21/9/10

Αιφνιδιαστικές μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά

Μαζικές παραβιάσεις από τέσσερις τετράδες τουρκικών μαχητικών που εκτελούσαν συνδυασμένες αποστολές προσβολής στόχων επιφανείας και αεροπορικής υπεροχής σημειώθηκαν σήμερα μετά από αρκετό καιρό στο Αιγαίο.

Οι ασκήσεις (Aegean COMAO) ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με δύο τετράδες και τελείωσαν αργά το απόγευμα από άλλες δύο τετράδες τουρκικών μαχητικών με συνολικό αποτέλεσμα 19 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Τα ελληνικά μαχητικά κατόπιν εντολών κρατήθηκαν μακριά από τα τουρκικά και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξαν εμπλοκές. Όλη η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο Συνολικά είχαμε 16 τουρκικά μαχητικά (8 F-16 και 8 F-4E Terminator) και ένα τουρκικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας. Από αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και εκτός από τις 19 παραβιάσεις είχαμε και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά μαχητικά προέρχονται από το αεροδρόμιο της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ, ενώ τα F-4 προέρχονται από το Εσκί Σεχίρ (111 Filo) που απέχει 325 χλμ από τις ακτές του Αιγαίου και μπήκαν από το πέρασμα μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και Λέσβου-Χίου. Η δεύτερη πρωινήν τετράδα εξήλθε από την περιοχή ντου Φαρμακονησίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

23 σχόλια:

  1. H λύση είναι μια, απλή και αρκετά φτηνή.
    α. Αναχαίτιση από ραντάρ που διαθέτουν τα αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα.
    β. Εγκλωβισμός
    γ. Κατάρριψη, σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται.
    Την επόμενη φορά, θα σέβονται την εθνική μας κυριαρχία και θα είναι σαν κόττες.
    Έτσι, πολύ απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ</?/..ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον μονταζ ειναι διοτι η φωτογραφια δειχνει sukhoi-35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγκρινω και επαυξανω skal.Αλλα γιατι το γραφεις?Για να αρχισουν να φωναζουν οι αλλοι-ακριβως κατω απο σενα-οτι δεν εχουμε πολιτικους σημερα που να φορανε παντελονια,ειτε εκεινα τα "ωχου τωρα που να μπλεκουμε σε πολεμο με τους μπουνταλαδες.."? Τελος παντων.Οπως και να 'χει ετσι ακριβως πρεπει να γινει και καποια στιγμη.. θα γινει.Ο Βενιζελος ειναι ο τελευταιος που εκανε επιχειρησεις στη γειτονα.Δεν ειναι μακρια.Μολις πριν 90 περιπου χρονια,μακρια.Εαν ειχαμε ναυτικο ικανο εξω στο Αιγαιο,δεν θα γινοντουσαν αυτα τα πραγματα.
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη,

    Συνάντησα, εντελώς τυχαία, άνθρωπο της αεροπορίας, σε ξωκκλήσι στην Θράκη, σε ωραία παρθένα παραλία. Κάναμε και οι δυο ψαροντούφεκο στο ίδιο μέρος, σε καιρό διακοπών...

    ...πιάσαμε συζήτηση για το ψάρεμα, και σύντομα για την αεροπορία: πού πήγανε τα f-16, που έρχονταν στην Ξάνθη για βολές στο πετροχώρι. Πού πήγανε, που τα βλέπαμε με περηφάνεια κάθε πρωί, μαζί με rf-5, να πετούνε πάνω από τα Άβδηρα...

    Moυ είπε ότι η κατάσταση με τον ΓΑΠ είναι τραγική.

    Αυτά που γράφετε θα ίσχυαν σίγουρα μέχρι να βγει στην εξουσία ο ΓΑΠ.

    Θα ήθελα να ρωτήσω επώνυμα, και με αγωνία: σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα πετούν με 5ης γενεάς μαχητικά, και ήδη διαβάζουμε για τα βλήματα που μπορούν να φέρουν τα μαχητικά τους, και την άνιση μάχη που θα κληθούν να δώσουν οι καταπληκτική αεροπόροι μας.

