22/9/10

Δεν κάλεσαν τον Σημίτη που παρέδωσε τα Ίμια και τον Οτσαλάν στους Τούρκους και καλούν τον Καραμανλή, που είπε ΟΧΙ για τα Σκόπια και ΝΑΙ για τον αγωγό

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο τυχοδιωκτισμός των πολιτικών στην Ελλάδα δεν έχει όρια.
Στην ουσία δρουν ως προέκταση σκοτεινών μηχανισμών του εξωτερικού, που σκοπός τους είναι να εκδικηθούν τον Καραμανλή επειδή είχε το 'θράσσος' να ακολουθήσει εθνική πολιτική στο Κυπριακό (ΟΧΙ στο προδοτικό Σχέδιο Αννάν), στο Σκοπιανό (ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι) και στη συνεργασία με τη Ρωσία (ΝΑΙ στον αγωγό SOUTH STREAM). Με τον τρόπο αυτό, παίρνουν το μήνυμα όλοι οι πολιτικοί που ενδεχομένως θα είχαν κατά νου να κρατήσουν εθνική στάση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και του Ελληνισμού.
Από την άλλη μεριά, μένουν στο απυρόβλητο, προστατεύονται και στηρίζονται παντοιοτρόπως πολιτικοί που ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ στους Τούρκους, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ στους Τούρκους, ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ, αναγνώρισαν ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της Τουρκίας στο Αιγαίο, ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ SIEMENS, ΕΚΤΟΥΡΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ στη Θράκη, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου, προετοιμάζουν ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ....
Θλίψη και απογοήτευση!


Ζητείται η μαρτυρία Κ. Καραμανλή

Του Γιωργου Π. Tερζή
Νέα πολιτικά και νομικά ήθη εισάγει η χθεσινή κλήση του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ναι μεν κατέληξε στην κλήτευση του κ. Καραμανλή, την οποία είχε προτείνει ο ΛΑΟΣ και συμφωνούσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η διατύπωση του αιτήματος έγινε με τον «προσήκοντα σεβασμό» όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Δ. Τσιρώνης και, τελικά, μοιάζει μάλλον με έκκληση παρά με κλήση. Τούτο, ωστόσο, διόλου σημαίνει ότι η χθεσινή πρωτοβουλία της πλειοψηφίας δεν θα οδηγήσει σε νέα όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δριμεία ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που είδε συμπαιγνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ενώ έντονη υπήρξε και η ενόχληση, παρά το επίσημο «ουδέν σχόλιο» στο πολιτικό γραφείο του τέως πρωθυπουργού. Επί της ουσίας, η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ της θέσης της ότι το Βατοπέδι αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που επέβαλαν μια «ευγενή πρόταση» προς τον κ. Καραμανλή, με το βλέμμα σε ενδεχόμενη πρωτοβουλία της Ν.Δ. για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη από την εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens.

«Η Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβάλετε και με τη δική σας μαρτυρία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που αναμένεται να φθάσει σήμερα στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού.

Με τη διατύπωση διαφώνησαν οι εκπρόσωποι ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και επιθυμούσαν να σταλεί απλή κλήτευση στον τέως πρωθυπουργό, βάσει των προβλεπομένων στον ποινικό κώδικα διατάξεων.

Κατά πληροφορίες, στην ίδια γραμμή ήταν και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - μέλη της επιτροπής. Ωστόσο, η τελική απόφαση ελήφθη, όπως φαίνεται, κατόπιν συνεννοήσεων του προεδρείου της Επιτροπής με το Μαξίμου, με τις ίδιες πηγές να θέλουν την υπόθεση να διαχειρίζονται, εκ μέρους του πρωθυπουργικού γραφείου, οι Ν. Αθανασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη. Τύποις, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει είτε να προσέλθει στην Επιτροπή είτε να δεχθεί αντιπροσωπεία της στο γραφείο του. Επί της ουσίας, όμως, η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ μοιάζει έτοιμη να αποδεχθεί ακόμη και απλό έγγραφο υπόμνημα από τον τέως πρωθυπουργό, καθώς χθες ο κ. Τσιρώνης υπενθύμιζε ότι δύο φορές στο παρελθόν οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής (για τον φάκελο της Κύπρου) και Ανδρέας Παπανδρέου τοποθετήθηκαν εγγράφως.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Οι στενοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή απέφευγαν χθες κάθε επίσημο σχόλιο. Επεσήμαιναν, ωστόσο, πως είναι προφανής η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να «ανοίξει διάλογο με τον τέως πρωθυπουργό, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μείζονα οικονομικά προβλήματα». «Δεν πρόκειται να πετύχουν στην επιδίωξή τους αυτή» κατέληγαν οι ίδιοι, επιφυλασσόμενοι πάντως για το τι τελικά θα πράξει ο κ. Καραμανλής, με πλέον πιθανή την αποστολή ενός σύντομου κειμένου, αντίστοιχου όσων έχει αναφέρει κατά το παρελθόν για την υπόθεση. Η «πράσινη πολυκατοικία αποφάσισε με πρωτοβουλία του θυρωρού της ΛΑΟΣ να κληθεί στην προανακριτική ο κ. Κ. Καραμανλής» σημείωσε ο κ. Ν. Δένδιας, ενώ ο Ευρ. Στυλιανίδης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για άθλια πολιτική που έχει ως στόχο να πληγεί προσωπικά ο Κ. Καραμανλής και να καθηλωθεί αντιπολιτευτικά η Ν.Δ. Η Ρηγίλλης εμφανίζεται αποφασισμένη να παράσχει πλήρη κάλυψη στον τέως αρχηγό της Ν.Δ. και δεν αποκλείεται ο κ. Σαμαράς να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

