25/9/10

Βατοπεδίου προεκτάσεις...

Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση "Χωρίς ζημίες το Βατοπέδι"

Είναι ένα θέμα που το «σήκωσε» ο Κοντομηνάς όταν ήταν ακόμα αφεντικό στον “A”, σε μια εποχή που διώκονταν από την δικαιοσύνη για περίεργες λαθροχειρίες περιουσιών ελλήνων του εξωτερικού. Άλλος που «σήκωσε» το θέμα ήταν ο Αναστασιάδης, σε μια περίοδο που διώκονταν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ας θυμηθούμε λίγο την κανιβαλική συμπεριφορά του περίφημου «κομιστή» στην υπόθεση Ζαχόπουλου, όπου ένα προσωπικό θέμα συζυγικής απιστίας κάποιου ασήμαντου κυβερνητικού στελέχους την έκανε σημαία του για μήνες. Ας θυμηθούμε επίσης μια σειρά από άρθρα του “Πρώτου Θέματος” για το πόσο καλό θα κάνει στην Ελλάδα η επανεκλογή ΠΑΣΟΚ.
Άραγε όλα αυτά έγιναν έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και τέλος πάντων ποιο ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο επωφελούμενος;
Ας θυμηθούμε επίσης κάποιους επαναλαμβανόμενους σαφείς υπαινιγμούς στο «Τρωκτικό» πως στόχος του σκανδάλου του Βατοπαιδίου είναι μόνο οι Ρουσόπουλος-Αγγέλου και όχι το μοναστήρι.
Ας θυμηθούμε ακόμα ποια ήταν η κατάληξη του διαχειριστή του «Τρωκτικού».
Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως έχει ειπωθεί ότι γνώση του θέματος από πηγές του ίδιου του μοναστηριού είχε ο Γκιόλιας.
Ο Γκιόλιας όμως ήταν πάνω απ’ όλα πιστός και έστω και αν «πούλησε» πληροφορίες σε Αναστασιάδη, Κοντομηνά, κάποια στιγμή μπορεί να αποκάλυπτε το πώς στήθηκε το όλο σκηνικό, διότι ήταν αυτός με τις λιγότερες απολαβές αυτής της ιστορίας.
Λοιπόν ερωτήματα που προβάλουν απ’ όλα αυτά τα γεγονότα είναι τα εξής:
-Το ΠΑΣΟΚ που επωφελήθηκε σε τελική ανάλυση απ’ όλα αυτά τι σχέση έχει με Κοντομηνά, Αναστασιάδη και Γκιόλια;
-Αυτοί που σκότωσαν τον Γκιόλια έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή με υπηρεσίες που ποντάρουν στο ΠΑΣΟΚ;
Αν μπορέσουμε να ξεφύγουμε όλοι μας από την τυφλή πίστη και την δογματική αθεΐα που θεωρεί εξ ορισμού ό,τι σχετιζόμενο με την θρησκεία ως «κακό», θα καταλάβουμε πολλά. Αλλά πάνω απ’ όλα θα μπορέσουμε να συνθέσουμε το παζλ γεγονότων που πολλοί κοιμώμενοι τον αριστερίστικο κομματικό ύπνο θεωρούν ασύνδετα, αρκεί να συνυπολογίσει κανείς την κοινή πορεία προσώπων και φορέων που προανέφερα.-
Ελευθέριος Β.

21 σχόλια:

  1. Σωστός,αλλά είπαμε,κουτόχορτο να είναι και ότι θέλει ας είναι.

    Είναι τεράστια η ανάγκη να βγάλουμε ΟΛΟΙ τις κοματικές παροπίδες,αρκετά βλάψαμε τον τόπο τούτο.

