19/3/10

Βίζες έως και 5 ετών σε Ρώσους πολίτες

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγεί, πλέον, σε Ρώσους πολίτες, θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων 6-12 μηνών, έως και 5 ετών, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε Ρώσους δημοσιογράφους, που συνάντησε αργά χθες, λίγο μετά την άφιξή του στη Μόσχα για διήμερη επίσκεψη εργασίας.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη βίζα δωρεάν, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν και είναι υποχρεωμένη να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες, ωστόσο αποφασίσαμε ότι θα διευκολύνουμε τους Ρώσους τουρίστες σε δυο-τρεις κατευθύνσεις», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, εξηγώντας ότι οι βίζες πολλαπλών εισόδων 6-12 μηνών θα χορηγούνται στους φίλους της Ελλάδας, δηλαδή για όσους έρχονται συχνά ή επιθυμούν να επανέλθουν μετά το πρώτο ταξίδι τους, κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς, ενώ θεωρήσεις έως και πενταετίας θα εκδίδονται για όσους γνωρίζουν οι ελληνικές Αρχές και έρχονται στην Ελλάδα, προπαντός για επιχειρηματικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού και τις δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και τη μείωση της επιβάρυνσης για την έκδοση της βίζας, που εισπράττουν τα κέντρα θεωρήσεων (visa centres) στη Ρωσία (σ.σ. 15-20 ευρώ), έτσι ώστε το τέλος των 35 ευρώ, που εισπράττεται από τα Προξενεία να είναι το τελικό κόστος για κάθε θεώρηση. «Αναζητούμε τρόπους ώστε να αναλάβουμε εμείς αυτό το πρόσθετο κόστος» είπε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι αναμένει σχετική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.

«Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να εφαρμόσουμε διαδικασίες, οι οποίες θα καθιστούσαν τα ταξίδια στην Ελλάδα πιο άνετα για τους Ρώσους» πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, σημειώνοντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα και σε όσους κατοικούν μακριά από προξενεία ή visa centres να λαμβάνουν θεωρήσεις χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά μέσω αλληλογραφίας ή Διαδικτύου, είτε μέσω του τουριστικού τους πράκτορα.

«Μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας υπάρχει βαθιά πολιτισμική σχέση» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, γεγονός, το οποίο ενθαρρύνει την επιθυμία της αμοιβαίας γνωριμίας και τον τουρισμό, που είναι μια μορφή πολιτιστικής ανταλλαγής.
Ιδιαίτερη σημασία για τη ρωσική τουριστική αγορά μπορεί να έχει ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς «το Βυζάντιο και η Ορθοδοξία αποτελούν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των δύο πολιτισμών μας», αλλά και ο σχεδιαζόμενος πανηγυρικός εορτασμός των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, όπου είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και Ρώσοι πολίτες στο δρόμο του κλασικού Μαραθωνίου.

«Οι παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία πάντοτε ήταν πολύ στενές και η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί να τις διατηρήσει και να τις αναπτύξει περαιτέρω», είπε ο κ. Γερουλάνος στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ χαιρετίζοντας το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς των ακινήτων και σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ενημέρωσε τους πάντες για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της... και σε μια μακροπρόθεσμη προοπτική κάθε επενδυτής μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα ποιες είναι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα, στην οποία κατευθύνεται».

Χάρη στις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού «η Ελλάδα γίνεται σταθερή χώρα, όπου κάθε επενδυτής γνωρίζει την πραγματική κατάσταση, η Ελλάδα έχει αποκαλύψει τα πάντα, ενώ στις άλλες χώρες τα πράγματα εξακολουθούν να αποκρύπτονται».