46 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω τον συσχετισμό της επικεφαλίδας με το περιεχόμενο του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μά γιά αυτό τόν λόγο καλούν τόν Καραμανλή καί δέν καλούν τόν σημίτη.
    Τά πάντα θά αλλάξουν όταν κάποτε θά καλέσουμε ΕΜΕΙΣ όλους αυτούς γιά τήν καταστροφή τής Ελλάδας.
    Μήπως ξέρει κανείς αν εφέτος τό καλοκαίρι οι φωτιές ήταν...παράξενα ...λίγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιποτε απο το αρθρο δεν μπορει να
    εκφρασει το μεγεθος του δοσιλογισμου των πολιτικων.
    Εγω θα επαναφερω ενα σχολιο μου προ μηνων.
    Αφορα την συναντηση στο Παρισι το 1974 (εγω γνωριζω Ανοιξη αλλοι αναφερουν Ιουνιο).Σε αυτην πηρε μερος ο γερο-Καραμανλης,ο Ανδρεας Παπανδρεου,ο Ετσεβιτ,Ο Μακαριος,ο
    Κισσινγκερ,ο προεδρος της Βουλγαριας Ζιφκωφ και μερικοι αλλοι
    που δεν θελω να αναφερω.
    Εκει ξεπουληθηκε η Κυπρος (πιστεψαν
    οτι θα αφορα μονο την Κηρυνεια) με ανταλλαγμαν την επιστροφη του κυνο
    βουλευτισμου (δεν ειναι ορθρογραφικο λαθος) στην Ελλαδα.
    Απλως στον Βουλγαρο δοθηκαν υποσχεσεις ελευθερης ζωνης εμπορευματων στην Καβαλα με αντιτιμο στρατιωτικη μετακινηση βουλγαρικου στρατου στα δυτικα συνορα του νομου Εβρου για να το ξανασκεφτουν οι Τουρκοι του Ετζεβιτ
    αν θελανε περαιτερω περιπετειες,οπως και εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς κυριο skal
    αληθεια με το χερι στην καρδια υποστηριζεται τετοια δημοσιευματα και σε τι προσφερουν στην ελλαδα ; Ολα τελικα αναγωνται σε πολιτικη αντιπαραθεση ; Σιγα μην αγιοποιησουμε τον καθε πολιτικαντη . Στα ταρταρα η παρεα του Σιμιτη που μας καταχρεωσε ξεπουλοντας σχεδον τα παντα. Αλλα να φτανουμε στο σημειο να εκθιαζουμε τον Καραμανλη ελεος ποτε επιτελους θα βγαλουμε τα αναθεματισμενα κομματικα γυαλια . Δηλαδη η ελλαδα στην 5 ετια που περασε πηγε μπροστα;ειμαστε περηφανοι σαν ελληνες . Για την παιδεια ,την υγεια,την αμυνα , και και .Υπαρχει εστω και ενας που αισθανεται υπερηφανος .
    Εναντι του λαου θα επερεπε ολοι μα ολοι θα πρεπει να αισθανονται την υποχρεωση να απολογουνται. Καμια εκαιρεση ουτε στον Σιμιτι ουτε στον Καραμανλη τι λογικη συμψηφισμου.
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, το ΠΑΣΟΚ τριάντα χρόνια τώρα, μας συνήθισε στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό.
    Ήταν πρωταθλητής.
    Ποιός περίμενε ότι βρεθεί κόμμα που θα το ξεπεράσει σε τυχοδιωκτισμό!!!
    Κι όμως, το ξεπέρασε το ΛΑ.ΟΣ του κωλοτούμπα Καρατζαφέρη.
    Μπράβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κλήση του Σημίτη για την SIEMENS θα γίνει, αν το ζητήσουν οι βουλευτές της ΝΔ. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον.

    Αλλά με εκνευρίζει και το ότι αυτό δεν είναι κλήση, αλλά παράκληση, ικεσία. Τι πάει να πει αυτό, μωρέ; Ερευνούν υποτίθεται ένα σκάνδαλο και το σκέφτονται αν καλέσουν τον τότε πρωθυπουργό; Γιατί; Είναι υπεράνω του νόμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιρετικέ
    δεν τα υποστηρίζω απλά, εγώ τα γράφω και τα υπογράφω.
    Αιρετικέ, ποτέ δεν ανήκα σε κόμμα και η ζωή του ήταν πάντα αφιερωμένη στην Πατρίδα.
    Στα εσωτερικά θέματα αποφεύγω να παίρνω θέσεις.
    Την πολιτική Καραμανλή στα εσωτερικά την έχω επικρίνει με σφοδρότητα και μάλιστα πολλές φορές.
    Είμαι όμως πεπεισμένος ότι στα εθνικά θέματα ακολούθησε πολιτική που ενόχλησε εκείνους που αποσκοπούν σε όσα γράφω στο κείμενό μου.
    Και γι' αυτό τιμωρείται.
    Με θλίβει το γεγονός ότι οι τυχοδιώκτες πολιτικοί δεν σκέπτονται ΕΘΝΙΚΑ.
    Τα ελλείμματα και τα χρέη ξεχρεώνονται και τα οικονομικά μεγέθη βελτιώνονται.
    Όσα χάνονται όμως σε εθνικό επίπεδο, όπως η Κυρήνεια, η Αμμόχωστος, τα Ίμια, είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν ξανά.
    Αυτή είναι η ξεκάθαρη άποψή μου.
    Τώρα, αν πρέπει να πληρώνουν και οι πρωθυπουργοί για όσα ενδεχομένως πράττουν, ναι να γίνει κι αυτό.
    Ας αρχίσουν όμως από τον Σημίτη, που ξεπουλήθηκε στη SIEMENS ο ίδιος, το κόμμα του και το στενό του περιβάλλον, που παρέδωσε ...
    τα υπόλοιπα τα γράφω στο κείμενό μου και ας πάμε και στους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά τον καταπληκτικό Καραμανλή!!!
    Καλεντερίδη εσύ θα του στήσεις και εικόνισμα έτσι όπως το πας. Μαύρα τα χάλια του Καραμανλή και ακόμα χειρότερος ο Σημίτης. Από Κ Α Ν Ε Ν Α κόμα δε θα δούμε προκοπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι όπως είναι η κατάσταση και με βάση την νοοτροπία αυτού του πολιτικού κόσμου ... μόνο αν ξεσηκωθεί ο λαός μόνο τότε θα υπάρξει λύση , αν υπάρξει.
    Βλέπετε είμαστε σε όλα τα επίπεδα πειραματόζωα..
    Κύριε Σάββα εσείς που νοιάζεστε για την πατρίδα και είναι γνωστό σε όλους ξέρετε καλά πως τυχοδιώκτης που να νοιάζεται για τα Εθνικά δεν υφίσταται άλλως δεν είναι τυχοδιώκτης.
    Αυτοί είναι προδότες , οι περισσότεροι, και εμείς χειρότεροι που ακόμα και σήμερα κρίνουμε κομματικά το συμφέρον μας ενώ μας πουλάνε με βάση το χρώμα του ευρώ και του δολλαρίου .
    Αν πάνε την Σημίτη σε εξεταστική ή σε απολογία θα πει πολλά που όλοι μας κατα καιρούς έχουμε συζητήσει στους κύκλους μας , και αυτό κανείς δεν το θέλει..
    Πολλά περισσότερα ίσως απο αυτά που είναι ''συμφέρον'' γι κάποιους.
    Αλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι ο νυν πήρε απο αυτόν το δαχτυλίδι , τυχαίο δεν το νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μη ξεχνάμε ποιος καλεί τον Καραμανλή...τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ-Κατοχής/Μνημονίου,οι πατριδέμπορες κωλοτούμπες του ΛΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...Ο Μοισιοδαξ βεβαια,τελικα,ηταν
    νομοτελειακα αναποφευκτο ,συμβιβαστηκε και υποταχθηκε,αλλα προλαβε επανω στην
    κορυφωση της ιδεολογικης του διαμαρτυριας να αρθρωσει την ενοραση ενος εναλλακτικου προτυπου,
    που θα προσφερε τη διεξοδο απο την κριση της πολιτικης νομιμοτητας:
    προκειται για τον οραματισμο της μη
    μοναρχικης πολιτειας του δικαιου,
    της "ισοτιμιας" και των ελευθερων
    θεσμων που αντιπαραβαλλεται προς
    ΤΙΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
    ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΙΣΙΟΔΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΛΜΗΡΟΤΕΡΟΣ.
    ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ
    ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΥ....ΟΥΤΟΠΙΑ ?
    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑΙ ...."

