15/9/10

Τροχοφόρος δολοφονικός ρατσισµός



Του Γκαζµέντ Καπλάνι (17/8/10)


Ανήµερα Δεκαπενταύγουστο έλαβα το µήνυµα αυτό στο µπλογκ µου: «Σκατοµαλάκα Αλβανοεβραίε, για τον δικό µας που φάγατε ούτε λέξη. Φταίµε εµείς που δεν σας κάνουµε τα ίδια - Μάκης». Τελευταία, στα µπλογκ τους οι ακροδεξιοί µε βαφτίζουν «Εβραίο». Ισως επειδή το «Αλβανός» δεν φτάνει για να µε µισούν όπως µόνο εκείνοι ξέρουν να µισούν. Το ίδιο πύον στα µυαλά και στην καρδιά τους κουβαλούν και οι Αλβανοί που δολοφόνησαν τις προάλλες τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούµα – Ελληνας της Αλβανίας και κάτοικος της Χειµάρρας – επειδή, όπως αναφέρουν αυτόπτες µάρτυρες, µιλούσε ελληνικά.

Τον κυνήγησαν µε το αυτοκίνητο και τον σκότωσαν ενώ επέστρεφε µε τη µηχανή στο σπίτι του. Ο δολοφόνος, συνοµήλικος του θύµατος, κρύφτηκε και παραδόθηκε µερικές ηµέρες αργότερα στην Αστυνοµία. Τον βοήθησαν οι φίλοι του να κρυφτεί. Ο πατέρας του έβγαινε στις αλβανικές τηλεοράσεις λέγοντας πως ο γιος του είναι αθώος, πως ό,τι συνέβη ήταν απλά ένα τροχαίο ατύχηµα. Εδρασε σύµφωνα µε τη βαλκανική νοοτροπία: τα παιδιά µας είναι πάντα αθώα, ακόµα και όταν δολοφονούν.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, καταδίκασε αµέσως και απερίφραστα το έγκληµα. Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ο «αντιεθνικιστής» αρχηγός της αντιπολίτευσης, Εντι Ράµα, δεν ακούστηκε καν.

Ισως για να µη δυσαρεστήσει τους Αλβαναράδες, ελπίζοντας ότι θα πάρει και τις ψήφους τους στις επόµενες εκλογές, ώστε να γίνει πρωθυπουργός. Η στάση του αλβανικού Τύπου ήταν απλά θλιβερή. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις, που τόλµησαν να πουν τα πράγµατα µε το όνοµά τους. Αν και η είδηση είναι ακόµα πρωτοσέλιδη στις αλβανικές εφηµερίδες, οι σχολιαστές αποφεύγουν να πάρουν θέση και να ασχοληθούν µε την ιδιαίτερη πλευρά του εγκλήµατος: τα ρατσιστικά κίνητρα του δράστη και των συνεργατών του.

Φαίνεται πως, για τους περισσότερους αλβανούς δηµοσιογράφους, οι Αλβανοί πρέπει να είναι µόνο θύµατα του ρατσισµού, ποτέ θύτες. Με αυτές τις ιδέες, φαντάζοµαι, µεγάλωσαν ο δολοφόνος και η παρέα του. Αυτό που σοκάρει, προπαντός, είναι η αγριότητα και η ευκολία µε την οποία πραγµατοποίησαν τη δολοφονία. Σαν να ήταν σίγουροι ότι κανείς δεν θα τους κυνηγήσει και τιµωρήσει. Σαν να περίµεναν να εισπράξουν ακόµα και τη δηµόσια επιδοκιµασία...


Είναι πολλά αυτά που µπορεί να διαπιστώσει κανείς, µε µια πρώτη µατιά, σε αυτό το έγκληµα. Το γεγονός ότι ο δράστης εκπροσωπεί ένα κοµµάτι της αλβανικής νεολαίας που µεγαλώνει ανάµεσα στο «όνειρο» του νεοπλουτισµού και ενός ρεύµατος βλαχοµπαρόκ εθνικισµού, που καλλιεργείται εδώ και καιρό από ορισµένα ΜΜΕ και σύµφωνα µε το οποίο το κακό µε τους Αλβανούς είναι ότι πάσχουν από µειωµένη εθνικοφροσύνη!

