15/9/10

Κύπρος-Ελλάδα μέσω Κερύνειας-Τουρκίας

Το δρομολόγιο Λεμεσός - Πειραιάς παραμένει ακόμη στα χαρτιά
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΡΠΑΣ

ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ υπουργεία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου αδυνατούν ακόμη να δρομολογήσουν επιβατικά πλοία που να συνδέουν τις δύο χώρες, όμως από τα κατεχόμενα εκτελούνται ήδη δρομολόγια επιβατικών πλοίων προς την Ελλάδα.

Τα πλοία αυτά αναχωρούν από την Κερύνεια και αφού κάνουν σταθμό στην Τουρκία, στη συνέχεια αναχωρούν με προορισμό τη Ρόδο. Την πιο πάνω πληροφορία έδωσε πρόσφατα σε Ελληνοκύπριους που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα μέτοχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πλοία που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σημαντικός αριθμός Ελληνοκυπρίων που για διάφορους λόγους αδυνατεί να ταξιδέψει αεροπορικώς προς την Ελλάδα, χρησιμοποίησε ήδη το συγκεκριμένο δρομολόγιο για να φτάσει διά θαλάσσης στην Ελλάδα.

Η δρομολόγηση επιβατικών πλοίων για κάλυψη της διαδρομής Λεμεσός- Πειραιάς -Λεμεσός, ήταν προσωπικός στόχος του πρώην Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Νίκου Νικολαϊδη που στη συνέχεια τέθηκε ως θέμα προτεραιότητας και από τη νυν Υπουργό Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες όμως που καταβλήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται λύση του προβλήματος στον ορίζοντα. Και αυτό, επειδή το δρομολόγιο χαρακτηρίζεται «οικονομικά ασύμφορο» από πλοιοκτήτριες εταιρείες, που ζητούν επιδοτήσεις εκατομμυρίων για κάλυψη του κενού που υπάρχει. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. είναι τόσο αδιανόητο ,ασύλληπτο στους ειδήμονες ,να αποφασίσουν τα νησιά μας να απαλλαγούν από κάθε είδους φορολογίες .
    Είναι ασύλληπτο εγκεφαλικά , τα νησιά μας ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ να παίξουν το ρόλο τις Ταϊβάν για την Ευρώπη.
    πως δικαιολογούν την πυκνότητα πληθυσμού που είχαν παλαιότερα με τώρα!!!!
    την ανθίσει τις ναυτιλίας ,τέχνης επιστήμης ας ανακαλύψουν οι αναλυτές τι ίσχυε τότε ......δημιουργείστε το (.........) τις ΕΛΛΑΣ
    αν θέλουν μπορούν τα κο.....λα,άλλα θα χάσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.