11/9/10

Η αρχή της συλλογικής ασφάλειας χάνει έδαφος, λέει ο Χένρι Κίσινγκερ

Η πυρηνική διπλωματία στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν δεν πέτυχε τίποτα γιατί τα εθνικά συμφέροντα υπονόμευσαν την αρχή της συλλογικής ασφάλειας, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσινγκερ.

Μιλώντας σε διάσκεψη του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών, ο Κίσινγκερ τόνισε ότι η προσπάθεια για συλλογική επιβολή κυρώσεων υπονομεύεται από χώρες, ιδιαίτερα στην Ασία, που υπολογίζουν τα συμφέροντά τους σε ατομική βάση.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχιτέκτονα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες της Δύσης για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων. "Η Κίνα, όμως, ανησυχεί για την πολιτική εξέλιξη της βόρειας Κορέας και η Ρωσία για τις συνέπειες που θα έχει στο εσωτερικό της μια αντιπαράθεση με το ισλάμ".

Για τον Κίσινγκερ, ο Ειρηνικός και ο Ινδικός ωκεανός είναι το νέο κέντρο βάρους των παγκοσμίων υποθέσεων. Το Βιετνάμ διεκδικεί έναν νέο ορισμό του εθνικού του συμφέροντος, ενώ η Ινδία αναλύει την ασφάλειά της με τρόπους που θυμίζουν περισσότερο την Ευρώπη των αρχών του 20ού αιώνα παρά τη σημερινή πολυμερή Ευρώπη. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Παραλείπει ότι και οι ΗΠΑ το "ατομικό" τους συμφέρον βλέπουν και προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως συμφέρον συλλογικό. Η αναλυσή του κατά τα άλλα δεν είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή η " ανθρώπινη " σκουριά ακόμα ζει ! ούτε ο χάρος δεν τον θέλει , είναι πράγματι περίεργο πως ένας "άνθρωπος" έκανε τόσο κακό σε εκατομμύρια ανθρώπους και ακόμα έχει άποψη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ "αναλυση" ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ.
    Πολυ αναλυση του ανθελληνα εβραιου (ιδε δηλωσεις του για τους Ελληνες) και καταζητουμενου ανθρωποσφαγεα.
    Ευτυχως που την ιδια η και καλυτερη αναλυση δεν την ειχε κανει και ο Χιτλερ.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο άτομα ξέχασε να μαζέψει ο Κύριος,τον Κίσσινγκερ και τον φίλο του τον Μητσοτάκη!!!!
    Ποιός είναι μεγαλύτερος;
    Γκαντέμηδες,κατσικοπόδαροι,μπρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H αμερικανική πολιτική ευνοεί την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια. Έτσι βλέπουν οι ΗΠΑ το συμφέρον τους.

    Ο Kissinger είναι Αμερικανός και σαν τέτοιος ακολουθεί την πολιτκή της χώρας του. Τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του καφενείου για αφελείς.

    Αν αύριο οι ΗΠΑ νομίσουν ότι το συμφέρον τους είναι να υποστηρίξουν την Ελλάδα, θα γίνει ο μεγαλύτερος "φιλέλληνας". Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγκάθετε 11 Σεπτεμβρίου 2010 7:41 μ.μ.

    Ο Κίσσινγκερ, αν ήταν Αμερικανός πράγματι θα υπεστήριζε τα συμφέροντα της πατρίδας του. Αλλά είναι εβραίος και υποστηρίζει τα συμφέροντα των εβραίων και του Ισραήλ.
    Δεν βλέπω τι καλό κέρδισε η Αμερική με τον πόλεμο του Βιετνάμ εκτός από 60 χιλιάδες νεκρούς μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς ανάπηρους πνευματικά και σωματικά.
    Ω! τα κέρδη από τις πωλήσεις των οπλών της Αμερικανικής βιομηχανίας που σφετερίζονται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου εβραίοι.

    Νισάφι πια με την προπαγάνδα σου και την «δικηγορία σου» υπέρ Κίσσιγκερ.


    Μαχητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 11 Σεπτεμβρίου 2010 9:40 μ.μ.

    Πολύ χούϊ έχει γίνει το (υβριστικό/απαξιωτικό) ταμπέλωμα σε όποιους έχουν αντίθετη άποψη.

    Ανόητε, ο Kissinger υποστηρίζει τα συμφέροντα της πατρίδας του, σύμφωνα με τις εντολές που παίρνει. Σύμβουλος Ασφαλείας και ΥπΕξ υπήρξε.

    Η εβραιομανία σας εδώ μέσα, η οποία καλλιεργείται από το ίδιο το ιστολόγιο, σας κάνει γραφικούς. Καταντήσαμε να κουβεντιάζουμε 90% για Εβραίους!!

    Ούτε εγώ βλέπω να κέρδισε τίποτε η Αμερική από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ούτε ο Kissinger (προφανώς), ο οποίος ανέλαβε να τον τερματίσει και το έκανε επιτυχώς. Το βλέπουμε και από τα σημερινά αποτελέσματα, διότι ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι το Βιετνάμ θα κατέληγε να γίνει ο πιο στενός συνεργάτης των ΗΠΑ!

    Μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται;

    >Νισάφι πια με την προπαγάνδα σου και την «δικηγορία σου» υπέρ Κίσσιγκερ.<

    Πού είναι η δικηγορία μου ΥΠΕΡ; Μάλλον δε ξέρεις τι σου γίνεται. Δεν χρειάζεται ερωτηματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ "Ανόητε, ο Kissinger υποστηρίζει τα συμφέροντα της πατρίδας του, σύμφωνα με τις εντολές που παίρνει. Σύμβουλος Ασφαλείας και ΥπΕξ υπήρξε".

    Αυτό είπα και εγώ. Έπερνε εντολές απο τους εβραίους που κυβερνούσαν και εξακολουθούν να κυβερνούν την Αμερική, πάνσοφε..


    ... "Η εβραιομανία σας εδώ μέσα, η οποία καλλιεργείται από το ίδιο το ιστολόγιο, σας κάνει γραφικούς. Καταντήσαμε να κουβεντιάζουμε 90% για Εβραίους"!!

    Αλλά αυτοί είναι η αιτία του κακού και των δεινών όλου του κόσμου.
    Για ποιούς θα συζητάμε;
    Για τους μάου-μάου;
    Σημειώνω ότι πάλι ενοχοποιείς τον διαχηριστή και πλαγίως του υπαγορεύεις λογοκρισία.



    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.