    Τί θα μπορούμε να κάνουμε χωρίς νέο μαχητικό, με αυτά τα οικονομικά χάλια, και τις περικοπές στην άμυνα;

    Με τιμή,

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν είχα πει να εγκατασταθούν TOR-M1 στο Φαρμακονήσι, κάποιος που άλλες φορές το παίζει τουρκόφιλος και άλλες φιλοσιωνιστής, είχε πει πως δεν μπορεί να γίνει διότι οι Τούρκοι θα ...μάθουν από τα σήματα του ραντάρ, τους κωδικούς του εγκλωβισμού !!!

    Όταν ο Γρίβας είχε ρίξει με το Μιράζ του, το τούρκικο F-16, οι Τούρκοι έκαναν να ξαναβγούν στο Αιγαίο 6 μήνες !!!
    Το ίδιο έγινε και με το τούρκικο ναυτικό όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε πολυβολήσει στον πύργο το υποβρύχιό τους που είχε αναδυθεί ξαφνικά στα χωρικά μας ύδατα.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 11:54 μ.μ.

    Τυχαίο; Δε νομίζω!

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1)Κλητευση του Καραμανλη επιτελους και μετα στην φυλακη.
    2)Δεν φορανε παντελονια συζυγος του ΄νομιμο ειναι και ηθικο΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1821 η ελλαδα ανασταινεται
    1921 η ελλαδα φτανει στο απογειο της
    2021 η ελλαδα δορυφορος της τουρκιας

    μεσα σε 200 χρονια τα καταστρεψαμε ολα. τοσο αχρηστος λαος ειμαστε...

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Κυριάκος Παπαδόπουλος

    >Αυτά που γράφετε θα ίσχυαν σίγουρα μέχρι να βγει στην εξουσία ο ΓΑΠ.<

    Πώς ... ΘΑ ίσχυαν δηλαδή; Γιατί δεν ίσχυσαν πριν;

    Είναι απαράδεκτο να κομματικοποιούμε τα εθνικά μας. Αφού ξέρουμε ότι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι δύο όψεις του αυτού νομίσματος. Η σύμπλευση, ειδικά στην εξωτερική πολιτική, είναι απόλυτη. Τι προσπαθείς να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10:06, ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα: εδώ και ένα χρόνο ΔΕΝ πετάνε τα μαχητικά πάνω από τον νομό Ξάνθης, όπως συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια.

    Το τί είναι απαράδεκτο και τί παραδεκτό είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Εφόσον δεν γράφεις καν με παρατσούκλι, χαμήλωσε τους τόνους, και δες την ουσία του κάθε μηνύματος. Δεν ήμουν/είμαι ο μόνος που το λέει αυτό, αλλά (και) άνθρωποι από μέσα.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. να κάνουμε εναν ερανο να αγορασουμε s-400?? να πάμε να τα εγκαταστήσουμε στα νησιά))? αν περιμένουμε απο τον ΓΑΠ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠ/ΣΜΝΑΓΟΣ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟ ΤΑΦΟ .... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το κουμπακι το ειχε πατησει το 96 ο γριβας νομιζω αλλα τιποτα δεν εγινε (επισημως το τουρκικο επεσε απο βλαβη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με το αρχικό σχόλιο του "skal". Τουλάχιστον ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΑΣ!!! Αυτά που συμβαίνουν δεν τα έχει ζήσει κανένας Έλληνας, ποτέ! Τουλάχιστον αυτοί που είχαν πάθος για λευτεριά και ανεξαρτησία, ήταν συνειδητοποιημένοι για το τι τους περίμενε. Εμείς, ως νεο-Έλληνες είμαστε "κοιμισμένοι". Για να επανέλθω στο θέμα της τρέχουσας ανάρτησης, φανταστείτε φίλοι τι έχει να γίνει όταν αποκτήσουν οι Τούρκοι και ικανό στόλο από F-35 Lightning II. Με τη δυνατότητα εσωτερικής μεταφοράς όπλων, θα βγουν και απο επάνω κιόλας. Να το θυμηθείτε. "Εμείς πετάμε στο Αιγαίο άοπλοι" θα υποστηρίζουν. "Οι Έλληνες, γιατί μας προκαλούν (όταν "προκαλούν"...) πετώντας με οπλισμένα αεροσκάφη;". Και να τα διαβήματα, να τα "παράπονα" στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και όπου αλλού μπορούν. Εξάλλου, η "Υψηλή Πύλη" είχε πάντα πολύ "δυνατή" διπλωματία. Το ανωτέρω, είναι ένα ενδεχόμενο, δεν συμφωνείτε;

