2/3/10

Aιχμές Παπανδρέου κατά της Δικαιοσύνης

Eκκληση στους πολίτες να συστρατευθούν, παρά το κόστος και την επιβάρυνση που θα αντιμετωπίσουν, έκανε ο Γ. Παπανδρέου ανοίγοντας τις πύλες του Υπουργικού Συμβουλίου στην ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων, για να συζητήσει μαζί της τα χρονίζοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα της Θέμιδος.

Την ώρα που η χώρα περνάει από τις «συμπληγάδες» της οικονομικής κρίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική, καθώς αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα αίτια της κρίσης, όπως είπε, είναι πολλά: «Η διαφθορά, η ανομία, η ατιμωρησία, η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει τα φαινόμενα που οδηγούν στην αυθαιρεσία».

«Αυτά, που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα, εδώ δεν είναι», είπε ο Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος της Δικαιοσύνης από τη μια πλευρά, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι και οι κυβερνήσεις έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

«Ούτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα ικανοποιείται ούτε η Δικαιοσύνη λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι προστατεύεται. Δεν είναι τυχαίο που λέμε ότι στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε έτσι. Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται γρήγορα, δίκαια και αποτελεσματικά. Και αυτή η κυβέρνηση θα το ικανοποιήσει αυτό το αίτημα».

Διαφώνησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η φράση περί ατιμωρησίας ενόχλησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ο οποίος απάντησε αμέσως στον πρωθυπουργό: «Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Δεν υπάρχει ατιμωρησία. Εμείς οι δικαστές κάνουμε το καθήκον μας».

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε για ένα σύνθετο πρόβλημα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι με λύσεις βραχυπρόθεσμες αλλά με λύσεις ριζικές, ακόμη, όπως είπε, και με πολιτικό κόστος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμένου, ο οποίος δήλωσε ότι ονειρεύεται μία διαφορετική Δικαιοσύνη για τη χώρα του, «εξωστρεφή και απαλλαγμένη από επιρροές. Μια Δικαιοσύνη που δε θα φοβάται». Πηγή του κακού για τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό είναι η πολυνομία, η αλόγιστη χρήση ένδικων μέσων από το ίδιο το Δημόσιο, αλλά και η κακοδιοίκηση. «Κανένα μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των προσφυγών. Πώς θα γίνει αυτό; Με την αύξηση του κόστους των προσφυγών και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Προτάσεις
Σε μια σειρά προτάσεων προχώρησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελληνες είναι φιλόδικοι. Οπως είπε, «πρέπει να βρούμε τους μηχανισμούς να τους σταματάμε!». Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαμίδας πρότεινε την παράταση -κατά δύο ώρες- του ωραρίου των δικαστηρίων, που σήμερα λήγουν τις συνεδριάσεις τους στις 3 το μεσημέρι, την προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, την αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων, την ίδρυση δικαστικής Αστυνομίας, αλλά και τη διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου όλης της Ευρώπης (όπου εργάζονται 400 δικαστές και 700 υπάλληλοι) σε τουλάχιστον δύο ακόμη Πρωτοδικεία.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, εξέφρασε την άποψη ότι ο δικαστής θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από δύο προσόντα, την ταχύτητα και την πίστη, και «θα πρέπει να πράττει όπως αυτός θα επιθυμούσε εάν δικαζόταν η δική του υπόθεση».

Προβληματισμός για τα μέτρα στη ΝΔ

Στάση αναμονής έναντι των οικονομικών μέτρων που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση κρατά η Ρηγίλλης, ενώ συγχρόνως δεν φαίνεται έτοιμη να αποθαρρύνει τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ώστε να μη συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ήταν η αρχή μιας σειράς επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους που θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ για να συζητήσει την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Από τη συνάντηση κατέστη σαφές ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θεωρεί την κατάργηση του 14ου μισθού αιτία πολέμου. Η ηγεσία της ΝΔ από την πλευρά της επιμένει πως τα μέτρα περικοπών που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επαναφέρει στο τραπέζι τις 23 προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς στον κ. Παπανδρέου κατά την τελευταία τους συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους επιτελείς του προανήγγειλε σφοδρές αντιδράσεις στην περίπτωση που καταργηθεί ο 14ος μισθός. «Ο 14ος μισθός αποτελεί μια ιστορική και θεμελιώδη κατάκτηση. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ανάλογη θα είναι και η αντίδρασή μας. Τώρα, στα υπόλοιπα θέματα, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Παρακολουθούμε το περιβάλλον, είναι πολύ επιβαρυμένο σε ό,τι αφορά τα σενάρια, αλλά θα περιμένουμε και το "διά ταύτα"», είπε ο κ. Παπασπύρος.

