5/9/10

Κατήγγειλαν στη Βουλή επιχείρηση εκτουρκισμού στη Θράκη

ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κατήγγειλαν στη Βουλή επιχείρηση εκτουρκισμού στη Θράκη,με αφορμή την άφιξη του καραβανιού Μπαϊράμ Πασά

Για «τουρκική προπαγανδιστική περιοδεία στην Θράκη» κάνουν λόγο σε ερώτησή που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργός Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή η περιοδεία του καραβανιού του Μπαϊράμ Πασά, που ξεκίνησε από το Μίσχο Ροδόπης και ολοκληρώνεται σήμερα στους Αμαξάδες.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν τα εξής: «Όπως δημοσιεύθηκε στον τουρκικό και στο μειονοτικό Τύπο και φέτος πρόκειται να πραγματοποιήσει «πολιτιστική» περιοδεία στα χωριά της Θράκης «Το καραβάνι της αφθονίας». Πρόκειται για μια προπαγανδιστική εκστρατεία της Τουρκίας στις βαλκανικές χώρες, όπου ζουν μουσουλμανικές μειονότητες, υπό τον μανδύα της πολιτιστικής εκδήλωσης. Η πρώτη άφιξη στο χωριό Μίσχος της Ροδόπης, έγινε την 31η Αυγούστου, ακολούθησε το χωριό Εύλαλο της Ξάνθης μια ημέρα αργότερα και το χωριό Αμαξάδες στη Ροδόπη. Το Καραβάνι αποτελείται από 150 άτομα, τέσσερα τριαξονικά φορτηγά, δύο λεωφορεία, τέσσερα mini bus οχήματα-γεννήτριες, αλλά και οχήματα τηλεοπτικής μετάδοσης, προφανώς για να μεταδοθεί όλο αυτό το προπαγανδιστικό «πανηγύρι» ζωντανά. Χαρακτηριστικό των προθέσεων των διοργανωτών είναι το γεγονός πως κατά την αναχώρηση του «καραβανιού» οργανώθηκε τελετή, στην οποία μετείχε και ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτό το καραβάνι είναι πολύ διαφορετικό. Αυτό το καραβάνι θα μεταφέρει τα ίχνη του πολιτισμού μας σε κάθε μέρος». Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συναυλία με οθωμανικά εμβατήρια! Επιπλέον ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Χουσεΐν Μπουργκέ, χωρίς να κρύψει τις προθέσεις του, δήλωσε: «Όταν βγήκαμε στους δρόμους για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ξέραμε πως θα πάμε στην γη των προγόνων μας. Πήγαμε να δούμε τους ομογενείς μας, ώστε οι άνθρωποι κάθε φυλής, θρησκείας και γλώσσας να νοιώσουν την δύναμη του έθνους μας». Το παραλήρημα των Τούρκων συνεχίστηκε δια στόματος ενός δημοτικού συμβούλου εν ονόματι Γκιοκσέλ Γκιουμουσντάγ «Τα χώματα των Βαλκανίων, εδώ κι εκεί, μυρίζουν τουρκισμό. Όλα φέρουν τα ίχνη που άφησαν σε εμάς οι πρόγονοί μας. Πάντα είμαστε δίπλα στα Βαλκάνια και στις τουρκικές δημοκρατίες. Αποτελούμε τους φρουρούς της κληρονομιάς που άφησαν οι πρόγονοί μας».

Καθίσταται σαφές πως πρόκειται για μια προπαγανδιστική εκστρατεία της Τουρκίας, με σκοπό τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων των Βαλκανίων και συγκεκριμένα της Δυτικής Θράκης. Ήταν ενήμερο το ΥΠΕΞ για την συγκεκριμένη περιοδεία και αν ναι με ποια δικαιολογία παραχώρησε βίζα, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις των διοργανωτών; Πως παρακολούθησαν οι ελληνικές αρχές την περιοδεία των Τούρκων στα χωριά της Θράκης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η τουρκική προπαγάνδα και να προστατευθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι από την επιχείρηση εκτουρκισμού»;
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

