6/9/10

Λευκορώσος ακτιβιστής του Διαδικτύου βρέθηκε κρεμασμένος στην κατοικία του

«Αυτοκτονία» λέει η κυβέρνηση
Στιγμιότυπο από σύλληψη του Όλεγκ Μπεμπένιν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά το παρελθόν
Στιγμιότυπο από σύλληψη του Όλεγκ Μπεμπένιν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά το παρελθόν

Μινσκ, Λευκορωσία
Κρεμασμένος στην εξοχική κατοικία του στα περίχωρα του Μινσκ βρέθηκε ο 36χρονος Λευκορώσος Όλεγκ Μπεμπένιν, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και ιδρυτής δικτυακού τόπου επικριτικού προς τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο αυτοκτονία, ωστόσο
συνεργάτες του 36χρονου ακτιβιστή του Διαδικτύου δεν πιστεύουν ότι ο Όλεγκ Μπεμπένιν, πατέρας δύο παιδιών, έβαλε τέλος στη ζωή του.
Εισαγγελέας δήλωσε ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Όλεγκ Μπεμπένιν δεν εντόπισαν άλλα τραύματα εκτός από το σημάδι της θηλιάς στο λαιμό του. O 36χρονος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Παρασκευή.
Ο Μπεμπένιν είχε ιδρύσει το Charter 97, ένα γνωστό δικτυακό τόπο της αντιπολίτευσης που στέκεται ενάντια στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Συνεργάτες του Μπεμπένιν δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εκείνος έβαλε τέλος στη ζωή του, αναφέρει το BBC.
Τονίζουν ότι δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα και η διευθύντρια σύνταξης του Charter 97, Νατάλια Ράντινα, σημειώνει ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην οικογενειακή του ζωή, ούτε και είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας Ekho Moskvy, η Νατάλια Ράντινα ανέφερε ότι ο Όλεγκ Μπεμπένιν είχε απορροφηθεί το τελευταίο διάστημα στην εργασία του και στην εκστρατεία υπέρ του Αντρέι Σάνικοφ, ο οποίος φιλοδοξεί να κατέλθει υποψήφιος με την αντιπολίτευση στις προεδρικές εκλογές.
Τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη Λευκορωσία έχουν κλείσει και αρχές οριακά ανέχονται την πολιτική διαφωνία.
Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. τα κρουσματα ακτιβιστων του Διαδικτυου που θα βρισκονται δολοφονημενοι θα αυξανονται συνεχως
    διοτι το διαδικτυο θα γινει η μοναδικη φωνη που θα κραυγαζει την αληθεια στο ζοφερο μελλον που ερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζει κανείς να κάνει μια έρευνα για τα «ιδρύματα» αλλά ακόμα περισσότερο για τους χρηματοδότες των «ιδρυμάτων» και μπορεί να δει πολύ εύκολα από ποιους χρηματοδοτούνται. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο. Ας πούμε με μια πολύ πρόχειρη έρευνα διάρκειας μισής ώρας που έκανα αξίζει να αναφέρω τα εξής:
    Το Charter ’97 προωθεί το «ευρωπαϊκό όνειρο» στην Λευκορωσία. Βασικό πολιτικό πρόσωπο που προωθείτε ως «ευρωπαϊστής» είναι ο αντιπολιτευόμενος προς τον «καθεστωτικό» «ρωσόφιλο» Λουκασένκο, 56χρονος Αντρέι Σανίκοβ. Αλλά το ενδιαφέρον έρχεται όταν κάποιος ψάξει τα πρόσωπα της άμεσης οικογένειας του Σανίκοβ. Η γυναίκα λοιπόν του Σανίκοβ είναι η γνωστή δημοσιογράφος Ιρίνα Κχαλίπ. Η Ιρίνα Κχαλίπ έχει λάβει βραβείο για την «ανεξάρτητη» δημοσιογραφική δράση της το 2002 από το IWMF (δεν γνωρίζω αν στο βραβείο συμπεριλαμβανόταν και κάποιο «ασήμαντο» βεβαίως, βεβαίως χρηματικό έπαθλο). Δηλαδή από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών Δημοσιογράφων. Φυσικά ως εδώ τίποτα επιλήψιμο. Τα ενδιαφέροντα αρχίζουν όταν κάποιος ψάχνει τους χρηματοδότες των διάφορων οργανισμών «εκδημοκρατισμού». Μέσα λοιπόν στους μεγαλύτερους χρηματοδότες του IMWF για το 2008 με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια δωρεά βρίσκεται το «ευαγές ίδρυμα» Howard G. Buffett Foundation. Το πρόσωπο που ηγείται του ιδρύματος φυσικά δεν λέει και πολλά στον μέσο αναγνώστη. Αλλά το όνομα του οίκου αξιολόγησης Moodys λέει πολλά στον κάθε έλληνα. Η οικογένεια λοιπόν του αξιότιμου κου Buffet ελέγχει περίπου το 20% του εν λόγω οίκου αξιολόγησης και φυσικά μέρος των κερδών αυτού του οίκου του επιτρέπουν να συνεχίζει το έργο του «εκδημοκρατισμού» και της Λευκορωσίας. Έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον η μελέτη των βιογραφικών και των υπόλοιπων «φιλάνθρωπων» χρηματοδοτών.

    Καλημέρα σας,

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε άρα δεν είναι φαντασία ότι αυτοί οι "οίκοι" όπως η Moody's, ελέγχουν εκδοτικά συγκροτήματα, χώρους ΜΜΕ, εκπαιδευτικά ιδρύματα... Ευρύ φάσμα "ενδιαφερόντων" γαρ που περνάει από την διαμόρφωση κοινής γνώμης και πληροφόρησης. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.