    Τα δικαια του ανθρωπου

    Αρθρον 4.Ο νομος ειναι εκεινη η ελευθερα αποφασις,οπου με την συγκαταθεσιν ολου του λαου ενινεν,
    ηγουν,ολοι θελομεν οτι ο φονευς
    να φονευεται,αυτος λεγεται νομος,
    και ειναι ιδιος δια ολους μας εις το να παιδευση,Και παλιν αλλος,
    οπου υπερασπιζεται ,ηγουν ολοι θελομεν να εξουσιαζωμεν τα υποστατικα μας,κανενας λοιπον δεν εχει την αδειαν να μας παρη δυναστικως τιποτες,αυτος ειναι νομος,επειδη μοναχοι μας δεχομεθα
    και τον θελομεν.Ο ΝΟΜΟΣ εχει παντοτε να προσταξη ο,τι πραγμα εινει δικαιον και ωφελιμον εις την ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και να επμοδιζει εκεινο οπου μας ΒΛΑΠΤΕΙ.
    Νεα Πολιτικη Διοικησις

    ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    Να λαμψει παλιν λευθερια
    ως ητον τοτε μια φορα
    κι εσας χρυσας κολονας
    σας καμουν εις αιωνας,
    να ειστε δια μνημην.
    Στη φωτια,μπρε παιδια.

    ........
    Αποφασις και ορμη,
    ανδρεια και η συμβουλη,
    τυραννους διδουν δρομον,
    μαζι και μεγαν τρομον.
    Λοιπον,αγριωθητε,
    με χαρα..στην ΤΟΥΡΚΙΑ."ΥΜΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο πλησιάζουμε τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τόσο τα ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθεί με αντι -ΝΔ κορώνες να σώσει τα ποσοστά του. Φυσικά η πρόσκληση του Καραμανλή σχετίζεται μόνο με τις επεχομενες εκλογές, ας μη ξεχνάμε ότι ο Παπανδρέου σήκωσε ψηλά τον πήχη λέγοντας τι θα αποτελέσουν δημοψήφισμα για την πολιτική του και την αποδοχή του μνημονίου. Πως θα έλεγε κάτι τέτοιο αν δεν ήταν σίγουρος για τα ΜΜΕ, την στήριξη Καρατζαφέρη και την ψήφο των μεταναστών. Έτσι του είπε το Στειτ Ντιπαρτμεντ έτσι κάνει ο Τζέφρυ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και σημίτης και καραμανλής είναι προδότες.μην αναπαράγεται το ψέμα ότι ο καραμανλής έκανε κίνηση με τους ρώσους αφού αυτός ήταν που έδινε ρεπορτο στον αμερικανό πρέσβη για τα εσωκομματικά τις νέας δημοκρατίας και ακόμα περισσότερο γιατί ο χρόνος άλλα δείχνει όπως ο παπάεβραίου δέχεται τα ρωσικά οχήματα και οι αμερικανοί μπήκαν στον αγωγό με τα τοπικά του φερέφωνα,δηλαδή το gap και τον βούλγαρο πρωθυπουργό,δηλαδή αύριο μερικά κομματόσκυλα θα πούνε ότι ο παπατρέχας έκανε εθνική πολιτική,πολέμησε τα συμφέροντα των αμερικανων,GAP the killer of Americans.Ο καραμανλής είναι άχρηστος και δειλός μα πάνω από όλα χαραμοφάης,ανέβηκε στην εξουσία για να φαΐ,όπως καλή ώρα μέ το οικοπεδάκι στην ραφήνα ο κακομοίρης,αν λέω αν είχε λίγη αξιοπρέπεια και πατριωτισμό θα έχει κλείσει μέσα κλοτσηδόν πάγκαλο και σημίτη για εσχάτη προδοσία,όμως όταν τα δυο κόμματα έχουν κομματιάσει την ίδια την κοινωνία,αφού οι εκάστοτε αρχηγοί αυτών των δυο κομμάτων είτε είναι υπάλληλοι ξένων πρεσβειών είτε διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι τι περιμένετε;από το τίποτα τίποτα θα πάρεις.ο καραμανλής είναι στην ίδια μοίρα με τον σημίτη κατακριτέοι για την ώρα στην συνείδηση του κόσμου και αύριο στην ιστορία.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Καραμανλής έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθήσει το παράδειγμα Παπανδρέου (Ανδρέα) που πριν από 20 χρόνια δεν προσήλθε όχι ως μάρτυρας απλώς αλλά ως κατηγορούμενος όχι σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά στο ειδικό δικαστήριο όπου κατηγορούνταν ευθέως για παράνομο χρηματισμό από επιχειρηματία για το «μαγείρεμα» ευνοϊκών για τον επιχειρηματία νομοσχεδίων έναντι αμοιβής. Αφού λοιπόν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τότε δικαιολόγησαν και κάλυψαν μια τέτοια στάση πρώην πρωθυπουργού διότι όπως έλεγαν τότε δεν ήθελαν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα πως και τώρα το ΠΑΣΟΚ σε μια κρίσιμη συγκυρία θα θεωρήσει πολύ εύλογη μια ενδεχόμενη άρνηση του κου Καραμανλή να μην προσέλθει. Άλλωστε δεν υπάρχει θέμα παράνομου χρηματισμού πολιτικού προσώπου στην περίπτωση του Βατοπεδίου. Παρόλη την παραφιλολογία. Δεν έχει αποδειχτεί με στοιχεία ούτε καν ότι υπήρξε βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου παρά τους ωρυόμενους επί μήνες τηλεοπτικούς αστέρες. Αλλά ακόμα και να υπήρξε αυτή δεν στοιχειοθετεί από μόνη της χρηματισμό. Άρα είναι μια υπόθεση ασυγκρίτως μικρότερης σημασίας από το σκάνδαλο Κοσκωτά όπου το ΠΑΣΟΚ κράτησε μια αδικαιολόγητα ανεκτική στάση έναντι των πολιτικών υπεύθυνων των οποίων η ποινική ευθύνη διερευνούνταν. Πράγματι λοιπόν η στάση του ΠΑΣΟΚ εισάγει επίσημα την μισαλλοδοξία στην ασκούμενη πολιτική πράγμα που είναι ασύμβατο με την κοινοβουλευτική δημοκρατία που στηρίζεται σε θεσμούς που εξασφαλίζουν την ισονομία. Ευθέως αυτή η πρακτική μας γυρνά σε προδικτατορικές εποχές που δεν προμηνύουν καλά για τον τόπο. Αν έχουμε επίγνωση πως η δημοκρατία μετά το ’74 έχει δώσει την πολιτική ομαλότητα στον τόπο και θεωρούμε πως αυτή είναι προαπαιτούμενο για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τέτοιες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και όσων τις επιδιώκουν πρέπει ευθέως να καταδικαστούν.