    Κληρονομήσαμε ένα τεράστιο πολιτισμό,δεν προσθέσαμε τίποτα,τουλάχιστον ας πάψουμε να προσθέτουμε μαύρες σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με εκείνο το νέο <> σε δήμο τον νότιων προαστίων ,ακουμπώντας ακόμα και τον αρχιεπίσκοπο ιερώνυμο,που ξαφνικά έπαιζε σε όλα τα κανάλια πρώτο θέμα τι έγινε ,το θάψανε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΘΟΩΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ (Ω! ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!http://www.youtube.com/watch?v=PVrsJdXDrHk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι χαρισματικός ο γέροντας .
    Εκεί όμως που με έπίασε ανατριχίλα , ήταν σε άλλο βιντεάκι , που λέει για αυτά που έρχονται.

    PRO

    ΥΓ.
    Περιμένω τα Παπαγαλάκια-Τρωκτικά-Νούμερα , να αρχίσουν να αμφισβητούν . Όχι τίποτα αλλά νομίζω ότι μου αξίζει(εμένα και τους φίλους μου) λίγο γέλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπουμπούκια σαν τον Κοντομηνά και Αναστασιάδη μόνο στο κήπο που λέγεται Ελλάδα ανθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά που δεν θα το έκανες ανάρτηση το σχόλιο του Ε.Β κύριε Σάββα.

    Το ΠΑΣΟΚ πίσω από τη «σκευωρία» Βατοπεδίου? το ΠΑΣΟΚ πίσω από τη δολοφονία Γκίολια? Το ΠΑΣΟΚ πίσω από τα ΜΜΕ? Και όλα για να πέσει ο άγιος Καραμανλής και να έρθει ο σατανικός Παπανδρέου να φέρει το ΔΝΤ.

    Έχετε ξεφύγει τελείως?

    Σας διαβάζω σχεδόν από την αρχή. Πίστευα ότι παρότι κομματισμένοι, είστε τουλάχιστο πάνω από όλα νηφάλιοι. Άργησα να καταλάβω ότι εδώ μέσα είστε νεοδημοκρατικό λημέρι και μάλιστα σκληροπυρηνικό.

    Τελείωσα με τον ινφογνώμονα. Σας έκανα και διαφήμιση στο κύκλο μου τρομάρα μου.

    Άντε γεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασε με προσοχή το παρακάτω και πράξε όπως θέλεις φίλε μου
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_2058.html
    Η ανάρτηση δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι υιοθετείς τις απόψεις.
    Διάβασε, κάτι έχεις να κερδίσεις.
    Αν είσαι φίλος του ινφογνώμωνα, τουλάχιστον αυτό θα το έχει διαπιστώσει.
    Εδώ δεν υπάρχουν μονοδιάστατες απόψεις, με εξαίρεση ίσως την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΑΔΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ GIORGO;
    ΛΥΣΑΞΑΝΕ ΟΛΟΙ: "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!", "ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; ΑΦΟΥ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...
    ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΑΔΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σου έκανα κάποιες μικρές διορθώσεις φίλε μου γιατί έκανες κάποια μικρά λαθάκια .

    "Το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω από τη σκευωρία Βατοπεδίου . Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι πίσω από τα ΜΜΕ. Και φυσικά το Βατοπαίδι έγινε για να πέσει ο Καραμανλής και να έρθει ο σατανικός Παπανδρέου(εχθρός της πίστης και της πατρίδας) και να φέρει το ΔΝΤ (και άλλα). "

    Έτσι είναι το σωστό . Ανώνυμε φίλε μου που τα έφαγες μαζί με τον Πάγκαλο .

    Και καλά ξεκουμπίδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σου έκανα κάποιες μικρές διορθώσεις φίλε μου γιατί έκανες κάποια μικρά λαθάκια .

    "Το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω από τη σκευωρία Βατοπεδίου . Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι πίσω από τα ΜΜΕ. Και φυσικά το Βατοπαίδι έγινε για να πέσει ο Καραμανλής και να έρθει ο σατανικός Παπανδρέου(εχθρός της πίστης και της πατρίδας) και να φέρει το ΔΝΤ (και άλλα). "

    Έτσι είναι το σωστό . Ανώνυμε φίλε μου που τα έφαγες μαζί με τον Πάγκαλο .

