8/9/10

Κοντά στις 1000 μονάδες το spread. Μήπως έχει συμβεί κάτι και δεν το γνωρίζουμε;

Ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ο αξιότιμος κ. Σκιόπα, μήπως ξέρει;
Μια ανάσα από τις 1.000 μ.β. το spread

Κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης ενισχύεται σήμερα η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού εν μέσω έντονων ανησυχιών για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στις 12:58 (ώρα Ελλάδος), το spread του ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund διευρυνόταν στις 980,1 μονάδες βάσης από περίπου 942 μονάδες βάσης που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο.
Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για την ευρωστία του τραπεζικού τομέα έστρεψε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια των γερμανικών και των βρετανικών κρατικών ομολόγων. Την αφορμή έδωσε δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο τα «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών υποτίμησαν την έκθεση ορισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων σε ριψοκίνδυνο κρατικό χρέος.
Το spread του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού σκαρφάλωσε χθες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ και το spread του πορτογαλικού ομολόγου παρουσίασε τη μεγαλύτερη διεύρυνση από τις 10 Μαΐου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

5 σχόλια:

  1. επρεπε να το βαλει η Ναυτεμπορικη για να το αναρτησεις ;
    οταν σου το εστελνα μερακλωνες με την πριγκιπεσα
    ποτε θα συνειδητοποιησουμε οτι τα πραματα ειναι πιο σοβαρα απο οτι τα παρουσιαζουν

    ειναι ξανα επικαιρο το σχολιο του kiko , δεν ειναι τυχαια και η δηλωση του σλοβακου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης έχουν βουήξει τα ΜΜΕ του εξωτερικού για τις συμφωνίες με Γαλλία και Γερμάνία για εξοπλισμούς εν μέσω κρίσεως και για να δώσουν την συμφωνία για την δεύτερη δόση..
    Εμείς ακόμα δεν ασχοληθήκαμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα, προσέθεσε και τις αποφάσεις για την εκμετάλλευση των οικοπέδων έρευνας υδρογονανθράκων και την απόφαση για το νέο μαχητικό αεροσκάφος, τα οποία πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, και θα πάρεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα: στην ίδια κατεύθυνση εκβιασμού κινείται και η δήλωση της Eurostat περί άγνοιας του πραγματικού χρέους της Ελλάδας...

    Και κάποιοι ΑΚΟΜΑ νομίζουν ότι έχουμε σαν χώρα χρόνο για να θεωρητικολογούν ή να υποθάλπτουν σοβαρές προσπάθειες ισχυροποίησης καίριας σημασίας δημοσίων φορέων - ξέρουν αυτοί για τους οποίους το γράφω, διαβάζουν το ιστολόγιο...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς έχει συμβεί κάτι αλλά μας διαφεύγει,είναι η χαρισματική μορφή του Παπανδρέου όλο το χρόνο,ο οποίος με δηλώσεις του ίδιου και του υπουργού του περί τιτανικού οδήγησε τα σπρεντς από τις 100 μονάδες στις χίλιες.Εκείνος φέρνει ευθύνη για αυτό,και να πω και κάτι,δεν θα πέσουν,γιατί υπάρχουν ισχυροί παράγοντες πίσω από αυτή την ανεξήγητη και τεχνιτή κρίση που δεν θέλουν να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη.Αναζητήστε τους στο city του Λονδίνου και στη wall street.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OPEN αν προσθέσω όλα όσα αναφέρεις, όσα αναφέρω και αυτά που δεν εχουν αναφερθεί η ανάρτηση δεν φτάνει για να τα συμπεριλάβουμε ..
    Μήνες τώρα λέω ότι το παιχνίδι είναι στημένο καλά όχι μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
    Έχουμε την τάση σαν λαός να απομονώνουμε τα οικονομικά μας προβλήματα και να τα βλέπουμε από κοντόφθαλμα έως μονόφθαλμα. Αν όμως αν , μπορούσαμε να συνδέσουμε όλες τις οικονομικές πολιτικές και γενικότερα την οικονομική κατάσταση σε πολλά κράτη της Ευρώπης , τις αποφάσεις και τις κινήσεις των αντίστοιχων κυβερνήσεων τότε το αποτέλεσμα που θα είχαμε θα ήταν όχι απλά εφιαλτικό..
    Δυστυχώς όμως επικεντρωνόμαστε μόνο σε συγκεκριμένα και βλέπουμε μόνο για το άμεσο μέλλον τα αποτελέσματα.
    Είναι δεδομένο ότι είμαστε πειραματόζωα όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο αλλά και στο ηθικό το οποίο περιλαμβάνει ,τα εθνικά και όχι μόνο..

    Το μόνο που πιθανολογείται να μας σώσει και αυτό ακόμα δεν είναι και απόλυτο για τους σημερινούς Έλληνες είναι το απρόβλεπτο του χαρακτήρα τους .
    Αυτό πρέπει να πατάξουν οι όποιοι κυβερνώντες ώστε να μπορούν να γίνουν πλήρως πειθήνια όργανα των κεντρικών αποφάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.