    Ελευθέριος Β.

    Υ.Γ. «ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ΕΞΟΥΣΙΑ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. skal εισαι δεξιος μεχρι το κοκκαλο, Και αν φορας παντελονια δημοσιευσε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 22 Σεπτεμβρίου 2010 10:48 π.μ.
    είμαι αυτό που λένε οι πράξεις, τα λόγια και τα γραπτά μου και δεν δέχομαι από κανέναν καμία ταμπέλα, με ό,τι νόημα δίνει ο ίδιος και οι όμοιοί του σε αυτήν την ταμπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skal

    >Είμαι όμως πεπεισμένος ότι στα εθνικά θέματα ακολούθησε πολιτική που ενόχλησε εκείνους που αποσκοπούν σε όσα γράφω στο κείμενό μου.<

    Να την δούμε λίγο:

    α) Στήριξε ανεπιφυλάκτως την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    β) Στήριξε ανεπιφυλάκτως την ευρωπαϊκή και νατοϊκή προοπτική της Αλβανίας.

    γ) Ενέδωσε στο όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια, χρησιμοποιώντας τα πολιτικάντικα τερτίπια "για όλες τις χρήσεις" και πράσσειν άλογα.

    δ) Ακολούθησε την ίδια ενδοτική και ψοφοδεή πολιτική του Σημίτη έναντι της Τουρκίας.

    ε) Δικαιολόγησε την προσγείωση αεροσκάφους των "Μακεδονικών" Αερογραμμών στην Κέρκυρα, πράγμα που ισούται με de facto αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων.

    στ) Άφησε την θράκη ξέφραγο αμπέλι στους Τούρκους, την ΜακΝτούγκαλ και τον Αμερικανό Πρόξενο της Θεσ/νίκης.

    Ξεχνώ τίποτε; Έχεις καμμία αντίρρηση γι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 22 Σεπτεμβρίου 2010 11:34 π.μ.
    Δεν είπα πουθενά ότι ο Καραμανλής τα έκανε όλα σωστά.
    Ειδικά μετά τις υποκλοπές, είδαμε μποροστά μας έναν άλλν Καραμανλή, ο οποίος στην ουσία αυτοακυρώθηκε με την τοποθέτηση της Ντόρας στο υπυοηργείο εξωτερικών.
    Όμως, στα μεγάλα θέματα ακολούθησε υπεύθυνη και εθνική γραμμή.
    Αυτό θα καταγράψει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο στην Ελλαδα επιλεγεται ο λιγοτερο αχρηστος, εν γνωση ολων, η χωρα δεν εχει μελλον.

    Οσο στην Ελλαδα, λειτουργει ο συμψηφισμος μεταξυ κατεργαρεων και η λογικη του "να πανε πρωτα μεσα οι αλλοι", δε θα πηγαινει κανεις φυλακη. Με την ιδια λογικη δεν πρεπει κανεις μικροκακοποιος να πηγαινει φυλακη αν δεν πανε πρωτα οι μεγαλοκακοποιοι. Ολα αυτα βεβαια θεωρητικα, γιατι η κληση του Καραμανλη ειναι απλα τυπικη για επικοινωνιακους λογους. Κανεις δε θα τον στειλει υπολογο σε δικαστηριο, μην ανησυχειτε. Απλα η ΝΔ οταν θα μπορουσε να εχει στησει εξεταστικη για το Σημιτη, περι αλλων ετυρβαζε και τωρα μας κακοφαινεται. Παντως, οσο κυβερνουν 2 κομματα που εχουν κλεψει και τα 2, φυλακη δεν παει κανεις πολιτικος.


    Εχουμε φτασει η ελασσονα προσπαθεια να εξυμνειται. Και εξηγουμαι.
    - Ο ΓΑΠ ειπε φυσικα Ναι στο σχεδιο Αναν. Ο Καραμανλης δεν ειπε οχι, απλα εκανε τον Ποντιο Πιλατο (ο,τι πουν οι Κυπριοι, εγω μαζι τους).
    - Ο Καραμανλης εβαλε βετο στα Σκοπια. Οντως, εκανε το καθηκον του και μπραβο του. Αλλα, για το ονομα του Θεου και της Παναγιας, αν δεν ειμαστε ικανοι για βετο στα Σκοπια, ενω ηδη εχουμε συμβιβαστει για συνθετο ονομα, τοτε καλυτερα να δωσουμε την κυβερνηση της χωρας στην Αγκυρα. Δηλαδη στον Παπανδρεου που ειχε βαλει εμπαργκο, πρεπει να στησουμε αδριαντα?
    - Για την σταση του Καραμανλη απεναντι στην Τουρκια, ας τα ξεχασουμε καλυτερα. Παρολη την κουμπαρια, εγκαινιαστηκε η γραμμη Μπαλικεσιρ-Αγαθονησι, βγηκε το νορβηγικο ερευνητικο για πρωτη φορα απο το 1987 σε ελληνικη υφαλοκρηπιδα και εμεις στειλαμε ενα σκαφος λιμενικου να τους φωτογραφιζει, κλπ. Θα πει καποιος, με τη Ντορα υπουργο τι περιμενες. Ναι, αλλα καποιος την εβαλε τη Ντορα εκει. Στη Θρακη τι εκανε για να σταματησει τη δραση του Προξενειου διαφορετικο απο το ΠΑΣΟΚ? Μια Χαρα Νικοπουλου μονη της, με σπασμενο χερι πολεμουσε μηπως κανει κατι. Την αποτελειωσε τωρα η κ. Δραγωνα. Πανε οι εποχες που το προδοτικο ΠΑΣΟΚ εβγαζε το στολο στο Αιγαιο με την υποψια πως το Σισμικ θα κανει ερευνες.
    - Ο Ρωσικος αγωγος εγινε γιατι το ηθελαν και προτειναν οι Ρωσοι. Και ο ΓΑΠ συμφωνει τωρα που πρεπει να σταματησει το λαικισμο και να κυβερνησει, μηπως και παρει καποια εκατομμυρια για τον προυπολογισμο. Τωρα αν η τρομερη επιτυχια του Καραμανλη εγκειται στο γεγονος πως του προσφεραν αγωγο και ειπε "ναι", καλα.
    - Παντως αυτο που οσο τιποτε αλλο εδειξε το ηθος του ανδρος, ηταν η σταση του κατα την περιοδο κρισης. Η χωρα βουλιαζε, αυτος, ο πατριωτης, ο αξιος πλην ομως κατατρεγμενος απο τα σκοτεινα συμφεροντα, σαν αλλος Βενιζελος, πηρε των οματιων του και τη συζυγο του και πηγε για ψωνια στην Ιταλια και για σκι στις Αλπεις.