Το γεγονός ότι οι τουριστικές περιοχές του Νότου στην Αλβανία έχουν γίνει το «βασίλειο» της µαφίας των οικοδοµών, όπου «συναντιούνται» το διεφθαρµένο κράτος, η µαφία και ο εθνικισµός – ο δράστης και οι φίλοι του, άλλωστε, στις οικοδοµικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνταν. Επιπλέον, το γεγονός ότι το έγκληµα διαπράχθηκε µε αυτοκίνητο. Στην εποχή του κοµµουνισµού, στην Αλβανία τα ιδιωτικά αυτοκίνητα ήταν απαγορευµένα. Τώρα έχουν γίνει το σήµα κατατεθέν των νεόπλουτων. Προχθές έγιναν και το σήµα κατατεθέν ενός νεόπλουτου δολοφονικού ρατσισµού…

9 σχόλια:

  1. Ας ελπισουμε οτι δεν θα ξαναδουμε κατι παρόμοιο σε καμμία από τις δύο πλευρές, κι ας ευχηθούμε αυτοί που το πεδίο όρασης τους περιορίζεται στις +-5 μοιρες να το διευρήνουν επιτέλους και να εκμεταλευτούν και τις +-70 μοιρες που τους έδωσε η φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μήπως το "Γιουσουφογενίτσαρε" σε κουμφίρει καλλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είχε λάβει το μήνυμα στο blog, θα είχε γράψει το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει να γινει δημοψηφισμα για να ερωτηθει ο Ελληνικός λαος, αν θελει οι Αλβανοι να παραμείνουν στην Ελλάδα. Απλα πραγματα και δημοκρατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από 'Ευκλέιδης'
    Δυστυχώς η πράξη αυτή εκφράζει το μίσος της πλειονότητας των Αλβανών πρός τους Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας (όσοι το έχουν ζήσει ξέρουν πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω).
    Το Ελληνικό κράτος είναι απών στην στήριξη της ομογένειας και έτσι αφήνει τον χώρο σε ακραία στοιχεία να δρούν εκατέρωθεν.Το αποτέλεσμα εμφανίζεται περίτρανο μποστα στα μάτια μας με το θάνατο ενός ανθρώπου.
    Ντροπή στον Αλβανικό τύπο που δεν έδωσε στο γεγονός την πρέπουσα σημασία ούτε πηρε την θέση που θα έπρεπε να πάρει.Μήπως αυτή είναι και η στάση της κοινής γνώμης?Μήπως η Ελλάδα στηρίζει ένα κράτος που οι πολίτες του είναι εχθρικοί πρός αυτήν?Μηπως πρέπει οι Αλβανοί που ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα να φωνάξουν ένα ΟΧΙ σε τέτοιες πρακτικές απο τους ομοεθνείς τους?Πού είναι το μισό εκατομμύριο Αλβανών που ζούν στην Ελλάδα?Γιατί δεν φωνάζουν οι ίδιοι που ζήτουν δικαιώματα ίσης μεταχείρισης πρός τους Αλβανούς όταν δολοφονείται ένας άνθρωπος που το μόνο που 'έγκλημα' που έκανε ήταν να μιλάει την μητρική του γλώσσα?
    Ας διαλέξουν λοιπόν αυτοί ποιάν Αλβανία θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οποιαδήποτε ενέργεια κατά των Αλβανών στην Ελλάδα θα ήταν πανηγυρικά καλοδεχούμενη από τους Αγγλοσάξονες που ανυπομονούν με κάθε τρόπο να δικαιολογήσουν μια ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία κατά της Ελλάδας, όπως έκαναν και με τη Σερβία, η οποία βρέθηκε πολιτικά απροετοίμαστη αν και στρατιωτικά απόλυτα προετοιμασμένη.

