17/3/10

Τουρκία: Ποινικό αδίκημα η εξωσωματική

Ένας νέος αλλά και "οπισθοδρομικός " νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Τουρκία από τις 6 Μαρτίου.Σύμφωνα λοιπόν με αυτό τον νόμο που "επέβαλε" η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση θα διώκονται και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

Ο νόμος για την «προστασία του τουρκικού γένους», όπως λέγεται, είναι πρώτη είδηση στην πλειονότητα των τουρκικών Μέσων. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται επίσης ότι εκτός από τη μητέρα, ποινικά θα διώκονται και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της εξωσωματικής, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ο δότης.

Γιατροί και δικηγόροι δηλώνουν ότι επιχειρούν να κατανοήσουν πώς σκοπεύει η κυβέρνηση Ερντογάν να εφαρμόσει το νέο νόμο, ο οποίος βασίζεται σε άρθρο του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει την απόκρυψη της πατρότητας των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στην Τουρκία που μεταβαίνουν ετησίως στο εξωτερικό για την αναζήτηση δότη σπέρματος υπολογίζονται περίπου σε 100, αναφέρει το BBC.

Η δωρεά σπέρματος είναι ήδη παράνομη στην Τουρκία, ωστόσο έως σήμερα επιτρεπόταν στην γυναίκες να μεταβούν σε χώρα του εξωτερικού προκειμένου να λάβουν σπέρμα από δότη.

Η ιατρική κοινότητα χαρακτηρίζει το νόμο «μεγάλο βήμα προς τα πίσω», κατηγορώντας την ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση ότι αποτυγχάνει να προσαρμώσει την τουρκική νομοθεσία στις επιλογές που είναι σήμερα διαθέσιμες στις γυναίκες.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

17 σχόλια:

  1. E ρε πως χάσαμε την πελατεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι λογικες των απαγορευσεων ειναι αντιπαραγωγικες και εμποδιζουν την αναπτυξη γενικα.Οταν κυριος στοχος ειναι η αναπτυξη βεβαια.
    Απο την αλλη,συσπειρωνουν ιδεολογικα τμηματα του πληθυσμου εν οψει επικειμενων αλλαγων.Ποιες να ειναι αυτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούν να μας απαντήσουν οι "εφυιέστατοι" συντάκτες του ιστολογίου, που "κολάει" η φωτογραφία που έβαλαν, με το θέμα της είδησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νόμος είναι προϊόν θρησκευτικών οπισθοδρομικών προκαταλήψεων.
    Με άλλα λόγια, έρχεται το σκοτάδι στη γείτονα.
    Η ισλαμική μαντήλα, είναι μια από τις βαρειές σκιές που συνιστούν το οπισθοδρομικό σκοτάδι.
    Τώρα κατανόησες το νόημα ή θέλεις κι άλλες επεξηγήσεις, 'εφυέστατε' ανώνυμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Αλλο ένα βήμα προς τον ισλαμικό μεσααίωνα μιας χώρας φερέφωνο των Αμερικανών, που μετά μανίας την σπρώχνουν στην Ευρωπαική Ένωση, όπου μαζί με τα άλλα φερέφωνα (Βρετανία, Πολωνία)να σαμποτάρουν κάθε κοινοτική απόφαση, υπέρ της Αμερικής. Και ερχόμαστε στο ζητούμενο: Γιατί οι κατουρημένες από το φόβο τους ελληνικές ηγεσίες δίνουν γη και ύδωρ για να μπεί η Τουρκία στην ΕΕ. Νομίζουν ότι η ΕΕ θα αποτρέψει μια πιθανή σύρραξη μεταξύ μας; Πλανώνται οικτρά. Βλέπουμε την Ευρώπη πόσο μας υποστηρίζει στα οικονομικά! Στα αμυντικά, που δεν έχει αρμοδιότητα, θα μας βοηθήσει; ΄Η η Τουρκία καταλαβαίνει από συμβουλές και απειλές; Ίσως νομίζουν οι δικοί μας ότι θα ανοίξει ένα πελατολόγιο 100 εκατομυρίων για την αγορά μας. Να μου φυλάξουν τότε ένα γρόσσι. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε τόσο υποχωρητικοί απέναντι σε συτή την άξημέρωτη χώρα, να μη ξεχνάμε ποτέ τα εις βάρος μας (και εις βάρος των άλλων λαών) εγκλήματα των τούρκων και όσοι από τους πολιτικάντηδες δεν είναι τόσο Εφιάλτες, να αναδεικνύουν αυτά τα χαρακτηριστικά της Τουρκίας, κάνοντας το χρέος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί που λένε στο χωριό μου...

    Αγαπητέ Σάββα, πιστεύεις ότι για εμάς είναι προτιμότερη μια Ισλαμική-θεοκρατική Τουρκία ή μια κοσμική-Δυτικού τύπου Τουρκία.

    Όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο μου αρέσει μια Τουρκία με μουλάδες και θρησκευτική αστυνομία. Σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί θα μας ερωτευτούν σφόδρα αρκεί να έχουμε "περίσσευμα" ηγεσίας ώστε να αντισταθούμε σε τυχόν προκλήσεις. Επίσης, πιστεύω πως αν συμβεί κάτι τέτοιο στην γείτονα, αυτή θα καθίσει στα αυγά της για αρκετά χρόνια, όσο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ο κοινωνικός(ισλαμικός) μετασχηματισμός της.

    Λάμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. {Ο νόμος για την «προστασία του τουρκικού γένους», όπως λέγεται}

    ερώτηση:
    ηθική προστασία εννοεί ή ..βιολογική (του dna τους), γιατί αν ισχύει το δεύτερο μιλάμε για μεγάλο ανέκδοτο!!! αφού οι σημερινοί Τούρκοι είναι σχεδόν τόσο πολυφυλετικοί όσο κι οι Αμερικανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερα, πολλαπλασιάζονται που πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια, τουλάχιστον ας μην κάνουν παιδιά αυτοί που δεν μπορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O 17 Μαρτίου 2010 2:45 μ.μ. με έκανε και έλιωσα στο γέλιο...Γελούσα φωναχτά γτ έχει δίκιο το παληκάρι, προφανώς έχει λάβει τα σχετικά παράσημα και αυτός και ξέρει.

    Ο 5:19 μ.μ. το έπιασε επίσης, ναι αυτοί που έβγαλαν αυτόν τον νόμο φίλε, είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να πιστεύουν ότι υπάρχει `Τουρκική Φυλή` η οποία κινδυνεύει άν η Τουρκάλα πάει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα (αχαχα) για δότη σπέρματος.

    Τόσο μαλάκες είναι φίλε, δεν βλέπουν πέρα απο την μύτη τους.

    Δείτε επίσης:

    Excavating Y-chromosome haplotype strata in Anatolia
    http://hpgl.stanford.edu/publications/HG_2004_v114_p127-148.pdf

    Κατά 96% οι Τούρκοι είναι γενετικά όμοιοι με τους υπόλοιπους Ανατολικο-Ευρωπαίους και φυσικά εμάς.

    Η γενετική συμμετοχή των Αρχαίων Σελτζούκων-Οθωμανών-Τουρκομάνων στους σημερινούς Τούρκους ήταν της τάξης του 4%.

    Και παρ`όλα αυτά υπάρχουν ηλίθιοι στην Τουρκία που νομίζουν ότι αποτελούν `φυλή` γενετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Λάμαχο

    "Αγαπητέ Σάββα, πιστεύεις ότι για εμάς είναι προτιμότερη μια Ισλαμική-θεοκρατική Τουρκία ή μια κοσμική-Δυτικού τύπου Τουρκία."

    Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο Σάββας. Εγώ πιστεύω ότι είναι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Very interesting and... freaky at the same time!

    Can you imagine? Abraham still ruling?

    I certainly can’t see my daughter or myself in a burka…!!!!!!

    ΖΕΥΣ...ΣΩΤΗΡ....ΚΑΙ ΝΙΚΗ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    ΛΗΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὅποιος δὲν ἔχει δημογραφικὸ πρόβλημα φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλύτερα, πολλαπλασιάζονται που πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια, τουλάχιστον ας μην κάνουν παιδιά αυτοί που δεν μπορούν...

    Ανώνυμε 5:31, δεν σου φαίνεται ότι μαζί με τους Τούρκους υβρίζεις και και τους ολίγους ηρωικούς Έλληνες πολυτέκνους; Εμείς τώρα τι κάνουμε; Πολλαπλασιαζόμαστε "σαν τους ελέφαντες", δηλ. ένα ο καθένας. Μακάρι κι εμείς να πολλαπλασιαζόμαστε "όπως τα κουνέλια". Τότε δεν θα είμαστε στο σημερινό χάλι και δεν θα κινδυνεύαμε να χαθούμε σε 50-60 χρόνια χωρίς καν να πολεμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λάμαχε και λοιποί φίλοι
    αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, είναι να εκφραστούν ελεύθερα οι λαοί της Ανατολής.
    Αυτό, εκτός του ότι θα λυτρώσει τους συγκεκριμένους λαούς, πιστεύω ότι θα λυτρώσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος συλλογάται ελεύθερα , συλλογάται καλά
    Ρήγας Φερραίος

    Αλλά η ελευθερία έχει κόστος και οι περισσότεροι προτιμούν μια ελεύθερη σκλαβιά παρά μια κοστολογημένη ελευθερία.
    Οτα δεν σε όλο αυτό υπάρχει και η θρησκευτική προκατάληψη τότε ο μόνος δρόμος για τα βλέμματα και τη σκέψη είναι ο μονόδρομος.
    Το Ισλαμ , οι ΜΟυσουλμάνοι και γενικώς τέτοιου είδους θρησκείες δεν επιτρέπουν την ελεύθερη βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάλι καλά που επιτρέπουν ακόμα στις γυναίκες να έχουν ξεσκέπαστα τη μύτη και τα μάτια!! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. achaean

    πολύ ενδιαφέρουσα η παραπομπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.