    Με εκτίμηση για τη φιλοξενεία,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΤΟ 96 !!!
    ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕ;
    ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ!
    ΔΕΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!
    ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ;
    ΣΕ ΘΕΣΗ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ !
    ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΗΡΩΠΟΙΗΣΕΙ !
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Καλεντερίδη,

    Συμφωνώ μαζί σας σε πολλά και σας εκτιμώ αλλά σε αυτή την τοποθέτηση σας έχω κάποιες μικρές επιφυλάξεις. Συμφωνώ στη κατάρριψη που προτείνετε. Σαν άτομο με αρέσουν τα δραστικά μέτρα. Ήδη η Ελλάδα αν ήταν κράτος με πυγμή, από τότε που άρχισε αυτή η ιστορία(μετά την εισβολή του 1974) με τις παραβιάσεις θα έπρεπε να ακολουθήσει την τακτική των καταρρίψεων να λυθεί το πρόβλημα πριν καν αρχίσει.
    Υπάρχει όμως ένα θέμα….στη παρούσα φάση τι διαθεσιμότητα μαχητικών αεροσκαφών έχουμε και τι διαθεσιμότητα στα πυραυλικά αντιαεροπορικά? Αν έχουμε κάτω από 75% δεν μπορούμε να ρισκάρουμε διότι αν οι άλλοι σηκώσουν σε πρώτη φάση καμιά 80αρια επιφυλακής αεροσκάφη τους να κάνουν κύκλους στη ευρύτερη περιοχή για να βρουν τον δικό τους (όπως τότε μετά την πτώση του Ηλιάκη και του Τούρκου) θα πρέπει να είμαστε σε θέση να σηκώσουμε και εμείς ένα σεβαστό αριθμό μαχητικών(και άλλα τόσα σε ετοιμότητα 2 λεπτών) για να δείξουμε τα δοντάκια μας και να κάνουμε εμείς τη περισυλλογή του Τούρκου(σε ότι κατάσταση και αν τον βρούμε) με δικό μας ελικόπτερο που θα το καλύπτει η μισή αεροπορία μας. Κανονική CSAR επιχείρηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη και όχι κόκκινα τηλέφωνα και μ@. Είναι δικό μας μέρος, τον μαζεύουμε εμείς και θα σας τον στείλουμε πακέτο αφού τον περιθάλψουμε και τον ανακρίνουμε κιόλας. Τέλος over. Το να είναι ζωντανός θα είναι καλύτερο. Να μεταφέρει την εμπειρία του πίσω.
    Θα πρέπει να πέσει σε δικά μας ύδατα άρα η κατάρριψη θα πρέπει να γίνει εντός των 6 μιλίων και όχι των 10. Όσο πιο κοντά σε ακτή(πχ στα 2 μίλια) τόσο πιο καλά επειδή αν είναι στο όριο των 6 μιλίων με τη ταχύτητα που θα πέφτει τα συντρίμμια θα βρεθούν εκτός των. Μια κατάρριψη είναι εύκολη αλλά θα πρέπει να υπάρχει προετοιμασία εκείνη τη μέρα και αυξημένη διαθεσιμότητα για παν ενδεχόμενο. Σίγουρα μια κατάρριψη δεν θα τη περιμένουν και θα πρέπει μια φορά να τους βάλουμε να παίξουν σε «γήπεδο» που θα το έχουμε οργανώσει εμείς μεθοδικά από πριν. Να «χορέψουν» με δικό μας ρυθμό. Πάντα εκείνοι οργανώνουν το «γήπεδο»(πχ Κρίση 1987, Κρίση Ιμίων 1996)..σειρά μας μια μέρα, η μετριοπαθής Ελλάδα να τους ξαφνιάσει και να κάνει μια μικρή κρίση( των 4 ωρών) -κατάρριψη που θα δηλώσει de facto την εθνική μας κυριαρχία. Μεθοδική προετοιμασία και κατάρριψη. Μετά θα ναι όντως κότες και μάλιστα θα κάνουν αυγό στην Άγκυρα και θα το κλωσάνε. Θέλω μια φορά να γίνουμε τα κακά παιδιά της υπόθεσης.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργο, αυτοί το γήπεδο το οργανώνουν γιατί ξέρουν να αξιοποιούν το δυναμικό τους και τις ιδέες που πολλές φορές παίρνουν από άλλους. Οι Τούρκοι είναι εξπέρ σ΄αυτά. Εμάς δυστυχώς το πρόβλημά μας είναι ότι αφήνουμε αναξιοποίητο δυναμικό και ιδέες εφαρμόσιμες που θα μπορούσαν να αποδειχτούν πολύτιμα για την χώρα μας. Ετσι ο κάθε επίβουλος επωφελείται. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Γιώργο, αυτοί το γήπεδο το οργανώνουν γιατί ξέρουν να αξιοποιούν το δυναμικό τους"

