22/9/10

Εύσημα του Αμερικανού αντιπροέδρου στον Γ.Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης

Συνάντηση στον Λευκό Οίκο
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Γ.Παπανδρέου και Τζ.Μπάιντεν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Γ.Παπανδρέου και Τζ.Μπάιντεν (Φωτογραφία: Reuters)
Ουάσινγκτον
Τα εύσημα απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση της ελληνικής οικονομίας, υποδεχόμενος τον Γ.Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, συζητήθηκαν η παγκόσμια οικονομική κρίση, και ειδικότερα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στα Βαλκάνια, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Συγχαίρω τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης και Θεού θέλοντος θα βάλει τη χώρα του πάλι στο σωστό δρόμο» τόνισε ο κ. Μπάιντεν για να τον διακόψει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο».
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συμφώνησε, λέγοντας «είσαστε στο σωστό δρόμο, είσαστε στο σωστό δρόμο και είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη σκληρή δουλειά που κάνετε. Συγχαρητήρια». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζο Μπάιντεν προτίθεται να επισκεφθεί τη χώρα μας το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρουσίασε στον αντιπρόεδρο τις κινήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όπως είπε, αυτές αναγνωρίστηκαν από τον κ. Μπάιντεν.
Συζητήθηκε, επίσης, ο θετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ο κ. Παπανδρέου τόνισε την πολιτική βούληση της Ελλάδας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ανταπόκρισης και της άλλης πλευράς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε, ακόμα, τις δυσκολίες που δημιουργεί η στάση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στις συνομιλίες για το Κυπριακό που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκωσία και επανέλαβε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Αμερικανό αντιπρόεδρο τις προσπάθειες που καταβάλλει για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Για τη Μέση Ανατολή
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την κινητικότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα με τις επισκέψεις του ιδίου στο Ισραήλ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα, αλλά και την επικοινωνία που διατηρεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Συζήτησε, δε, με τον κ. Μπάιντεν και τη συνάντηση που είχε με τον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ, στα Ηνωμένα Έθνη, στη διάρκεια της οποίας, πέρα από το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μετέφερε στον πρόεδρο της χώρας το αυξημένο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση των δυο Αμερικανών πεζοπόρων που κρατούνται σε ιρανικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας, και ο κ. Μπάιντεν τον ευχαρίστησε για αυτό.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, όχι απλά από καλή προαίρεση, αλλά διότι η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια. Γι αυτό, συνέχισε, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την ειρηνευτική διαδικασία και είναι αποφασισμένη να εργασθεί χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την ήπια ισχύ που διαθέτει και να αξιοποιήσει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που διατηρεί με τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν, για να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της οποίας θα ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το οποίο θα συμβιώνει ειρηνικά δίπλα σε ένα ασφαλές Ισραήλ.

Συνάντηση με Γκιούλ
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, ο Γ.Παπανδρέου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα, Τετάρτη, συναντάται με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Επίσης, θα έχει συνάντηση με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ακολούθως θα μιλήσει σε εκδήλωση του Εconomic Club, του σημαντικότερου οικονομικού φόρουμ των ΗΠΑ.
Στη συνάντηση με τον κ. Γκιούλ θα μετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Την Τρίτη, ο κ. Νταβούτογλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας:
«Αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Πήρε τα διαπιστευτήριά του το αγόρι μας και ξαναγύρισε...!!!!!Μπράβο Γκιόργκος....!!!Ελπίζω όμως νάχεις ξεκινήσει και τις ασκήσεις ταχείας ΑΝΑρίχησης σε ελικοπτερο που ακροβατεί σε ταράτσα....για να έχεις κα ιένα back up plan....όπως θα έλεγες στη μητρική σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και παράσημο και παράσημο!!!Μετά την επίδειξη δεξιοτεχνίας ο Αντιπρόεδρος χάιδεψε την κοιλίτσα του Τζέφρυ και του πρόσφερε ένα κόκκαλο και μερικές λιχουδιές για επιβράβευση όπως πάντα πρέπει να κάνουμε με τα κατοικίδια όπως λέει και ο dr.Harry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλά και το βλέμμα του Τζέφρυ δίπλα στην αστερόεσσα ε;όλη η δόξα όλη χάρη ο proud to be american patriot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μούντζες στη χώρα του, εύγε στις ΗΠΑ, αυτός όμως χαμογελάει, είναι χαζοχαρούμενος ή μας έχει για φτύσιμο, διαφορετικά δεν γίνεται, το παιδί αυτό κάποιος πρέπει να το ξυπνήσει έγκαιρα γιατί φοβάμαι ότι σε λίγο θα χαμογελάμε, άνευ λόγου και αιτίας, όλοι μαζί.
    Ο Πάγκαλος πάντως αποκλείεται να τον ξυπνήσει γιατί από το πολύ φαγοπότι ''που κάναμε μαζί'', φαντάζομαι θα κοιμάται ακόμα, αν και εδώ που τα λέμε τον έχω ικανό να τρώει ακόμα και στον ύπνο του αυτός και κάτι άλλοι(τόσα ακίνητα που διαθέτουν δεν τρώγονται ούτε σε δυο ζωές, 35 ο ένας, 45 ο άλλος, 56 ο άλλος), φτώχεια καταραμένη ρε παιδιά σ'αυτό το κυνο-βούλιο, αυτοί οι εκπρόσωποί μας στο στομάχι τους λογικά θα πρέπει να έχουν και μηλόπετρες όπως τα ελαιοτριβεία.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και βεβαια ευσημα θα του έδινε! ο ΓΑΠ δανειστηκε απο τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ δισ και παράλληλα άλλαξε το δίκαιο στο οποίο υπάγοταν τα δάνεια απο Ελληνικό σε Αγγλικο.Ετσι σε περιπτωση αδυναμίας αποπληρωμης θα ερθει ο αμερικανοσιωνηστης και θα πει: δωσε τα πετρελαια, δωσε το ουρανιο και το χρυσο.
    Ο ΓΑΠ για αυτους δουλεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαϊντεν!
    Οτι πιο αχρηστο εχει βγαλει η πολιτικη της Αμερικης ειναι ο Μπαϊντεν. Τωρα βλεπουμε δυο πολιτικα σκουπιδια στην φωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αγαλλίασε η καρδιά του!


    (και δεν τον λέω Αμερικανό, απλώς λόγω καταγωγής, αλλά πρωτίστως, λόγω των πολιτικών ενεργειών του, εδώ και δεκαετίες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bravo Giwrgos!

    Ολα τα κανεις οπως σου λεμε ρε μπαγασα κι ας μην πολυκαταλαβαινεις τι σου γινετα!

    Good job!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.