24/3/10

Συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί για εμπλοκή ΔΝΤ;

Απροσδόκητη στροφή της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης διαπιστώνουν γερμανικά ΜΜΕ αναφορικά με το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας που θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Για απροσδόκητη στροφή κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζουν και θέλουν το επιτελείο των συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ να εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στο ελληνικό ζήτημα και να αποτραπεί εγκαίρως μια διαμάχη στις Βρυξέλλες.

Η προσδοκώμενη λύση, επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung προβλέπει μια βραχυπρόθεσμη και μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία. Εάν προκύψει μια κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί λίγο πριν την αδυναμία πληρωμών η Ελλάδα θα λάβει από το ΔΝΤ βοήθεια. Γίνεται λόγος για 10 δισ. ευρώ. Άλλες χώρες της ευρωζώνης θα συμπληρώσουν οικειοθελώς το ποσό που απαιτείται. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, που επικαλείται επίσης κυβερνητικές πηγές, ο Νικολά Σαρκοζί στηρίζει το σχέδιο της Μέρκελ, επιμένει όμως να παίζει η Ευρώπη τον πρώτο ρόλο στην επιχείρηση διάσωσης.

Μεσοπρόθεσμα, θα επιδιωχθεί τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών σε αυστηρότερη κατεύθυνση όσον αφορά τους παραβάτες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Υπενθυμίζεται ότι σχετική γνωμοδότηση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας θεωρεί εφικτή από νομική άποψη μια συμφωνία για αυστηρότερες κυρώσεις, καθώς η Συνθήκη της Λισσαβόνας δεν αποκλείει την αποχώρηση μιας χώρας από την ΟΝΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα συσταθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με προληπτικές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα, με την εφημερίδα Die Welt, η καγκελάριος θα συνυπογράψει τη σχετική απόφαση των «16» που δεν θα ονομάζεται σχέδιο ανάγκης, αλλά θα είναι ένας γενικός μηχανισμός για χώρες που θα βρεθούν σε ανάγκη και ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή για την Ελλάδα μόνο σε σοβαρή περίπτωση.

Νικήτρια στο πόκερ η Άγκελα Μέρκελ;
Πάντως, το απόγευμα η καγκελάριος επανέλαβε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU) ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους, η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα αποτελεί για τη γερμανική κυβέρνηση μόνο το έσχατο μέσο („ultima ratio“) και μόνον εφόσον η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να αναχρηματοδοτηθεί από τις κεφαλαιαγορές. Επιπλέον θα πρέπει να επιδιωχθούν αποτελεσματικότερα προληπτικά μέτρα, αλλά και κυρώσεις κατά της υπερχρέωσης.

Σύμφωνα με το Spiegel-online η Άγκελα Μέρκελ είναι η νικήτρια στο πόκερ, καθώς επέβαλε στους Γάλλους τη λύση του ΔΝΤ. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει το θρίλερ. Διπλωμάτες και σύμβουλοι εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και να παρουσιαστεί αυτή πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5383103,00.html

9 σχόλια:

  1. Μην ακούτε τίποτα και κανέναν, όλοι είναι στο κόλπο, εκείνο που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι εγγυητές για την σύναψη δανείου, κανείς δεν το λέει καθαρά, στο δντ γιατί να πάμε, για 10 δις ?και μετά τι? Το πιθανότερο είναι τα λαμόγια που τα πιάνανε από την ζήμενς και άλλους έβαλαν στο μάτι την ακίνητη περιουσία του ελληνικού κράτους και θέλουν να την αρπάξουν , διαλύοντας το κράτος με τον ίδιο τρόπο που η μαφία των ανατολικών χωρών άρπαξε την κρατική περιουσία ! έχουν σχέδιο τα λαμόγια! Και οι κάτοικοι ετούτης της μπανανίας κοιμούνται στα χαμομήλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπόμπολας – Goldman Sachs. Τα συνεταιράκια που λυμαίνονται την χώρα.

    Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαρτίου 23, 2010

    Σε συνέχεια της αποκάλυψης του Τρωκτικού για το μεγάλο σκάνδαλο που μας διασύρει στην ΕΕ, να δούμε λίγο αναλυτικά πως τα συνεταιράκια Μπόμπολας και Goldman Sachs έβαλαν χέρι και στον χρυσό της Ελλάδας με υπογραφή …Σημίτη. Κοψοχρονιά μάλιστα, γι’ αυτό και μας εγκαλεί η ΕΕ.

    Το μεγάλο κόλπο των βαρώνων με τον Ελληνικό Χρυσό.

    Η σύμβαση παραχώρησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας προς την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» υπεγράφη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε με το Νόμο 3220/18.01.2004 (ΦΕΚ 15Α). Στο νόμο αυτό ρητά αναφέρεται ότι η παραχώρηση πραγματοποιείται με όλες τις προβλεπόμενες από το Μεταλλευτικό Κώδικα εγκρίσεις. Η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕ τη σύμβαση.

    Η σύνθεση της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», περιλάμβανε τον περιβόητο κ. Frank Timic, που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών!

    Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» ο κ. Δημήτριος Κούτρας και η μετοχική σύνθεση της εταιρίας η εταιρία Paneuropean Goldfields με ποσοστό 65% και η εταιρία ΑΚΤΩΡ με 35%.

    Η εταιρία Paneuropean Goldfields έχει μετόχους τον κ. Frank Timic με ποσοστό 18%, ενώ το υπόλοιπο 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management και άλλους μικρομετόχους.

    Έκαναν “ταμείο” λοιπόν τον Χρυσό της Ελλάδας ο Μπόμπολας, η Goldman Sachs και τ’ άλλα παιδιά της “Ισχυρής Ελλάδας”. Έτσι, σταμάτησε και η προβολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων αφού όπου μπαίνει ο Μπόμπολας επικρατεί ο νόμος της Σιωπής.

    Έπεται και συνέχεια για τις περιπέτειες των συνεταίρων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχει και siemens ελλαδος,που δουλευουν παρα πολοι ελληνες.
    γιαυτο να λειπει η ειρωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 24 Μαρτίου 2010 12:56 μ.μ.

    Μάλλον Σαρακοστή έχουμε ακόμα.


    Γεώργιος Γκαλιαούντιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπαρχει και siemens ελλαδος,που δουλευουν παρα πολοι ελληνες.
    γιαυτο να λειπει η ειρωνια…………..ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ, κλέφτες ,διαφθορείς,
    δωσίλογοι, έπρεπε να την κλείνατε μόνοι σας εάν είχατε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ!!!!!!!!!!

    Καποιος που ανεκαθεν ζει στον γεωγραφικο χωρο της Ευρωπης δεν μπορει να ειναι ευρωλιγουρης, καποιος ομως που ζει σ'αυτον τον χωρο κι ονειρευεται τσιμπερια, μαντηλες, και τη ζωη στο Καζαχσταν εκτος απο μεγας μαλακας, αντιδραστικος, μεσσιανιστης, γραφικος, μουσειακο ειδος, ψυχακιας κλπ κλπ ειναι και σιγουρα (μεσ)ανατολικολιγουρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ!!!!!!!!!!

    Καποιος που ανεκαθεν ζει στον γεωγραφικο χωρο της Ευρωπης δεν μπορει να ειναι ευρωλιγουρης, καποιος ομως που ζει σ'αυτον τον χωρο κι ονειρευεται τσιμπερια, μαντηλες, και τη ζωη στο Καζαχσταν εκτος απο μεγας μαλακας, αντιδραστικος, μεσσιανιστης, γραφικος, μουσειακο ειδος, ψυχακιας κλπ κλπ ειναι και σιγουρα (μεσανατολικολιγουρης.ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ!ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΟΣΟΔΟΥΛΟΣ-ΡΟΣΣΟΓΛΕΙΤΗΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.