9/9/10

Κλιμάκιο του ΓΕΣ στην Κύπρο

Του Άδωνη Παλληκαρίδη
Κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, που βρίσκεται για υπηρεσιακούς λόγους στην Κύπρο, επισκέφτηκε μονάδες της Εθνικής Φρουράς και έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης στα πλαίσα του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας. Οι επιτελείς θα συντάξουν σχετική έκθεση για την πολεμική ετοιμότητα των μονάδων και για το αξιόμαχο του κυπριακού στρατεύματος.

Ενεργά η Κύπρος στην ευρωπαϊκή άμυνα

Παρά τις ατυχείς προτάσεις της πλευράς μας στο τραπέζι των συνομιλιών στο θέμα της Ασφάλειας, η χώρα μας εξακολουθεί να δίνει το «παρών» της στις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ε.Ε. συμμετέχοντας ενεργά στο κεφάλαιο της αμυντικής ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΑΥ Κιτίου στις 15 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει τους 24 αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στις δομές Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και του ΟΗΕ, όπως για παράδειγμα σε αποστολές της UNIFIL του ΟΗΕ στη Νακούρα του Λιβάνου και στο επιχειρησιακό στρατηγείο της πρώτης Αυτόνομης Ναυτικής Επιχείρησης της ΕΕ με την επωνυμία ΑΤΑΛΑΝΤΑ στο Νόρθγουντ στο Λονδίνο.

Προσθέτει ότι μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Σουδάν-Νταρφούρ, στο Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική αποστολή EUTM SOMALIA.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Υπουργός Άμυνας θα δεξιωθεί τους στρατιωτικούς συντάκτες στο χώρο των ΚΑΑΥ και θα τους ενημερώσει για τρέχοντα θέματα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.