21 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ?
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H σχετική εκδήλωση δεν σχετίζεται με εκτουρκισμό της Θράκης. Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές ως προς την μειονότητα. Η εκδήλωση αυτή αφορά θρησκευτική γιορτή Μουσουλμάνων που γιορτάζεται σε όλο το κόσμο... Άσχετα τώρα από την καταγγελία εκτουρκισμού του ΛΑΟΣ, και εγώ τους καταγγέλνω για προσπάθεια διάδοσης φασισμού και ρατσισμού.. Τι θα γίνει τώρα; Ποιος έχει δίκιο; Βέβαια δεν μας παραξενεύει ούτε το φασιστικό ΛΑ.ΟΣ ούτε η εφημερίδα -Χρόνος-!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΛαΟΣ και ακούγεται καμιά φωνή για τα εθνικά μας θέματα στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές ως προς την μειονότητα."

    Xα,χα. Ναι σωστά. Άλλωστε στη Θράκη δεν έχει τούρκους αλλά "τουρκόφωνους, μουσουλμάνους, έλληνες πολίτες".

    Οι αμερικάνοι λένε : "Αν ακούγεται σαν πάπια, περπατάει σαν πάπια και φαίνεται σαν πάπια τότε...είναι πάπια"

    Αν μιλάς τούρκικα, είσαι μουσουλμάνος και αυτοαποκαλείσαι τούρκος, τι είσαι; έλληνας; Ο εκτουρκισμός της Θράκης -και λόγω εθνικής καταγωγής πολλών κατοίκων και λόγω συστηματικής "εκπαίδευσης" απο την Τουρκία- μια χαρά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αϊκούτ Καδήρ

    >Βέβαια δεν μας παραξενεύει ούτε το φασιστικό ΛΑ.ΟΣ ούτε η εφημερίδα -Χρόνος-!<

    Πώς στοιχειοθετείς το ότι ο (όχι "το") ΛΑ.Ο.Σ. είναι φασιστικό; Όποιος μιλά για εθνικά θέματα είναι ... "φασιστής", κατά την άποψη των ΣΥΡΙΖΑίων και λοιπών "προοδευτικών" δυνάμεων, τις οποίες φαίνεται ότι ασπάζεσαι.

    Από το ψευδώνυμο (;) που χρησιμοποιείς, φαίνεσαι Τούρκος, ή τον παριστάνεις. Προφανώς δεν "καρφώνεις" την μάνα-πατρίδα, έτσι;

    Όμως, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο, "Πρόκειται για μια προπαγανδιστική εκστρατεία της Τουρκίας στις βαλκανικές χώρες, όπου ζουν μουσουλμανικές μειονότητες, υπό τον μανδύα της πολιτιστικής εκδήλωσης".

    Το τι ρόλο παίζουν οι Τούρκοι στην Θράκη μας είναι τοις πάσι γνωστόν. Εσύ δεν ξέρω τι ρόλο παίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αϊκούτ Καδήρ είπε..."
    Tι μας λες ρε παλικάρι...πάντα μες την δήθεν αθωότητα και την κουτοπονηριά είστε βουτηγμένοι, αφού οι ίδιοι οι ομόθρησκοι σου από τη μεριά της Ασίας τα είπαν μόνοι τους: "ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Χουσεΐν Μπουργκέ, δήλωσε: «Όταν βγήκαμε στους δρόμους για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ξέραμε πως θα πάμε στην γη των προγόνων μας. Πήγαμε να δούμε τους ομογενείς μας, ώστε οι άνθρωποι κάθε φυλής, θρησκείας και γλώσσας να νοιώσουν την δύναμη του έθνους μας».
    Επίσης άραγε με το :"Όλα φέρουν τα ίχνη που άφησαν σε εμάς οι πρόγονοί μας. Πάντα είμαστε δίπλα στα Βαλκάνια και στις τουρκικές δημοκρατίες", για ποιες τούρκικες δημοκρατίες μιλάει??? Εγώ μία τουρκική δημοκρατία ξέρω που και αυτή σαν δημοκρατία μόνο ανεκδοτολογικά μπορεί να χαρακτηριστεί...
    Αλλά τέτοιοι που είστε τέτοια σας αρμόζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Εξω οι ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ απο την Θράκη ΜΑΣ.-