    (συνεχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @skal

    ....ΓΑΠ και Κ.Μητσοτάκης ήταν πανηγυρικά υπερ του σχεδίου Αναν (του προδοτικου σχεδιου Αναν οπως σωστα γραφεις)

    ...πότε ειπε οχι στο σχεδιο Αναν ο Καραμανλης όμως και δεν το αντεληφθην;
    ....μηπως υπερβάλεις;
    μηπως το μονο το οποιο πραγματικά έκανε ήταν να αφησει τους Ελληνες της Κυπρου να αποφασίσουν αν το αποδεχθούν ή το απορριψουν
    ....ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ....ΟΥΤΕ ΝΑΙ ...ΟΥΤΕ ΟΧΙ

    ΜΟΝΟ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΙ ΟXI

    ...καλο είναι να λεμε την σκάφη, σκάφη και τα σύκα, σύκα
    .....οταν αρχιζουμε να λέμε και την σκαφη, σύκα ....βραστα και κατούρατα(που λενε στο χωριό μου.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (συνεχεια)

    Το Αιγαιο παντως, εχει προδιαγεγραμμενο μελλον, οχι εξαιτιας μονο του ΓΑΠ, αλλα γενικα της πολιτικης κατευνασμου που αρχισε μετα τα Ιμια και συνεχιστηκε αδιαλειπτα και επι ΝΔ (οι γυροι διερευνητικων επαφων που αισιως πλησιαζουν τους 40 συνεχιστηκαν και επι ΝΔ) και μονο ο τυφλος δε μπορει να δει πως ολη η προετοιμασια των προηγουμενων χρονων, αποσκοπει στο να αποδεχθει ευκολοτερα ο Ελληνας το συμβιβασμο (απο βιβλια Ρεπουση, επενδυσεις στην Τουρκια απο την Εθνικη, δουλοπρεπης εξωτερικη πολιτικη, στηριξη της υποψηφιοτητας της Τουρκιας, κοκκινη τηλεφωνικη γραμμη Λαρισα-Εσκι Σεχιρ, κλπ).

    Ο δε συμβιβασμος με την Τουρκια στο Αιγαιο, θα επελθει πλεον νομοτελειακα, αφου και η εξαιρετη κατα τα αλλα κυβερνηση της ΝΔ τελικα εφτασε το χρεος και ελλειμμα στο Θεο.

    H Ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε, υστερα απο 10ετιες, οπου φανατισμενοι ψηφοφοροι, καθε φορα ειτε εδιναν "αφεση αμαρτιων" στο δικο τους κομμα ειτε ψηφιζαν με τη λογικη του "οι δικοι μου ειναι κλεφτες, αλλα λιγοτερο κλεφτες".

    Ακομη και τωρα, αυτη η διαστρεβλωμενη λογικη κυριαρχει. Ενα λογικο ον, οταν δοκιμασει κατι και δει οτι τον εξαπατησε, θα δοκιμασει αλλον. Τουλαχιστον, αν εξαπατηθει κι απο αυτον, θα μπορει να λεει πως δεν τον ειχε δοκιμασει. Το να επιμενεις σε καποιον που σε εξαπατησε, δεν ειναι λογικο.

    Γι αυτο και εχω ξαναπει, πως η Ελλαδα ειναι κρατος χωρις μελλον. Ή μαλλον, το κρατος, αυτο καθαυτο, εχει μελλον. Ο ελληνισμος σε αυτο το κρατος δεν εχει μελλον.

    2 κομματα, 2 οψεις ενος βρωμικου νομισματος που ενας παραλογος και φανατισμενος λαος εμαθαν να επικροτουν, να βριζουν, αλλα παλι να ψηφιζουν.

    Καλη σας ημερα.

    Υ.Γ. Παντως στην Ισλανδια, επειδη οι ανρθωποι ειναι πιο πρακτικοι και με τη λογικη του "να παει πρωτα μεσα ο αλλος που εφταιξε περισσοτερο", δε θα βρουν ακρη, εχουν στησει ηδη δικαστηριο για τη διευρευνηση ευθυνων για τη χρεοκοπια τους με τους πολιτικους τους υπολογους. Ευτυχως εκει δεν κατοικουν Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 22 Σεπτεμβρίου 2010 11:49 π.μ.
    Ο Καραμανλής επί της ουσίας είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν. Αυτό είναι γνωστό, ήταν γνωστό και αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.
    Απλά, για λόγους τακτικής, πήρε δημόσια τη θέση που πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ skal

    >Όμως, στα μεγάλα θέματα ακολούθησε υπεύθυνη και εθνική γραμμή.
    Αυτό θα καταγράψει η ιστορία.<

    Μα αυτά που γράφω εγώ δεν είναι μεγάλα θέματα; Αν δεν είναι αυτά, τότε ποια είναι;

    Δεν άλλαξε τίποτε επί Καραμανλή, Σάββα, απολύτως τίποτε (μιλάω μόνο για εθνικά, για να μην επεκταθώ αλλού, όπου τα έκανε εντελώς χάλια). Και το ότι του ΕΠΕΒΑΛΑΝ την Μπακογιάννη και δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το Μητσοτακέικο, δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έκανε για ηγέτης, πώς να το κάνουμε;

    Γι αυτό, "κουρασμένος" πια, κατέληξε να παίζει ... βάγκον στέισον, ή πώς τα λένε αυτά.

    Αν ο Καραμανλής είχε ακολουθήσει στάση πατριωτική, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, δεν θα είχε υπάρξει ο ΛΑ.Ο.Σ. Η αβελτηρία του στα εθνικά εξέθρεψε το κόμμα αυτό. Αμφιβάλλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε Καλλεντεριδη,

    Εγω σας ορκιζομαι πως πριν οι Κυπριοι εκφραστουν, δε θυμαμαι να ειπε ο Καραμανλης "εγω προτεινω στους αδερφους Κυπριους να πουν οχι". Θυμαμαι πως στηριξε τον Παπαδοπουλο, αφου εγινε το δημοψηφισμα.

    Ο δε ΓΑΠ ισχυριζεται πως στο συμβουλιο αρχηγων ηταν υπερ του "ναι" και μετα το γυρισε στις καμερες. Δεν ξερω αν αληθευει. Παντως αν θυμαμαι καλα ο Καραμανλης δεν τον διεψευσε.

    Επειδη verba volant, scripta manent, εγω αυτο εχω βρει.

    http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=41253

    Εμενα αυτο μονο Ποντιο Πιλατο μου θυμιζει. Και παντως, δεν ξερω τι ειδους τακτικη για καποιον που ενδοψυχα στηριζει το "οχι", ειναι να λεει:

    "Για αυτό και θεωρώ ότι, μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, τα θετικά σημεία μπορούν να αποδειχθούν υπέρτερα των αρνητικών."

    Εγω με το φτωχο μυαλο μου, μαλλον σε καποιον που θελει να πει "ναι" αλλα δεν μπορει θα το απεδιδα. Δεν ξερω εσεις.

