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Να δούμε λοιπόν αν αντιληφθούν επιτέλους τη σκληρή πραγματικότητα ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία και λοιποί μεγάλοι του κόσμου, πριν είναι αργά όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

13 σχόλια:

  1. Μόνο το μουστάκι να δεις και ότι απειλεί τους πάντες, αρκεί. Θέλει ζωτικό χώρο και αυτός που το λέει ''γαλάζια πατρίδα''... Γερμανοί και Τούρκοι είχαν ανέκαθεν φιλικές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. German–Turkish Treaty of Friendship

    "The German–Turkish Treaty of Friendship (German: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag, Turkish: Türk-Alman Dostluk Paktı) was a non-aggression pact signed between Nazi Germany and Turkey on 18 June 1941 in Ankara by German ambassador to Turkey Franz von Papen and Turkish Minister of Foreign Affairs Şükrü Saracoğlu.[1][2] It went into effect on the same day.

    The pact stipulated that it was to last for ten years, but Turkey severed its diplomatic and commercial relations with Germany in August 1944, after the Soviet Army invaded Bulgaria,[3] and on 23 February 1945 Turkey declared war on Nazi Germany. The pact was dissolved on 24 October 1945, after the fall of the Third Reich, when Turkey joined the United Nations."

    "In October 1941, Turkey and Germany signed the "Clodius Agreement" (named after the German negotiator, Karl Clodius), whereby Turkey agreed to export up 45,000 tons of chromite ore to Germany in 1941-1942, and 90,000 tons of the mineral in each of 1943 and 1944, contingent on Germany's supplies of military equipment to Turkey. The Germans were to provide as many as 117 railway locomotives and 1,250 freight rail cars to transport the ore."

    https://en.wikipedia.org/wiki/German%E2%80%93Turkish_Treaty_of_Friendship

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικη η αναλυση του Κου Καλεντεριδη και καλο ειναι οι ιαθηγηταδες και Στρατηγοι συμβουλατορες του Κουλη να την εμπεδωσουν και να του την διδαξουν.
    Ο Τραγκας ωριεται οτι ο Κουλης θα πνιγει στο Αιγαιο λογω των λαθρομεταναστων.Το πλεον επικινδυνο ειναι μην πνιξει την Ελλαδα με την συνεκμεταλευση των κοιτασματων κατ"επιταση των Αμερικανων..
    Το υπερπλεονασμα που χαιρονται ολα τα τσιρακια τους στα γνωστα καναλια μηπως επρεπε καποιοι Συριγοι να τους επιβαλουν με τον τροπο τους να κατευθυνθουν στον αμεσο εξοπλισμο και στην ετοιμοτητα των Ενοπλων Δυναμεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρθρο-πόνημα ΤΟΜΗ στο γίγνεσθαι,δομημένο με ευφυϊα,απλότητα,σαφήνεια στην σωστή στιγμή της επικαιρότητας,που με το καταλυτικό του ήπιο αλλά ωμό ύφος, χαρακτηριστικό της περιγραφής και της έκθεσης των εννοιών του,προαπαιτεί να πάρει θέση εξάπαντος...ο οποιοσδήποτε το διαβάσει.
    ....Σύμπτυξη της Λαϊκής Οργής και αντίδραση καθαρά Ελληνική.
    Στιγμές ανεπανάληπτες για τους Έλληνες και τους ταλαντούχους εκφραστές του......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να βαλει σε σκεψεις τους φιλους μας τους Ισραηλινους αλλα μαλλον δεν φαινεται να ισχυει κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανακριβείς έως ανυπόστατες οι πληροφορίες για τον Χίτλερ πιο πάνω. Πέρα αυτού είναι ενδιαφέρον να δούμε τι είπαν διακεκριμένα πρόσωπα του πολιτισμού για τον Χίτλερ. Όποιος αντέχει μία εσωτερική σύγκρουση με τον εαυτό του ας δει το βίντεο στην ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/polAApt/videos/2630620743664211/

