23/9/10

Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από το Κατάρ, με αξιοποίηση και του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας
Τουλάχιστον το 15% της έκτασης της παλαιού αεροδρομίου αναμένεται να αξιοποιηθεί, ενώ στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα
Τουλάχιστον το 15% της έκτασης της παλαιού αεροδρομίου αναμένεται να αξιοποιηθεί, ενώ στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Αθήνα
Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπογράψει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως σε ενέργεια, τουρισμό, ακίνητα και ξενοδοχεία.
Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «φιλέτα» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερδα, υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.
Αν και δεν είναι σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, ενώ μπορεί να φτάσει ίσως και το 30%.
Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα.
Newsroom ΔΟΛ

13 σχόλια:

  1. Τα πρώτα φράγκα από το Ισραήλ έφτασαν. 50 χρόνια φιλίας με τους Άραβες, κολιτιλίκια με τον Καντάφι και με παλαιστίνιους, και δεν είδαμε ούτε 1 πετροδόλαρο. 3 μήνες κονέ με το Ισραήλ και τα πρώτα πακέτα έρχονται. Αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ = οικονομική ανάπτυξη. Τελεία και παύλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζαουν οτι μπορούν να κάνουν μεητροπολιτικο πάρκο και διεθνη μαρίνα για σκάφη στα παράλια της χαβούζας. Οι βλάκες αντί να κάνουν καμιά πίστα φόρμουλας, αεροδρόμιο για ιδιωτικά αερσκάφη πλούσιων τουριστών θα φτιάξουν ένα έκτρομα το οποίο δεν θα το απολαμβάνουν έλληνες, θα έχει κάποιο αστρονομικό εισιτήριο κτλ.
    Οι τύποι από το Καταρ επένδυση θα κάνουν λέφτα θα θέλουν να βγάλουν, και αποκλείεται ο μέσος έλληνας να μπορεί να τους τα παρέχει, οπότε μάλλον στους έχοντες θα απευθύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι πριν κανενα δυο μηνες
    τα εγραψα πρωτος εγω στο ιστολογιο
    απλως εγραψα για το συνολο του Ελληνικου και την προβλητα με παραχωρηση στα Αραβικα κρατη του 100% για 200 δις ευρω και για 99 χρονια διαρκεια "ενοικιασης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αθηνα ειναι μακραν η ευρωπαικη πρωτευουσα με το μεγαλυτερο αλλα και ομορφοτερο παραλιακο μετωπο. Οσοι γραφουν για χαβουζες δεν εχουν ιδεα για τις δυνατοτητες του. Ειναι ευλογο να θελουν να επενδυσουν οι Αραβες και ολοι οι υπολοιποι σε αυτο το κοματι. Επενδυσεις πρεπει να γινουν αλλα σαφως πρεπει στην παραλιακη να εχουν προσβαση ολοι και να μην αποκλειεται ο απλος κοσμος που δεν εχει δυνατοτητα να χαλασει χρηματα για να βγαλει εξω την φαμιλια του να δει λιγο θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την εποχή του αλήστου μνήμης Α. Παπανδρέου εισρέουν πετροδολάρια στην χώρα... Μας έπνιξαν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας κάνουν επενδύσεις, να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, να αλλάξει ποιοτικά ο τουρισμός και να αρχίσουν να μειώνονται οι γυφτοτουρίστες και οι γυφτοξενοδόχοι οι δικοί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Ελληνικό πρέπει να συνδιαστούν τέσσερα πράγματα:
    - Μαρίνα
    - Αεροδρόμιο για μικρά αεροσκάφη
    - Πίστα για αγώνες μοτο/αυτο του ελληνικού πρωταθλήματος
    - Πάρκο
    Εάν υπάρχει ...αγάπη, όλα αυτά χωράνε και γίνονται !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ sterg

    100% για 200 δις ευρώ
    30% για 5 δις ευρώ

    Και η διαφορά των 55 δις;

    Θα δικαιολογηθεί ότι είναι νομικός και έκανε λάθος το μέτρημα;

    Χρήστο Βούλγαρη από Λονδίνο: μείνε εκεί που είσαι, τη θέλω εγώ τη θέση!

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 23 Σεπτεμβρίου 2010 10:36 π.μ.

    Α ρε Ελληναρά πάλι καρφωμένο παρατσούκλι βρήκες!
    Χάθηκε ένα Ατρείδης η τουλάχιστον ενα Αχαιός;
    Σκουπίσου τώρα γιατί τρέχουν τα σάλια σου.



    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @23 Σεπτεμβρίου 2010 10:36 π.μ.

    Μήπως έχεις μπερδευτεί λιγάκι; Με το Κατάρ γίνεται η συνεργασία, το Ισραήλ που ακριβώς κολλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ OPEN Χολαργος

    100% για 200 δις ευρώ
    30% για 5 δις ευρώ

    Και η διαφορά των 55 δις;

    -----------

    Ακριβως αυτη η απορια σου ητανε και δικη μου και με...προβληματισε
    ( ακομα ελπιζω σε σωστους λογαριασμους) γιατι δεν μου βγαινανε τα νουμερα για ακομη μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >harispeios είπε...
    Τα πρώτα φράγκα από το Ισραήλ έφτασαν. 50 χρόνια φιλίας με τους Άραβες, κολιτιλίκια με τον Καντάφι και με παλαιστίνιους, και δεν είδαμε ούτε 1 πετροδόλαρο. 3 μήνες κονέ με το Ισραήλ και τα πρώτα πακέτα έρχονται. Αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ = οικονομική ανάπτυξη. Τελεία και παύλα

    23 Σεπτεμβρίου 2010 10:36 π.μ. <

    -----------------

    Ας μη τον κατηγορουμε,κατι μου λεει
    οτι...κατι ξερει!!!.Και μακαρι να εχει δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν λέμε επενδύσεις στην Ελλάδα εννούμε στην Αθήνα και γύρω γύρω, έτσι; Να πάμε κι άλλοι εκεί από την περιφέρεια και να γίνουμε πιο... πολλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.