Ο Χρ. Σταϊκούρας
Ιδιαίτερα επικριτικός για τις επιλογές της κυβέρνησης ήταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στοιχείο που δείχνει πως η Ρηγίλλης ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και στην οικονομία: «Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία, να λάβει μέτρα και να εμπλουτίσει τις πολιτικές της με τις αναπτυξιακές ανάσες που έχουμε τονίσει».

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης χτες με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και δεσμεύτηκε στην επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σήμερα θα συναντηθεί στη Ρηγίλλης με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και θα συζητήσει μαζί του το ασφαλιστικό και την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων.

Αντιπολίτευση ανά τομέα
Ορισμένοι τομεάρχες που είχαν οριστεί από τον Αντ. Σαμαρά πριν από τα Χριστούγεννα συγκάλεσαν μόλις χτες την πρώτη συνεδρίαση του τομέα. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, τομεάρχης Παιδείας, με δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση διαπίστωσε ότι «στους 5 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε ένα νομοσχέδιο σχετικό με την Παιδεία δεν έχει έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, ούτε έχει παρουσιαστεί σε ολοκληρωμένη μορφή, ώστε να μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης και οι πρ. υφυπουργοί Αλ. Λυκουρέντζος και Σπ. Ταλιαδούρος καθώς και οι βουλευτές Γ. Ιωαννίδης, Γ. Ανδριανός και Κ. Καραγκούνης.

Ο τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του οποίου ηγείται ο Γιάννης Βρούτσης συνεδρίασε, επίσης για πρώτη φορά, για να προετοιμάσει την προσυνεδριακή διάσκεψη για την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα στις 13 Μαρτίου.
ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ,ΣΟΦΙΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ-Agelioforos.gr

12 σχόλια:

  1. Τα αίτια της κρίσης, όπως είπε, είναι πολλά: «Η διαφθορά, η ανομία, η ατιμωρησία, η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει τα φαινόμενα που οδηγούν στην αυθαιρεσία».

    Γι αυτό ΓΑΠ ξεκίνα από τη βουλή τα υπουργεία τις νομαρχίες τις δημόσιες υπηρεσίες και καθάριζε κεφάλια και παίρνε περιουσίες πριν αγγίξεις τον απλό λαό αν θέλεις στήριξει γιατι αλλιώς η μόνη στήριξη που θα έχεις είναι αυτή της κρεμάλας μαζί με όλους .

    Για να κάνεις δε την αρχή μπορείς να πάρεις πίσω το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να άρεις την ασυλία των πολιτικών απανταχού..

    Μετά μπορείς άνετα να κάνεις διάγγελμα στον απλό λαό που για μια φορά θα ματώσει δείχνοντας του κάτι. Γιατί να σου πω την αλήθεια μου άρεσε που είδα τον Παπαδόπουλο Ιωαννίδη στην φυλακή μια και ήταν Χούντα αλλά με τον νόμο της Χούντας δεν είδα όλους τους Χουντικούς που τώρα κάθονται στα έδρανα της βουλής να διώκονται για τα κολάσιμα και κατά της πατρίδος αδικήματα....
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ εσείς ΣΥΝΥΠΕΥΕΘΥΝΟΙ εμείς που με την ψήφο και την ανοχή μας σας κάναμε γομάρια.
    Ομως ο Ελληνας όπως ξέρεις είναι ολίγον τρελλός και απο όσο μου επιτρέπετα να δω και να γνωρίζω το καζάνι βράζει σε σημεία κοχλασμού και είναι κακό.....