    Και τελος, ποια η εθνικη συνεισφορα και ποιος ο λογος του να παρεις δημοσια θεση σε ενα τετοιο θεμα, αν δε μπορεις να παρεις ξεκαθαση θεση? Οι Κυπριοι, τη στηριξη της Ελλαδας ειναι δεδομενο οτι θα την ειχαν. Εγω ομως, αν ημουν Κυπριος, απο τη μητερα Ελλαδα, σε τετοιες ωρες, θα περιμενα, μια ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Να βγει ο πρωθυπουργος και να μου πει αμεσως ή εμμεσως, τι πιστευει πως ειναι καλυτερο για εμενα.

    Εγω αυτο δεν το ειδα στη δηλωση Καραμανλη. Εναν Ποντιο Πιλατο ειδα, με "πιστη στην ευρωπαικη προοπτικη, οπου τα αρνητικα μπορουν να γινουν λιγοτερα απο τα θετικα". Ο νοων νοειτω.

    Τωρα, αν υπηρχε μυστικη συμφωνια με τον Παπαδοπουλο, να πει τα παραπανω ο Καραμανλης (για ποιο λογο, δε μπορω να φανταστω), τοτε αυτο μου εχει διαφυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και για να προλαβω τους μαινομενους ΝΔκρατες του ιστολογιου, δεν ειμαι υποστηρικτης ουτε της Ντορας (θου κυριε) ουτε του Καρατζαφερη. Εξωκοινοβουλευτικα κομματακια ψηφιζω, ελπιζοντας πως καποτε θα πραξουν το ιδιο και αλλοι και θα μπουν στη Βουλη, σε μια πολυκομματικη βουλη, οπου θα παψει η ασυδοσια των μονοκομματικων κυβερνησεων. Αν μη τι αλλο, μεχρι να διαπλακουν και να αναλαβουν τις υποχρεωσεις που εχουν οι μεγαλοι ηδη σε διαφορα συμφεροντα, θα παρουν χρονο.

    Απλα, δε συνηθιζω να λεω στους αλλους να ψηφισουν ο,τι κομμα αρεσει σε εμενα. Προτεινω κατι γενικοτερο, το να ψηφισουν ο,τι τους αρεσει, πλην αυτων που ηδη εχουν δοκιμασει. Εκτος κι αν εμειναν φυσικα ικανοποιημενοι, οποτε καλως θα τους ξαναψηφισουν. Ομως, περιεργως, η Ελλαδα βριθει απο ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ "κουλοχερηδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ skal

    Αρχικά για το σχέδιο Αννάν, ο Καραμανλής είχε πει ότι βρίσκει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ από αρνητικά σημεία. Κατόπιν, προφανώς με παρέμβαση του έμπειρου Μολυβιάτη, είπε το ουδέτερο "η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται". Τον Δεκέμβριο έδιωξε τον Μολυβιάτη και πήρε την Ντόρα.

    Ξέρεις κάτι, Σάββα; Δεν ήταν μόνον άβουλος και νωθρός, αλλά ούτε και ιδιαίτερα έξυπνος. Του πήρε έναν χρόνο να καταλάβει ότι το βιβλίο της Ρεπούση ήταν προς την λάθος κατεύθυνση -τι διάολο, εφημερίδες δεν διάβαζε;- και 6 μήνες για να παραδεχτεί ότι δεν είχε καταλάβει τι παιζόταν με το Βατοπέδι.

    Μου κάνει εντύπωση να στηρίζεις με τόσο πείσμα έναν τόσο μέτριο πολιτικό, ο οποίος είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός που είχαμε μετά την μεταπολίτευση. Όρθιος κοιμόταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε Καλεντερίδη, το έχεις παρακάνει με τον ΝΔκρατισμό σου.
    Αυτά που κατηγορείς στους άλλους (κομματοσκυλισμός), τα κάνεις εσύ...

    Ναι, η ΝΔ θα μας σώσει... Α, ρε (νεο)Έλληνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΠΕΠΛΟΚΗ ΑΠΤΟ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΟ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ)ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗΣ) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ Κ ΚΟΜΠΑΣΜΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ,ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΣΤΑ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΥΕΘΑ "ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ" ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΑΦΙΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΤΩΡΑ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΙΣΒΕΡΗΣΗ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Κ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΜΑΛΗΝΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,Η ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ (Κ ΛΕΩ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ ΓΡΑΦΕΣ) ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΥΘΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΑΝΑΚΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ Κ ΣΗΜΕΡΑ,Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ
    ΜΕ ΛΥΚΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΘΗΡΙΑ
    ΑΝΘΡΟΠΟΦΑΓΑ ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ
    ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ
    ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΟΠΟΛΥΧΡΟΜΑ
    ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ
    ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
    ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΩΝ
    ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΙΧ.
    ΟΛΑ ΦΙΜΩΜΕΝΑ.
    ΕΠΙΣΗΜΩΣ.
    ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΙΣΧΟΣ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΤΣΟΠΑΝΟ ΕΠΙΣΗΣ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
    ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ ΠΡΙΟΝΩΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε ανάρτηση σχετικά με τις παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά, ανέφερα επώνυμα ότι στον Νομό Ξάνθης δεν πετούν πια μαχητικά, πέρα από καμιά βολή στο Πετροχώρι.

    Αυτό συμβαίνει εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο, από τον διασυρμό της χώρας με την οικονομία.

    Ποιός έδωσε εντολές να μειωθούν οι ώρες πτήσης και να πετσοκοφτεί το πτητικό πρόγραμμα;

    Ας με διαψεύσει άνθρωπος της Π.Α., ανώνυμα, αν διαβάζει την συγκεκριμένη ανάρτηση: με λύπη μαθαίνω ότι η κατάσταση είναι τραγική, εδώ και ένα χρόνο.

    Ψήφισα Παπαθεμελή, ποτέ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και θεωρώ τον εαυτό μου αναποφάσιστο και ακομμάτιστο. Δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω τον Καραμανλή: ο τρόπος που μιλούσε αυτός ο άνθρωπος ήταν προσβλητικός για την νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου. Κινήσεις χεριών προβαρισμένες, έτσι όπως του τις έμαθαν οι image makers, λόγοι χιλιογραμμένοι και χιλιοδιορθωμένοι, ύφος ψεύτικο: ας με διαψεύσει νευρολόγος/ψυχολόγος, αλλά από τις λίγες γνώσεις μου στο αντικείμενο, τα χαρακτηριστικά του προέδιδαν έναν άνθρωπο μαριονέτα, που δεν ένιωθε αυτά που του έβαζαν να πει.

    Ωστόσο, στα εθνικά "πέτυχε" την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία. Τα μαχητικά πετούσαν κανονικά, αναχαίτιζαν κανονικά. Οι πιλότοι είχανε την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με πολλές ώρες πτήσης, ώστε να αποκτήσουνε ανάλογη εμπειρία με αυτή που χρειάζεται για να μάθουνε καλά τον χώρο του Αιγαίου. Τα Σκόπια τρέμανε την χώρα μας, και ας λεονταρίζανε...η σφαλιάρα αποκλεισμού από το ΝΑΤΟ δεν ξεπεράστηκε ακόμα εκεί πέρα...