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η υπεράσπιση των συνόρων δεν γίνεται κατόπιν εντολής. Γίνεται εκ καθήκοντος.
    http://www.elliniki-grothia.com/?p=3557

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Αν ακούγεται σαν πάπια, περπατάει σαν πάπια και φαίνεται σαν πάπια τότε...είναι πάπια /.Ετσι πρεπει να βαλουμε τον μουσουλμανισμο ,ισλαμισμο ,στην κατηγορια πολιτηκο συστημα διοτι διεπει ολο το φασμα των ανθρωπινων δραστηριοτητων ,οικονομια ,τροπος συνμπεριφορας ,ενδυσης,βρωσης ,σαρια κ.τλ το ισλαμ δεν ειναι θρησκια ειναι πολιτηκο συστημα οπως ο ναζισμος,φασισμος,κομμουνισμος .Εχουν την ειδιοτητα οταν δεν εξασκουν τον μουσουλμανισμο να εμφανιζονται ως μοντερνοι ,αυτοι ομως χανονται η εξολοθρευονται οταν ο ιμαμις διατακση ,ο φοβος φιλα τα ερμα και σιγα περνουν απο τα σταδια ,τουρκια, συρια, λιβανος ,αιγυπτος ,μαροκο,υεμενη,σομαλια , σαουδαραβια το κεντρο τους και χρηματοδωτης και καταληγουν ταλιμπαν που δεν επιτρεπουν τιποτα αλλο εκτος απο την μελετη του κορανιου και αυτο μονο στα αραβικα ,ολοι αυτοι πιστευουν σε εναν αγιο ανθρωπο που προσπαθοντας να ενωση τρις θρισκειες κατεληφθη απο το πνευμα του κακου ετσι εγινε παιδοφυλος και διακορευτης ανηλικων,ληστης,φονιας και ολα τα κακα ,τρισκαταρατος ,αφισε πισω του γραπτα πως να το κανεις ακομα και τακιγια αυτα κανουν οι τζιχαντιστες οτι λεει το κορανι και το χαντιθ ,πεθαινουν νομιζοντας οτι θα πανε στον παραδεισο με της 72 παρθενες να τους περιμενουν οι γιδοβοσκοι , δεν υπαρχουν τουρκοι ειναι ενα εθνος που επινοησε ο ατατουρκ ολοι τους ειναι εξισλαμισμενοι χριστιανοι ,ο μουσουλμανισμος εχει σκοτωση κατα υπολογισμους 272.000.000 ανθρωπους απο τα μεσα του 6 αιωνα π.χ ολοι οι πακιστανοι ειναι ινδοι που εχουν εξισλαμιστη,στα μεροι μας εσφαξε ολα τα παραλια της αφρικης που ειταν ελληνοφωνοι χριστιανοι ,μεσο του σαλαδιν [του κουρδου] εκανε και την ιερουσαλημ απο που και ωσπου και ιερο τοπου των μουσουλμανων,και τελειωσαν ,δεν αφυσαν λεπι στην μ.ασια ,πρεπει να δικασουμε τον ισλαμισλμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο 'Κ.Ευκλείδης'
    Ας μην μλάμε για γή των προγόνων γιατι κάποιοι θα πρέπει να κρυφτούν στα βάθη της Ασίας από όπου καο προήλθαν.
    Το ζήτημα είναι τι κάνει ο σημερινός νεοέλληνας βλέποντας τους Πομάκους να καλύπτονται δια της βιας υπό τον μανδύα της Τουρκίας και την ελληνική κοινωνία και κράτος να έχει άγνοια ή να εθελοτυφλεί.
    Πού είναι ο ενεργός Έλληνας πολίτης που μπορεί να δέχεται την διαφορετικότητα του διπλανού του αλλά να είναι ενήμερος για οτι τον αφορά και να αποδεικνύει έμπρακτα τη θέση του σε τέτοιου είδους ζητήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αϊκούτ Καδήρ
    όταν οι φασίστες της Άγκυρας προσπαθούν να μετατρέψουν του Πομάκους και τους Ρομά σε Τούρκους, είναι φυσικό να υπάρχουν αντιδράσεις.
    Το αφύσικο γινόταν ως τώρα, που για λόγους Νατοϊκούς αφήναμε την Τουρκία να κάνει τα αίσχη της.
    Οσο για το θρησκευτική γιορτή, κανείς δεν παρεμποδίζει τους μουσουλμάνους να κάνουν τις θρησκευτικές τους γιορτές.
    Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο ισλαμοφασισμός της Άγκυρας απλώνει τα βρωμερά του χέρια σε άλλους λαούς και προσπαθεί να τους εκτουρκίσει.
    Και εκεί οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Δημόκριτο

    Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο του Καδήρ "Αρρώστια που λέγεται Εθνικισμός"

    Καραμπινάτος εθνομηδενιστής, που έχει την αναίδεια μέσα στην χώρα μας να μας μιλά για "Μακεδόνες". Η Γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (καλά το υπέθεσα εγώ), των Σκοπίων, αλλά και της Άγκυρας.

    Μήπως, λέω μήπως, μιλά η ΜΙΤ; Διότι βλέπω και κάτι ερωτήσεις εκεί, που μένουν βέβαια αναπάντητες, σχτικά με την υποτροφία του και τον ρόλο της ΜΙΤ εκεί.

    Σάββα, μήπως εσύ μπορείς να ψάξεις το πράγμα; Μου φαίνεται ύποπτος ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Όταν βγήκαμε στους δρόμους για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ξέραμε πως θα πάμε στην γη των προγόνων μας. Πήγαμε να δούμε τους ομογενείς μας, ώστε οι άνθρωποι κάθε φυλής, θρησκείας και γλώσσας να νοιώσουν την δύναμη του έθνους μας».

    Και ο Μ. Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία , αλλά ποτέ δεν την θεώρησα γή των προγόνων μου.
    Μήπως εκεί που πήγατε και πατήσατε σε αυτή την γή ΄, είναι για χιλιάδες χρόνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ;
    Μήπως η μισή σημερινή Τουρκία για χιλιάδες χρόνια ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ;
    Μη τα λές τόσο απλά γιατί θα σε φασκελώνουν οι πρόγονοί σου!!!!
    Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις;

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Τούρκοι είναι ο μοναδικός λαός στην ανρθωπότητα που διέπραξε γενοκτονίες εναντίον τουλάχιστον τριών λαών και αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες, γιατί είναι βαθύτατα φασίστες οι άθρωποι.
    Εμείς οι Έλληνες, πρέπει να καταστήσουμε κεντρική πολιτική επιλογή μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας.
    Ουτε πόντο πίσω.
    Αδέλφια, όλοι μαζί να αποτελέσουμε αδιαπέραστο τείχος στον τουρκικό φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πώς γίνεται οι υπερασπιστές της Τουρκίας νά κατηγορούν τούς άλλους γιά φασισμό; Μία Τουρκία πού εξαφάνισε όλες τίς μειονότητες στήν επικράτειά της καί προσπαθεί νά εξαφανίσει καί τή μειονότητα των Πομάκων από τήν ελληνική επικράτεια, θεωρείται δημοκρατική χώρα!!!!

    Οσοι βρίζουν τό ΛΑΟΣ ως φασιστικό κόμμα (Τούρκοι πράκτορες, σκοπιανοί, συριζαίοι, πασόκονουδούλες κτλ) προσκυνούν τήν Τουρκία, τήν υπακούουν, καταθέτουν στεφάνια στόν Κεμάλ καί αδιαφορούν γιά τήν πολιτική εξόντωσης των Κούρδων καί τών Ρωμιών, ενώ τρέφουν τήν επεκτατική πολιτική έναντι των γειτόνων της.