    Τράβα τα ίσα στο κουπί γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.
    Πιάσε και καμία απο τις παράκτιες εταιρίες τα ακίνητα τα αυτοκίνητα τα ποθεν έσχες αρχής γενομένης από τα δικά σου, που τα βρήκες, πως τα βρήκες, ο μπαμπάς έλεγε ότι μόνο το παλίο σπιτι είχε στην Εκάλη και αυτό με δανεικά το έχτισε, η μαμά δεν είχε η γυναίκα δεν έχει εσυ δεν δούλεψες ώστε να δικαιολογείς ότι έχεις και πάμε παρακάτω..
    Και μετά πάρακάτω απο σένα ένας ένας από την εποχή του κινέζου και μετά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε Τζέφρυ.
    Αφού εσείς κάθε φορά τους διορίζετε, τους καθοδηγείτε τους επιβάλλεστε και κάνουν ότι εσείς θέλετε. Γιατί πράγμα μιλάς ;
    Ρε σε άλλο πλανήτη ζεις ;
    Το θυμάσαι τον κ. κινέζο ; Ναι αυτού που του κάνατε και ίδρυμα που το επιχορηγεί το ελληνικό δημόσιο (παγκόσμια πρωτοτυπία).
    Ε λοιπόν ο κινέζος έβαλε λυτούς-άλυτους και δεμένους, με ειδικές επιτροπές, να δικαιώσει το.....Γερμανικό δημόσιο κατά του τέως δημάρχου Λιβαδειάς κ. Σταμούλη (δεν ζει πια) για τις αποζημιώσεις από τις σφαγές στο Δίστομο.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑ".
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟ....ΣΚΥΒΕΙΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ..... ΓΟΜΑΡΙΑ.
    Αλλά όπως λέει και η φίλη Χριστίνα, το καζάνι βράζει και προσέξτε γιατί δεν θα σας κάψει μόνο. Προσέξτε για τα χειρότερα γιατί και να μην φταίνε κάποιοι, όταν το καζάνι σκάσει, ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφθορά, η ανομία, η ατιμωρησία, η αδυναμία της Πολιτείας
    Και τι πρέπει να κάνει ο πολίτης που περιμένει χρόνια για να βρει το δίκιο του;
    Στο τέλος να μου το θυμηθείτε ότι θα αποδίδει δικαιοσύνη μόνος του ο πολίτης με τον ρυθμό που έχουν επιλέξει να εκδικάζουν τις νομικές υποθέσεις. Απλές υποθέσεις όπως εξύβριση – διαζύγια κλπ , έχουν γεμίσει τον πίνακα υποθέσεων και τις κυριότερες υποθέσεις τις βάζουν πάντα στο τέλος ώστε να πάρουν αναβολή στην αναβολή και μερικές από αυτές να κινδυνεύουν να παραγραφούν μετά από χρόνια.
    Αλλοίμονο στο απλό πολίτη που τα έβαλε με τους μεγαλοκαρχαρίες (Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) και περιμένει να βρει το δίκιο του. Τις υποθέσεις τις τρώει η μαρμάγκα .
    Σιγά μην κόψεις την σήψη του παραδικαστικού σε όλη την επικράτεια Giorgos.
    Σιγά μην βρει το δίκιο του ο πολίτης.
    Σιγά η πατρίδα κοιμάτε.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι ικανοποιημενος ο πρωθυπουργος απο τη δικαστικη εξουσια αλλα αμεσως τον διεψευσε ο κ.εισαγγελεας λεγοντας του οτι δεν ειναι ετσι και οτι κανουν φιλοτιμες προσπαθειες ωσαν η απονομη δικαιοσυνης να απονεμεται με το κιλο.Τοσο η εκτελεστικη εξουσια οσο και η δικαστικη γνωριζουν τη σαπιλα και τη διαφθορα,καταργηση ομως της πολυνομιας και αλλαγες ανεξαρτητοποιησης της δικαιοσυνης δεν προτιθενται να παρουν γιατι η μια εχει αναγκη την αλλη να γεννα και να συντηρει τη διαφθορα.Αυτη ειναι η μεγαλυτερη απειλη για τη χωρα ακομη και απο την πτωχευση και οποιος κανει πως δεν το καταλαβαινει ειναι γιατι κερδιζει απο την διαφθορα σε βαρος των εντιμων Ελληνων φορολογουμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαπιστωνει ο πρωθυπουργος οτι η δικαιοσυνη στη χωρα ειναι διεφθαρμενη και τι κανει;Λεει στους πολιτες να παρουν μετρα ;Υπαρχει καθολου σοβαροτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά κανένας πολιτικός δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη και θα βρούμε κατώτερους αξιωματούχους για να τους αποδοθούν ευθύνες......και η ζωή συνεχίζεται....στο ίδιο έργο.....ΘΕΑΤΕΣ.....ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικαιοσύνη θα υπάρξει στην Ελλάδα μόνον αν αυτή απεξαρτηθεί από την Εκτελεστική Εξουσία (κυβέρνηση). Όσο οι δικαστές διορίζονται και προάγονται από την κυβέρνηση και όχι βάσει δικών τους επιτροπών, η Δικαιοσύνη θα είναι ουρά της εκάστοτε κυβερνήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα γραψει ιστορια!μεσα σε 5 μηνες εχει ανοιξει τοσα θεματα!οικονομια,θεσμους,δικαιο φορολογικο,εθνικα θεματα,δικαιοσυνη,κυρος τις χωρας!!!!οσοι δεν το βλεπουν μαλλον εχουν καταρακτη στα ματια!βεβαια απο αγροφυλακους και τρωκτικα που ανεθρεψε,ο χοντροποντικας,φουσκας,τυροπιτακιας καραμανλης δεν περιμενω αντικειμενικη κριτικη!μεσα σε 5 μηνες εχει κανει τοσα ταξιδεια για να διορθωσει το κυρος τις ελλαδος,οσα εκανε ο χοντροποντικας καραμανλης σε 5,5 χρονια!!!!πολλη μιλανε ειρωνικα για τζεφρη...ξεχνωντας το δικο τους εβερτ!!!!!με λογο αξιο, σαν πορδο τους...προσπαθουν να απαξιωσουν τον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!κυριοι σημερα πληρωνουμε τους κουμπαρους,ημετερους,δομημενα ομολογα,φιλους,αγροφυλακες,ρουσφετια,το πλιατσικο που εγινε στο κρατος τα τελευταια 5.5 χρονια!πληρωνουμε την απαξιωσει τις πολιτικης,πληρωνουμε το χαμενο κυρος τις χωρας!λαθη βεβαιως εγιναν και πριν το 2004!αλλα απο το 2004-2009 ηταν απλα ολοι τους τραγικη!κυβερνισαν οσαν να μην ηταν ελληνες,σαν να μισουσαν τους ελληνες!και μεσα σε ολο το χαμο ερχονται οι δεξιοι να μιλησουν για πατριδα!!!!!ξεχνωντας οτι οσες φορες χαθηκε εθνικο εδαφος,παντα ηταν αυτοι!!!!ΑΤΤΙΛΑΣ 2 (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ)ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ;1922;που ερειξαν το ΜΕΓΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!και διελυσαν το στρατο,με ρουσφετια,με κακους χειρισμους φτασαμε στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!! 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ!!!ειπατε τιποτα;γιατι η μνημη σας εχει διακοπες...λειτουργη με διακοπτες!οτι θελετε θυμαστε!οποτε θελετε!θα κανετε ποτε αυτοκριτικη;η θα ειστε μια ζωη η κριτες τον παντων;πρωτη φορα ελληνας πρωθυπουργος τα ειπε εξω απο τα δοντια στους δικαστες...και αυτο ακομα σας ενοχλει!ειχε το θαρρος ο φουσκας καραμανλης να το κανει;δεν νομιζω!και επιτελους θα κανουμε μια αυτοκριτικη ως λαος;εμεις δεν φταιμε σε τιποτα;οι υποχρεωσεις μας τελειωνουν μονο με την ψηφο μας;δεν νομιζω!μηπως δεν ειμαστε εμεις που συμετεχουμε σε ολα τα κοινα τις χωρας;μηπως δεν ειμαστε μερος τις διαφθορας;μηπως εμεις και καθενας ξεχωριστα στον τομεα τις δουλειας του δεν κλεβει;δεν εχει καμια ευθυνη για οτι γινετε;εμεις ειμαστε η ελλαδα!οσον αφορα τη δικαιοσυνη...ειναι τοσο ενοχη οσο και ο σατανας!!!!!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GREVENA IQ Ειλικρινά δεν μπορώ να το χωνέψω πως κάποιοι μιλάτε ακόμη κοματικά....ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O GAP peire to daktilidi apo ton kinezo poy to fylage san ton petalouda.To maxairi den vrike kikkalo giati to eixe fai i dikaiosini se oikismo eisangeleon se paraxorimeno dimosio timario apo tin moni petraki .Apo 1974 kai meta o gap emesos i amesos einai stin diakivernisi tis xoras pos perimenete apo afisokolitis se anotera aksiomata ta kseri ola pos tha ta alaksi mystirio ,160 voleutes exoun xrimatisti apo tin smizen kai ta 2komata sin sinaspiso kai sinistoses e tora gia ta alla komata ligo fandasia enas polemos mas sozi polemos patir pandon Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "μηπως δεν ειμαστε μερος τις διαφθορας;μηπως εμεις και καθενας ξεχωριστα στον τομεα τις δουλειας του δεν κλεβει;δεν εχει καμια ευθυνη για οτι γινετε;εμεις ειμαστε η ελλαδα!"