Ο κ. Γερουλάνος επισκέπτεται σήμερα το περίφημο για τις συλλογές σύγχρονης τέχνης Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας, αργότερα θα έχει γεύμα γνωριμίας με τον ομόλογό του Αλεξάντρ Αβντέεφ και θα επισκεφθεί την τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ-2010

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

9 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ!!!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ελπίσουμε ότι αρχίζουμε και ξυπνάμε από το λήθαργο της αποβλάκωσης σιγά σιγά και αρχίζουμε να βλέπουμε προς τα εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "19 Μαρτίου 2010 11:14 μ.μ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ!!!!!"

    ΠΟΤέ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΟ-ΡΩΣΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τουριστική βίζα δεν ισχύει ούτε τώρα η αυτοπρόσωπη παρουσία σε προξενικό κέντρο. Την βίζα την εκδίδει τουριστικός πράκτορας ο οποίος απευθύνεται σε ιδιωτικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών που εκδίδει βίζες στην Ρωσία. Μέχρι την περιοχή των Ουραλίων είναι πολύ ελκύστηκα τα ταξίδια διότι ας πούμε για το Εκατεριμπούργκ (βιομηχανική πόλη 1600000 κατοίκων στην περιοχή των Ουραλίων εκεί απ’ όπου γεωγραφικά αρχίζει η Σιβηρία) το καλοκαίρι υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις από ελληνικά αεροδρόμια διάρκειας όχι μεγαλύτερης από τεσσεράμισι ώρες. Ακόμα υπήρχε έως το προηγούμενο καλοκαίρι (Μάϊο με Σεπτέμβριο) απ’ ευθείας σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Μόσχας και μάλλον θα ξαναλειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Φυσικά η αλλαγή της διάρκειας της βίζας πολλαπλών εισόδων (και η πενταετής βίζα) και το χαμήλωμα της τιμής κάνει ακόμα εκλυστηκότερα τα ταξίδια. Ευτυχώς οι φόβοι πολλών για πιθανή ανοησία της κυβέρνησης να μην παίξει παιχνίδι με την Ρωσία διότι δεν θα τους επέτρεπαν οι αμερικανοί δεν φαίνεται να επαληθεύονται (ήταν και δικός μου φόβος). Ίσως επικράτησε η ανάγκη και η λογική. Τώρα για τους φίλους που έχουν συνδέσει στο μυαλό τους τις έννοιες Ρωσία και μαφία δεν έχω να πω τίποτα μόνο να τους προτρέψω να κάνουν ένα ταξίδι εκεί για να κάνουν προσωπικές επαφές με καθημερινούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται άλλωστε και μια περιουσία για κάνει κάποιος ένα τέτοιο ταξίδι. Στο κάτω – κάτω σε κάθε κατάσταση ο καθένας προσλαμβάνει από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του αυτό που εκείνος θέλει. Στην φύση ας πούμε οι μέλισσες αν θα ψάξουν θα ψάξουν για νέκταρ, οι μύγες αν θα ψάξουν θα ψάξουν για κοπριές. Εκεί θα βρεις και νέκταρ και κοπριές, το θέμα όμως είναι εσύ τι ζητάς.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΠΑΣΟΚΟΙ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΗΣ (ΒΙΖΑ, BMP-3, ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ) ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ.
    ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TO ONEIRO KATHE MORFOMENOY ROSOY EINAI NA ERTHEI STHN ELLADA MIA FORA POY PIGA 10 SE MIA VOLTA STA NISIA ME ENA ISTIOPLOIKO AYTA MOY LEGANE OTI OLO GIA ELLADA DIABAZOUME KAI THELOUME NA THN GNORISOUME.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!!!!!


    O ΓΝΩΣΤΟΣ ΡΟΣΟΔΟΥΛΟΣ- ΡΟΣΟΛΙΛΟΥΡΗΣ- ΡΟΣΟΓΛΕΙΦΤΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! ΔΕΝ ΦΤΑΣΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ- ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΠΑΚΤΟΡΑΣ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ) ΑΝΟΝΥΜΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΟΥΖΒΕΚΙΣΤΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΣΟΥΣ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ!
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.