    Θεωρώ την κυβέρνηση του ΓΑΠ προδοτική. Θεωρώ ταυτοχρόνως προδοτική την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές: η σφαλιάρα πρέπει να είναι δυνατή, ειδάλλως θα είναι ο κάθε ψηφοφόρος χωριστά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την πραγματική απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

    Αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική, θα φανεί, αναλόγως με τις αντιδράσεις ή την αδράνεια, το όραμα ή η έλλειψη οράματος του λαού μας.

    Αν οι νεο-Έλληνες σκέφτονται ως καταναλωτικά όντα (αυτό δείχνουν και προβάλλουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ανεξαιρέτως--σημειώστε ότι όταν έγινε η πρόσφατη σύγκρουση των μαχητικών μας, και την στιγμή που χαροπάλευε ο ένας πιλότος, τα ιδιωτικά κανάλια είχαν σαν πρώτο θέμα οικονομικά, και πολλά ανέφεραν απλά το "περιστατικό" σαν τρίτο ή τέταρτο θέμα: βλέπε ΜΕΓΚΑ, Αντ1 και alter), τότε ας τους μείνει μια Αττική να την χαίρονται, "multinational, multilingual, multicultural", στιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε κονσέρβα.

    Βλέπω, με λύπη, μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των Ελλαδιτών: ο ""Νότος"" θεωρεί τον ""Βορρά""
    γραφικό. Ο νοών νοείτω...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ζητείτε η άλλη μαρτυρία του κ. Καραμνλή
    (συνέχεια)
    Αν ο κ Καραμανλής ήταν αυτός που η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων έχει στο μυαλό της δεν θα κατέθετε στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ, δεν θα έμενε στις φραστικές επιπλήξεις στο θάνατο του Ηλιάκη, ενώ θα είχε θέσει μέγα θέμα για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας την σύλληψη των φονιάδων των Σολωμού και Ισαάκ ενώ θα έκανε δημοψήφισμα για της ταυτότητες όπως είχε πει και υπογράψει.
    Εν κατακλείδι αν ο κ Καραμανλής είχε κάνει το καθήκον του στο ακέραιο δεν θα του ζητούσαμε την μαρτυρία του για το Βατοπαίδι αλλά θα είχε μαρτυρήσει (ή θα τον είχαν μαρτυρήσει) μαζί με πολλούς άλλους δικαιωμένου και περήφανους Έλληνες.


    ΥΓ Αν μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε τον κ Καραμανλή σαν γενική εικόνα πρωθυπουργού το πολύ 3/10 θα του έβαζα και στα εθνικά θέματα απλά την βάση. Πάντως δεν θα κλάψω κιόλας που θα πάει να μιλήσει με την προανακριτική...έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 22 Σεπτεμβρίου 2010 1:13 μ.μ.
    στείλε το πρώτο μέρος του σχολίου σου, γιατί σβήστηκε εκ παραδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @skal

    Ζητείτε η άλλη μαρτυρία του κ. Καραμνλή

    Αν ο κ Καραμανλής ήταν έστω και στο ελάχιστο όπως όλοι οι πατριώτες ονειρεύονται τον ηγέτη του Ελληνισμού τότε δεν θα μιλάγαμε για το βέτο στο Βουκουρέστι (ασφαλώς και χρήσιμη και ουσιώδη κίνηση που όμως είναι αρκετά κάτω σε σημασία από το ΟΧΙ του 40) αλλά για την πραγματική ανάταση του Ελληνισμού. Αν ο κ Καραμανλής έφτανε στο ελάχιστο τους μεγάλους ηγέτες αυτής της χώρας ήδη θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει άλλη πορεία στην διάρκεια της διακυβέρνησής του, και στρατιωτικά και οικονομικά. Αν ο κ Καραμανλής ήταν έστω και στοιχειωδώς υπεύθυνος απέναντι στον Ελληνισμό και στη δικαιοσύνη θα είχε θέσει προτεραιότητα του να δικαστούν όλοι αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα στην περίπτωση των S-300, του Οτσαλάν, των Ιμίων, των υποκλοπών, των κουμπάρων, των ομολόγων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ζητάς από τον Καραμανλή τόσα πολλά με έναν λαό που δεν είχε καν διάθεση να ακολουθήσει τις επιπτώσεις από τα μισά από όλα αυτά!Έναν λαό που δεν τον στήριξε σε τίποτα από όλα αυτά!
    Επίσης όπως και να το κάνουμε τίθεται και θέμα-δυστυχώς- μανιχαϊστικής λογικής:ή ΝΔ και Σαμαράς τώρα,Καραμανλής τότε ή ΠΑΣΟΚ και Τζέφρυ!έτσι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ sapphire

    Βασικό χαρακτηριστικό ενός οποιοδήποτε ηγέτη πόσο μαλλόν ενός Έλληνα (όπως κάποιοι το εννοούν) είναι να μην περιμένει την μάζα να ακουλουθησει αλλά με την στάση του αυτός είναι που ξυπνάει τους άλλους(δες Παύλος Μελάς). Δεν ζητάω από τον Καραμανλή να γίνει Μελάς, μακάρι όμως να ήμουν στη θέση, αλλά όχι και να θέλει τις υπογραφές όλων των Ελλήνων για να δικάσει τις προδοσίες του παρελθόντος. Εδώ δεν είχε την δύναμη να δικάσει άτομα του καιρού του για οικονομικά σκάνδαλα που στην τελική όλοι μαζί του θα ήταν και μετά μιλάμε για ηγέτες και πρωθυπουργούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εξαιρετικό το άρθρο του Σάββα ξέρετε γιατί ; Γιατί έχει άποψη…… κάτι όπου λείπει από τις περισσότερες ανώνυμες απαντήσεις …..αυτές ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…. ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΑΥΤΟ…….. Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΑΛΛΟ……. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ…… ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ…… ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ………. το να λες εκείνος έκανε αυτό….. ο άλλος το άλλο είναι απλούστατο και καθόλου πρωτότυπο αυτό το ξέρουμε όλοι…. την λύση τον προσδιορισμό λύσεως να δω…!!! αυτή που είναι;…..
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο μοναδικός πολιτικός που είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος. Τέλος.
    Ας διατηρήσουμε έστω μια σταγόνα αξιoπρέπειας με το να μην λέμε ανοησίες του τύπου : "...τον Καραμανλή επειδή είχε το 'θράσσος' να ακολουθήσει εθνική πολιτική στο Κυπριακό (ΟΧΙ στο προδοτικό Σχέδιο Αννάν)..."
    Σιγά μην τον κάνουμε και Τσε Γκεβάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ sterg.Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΗ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝΡΩΜΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1973 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΡΕΟΥΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΤΟΝ ΖΙΒΚΩΦ.Η ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΜΠΙΤΣΙΟΣ.ΤΟΤΕ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΒΕΛΓΙΚΑ FN7,62.ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ (ΝΤΟΚΟΥΝΕΝΤΟ)ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΠΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ Η ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ,ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ!!.ΗΤΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΙΣ ΡΩΜΗΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ζαφειρη βλεπω οτι εξακολουθεις να παραμενεις Καραμανληκος ακομα και μετα τον Καραμανλη.
    Και μετα σου λενε οι διαφοροι κακοηθεις οτι ο Καραμανλισμος δεν ειναι ιδεολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πεσ'τα τους Ζαφειρη χρυσοστομε.
    Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Η ΧΑΟΣ!
    Η μηπως ειναι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ=ΧΑΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σάββα,
    Δικαιολογημένο το μένος σου έναντι του ΠΑΣΟΚ καθώς το "άδοξο" τέλος της στρατιωτικής σου καριέρας συνέπεσε με τη θητεία Σημίτη. Βέβαια δεν ενημέρωσες τους αναγνώστες σου ότι βγήκες στη ΣΥΝΤΑΞΗ σε ηλικία 40 ετών! Είσαι και εσύ μέρος του χρεωκοπημένου συστήματος εν Ελλάδι...