    Φιλε μου μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Οχι εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑ μέρος της διαφθοράς και φυσικά και ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ στη δουλειά μου. Ούτε την εφορία ή το Ελληνικό δημόσιο κλέβω γιατί δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου.
    Οσον αφορά για ευθύνη, κάποιο μερίδιο ευθύνης ίσως μου αναλογεί, δεν ξέρω.
    Το σίγουρο είναι ένα, ότι δεν ψήφισα ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο. Και οι δύο είναι μέρος της διαφθοράς, της κατάντιας, της κλεψιάς και της ρεμούλας και δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό ούτε για τον ένα ούτε για τον άλλο.
    Και κάτι άλλο. Δεν αφήνεις τις κομματικές αντιπαραθέσεις κατά μέρος και να δεις τα πράγματα με το όνομα τους ; Δεν είναι καιρός για κομματικές αντιπαραθέσεις. Κάνε κριτική αλλά όχι και να μας πεις ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάντια είναι ο μπούλης. Γιατί τότε ..... μάλλον εσύ έχεις καταρράκτη στα μάτια.
    Και είμαστε όλοι μέρος της Ελλάδας και δεν θα θέλαμε να τη δούμε για ακόμη μία φορά, με ίμια, με συμφωνίες τύπου Μαδρίτης ή Δουβλίνο ΙΙ και βέβαια θα με πείραζαν τα μέγιστα τα "λιγότερα στρέμματα γης παρά.....".