    Αυτό είπα και εγώ Ελίνα.
    Δυναμικό υπάρχει αλλά το δυναμικό δεν μπορεί να δράσει χωρίς σαφείς εντολές. Παραδείγματα εντολών που δεν μπορούν να παρερμηνευθούν καταλάθος (ή και σκόπιμα): "Θέλω διαθεσιμότητα όχι κάτω από 80%, θέλω ετοιμότητα - εκπαίδευση προσωπικού στο 100%, όποιος δεν μας κάνει αποστράτευση με συνοπτικές διαδικασίες, σου ψου του μου κομμένα, χαλαρότητα τέλος". Είναι απλό το θέμα. Δεν είναι ούτε διαφορική εξίσωση ούτε νέος άγνωστος μύκητας στο φυτό να ψάχνεις με τι μυκητοκτόνο θα του "αλλάξεις τα φώτα" αφού πρώτα ψάξεις ένα σωρό λεπτομέρειες.
    Όταν υπάρχουν σαφείς εντολές η μηχανή δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι όπως στους Βαλκανικούς και δεν χάνει ούτε δευτερόλεπτο.

    "και τις ιδέες που πολλές φορές παίρνουν από άλλους."

    Σωστό. Γι αυτό εμείς τις δικές μας ιδέες πρέπει να τις κάνουμε αποκλειστικά "download" από τα δικά μας μυαλά, βήμα προς βήμα και κυρίως με μυστικότητα για να υπάρξει απόλυτος διπλωματικός και στρατιωτικός αιφνιδιασμός. Για να υπάρξει ο πρώτος πρέπει ο δεύτερος να μην τα κάνει θάλασσα. Για να μην τα κάνει θάλασσα θα πρέπεί οι γνωρίζοντες-σχεδιάζοντες το σχέδιο να είναι λίγοι και να περιορίζονται σε 2 πολιτικά πρόσωπα(πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών)+ άλλα 6 άτομα: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι 3 αρχηγοί επιτελείων, ο μοίραρχος(ή ο αντίστοιχος διοικητής της μονάδας αντιαεροπορικών) της μοίρας που θα επιλεχθεί και ο αρχηγός της ΕΥΠ.
    Και πολλοί είναι δηλαδή 8 άτομα.
    Ίσως θα έπρεπε να περιοριστεί σε 7 άτομα και ο στρατιωτικός διοικητής της μονάδας να το μάθει τελευταία στιγμή από μια ξαφνική εντολή που δεν θα την περίμενε με τίποτα. Η μονάδα που θα το κάνει να επιλεχθεί βάση της αξιολόγησης. Να επιλεχθεί ένα από τα πολύ δυνατά μας "χαρτιά" για να λειτουργήσουν όλα άψογα. Επειδή όμως θα ναι στρατιωτική επιχείρηση τίποτα δεν πάει ποτέ 100% σωστά (μην πω και το αντίθετο) όποτε θα πρέπει να υπάρχουν άλλες 2 εφεδρικές λύσεις-μονάδες. Έτσι μειώνεται και η στατιστική πιθανότητα αποτυχίας.