    Τό 1955, στίς 8 Σεπτεμβρίου, έπρεπε η δεξιά του Καραμανλή καί του Στεφανόπουλου νά απελάσει όλους τούς Τουρκόφωνους από τή Θράκη. Αλλά οι πολιτικοί μας ήταν ανέκαθεν ραγιάδες.

    Σεπτεμβριανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαραίτητες διευκρινήσεις για να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε:

    Ο δήμαρχος συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, η οποία εδώ και λίγες δεκαετίες ονομάζεται Bayrampaşa από το όνομα ενός Μεγάλου Βεζίρη, διοργανώνει αυτό το καραβάνι, με την αφορμή (και καλά) του Ραμαντάν (Ραμαζάνι). Πηγαίνει τρόφιμα και στήνει σκηνές σε όλα τα Βαλκάνια, που κάποτε ήταν υπό Οθωμανικό ζυγό, ώστε να τρώνε σε κοινά τραπέζια με το τέλος της μέρας και το σπάσιμο της Νηστείας, όλοι οι Μουσουλμάνοι που η Τουρκία επιθυμεί να προσεταιριστεί και να μετατρέψει σε άβουλα πιόνια της.

    Έτσι, με λίγο φαγητό αποκομίζει τεράστια οφέλη. Κάτι ανάλογο με τις χάντρες και τους Ινδιάνους. Διότι πως να το κάνουμε; Όλοι οι ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες παγκοσμίως εφαρμόζουν δοκιμασμένες τακτικές...

    Έχοντας αυτά κατά νου, διαβάζω με ενδιαφέρον το σχόλιο του κυρίου Καδήρ:
    "Η εκδήλωση αυτή αφορά θρησκευτική γιορτή Μουσουλμάνων που γιορτάζεται σε όλο το κόσμο..."

    Και εντοπίζω το ψέμα:
    Διότι άλλο η θρησκευτική εορτή του Ραμαντάν και άλλο το καραβάνι του Μπαϊραμπασσά.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι σημαίνει "εκτουρκισμός'. Όσοι συμμετέχουν είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Άλλωστε η συνείδησή τους 9έστω υποβοηθούμενη από το Προξενείο) λέει ότι είναι Τούρκοι. Και τι με αυτό; Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι ριζωμένη βαθιά. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ρατσισμούς (εκατέρωθεν). Εάν οι κυβερνώντες ενσκύψουν στο πρόβλημα των συνθηκών διαβίωσης στην Θράκη και προσπαθήσουν να το λύσουν, δεν θα μπορεί κανένας να αλλάξει την πορεία του τόπου. Όσο όμως δεν το κάνουν, η Ιστορία έχει δείξει ότι δημιουργούνται προβλήματα για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. theokot τι εννοείς εκατέρωθεν, διότι θα τρελλαθούμε εδώ στην Κομοτηνή.

    Λογικό πρόβατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λογικό πρόβατο, περιμένω από σένα να διευκολύνεις το έργο μας.
    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Σάββα

    >Εμείς οι Έλληνες, πρέπει να καταστήσουμε κεντρική πολιτική επιλογή μας την αναγνώριση της Γενοκτονίας.
    Ουτε πόντο πίσω.
    Αδέλφια, όλοι μαζί να αποτελέσουμε αδιαπέραστο τείχος στον τουρκικό φασισμό.<

    Αυτό τα λέει όλα!

    @ 5 Σεπτεμβρίου 2010 9:41 μ.μ.

    >Τό 1955, στίς 8 Σεπτεμβρίου, έπρεπε η δεξιά του Καραμανλή καί του Στεφανόπουλου..<

    Ο Παπάγος πέθανε την 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1955 και ο Καραμανλής ανέλαβε την επομένη την πρωθυπουργία. Δηλαδή έναν μήνα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ούπς, ένα λαθάκι εκ παραδρομής, η χορεία γράφεται με όμικρον. Ευχαριστώ.

    'Ελένη ή ο κανένας'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.