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε θεσσαλε!ουτε εγω εχω κλεβω!αλλα το ανεφερα σε πληθυντικο,γιατι θα ηταν πολλη εγωιστικο απο μερος μου,να βγαλω τον εαυτο μου εξω!!!!!ολοι εχουμε ευθυνη....δεν φταινε μονο οι (αλλοι)εμεις ειμαστε η ελλαδα!εμεις εχουμε καταντησει παθητικη πολιτες!εμεις κανουμε τα στραβα ματια σε πολλα στραβα!οσο για τα ΙΜΙΑ δεν ειμαι περηφανος για αυτο που εγινε...αλλα απο την αλλη η τουρκια ειναι ενας κακος γειτονας και αυτο δεν εχει να κανει με καραμανλη,σημιτη,παπανδρεου!οσο ειμαστε ενωμενη ως λαος...κανενας και τιποτα δεν μπορει να μας κανει τιποτα!!!!!!η μεγαλυτερες τραγωδιες στην ελλαδα εγιναν οταν ο λαος ηταν σε διχονοια!καλο ειναι οταν κανουμε κριτικη...να ειμαστε οσο το δυνατον αντικειμενικη!αλλοιμονο αν δεν μαθαινουμε απο τα λαθη μας!και κανουμε παλι τα ιδια!τωρα σχετικα με τις (συμφωνιες)ουτε τις Ζυριχης επι (εθναρχη)καραμανλη ηταν καλες...αλλα ας μην ξεχναμε πως παντα τετοιες (συμφωνιες)γινοντα με (πιεσει,μεγαλων χωρων)το γιατι το ξερεις!σχετικα με τους πολιτικους...ναι πιστευω στον κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!ειμαι μαζι του,ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερει....να αλλαξει την ελλαδα προς το καλυτερο!να το θυμασαι.....θα γραψει ιστορια ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.