    Οι ενέργειες αυτές, όπως η δολοφονία του Γκούμα, δείχνουν ότι οι εμπνευστές του παραπάνω σχεδίου αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πλέον ελπίδες.

    Με την παρούσα κρίση στην Ελλάδα μένουν πρακτικά μόνο Αλβανοί που έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία, πολλών εκ των οποίων τα παιδιά είναι πρακτικά μόνο Έλληνες.

    Αν δεν υπήρχε ο τόσο καλά μεθοδευμένος και τόσο καλά αμοιβόμενος (Κόσοβο) Αλβανικός εθνικισμός, οι μετανάστες αυτοί θα είχαν ενσωματωθεί με τους Έλληνες Αρβανίτες.

    Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα των Αλβανών που είναι Καθολικοί ή άθεοι και αποτελούν ξεχωριστές (αλλά ιδιαίτερα μεγάλες) μειονότητες, πολλοί από τους οποίους δεν χαρακτηρίζουν εαυτούς Αλβανούς, ανώ άλλοι χαρακτηρίζουν μεν εαυτούς Αλβανούς αλλά θεωρούν τους Αλβανούς μουσουλμάνπους Τούρκους.

    Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε τη διπλωματία που θα έπρεπε ως κράτος για να παρέμβουμε σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.

    Οι Αγγλοσάξονες βασίζουν πλέον τις ελπίδες τους στους Ασιάτες, Αφρικανούς και Άραβες λαθρομετανάστες. Αλλά και εκεί αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού Αφγανοί και Πακιστανοί ανακαλύπτουν κοινές πολιτισμικές ρίζες και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενσωματωθούν, μαζί με τους Αφρικανούς μουσουλμάνους έρχονται και χριστιανοί που αναλαμβάνουν τον ρόλο του αντιπάλου τους κλπ.

    Το μόνο που χρειάζεται είναι Εθνική πολιτική.

    Και όλα αυτά γιατί οι Δυτικοί επιθυμούν η Ελλάδα να είναι απόλυτα εξουδετερωμένη (οι Αγγλοσάξονες επιθυμούην και τα σύνορά μας στη Λάρισα) ώστε να περιοριστεί η αναπόφευκτη επέκταση της Ελληνικής οικονομικής (αυτό αντιμ,ετωπίζεται με το ΔΝΤ μέχρι το 2020) και πολιτισμικής επιρροής στη Δυτική Τουρκία, αν η τελευταία δεν μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της (το Κουρδιστάν έτσι κι αλλιώς θα ανεξαρτητοποιηθεί) μετά από την επιδιωκόμενη από τη Δύση σύγκρουση με το Ιράν που θα έχει τεράστιο κόστος σε ζωές και χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αλβανικό κράτος πρέπει να προσέξει τι διδάσκει στα σχολεία και τι περνά στα ΜΜΕ.Αυτοί τώρα ζουν ό,τι οι άλλοι ζήσαν πριν 100 και 200 και 300 χρόνια.Κι οι ΗΠΑ να μην τους φουσκώνουν τα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυο κινήσεις χρειάζονται
    α) απελαση των λαθρομεταναστων (οποια χωρα της ΕΕ διαφωνει ας δεχτει το ποσοστο που της αναλογει βαση του πληθυσμου της )
    β) ελεγχος των περιουσιακων στοιχειων των νομιμων μεταναστων για να φανει αν μπορουν να τα δικαιολογησουν (ποσοι αραγε εχουν αποκτησει περιουσια απο ναρκωτικα , πορνεια, διακινηση κλοπιμαιων, οπλων κλπ) και δημευση τους αν δεν μπορουν
    Ετσι θα σταματησει και η ανεξελεγκτη εξοδος συναλλαγματος

    (το β μπορει καλλιστα να εφαρμοστει σε ολους Ελληνες και μεταναστες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.