8/11/19

Γιατί έγιναν οι έλεγχοι στις τράπεζες: Διευκρινίσεις από την Επ. Ανταγωνισμού


Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κεντρικά γραφεία των ελληνικών τραπεζών.
Διευκρινίσεις για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διημέρου, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αφορούσαν ανησυχίες ότι «οι ερευνώμενες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές οριζόντιας σύμπραξης ή πρακτικές αποκλεισμού στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών – Εθνική Τράπεζα, Τρ. Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank – της Attica Bank, καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Μάλιστα, σ’ αυτούς συμμετείχαν πάνω από 120 υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι οποίοι για ώρες ξεσκόνιζαν τα ηλεκτρονικά αρχεία των τραπεζών.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών.
Πάντως,, όπως διευκρινίζει, η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων» καταλήγει, η σχετική ανακοίνωση.
«Με έμφαση στο ζήτημα των χρεώσεων και των προμηθειών, η έφοδος έγινε προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ των τραπεζών. Ζητήθηκαν έγγραφα, έγινε αντιγραφή περιεχομένου από σκληρούς δίσκους, άνοιξαν συρτάρια, διάβασαν ακόμη και προσωπικές σημειώσεις» δήλωσε την Πέμπτη τραπεζική πηγή, μιλώντας στο Sputnik.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 σχόλιο:

  1. Αν η αποφαση δεν ειναι μουφα και στρεψοδικια (ως συνηθως) χαιρετιζω την κινηση της εκτελεστικης εξουσιας να ελεγξει τα κατα παραδοση ανελεγκτα!!!!Αντε και να καταργηθουν και οι υπολοιπες ασυλιες των τραπεζων και των τραπεζιτων!! ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!!Οι τραπεζες ειναι εμπορικες επιχειρησεις που πουλανε χρηματα!!!!ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ!! Ελαχιστοι βεβαια επικροτουν τον υγιη και θεμιτο ανταγωνισμο στην Ελλαδα ως μια ηθικη οικονομικη συνθηκη και κυριο προαπαιτουμενο της ελευθερης οικονομιας!!! Ας οψεται το Βυζαντιο και ο Τουρκος γιαυτο!!Στο Νεοελληνικο επιχειρηματικο ασυνειδητο και θυμικο χορευει πιο πολυ το βολεμα και η καταχρηστικη προνομιακη σταση εις βαρος των αλλων, παρα οι καθιερωμενες αξιες της δυτικης επιχειρηματικοτητας. Δεν υπαρχει αυτη η κουλτουρα στην οικονομικη ΕΛΙΤ και σχεδον καθολου στον λαο και λογω της μακροχρονιας διαστροφικης και κατευθυνομενης παιδειας και της κομμουνιστικης επιρροης....... .Το Ελληνικο τραπεζικο συστημα εινα ενα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΟ ΚΑΡΤΕΛ χωρις τον ανταγωνισμο που ειναι η απαραιτητη και ζωτικη δυναμη μια υγιους οικονομιας.Απο κει και μετα μπορουμε να κανουμε οτι αναλυση θελουμε(και τον κανουμε χρονια τωρα) αλλα δεν θα αλλαξει κατι δραστικα γιατι το καρτελ παντα θα υπαρχει.....ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΙΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ.... Το εκπληκτικο ειναι οτι το καρτελ αυτο παρα τα ολα προνομια του στην ουσια ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ μετα την δημοσιονομικη κριση.Διεσωθη μονον χαριν του κρατους το οποιο και εσπευσε να φορτωσει στους φορολογουμενους τις τεραστιες ζημιες του. Ετσι βεβαια και ο πασα ενας μπορει να γινει τραπεζιτης!!!!! Τραπεζιτες κατ επιφαση χωρις κανενα ρισκο!!!! Ειναι η επιχειρηματικοτητα βεβαια και του διεθνους καρτελ των υπερτραπεζων που χωρις αντιπαλο ουσιαστικα οχι μονο νεμεται την χρηματοδοτηση αλλα και την δημιουργει μεσω των ιδιωτικων Κεντρικων Τραπεζων που εκδιδουν αερα-πατερα το νομισμα-χρημα. Νομιζω οτι αυτη ειναι η ουσια της προβληματικης επι των τραπεζων και οχι η καθημερινοτητα τους, αν δινουν η δεν δινουν δανεια και με τι επιτοκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.