14/9/10

Αγοράζουν φρεγάτες παρά την κρίση

Το σύνολο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης που ανέρχεται σε 3,5-5 δις ευρώ, αντιστοιχεί το ποσό κατασκευής των 6 γαλλικών φρεγατών που παρήγγειλε επίσημα το ελληνικό κράτος, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου.

Μεσούσης της κρίσης, σε μία εποχή που περικόπτεται ακόμη και το υστέρημα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία για την προμήθεια 6 φρεγατών τύπου Fremm.

Όπως λέγεται, οι φρεγάτες είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η ελληνική πλευρά, για την στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε μία σειρά θεμάτων, προεξάρχοντος αυτό του ευρωπαϊκού πλαισίου βοήθειας στην ελληνική οικονομία.

Άλλωστε η απόφαση για την αγορά τους, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν ακόμη στο Παρίσι, και διαπραγματευόταν με τον Νικολά Σαρκοζί, τους όρους για την οικονομική βοήθεια.

Όμως, «γραμμάτια» στον πρόεδρο της Γαλλίας, χρωστούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της γαλλικής στήριξης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυτό φάνηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο 2008, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης. Με την στήριξη του Νικολά Σαρκοζί που ήταν παραπάνω από σαφής, η Σύνοδος είχε αποφασίσει την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι και των Σκοπίων, δικαιολογώντας απόλυτα τις ελληνικές θέσεις, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον, και άλλων χωρών.

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται και η στήριξη της γαλλικής πλευράς, στις κυπριακές θέσεις κατά την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποκρισία της Ευρώπης
Σαν βόμβα έσκασαν τα όσα είπε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρώην αντιεξουσιαστής και νυν Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μπαρόζο, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

«Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Όμως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Έλληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».

«Προβολή ισχύος» από το Πολεμικό Ναυτικό
Η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Fremm ενσωματώνει την τελευταία λέξη σε ότι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι σχεδόν αόρατη για τα εχθρικά ραντάρ, αφού έχει πλήρη χαρακτηριστικά stealth, με εξαιρετικά χαμηλή «θερμική υπογραφή» και 40% μικρότερη ηλεκτρομαγνητική υπογραφή (RCS) από τα συνηθισμένα πολεμικά πλοία. Τα συστήματά της είναι ψηφιοποιημένα και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 40 μίλια την ώρα.

Η φρεγάτα Fremm θεωρείται στρατηγικό όπλο αφού οι πύραυλοι SCALP NAVAL, που φέρει μπορούν να πλήξουν στόχους από απόσταση 500 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 1000 χιλιομέτρων. «Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να πλήξουν την Άγκυρα από τη θάλασσα ή το έδαφος», λέει με νόημα στη zougla.gr στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά όπλα προς πώληση.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της συμφωνίας, είναι ότι όπως θεωρούν οικονομικοί κύκλοι, αυτή «δένοντας» τις Fremm στον όμιλο Ελευσίνας-Νεωρίου ισχυροποιείται η θέση της Ελευσίνας ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ο λεγόμενος Ενιαίος Ναυπηγικός Φορέας.

Βάσει της συμφωνίας, ο ελληνικός όμιλος θα είναι ο κύριος συνεργάτης της DCNS στην Ελλάδα και η βασική ναυπηγός εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αντικαθιστά το Μνημόνιο Κατανόησης (MOU), που είχε υπογραφεί το έτος 2006.
http://www.zougla.gr

17 σχόλια:

  1. Καλά -μάλλον- κάνουν… και δεν θα μπορούσε, βέβαια, αυτό και κάποια άλλα, να γίνονται στα πλαίσια της «ανοιχτής διακυβέρνησης», υπό το πρίσμα της «δημόσιας διαβούλευσης». Ας συνέλθουμε… ορισμένοι… κάποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έπεσε η πόλη,οι οικονομικοί άρχοντες αυτής ,παρέδωσαν τα κλειδιά των θησαυροφυλακίων τους ,στον Πορθητή,αυτός βλέποντας τους ρωτά ¨¨΄΄΄τι είναι!!!!!το χρήματά μας αφέντη ...και γιατί δεν τα δώσατε στον βασιλέα σας ,για να δημιουργήσει άμυνα !!!!!!γιατί αφέντη θεωρήσαμε ότι δεν ήταν ικανός.......και γιατί αφήσατε να εκλεχθεί ανίκανος στην αυτοκρατορία
    ?????!!!!!!! γυρνά και λέει στον στρατιώτη ....πάρε τα κεφάλια αυτών των φιδιών ,που προτίμησαν να βοηθήσουν εμένα των κατακτητή,αντί του δικού τους βασιλέως .
    ΔΗΛ.μακάρι να μην έχουμε να φάμε κύριοι πατριώτες ,πάρα να δημιουργούμε προβλήματα στα εξοπλιστικά,τι θέλουμε τελικά, ένα ανοχύρωτο κράτος !!!!!
    ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ τα αίσχη των προμηθειών, αυτά θέλει να πλήττουμε.
    Μάθαμε τώρα όλοι, στραβοί κουτσοί όλοι μιλάμε.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ, ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟ ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    Να κοιτάξουμε να γίνουμε δυνατοί στα παραπάνω ,διαφορετικά ,όσοι να ξέρετε φέρνουν εμπόδια στα παραπάνω δεν δουλεύουν για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία .
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9:39 θα μπορούσες να μας πεις από που πήρες αυτά που γράφεις, γιατί καμία αυθεντική πηγή δεν τα γράφει, παρά αυτή του Ψευδοσφραντζή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ΡΩΜΑΙΟ ανθέλληνα προδότη Νοταρά γράφτηκαν αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να πλήξουν την Άγκυρα από τη θάλασσα ή το έδαφος», λέει με νόημα στη zougla.gr στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά όπλα προς πώληση.


    Ε ρε πείνα που έπεσε και στην Γαλλία ...Φάγανε , φάγανε, φάγανε, και τώρα γλείφουν και τον πάτο....
    Εμ γι αυτό δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε ...Δίκιο είχε ο ΓΑΠ
    η θα γλιτώσουμε όλοι ή ΄΄ολοι θα βουλιάξουμε ...Τώρα δεν ξέρω αν εννούσε μόνο εμάς πάντως πάει γάντι και για την ΕΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12:32 ναι φίλε μου, αλλά κάνεις λάθος: αυτά τα γράφει ο "Ψευδοσφραντζής", στο Chronicon Maius, που αποδείχθηκε ότι είναι πλαστό, ειδικά το 3ο βιβλίο που είναι κολαζ πληροφοριών για την Άλωση, ακόμα και από οθωμανικά χρονικά.

    Στο συγκεκριμένο χωρίο που αναφέρεσαι, ο Ψευδοσφραντζής (Μακάριος Μελισσηνός/Μελισσουργός στην πραγματικότητα) χύνει χολή στον Νοταρά, ζώντας...εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του!

    Κανείς από τους χρονικογράφους της Άλωσης δεν γράφει τέτοια πράγματα, αντίθετα, όλοι τον παρουσιάζουν (τον Νοταρά) σαν μαχητικότατο και ηρωικότατο.

    Να προσέχεις αυτά που διαβάζεις...αλλά τί λέω, η επιστημονική κοινότητα άργησε 400 χρόνια για να ανακαλύψει ότι το μεγάλο χρονικό ήτανε πλαστογραφημένο...δυστυχώς ακόμα και συγγραφείς σαν τον Κόντογλου, ακόμα και ο ίδιος ο Ρανσιμαν, κάνουν το επιπόλαιο λάθος να αναφερθούν στο Μεγάλο Χρονικόν, και στο τρίτο του βιβλίο, αγνοώντας ότι είναι προϊόν πλαστογράφησης. Ο Ρανσιμαν αναφέρει ότι το κείμενο είναι νοθευμένο, αλλά παραδόξως (και αυτό το αναφέρουνε με πολλά ερωτηματικά νεώτεροι ιστορικοί) επιρεάζεται πολύ από το βιβλίο ΙΙΙ, το οποίο είναι copy & paste από άλλα χρονικά, με προσωπικές παρεμβολές...