    Αυτό σημαίνει διαχείριση κρίσεως (με την επιτελική πολιτκοστρατιωτική ομάδα στο κέντρο επιχειρήσεων να έχει εικόνα σε αληθινό χρόνο) που μάλιστα θα την έχουμε στήσει εμείς αυτή τη φορά. Σε δικό μας γήπεδο και χωρίς κόκκινα τηλέφωνα και "ψυχραιμίες". Η ψυχραιμία είναι βασικότατο αλλά να μην γίνεται φοβία. Τότε δεν είναι ψυχραιμία αλλά πολιτική τύπου Τσαπερλέην που φαίρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
    Στόχος του ντέρμπι θα ναι να μας πάρει ο άλλος τηλέφωνο ξαφνιασμένος είτε με διάθεσεη συνεργασίας-αποκλιμάκωσης είτε με τσαμπουκά είτε να μην πάρει καν τηλέφωνο και να κάνει σαν να μην έγινε τίποτα. Και τα 3 θα δηλώνουν τον αιφνιδιασμό και τον φόβο του.
    Τότε θα μπορέσει η ομάδα να γελάσει μέσα στο κέντρο επιχειρήσεων. Η παρτίδα θα ναι δικιά μας de facto.
    συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. συνέχεια…

    "Οι Τούρκοι είναι εξπέρ σ΄αυτά."

    Εμείς είμαστε καλύτεροι αρκεί να το θέλουμε. Δεν τους υποτιμώ καθόλου. Το αντίθετο. Είναι ικανοί. Λειτουργούν όμως πολλές φορές με πλάτες άλλων γι αυτό πρέπει ο αιφνιδιασμός όπως είπα να ναι απόλυτος και για να υπάρξει χρειάζεται απόλυτη μυστικότητα και προετοιμασία. Προσωπικά σαν Γιώργος πιστεύω πάρα πολύ στο στοιχείο του αιφνιδιασμού και της μυστικότητας(σε πράγματα που θέλω). Επιβάλεις τον ρυθμό σου είτε το θέλει ο άλλος είτε όχι.Αν επιβληθεί ο ρυθμός τελείωσε...πέταξε το πουλί για τον άλλο. Μετά γίνεται κότα και κλωσάει αυγά.

    "Εμάς δυστυχώς το πρόβλημά μας είναι ότι αφήνουμε αναξιοποίητο δυναμικό και ιδέες εφαρμόσιμες που θα μπορούσαν να αποδειχτούν πολύτιμα για την χώρα μας. Ετσι ο κάθε επίβουλος επωφελείται."