    Καλά ξεμπερδέματα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολὺ κρῖμα, καὶ πολὺ ἀτυχὴς ἡ σύγκριση αὐτῶν τῶν δύο ἡγετῶν. Δὲν ξἐρω γιατί
    ὁ κύριος Καλεντερίδης κάνει αὐτὴν τὴν σύγκρισιν; Τί ἐξυπηρετεῖ; Συγκρίνει δὐο τελείως διαφορετικὰ πρόσωπα, σὲ τελείως διαφορετικὲς ἐποχές, μὲ τελείως διαφορετικὲς πολιτικοκοινωνικοοικονομικὲς καταστάσεις καὶ φτάνει σὲ λᾶθος συμπεράσματα. Ξεκινάει ἀπὸ λᾶθος δεδομένα καὶ καταλήγει σὲ λᾶθος ἀποτἐλεσμα. Καὶ ὁ Μαδοῦρο τῆς Βενεζουέλας ἔκανε παρόμοιες ἐνέργειες στὴν χώρα του. Τί σημαίνει αὐτό; Συγκρίνει τὴν δίωξη τῶν Ἑβραίων μὲ τοὺς Κοὐρδους. Ἀπὸ τὰ κέρδη τῶν γερμανικῶν ἐπιχειρήσεων καὶ τὰ κεφάλαια ἀπὸ Τούρκους ἐπιχειρηματίες, άντίστοιχα γιὰ τὸν καθέναν ἀπὸ τοὺς δύο. Κύριε Καλεντερίδη πραγματικὰ ἐκπλήσσομαι. Πολὺ ἐπιφανειακὴ μελέτη τῶν δεδομένων. Δὲν ξέρω ἂν τὸ γράψατε ἐσεῖς αὐτὸ τὸ ἄρθρο ἢ κάποιος ἄλλος. Αὺτὴ ἡ σύγκριση μοιάζει νὰ ἔχῃ γραφεῖ ἀπὸ κάποιον ποὺ ἔχει διαβἀσει μόνον τὰ σχολικὰ βιβλία καὶ τίποτα παραπάνω. Εἴμαστε στὸ 2020 καὶ ὅλες οἱ πηγὲς εἶναι στὸ φῶς. Οὔτε ὁ Χίτλερ μισοῦσε τὶς Γαλλία, Ἀγγλία, Ρωσία καὶ οὔτε ὁ Ἐρντογὰν μισεῖ τὴν Ῥωσία καὶ ΗΠΑ. Πρέπει νὰ γνωρίζετε καὶ ὑποψιάζομαι ὅτι γνωρίζετε ὅτι ἄλλοι εἶναι οἱ λόγοι ποὺ ὁ Χίτλερ ἔχασε τὸν Β' ΠΠ και ἄλλοι οἱ λόγοι ποὺ ὁ 'Ερντογὰν συνεχίζει και εἶναι στὴν ἐξουσία. Συνἐχεια λέτε ὅτι ὁ Ἐρντογὰν θὰ πέσῃ καὶ θὰ πέση καὶ θὰ ἔχουμε ἄσχημα ξεμπερδέματα με τὴν Τουρκία τοῦ Ἐρντογάν. Ὅλοι ξὲρουμε ὅτι κάποια στιγμὴ θὰ πεθάνουμε. Δὲν εἶναι νέο ὅτι κάποια στιγμὴ ὁ Ἐρντογὰν θὰ πέσῃ. Νὰ θυμῴσαστε κάτι. Τὸ θηλυκὸ που ἀκολουθεῖ καὶ θέλει νὰ ἀναλάβῃ τὴν ἐξουσία ἀπὸ τὸ ἀντίπαλο στρατόπεδο θὰ εἶναι πραγματικὴ ὕαινα μπροστὰ στὸν Ἐρντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά μπορεί κάποιος να δει τις ομοιότητες .Τό ζητούμενο για εμάς είναι ο πόλεμος πού μπορεί να ξεκινήσει η Τουρκία πόσο προετοιμασμένους θα μας βρει. Δυστυχώς με τό έλλειμμα πατριωτισμού των πολιτικών πού διαθέτουμε δεν μας βλέπω καλά. Το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ότι κανένας πολιτικός δεν έχει απολογηθεί για την κατάντια των εξοπλιστικών (αμυντικη βιομηχανία- υλικά),πολιτικές τύπου Ιμίων ,"λεφτα υπάρχουν στο ΔΝΤ" κλπ, κακή ποιότητα Δημοκρατίας. Για τον Χίτλερ τώρα τότε ήξερε το αιματοκύλισμα των ίδιων Γερμανών πού ουσιαστικά με τον πόλεμο θα επέφερε ήξερε το αιματοκύλισμα των άλλων Χωρών ,το κλέψιμο των υλικών και πολιτισμικών αγαθών κλπ (αυτο που δεν ήξερε είναι αυτό που είπε ο Σόιμπλε ,η Γερμανία ναι μεν η ατμομηχανή της Ευρώπης αλλά χωρίς Εθνική ανεξαρτησία) Για τον Ερντογάν τώρα μια από τα ίδια εγω θα τονίσω την μεγάλη διαφορά ακόμα και οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν μπορούν να κρυφτούν ότι έπεσαν θύματα προπαγάνδας έχουν πολλούς τρόπους να ενημερωθούν άρα όταν έρθει η ώρα θα απολογηθεί και ο λαός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Μηχανική όταν ανεβαίνεις ή όταν κατεβαίνεις μια σκάλα το έργο που παράγεται είναι το ίδιο, η μόνη διαφορά είναι στο πρόσημο !!!!!
    Ο Ερτογαν απλά φορτώνεται με αρνητικό πρόσημο !!!!! Αν Ρωσία και Αμερική αλλάξουν λίγο συμπεριφορά, αυτό εξαρτάται και από την δική μας συμπεριφορά απέναντι στην Ρωσία, τότε θα δούμε έναν Ερτογαν για λύπηση !!!!
    Απλά τον βοηθουν όλα τα κράτη μέλη την στάση τους !!!!
    Αν , λέω ΑΝ , η κυβέρνηση των Ελλήνων έκλεινε το μάτι στον Πουτιν και είχε ελπίδες συνεργασίας με την χώρα μας , τότε θα ερχόταν τα πάνω κάτω !!!!!
    Όλα είναι ρευστά και μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή αρκεί να το θέλουν κάποιοι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα αλο χαρακτηριστικο το οποιο υπηρξε και καθοριστικο για τη μετεπειτα καταστροφικη πορεια του χιτλερ ηταν η επαρση!!! Ο ερντογαν εχει περισσοτερη πιστευω αρα ας ελπισουμε να καταστραφει πριν αρχισει να επεκτεινεται και προς δυσμας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Because, just like Hitler - Erdogan is an agent trained by the arts of MI6. Same agenda, same tactics by different faces across different times. The elite create the problem, which then subsequently has the public reacting, for the elite to therefore propose the solution. A classic machiavellian philosophy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Because, just like Hitler - Erdogan has been trained by the arts of MI6.
    The elite create a problem, the public reactions and then subsequently the elite offer a solution to their liking all along. This is a classic machiavellian concept which is transcends across the same agenda, same tactics by different faces and times.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.