    Το κύριο μέρος τους είναι μετάφραση από την επιστολή του Λεονάρδου του Χίου, του καρδιναλίου του Πάπα, προς τον Πάπα της Ρώμης. Προσέθεσε δε και ο Μελισσηνός ονόματα συγγενών του, για να δείξει από τί ηρωικό γένος δήθεν κατάγεται...

    Διάβασε το έργο των Jean Falier-Papadopoulos και Marios Philoppides (σου δίνω να ονόματα όπως συναντώνται στην διεθνή βιβλιογραφία), που κάνουνε φύλλο και φτερό το μεγάλο χρονικό του Ψευδο-Σφραντζή, και αποκαλύπτουνε την νοθεία, και τις συγγεκριμένες πηγές. Ο άνθρωπος μετέφραζε λέξη προς λέξη, δεν έκανε καν τον κόπο να γράψει με δικά του λόγια, πολλές φορές...

    Το χρονικό στο οποίο αναφέρεσαι είναι πλαστογραφημένο, τέρμα...

    Ο Λουκάς ο Νοταράς, και η οικογένειά του, διέσωσε σημαντικότατα κειμήλια, στέλνοντάς τα στην Βενετία. Η δε κόρη του, η Άννα, μέχρι το τέλος της ζωής της φρόντιζε τους ομοδόξους πρόσφυγες. Τύπωσε και το πρώτο ελληνικό λεξικό, στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε τεστ νοημοσύνης .....κοίτα εκεί και όλοι κοιτούν το δάκτυλο ....αδιαφορώντας την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο δείκτης.
    Πως μπορείς να δημιουργήσεις χάος!!!!
    προβάλλοντας και δημιουργώντας καταστάσεις που φανερώνουν το ασυνείδητο ,συνειδητό το αυτονόητο... λάθος.
    ΔΗΛ.των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .....ΛΑΘΟΣ
    και αυτός ο δρόμος οδεύει στον γκρεμό ......ναι.... αλά βάλαμε κάγκελα .....σωστό...... .
    Ο εχθρός διασπά και μετά εξαφανίζει υποχθόνια διχόνοια σκοτεινά .
    Εδώ τώρα όχι αύριο χρειάζεται να εκτελείς το καθήκον σου ....
    γκεγκε
    πυρ κατά βούληση μετά εισαγόμενα τουφέκια..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Κ.Α.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ (ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ.ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΡΤΗΣ!!!!.ΣΦΑΞΕΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟ!!!!.ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ?.ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    13 Σεπτεμβρίου 2010 7:07 μ.μ.

    έτσι να είσαι απλός και διάφανος φίλε
    για πολλούς αυτός ο λόγος ,αυτά τα απλά λόγια .....καίνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι συμβαίνει με όλους σας!!! Βρίσκεται βήμα να γράφετε ότι άλλο σας απασχολεί και προσπαθείτε μάλιστα να πείσετε τον άλλον μέσω ενός άκρατου εγωισμού, πέραν του πραγματικού γεγονότος που αναρτάται στη συγκεκριμένη σελίδα. Τέλος πάντων διακιωμά σας είναι.
    Στο προεκίμενο λοιπόν. Θέλω να τονίσω ότι οι εξοπλισμοί και η διατήρηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων μας πέρα απο κάθε οικονομική κρίση πρέπει να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
    Πέραν αυτού οκτακόσιοι περίπου εργαζόμενοι (μαζί με τις οικογένειές τους αριθμούν περίπου 3000 άτομα) στο Νεώριο της Σύρου θα συνεχίσουν να εργάζονται βάσει της νέας συμφωνίας και να χρηματοδοτούν την εγχώρια αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Αυτά ενδιαφέρουν και το τι έκανε ή τι δεν έγραψε ο Μελισσουργός λίγο απασχολούν στην προκειμένη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου, 2:48, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: αλλά μάλλον το σχόλιό σου θα έπρεπε να αναφέρεται στα σχόλια των φίλων 9:39 και 12:32, που τα βάζουνε με δαίμονες και Θεούς, με τον αρχιναύαρχο Λουκά Νοταρά, που υπήρξε σπουδαίος ναύκληρος, σπουδαίος διπλωμάτης αλλά και υπερασπιστής των θαλάσσιων τειχών της Πόλης. Ο Δούκας γράφει ότι ο Μεμετ ΙΙ μέθυσε, και ζήτησε να απαυτώσει τον έφηβο γιο του...ο Νοταράς αρνήθηκε σθεναρά να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί, και το αποτέλεσμα ήταν να αποκεφαλιστούνε όλοι οι άνδρες της οικογένειάς του, για μη υποταγή στον Σουλτάνο.

