14/9/10

Ηράκλειο-Ο δήμος τιμά τον ηρωικό υποσμηναγό Σήφη Αναστασάκη


Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για να τιμηθεί ο ηρωικός υποσμηναγός Σήφης Αναστασάκης έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Ο δήμαρχος πρότεινε να δοθεί το όνομα του νεαρού πιλότου σε οδό της πόλης, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή στη συνεδρίαση του σώματος.

Επίσης, ο κ. Κουράκης, εισηγήθηκε να δοθεί σε οδό της πόλης και το όνομα του αξιωματικού της Αστυνομίας, Γιώργου Βασιλάκη, που έπεσε πρόσφατα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που επίσης έγινε δεκτή. Τέλος έγινε δεκτή και η πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Καρατζάνη, να δοθεί σε οδό της πόλης το όνομα του Ηρακλειώτη Λοχαγού, Τάσου Χατζηαυγουστή, που έπεσε ηρωικά στην Κύπρο στη διάρκεια της Τούρκικης εισβολής το 1974

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί "ηρωικός"; Άσκηση έκαναν και κάτι πήγε στραβά.

    Τα τελευταία χρόνια γίνεται κατάχρηση της λέξης "ήρωας" ("ηρωικός"), με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να χάνει την αληθινή της σημασία, να ευτελίζεται.

    Αν αυτός είναι ήρωας (από πού κι ως πού δηλαδή;), τότε τι είναι π.χ. ο Αυξεντίου και τόσοι άλλοι, οι οποίοι όχι μόνον έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά έπεσαν ηρωικά, δηλαδή κάνοντας κάτι υπεράνθρωπο, εντελώς ξεχωριστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 14 Σεπτεμβρίου 2010 5:25 μ.μ.,

    πάντως,μη συγκρίνεις καιρό πολέμου με καιρό ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εκανε απλα ασκηση,εκανε μια πολυ δυσκολη ασκηση αναχαιτισης υπεραριθμων μαχητικων (οπως θα ειναι με τους γειτονες δηλαδη).
    δεν το εκανε για τη πλακα του αλλα για να ειναι πανετοιμος να προστατεψει εμας,εσενα,τα παιδια σου.
    ΗΡΩΑΣ ειναι και εσυ ΚΑΦΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή 5:25
    Δεν έχουν κάνει όλοι οι ηρωικοί χαρακτήρες τα ίδια κατορθώματα αλλά οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω.
    Δε λούφαραν την άσκηση.Δεν την πήραν με το μαλακό π.χ.
    Τα έδωσαν όλα και στη φάση αυτή σκοτώθηκαν .
    Δεν είναι σαν το καθήκον του νυχτοφύλακα να μη κοιμάται ή του εφοριακού να μη τα παίρνει.
    Πετάνε με το κεφάλι προς τα κάτω, και ζούνε ή πεθαίνουν για δέκατα, και για μια τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ.ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΦΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ,ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟ ΠΤΗΣΗΣ ΑΞΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ.ΠΑΠΑΗΛΙΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ποιος είναι κάφρος φαίνεται, 8:20 μ.μ., διότι δεν κατάλαβες λέξη.

    8:02 π.μ., από πού βγαίνει ότι μίλησα απαξιωτικά;

    9:53 μ.μ., δεν αμφισβήτησα ότι "οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω", αλλά όποιος κάνει το καθήκον του δεν είναι και ήρωας. Ή μήπως επειδή συνηθίσαμε να βλέπουμε ανθρώπους που δεν το κάνουν, θεωρούμε αυτούς που το κάνουν ήρωες;

    Απλώς επεσήμανα ότι περισσεύει η μεγαλοστομία στην σημερινή Ελλάδα και στο τέλος θα βγάλουμε ήρωα και τον τροχονόμο που παρασύρεται από αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος! Έλεος. Όπως είπα, χαρακτηρίζοντας ήρωες τους πάντες, η λέξη απαξιώνεται, χάνει την αληθινή της σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα ότι δόθηκε το όνομά του σε μια οδό της Κρήτης. Προσοχή μη σας την πέσουν Μπουτάρηδες και Τρεμόπουλοι και ζητήσουν να την αλλάξετε σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.