    Συμφωνούμε. Η κατάσταση έχει παραγίνει. Δεν είναι πολιτικοί όσοι εκθέτουν τους πολίτες σε κίνδυνο. Εκλέγεσαι για να υπηρετείς σωστά σε όλους τους τομείς.
    Είναι μέγιστος κίνδυνος ειδικά οι υπερπτήσεις νήσων από μαχητικά αεροσκάφη ξένης χώρας. Είναι η κόκκινη γραμμή.
    Ποιες διαπραγματεύσεις? Όταν είσαι πρωθυπουργός και κάνει ο άλλος τετοια "τσαλίμια" του στέλνεις το μήνυμα σε διπλωματική γλώσσα που μεταφράζεται(σε απλά των λαών, καθημερινά Ελληνικά και Τούρκικα) όμως ως εξής:
    "Σήμερα σου στειλαμε, ως Ελληνική κυβέρνηση και κράτος, τον πιλότο σου περιποιημένο, ακέραιο και με ανθοδέσμη πίσω στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Έκανες μια μακακια για χιλιοστή φορά και τον έστειλες να πετάξει πάνω από δικούς μου ανθρώπους. Με δικούς μου ανθρώπους όμως δεν παίζει κανένας μακακας. Δεν μπορείς να παίζεις με την σωματική ακεραιότητα και την ψυχολογία του παππού στο καφενείο. του μεσήλικα στη δουλειά, του παιδιού στο σχολείο και με τα νεύρα των στρατιωτικών και τα δικά μου. Έχουμε να αναπτύξουμε μια χώρα μακάκα. Έχουμε ένα όραμα εδώ. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με σένα όλη την ώρα.
    Έριξα τηλέφωνο, πυραυλάκι και είδες τα αποτελέσματα. Κομμένες λοιπόν οι μακακίες στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας για να μην σου κάψω την Μικρά Ασία και μου κάψεις τα νησιά. Άντε μην χε..με. Αν θέλεις στρατηγικό βάθος και λοιπές μακακίες θα πληρώσεις βαρύ φόρο αίματος όπως και εμείς και το αποτέλεσμα δεν θα ναι σίγουρο. Εμείς είμαστε τρελοί..εσείς είστε? Αν δεν είστε άσε του λαούς να ζήσουν ειρηνικά και γύρνα στην πανεπιστημιακή σου έδρα να φιλοσοφείς. Τέλος over".

    Με μεθοδικότητα, βήμα προς βήμα σε όλα τα επίπεδα μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά.
    Τα μυρμήγκια μας δείχνουν το δρόμο...τα έχετε δει στο χωράφι ή στον κήπο σας ή στην αυλή σας?
    Το ένα σε αρμονική συνεργασία με το άλλο, συντονισμένα, μεθοδικά, φροντίζουν για το καλό της φωλιάς-κοινωνίας τους. Όσο και να τα ψεκάζετε αυτά πάλι κερδίζουν το "πόλεμο" με σας...επειδή είναι μεθοδικά και πιστεύουν στο δίκαιο του σκοπού τους.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Γιώργο αυτά που λες είναι πολύ σωστά και πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνφωνούν.Πιστεύεις όμως οι πολιτικοί μας και οι καλοπερασάκηδες του καναπέ θα τολμούσαν να το σκεφτούν??? ποσο μάλλον να το εφαρμόσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1) Οι πολιτικοί εκλέγονται από τον λαό.

    2) Αν νομίζουμε ότι δεν γίνεται τίποτα τότε να αρχίσουμε να κλαίμε ομαδικώς.

    Το να λέμε και να κατηγορούμε τους πολιτικούς δεν αλλάζει την κατάσταση. Χρειάζονται δραστικές λύσεις και το όπλο του πολίτη είναι η κάλπη. Δεν λέω ψηφίστε το άλλο κόμμα απλώς λέω...ας τους φέρουμε σε αδιέξοδο. Μια ζωή ακούμε λόγια πολλών ενάντια στον δικομματισμό αλλά όταν έρχεται η ώρα της κάλπης η ψήφος πάει στο πράσινο ή στο μπλε. Λάθος..να πάει παντού για να καταλάβουν ότι ο πολίτης από δω και πέρα όποιος δεν του κάνει θα παίρνει δρόμο. Οι σχέσεις εξουσίας και πολίτη είναι αλληλοεξαρτώμενες(κάνε μου πχ αυτο το ρουσφέτι και θα πάρεις 10 ψήφους κτλ κτλ) και πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε ότι αυτή η κατάσταση μας έφτασε εδώ. Η ηθική χρεωκοπία όπως ονομάζεται.
    Το να φωνάζουμε μόνο δεν βγάζει πουθενά.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.