    Αν μπήκα στον κόπο να τους ξεκαθαρίσω ότι πλανώνται, και γράφουνε με εμπάθεια για πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζουνε, από ενδιαφέρον τους απάντησα στο 12:50, για έναν και μοναδικό λόγο:

    Πρέπει να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν όχλος, έχουμε τεράστιο πολιτισμό και αδικούμε την ιστορία μας. Πρέπει επιτέλους ν' αρχίσουμε να μελετάμε σε βάθος τις πηγές και με κριτική διάθεση, χωρίς προκαταλήψεις: μόνο τότε θα πάρουμε ό,τι καλύτερο έχει να μας διδάξει η ιστορία...μια επιπόλαια ανάγνωση της ιστορίας επιδρά αρνητικά και στον παρόντα βίο μας, σαν έθνος.

    Σ' ευχαριστούμε πάντως που το τονίζεις: καλό θα είναι να περιορίζονται οι αναφορές στις συγκεκριμένες αναρτήσεις. Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν μετριάσουνε τα πάθει, και από υπερεθνικιστές γίνουμε πατριώτες.

    Ο Λουκάς ο Νοταράς πάντως σχετίζεται έμμεσα με το πολεμικό ναυτικό μας...θα έπρεπε να έχει τιμηθεί για τις θυσίες του και τις μάχες του, αλλά δυστυχώς δεν τον γνωρίζουνε καν στην σημερινή Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα σταματήσετε επιτέλους με τον Νοταρά;
    Να γράψω και εγώ 5-10 σελίδες σχόλια για το...αποχετευτικό στο Βυζάντιο να δούμε αν θα σας αρέσει; Έλεος με τα άσχετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπέγραψαν συμφωνία με την γαλλική DCN, δεν σημαίνει ότι υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση.
    Απλά συμφωνία για το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι.
    Hello bozo!
    Πάλι θόρυβος για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπέγραψαν συμφωνία με την γαλλική DCN, δεν σημαίνει ότι υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση.
    Απλά συμφωνία για το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι.
    Hello bozo!
    Πάλι θόρυβος για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις φρεγατες τις αγοράζουμε για να σωθούμε και να μην βουλιάξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν οι φρεγάτες, που αν αγοράσουμε, εξοπλιστούν με τα κατάλληλα βλήματα σε ρυθμό όπως και τα Λεοπαρντ, κατά το 2090 τις βλέπω να γίνονται επιχειρισιακές, όταν δηλαδή οι Τούρκοι θα έχουν φτιάξει τον πόλεμο των άστρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟΣΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ...ΤΙΠΟΤΑ!ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. Ε.ΒΕΝΙΖΕΛOΥ:
    ''Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την ανακοίνωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη συμφωνία συνεργασίας με τα γαλλικά ναυπηγεία DCNS για τη ναυπήγηση έξι φρεγατών FREMM, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



    «Ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικότερα ως προς το πρόγραμμα των φρεγατών ισχύουν όσα έχω πει, χωρίς να υπάρχει τίποτε το καινούργιο.

    Δεν πρέπει να συγχέονται εμπορικού χαρακτήρα συνεργασίες μεταξύ ναυπηγείων με τις στρατιωτικοπολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η Κυβέρνηση στον τομέα των εξοπλισμών»''.
    ΛΙΓΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.