    Όσον αφορά τον Καραμαν Αλί:
    1) Πως γίνεται να τιμάς αυτόν που κατέθεσε στεφάνι στο τάφο του Ατατούρκ και να το αναπαράγεις μάλιστα στο ιστολόγιο; Μάλλον Πόντιος είσαι!!

    2) Ξέχασες το "Ματσεντόνιεν" που του κοπάναγε ο Σρεντερ στη συνέντευξη τύπου και το παχύδερμο (Καραμανλής)δεν αντιδρούσε;

    3) Το ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι δεν το είπε ο Καραμαν Αλής. Ομόφωνη απόφαση της Συνόδου ήταν ότι τα Σκόπια δεν ήταν έτοιμα για ένταξη.
    Βέβαια ο Καραμανλής το "πούλησε" στους ιθαγενείς εδώ με επιτυχία.

    4)Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης ήταν μπίζνα του φίλου του, του Λάτση και δεν είχε να κάνει με ανεξάρτητη πολιτική.

    5) Τα υπόλοιπα παραδείγματα ταανέλυσαν ήδη οι επισκέπτες του ιστολογίου.

    Για αυτό σου λέω ασχολείσου καλύτερα με τη ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ και άσε τις αναλύσεις για άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ 22 Σεπτεμβρίου 2010 5:00 μ.μ.
    ----------------
    Ευχαριστω για την παρεμβαση σου και
    συμπληρωνω
    Η συσκεψη που αναφερεσαι ειναι αλλη
    συναντηση διερευνητικη και οχι αυτη που περιγραφω παραμονες πτωσης Μακαριου
    και εισβολης.Συμπληρωνω οτι σε αυτην την συσκεψη ητανε και ο Γεωργιος Μαυρος οπως και εκπροσωποι της Αγγλικανικης Στοας
    και ειναι αυτοι που δωσανε αγωνα για να αποτρεψουν Τουρκικη εισβολη
    στον Εβρο διαπραγματευομενοι οι ιδιοι με τον Βουλγαρο Προεδρο για να κανει τον αντιπερισπασμο στην Τουρκια.Επισης ειναι αυτοι που με δικες τους παρεμβασεις δεχθηκαν σε ανταλλαγμα οι Ελληνες πολιτικοι να χορηγησουν στην Βουλγαρια λιμενικη
    διευκολυνση και επισης ειναι αυτοι
    που χορηγησαν και ενα μεγαλο χρηματικο ποσο στον Βουλγαρο για τον λαο του.Επισης για την συναντηση αυτη απο αλλη μερια μπορεις να παρεις επιβεβαιωση αν μπορεσεις να βρεις το φυλλο της Γαλλικης Le Monde του Ιουνιου 1974
    που αναφερεται στα ατομα που ητανε παροντα και σε μερος της συναλλαγης
    αλλα οχι στο ποιος επηρεασε και με ποιο τροπο τον Ζιφκωφ,αυτο ειναι απο αλλη πολυ αξιοπιστη πηγη.
    Αυτο ομως που πρεπει να μεινει στο
    μυαλο μας ειναι οτι ρωτηθηκαν οι "ελληνες" πολιτικαντιδες τι προτεινουν και θα γινει 1)παραμονη
    Ιωαννιδη και προκαλυμμα κοινοβουλευτισμου και εμποδια στην
    προγραμματισθεισα ηδη εισβολη η 2)
    επανοδος των πολιτικων,πτωση Ιωαννιδη και αναγκαστικη εισβολη.
    Η ομοφωνη απαντηση τους ητανε να προχωρησει το 2).Μη παραξενευτει
    κανεις για το οτι ο Κισσινγκερ κλπ
    ζητησαν την γνωμη των υποτακτικων
    τους,αυτο ειναι συνηθης τακτικη στην διεθνη σκακιερα ιδια μεταξυ συμμαχων εστω και τυποις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να θυμισω και αυτο, που δειχνει το ενστικτο του καθενος.

    http://img26.imageshack.us/img26/6223/12800270.jpg

    Ο Ερντογαν, στη συνοδο κορυφης, βλεπει τη σημαιουλα της χωρας του στο πατωμα, τη μαζευει και την κρατα στα χερια του. Ο Καραμανλης τον κοιταζει εκπληκτος, αφου πρωτα ο ιδιος εχει αποφασισει να παταει πανω στην ελληνικη(δεν σκεφθηκε καν να καθησει ΠΙΣΩ απο τη σημαια).

    Με τετοιους καταλληλοτερους, δε σωζεται μια χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. καλα και το βετο στο βουκουρεστι ηταν εκ του ασφαλους.βετο στην εισοδο στο νατο αν δεν εχει λυθει το ζητημα του ονοματος εβαλε και το ονομα λυθηκε με τον ορο μακεδονια μεσα, αρα μακεδονια.με ευθηνη πασοκ και νδ.αφηστε τους θεατρινισμους και σοβαρευτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Καραμανλισμός ιδεολογία; Ακόμη; Είμαστε η μόνη χώρα που από ανέκαθεν καλλιεργούσαμε την προσωπολατρία. Τρικουπικός, Θεοτοκικός, Βενιζελικός, Κωνσταντινικός, Καραμανλικός, Παπαδρεϊκός και πάει σύννεφο.

    Είναι ντροπή εν έτει 2010 να σκεφτόμαστε ακόμη έτσι. Γι αυτό δεν έχουμε και κόμματα με ιδεολογία, όπως σε άλλα κράτη. Αναλογιστείτε πού έχουμε μείνει και μην απορείτε που η Ιστορία μας ξεπέρασε. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να καλεσουν το Σημιτη;;;;;; Ωρα ειναι τωρα για διπλωματικο επεισοδιο με το Ισραηλ. Εβραιο-Θεος φυλαξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.