    Και καλά ξεκουμπίδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πράγματι έτσι κάπως ξεκίνησε το Βατοπέδι, όπως λέει ο Ελ. Β. Αλλά γιατί οι φερόμενοι ως ένοχοι δεν αντέδρασαν; Φοβήθηκαν τον Αναστασιάδη, άντε και τον Κοντομηνά; Ή μηπως το Βατοπέδι ήταν αφορμή για κάτι ευρύτερο;
    Τώρα ποιοι σκότωσαν τον Γκιολα (ή αν αυτοκτόνησε ο τεχνικός της Vodafon)η ποιοι εκαναν τις υποκλοπές, αυτά είναι ευκολο να έχουμε υποψίες, αλλά...
    Είναι δικαιωμα του καθενός ναέχει τις εμμονές του-κι εγώ τις δικές μου. Αλλα τι δουλειά έχει η θρησκεία και οι αριστεροί (όσοι και όποιοι)με το Βατοπέδι ήτην αναζήτηση των ενόχων-αν υπάρχουν ένοχοι. Το να αναθεματίζουμε μεκα΄θε ευκαιρία τους "εβραιους" ή τους κομμουνιστές μάλλον συσκοτίζει παράδιαφωτίζει. Διευκολύνει πάντως τους πραγματικούς ενόχους να διασκεδάζουν-εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @skal

    Το είχα διαβάσει και τότε που το είχες γράψει.

    Με συγχωρείς κύριε Σάββα, αλλά εσύ επέλεξες να αναβαθμίσεις ένα προβοκατόρικο σχόλιο σε κύρια ανάρτηση του blog σου. Και μιλάμε για ένα θολό, ατεκμηρίωτο, προβοκατόρικο σχόλιο και τίποτε άλλο. Εμμέσως το επικροτείς. Εκτός και αν το κάνεις για λόγους προμόσιον, ώστε να πληθαίνουν τα σχόλια σε αμφιλεγόμενες αναρτήσεις.
    Φυσικά και έχει ο καθένας το δικαίωμα της γνώμης του στο χώρο των σχολίων.

    Εσύ είσαι όμως αυτός που επιλέγει το χαρακτήρα που θα δώσεις στο «φόρουμ» σου, δια της επιλογής των αναρτήσεων.

    Τέλος πάντων. Θεωρώ ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν σοβαρές αναρτήσεις, με πεζοδρομιακά σχολιάκια. Γι’ αυτά υπάρχει ο χώρος του σχολιασμού. Ή είστε ένα σοβαρό βήμα γνώμης, ή είστε δελτίο του star. Διαλέγετε και παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πράγματι στην υπόθεση βατοπεδίου δεν υπάρχει ζημιά . Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί και ο Βουλγαράκης και να επιστρέψει στη ΝΔ . Έτσι για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της νομιμότητας και της ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 5:41
    διάβασε το σχόλιο του Ελευθέριου Β.
    Κάτι έχουμε να πάρουμε όλοι μας από αυτό.
    Τίποτε, ούτε στη ζωή ούτε στην πολιτική δεν είναι άσπρο - μαύρο.
    Διάβασε τώρα και το παρακάτω για να φτιαχτείς.

    Το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο, ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ.
    Στην υπόθεση αυτή ένας ολόκληρος μηχανισμός κινήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες, με λαμόγια και άθλιους πολιτικούς να κουρελιάζουν την τιμή της Ελλάδος.
    Αν ήθελαν να πάρουν τα χωράφια του Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος με ανταλλαγές και να τα μοιράσουν στους ακτήμονες γόνους προσφύγων, θα έπρεπε να έχουν τα κάκαλα να το κάνουν φανερά και να το έχουν τιμή τους και καμάρι τους.
    Οι μεθοδεύσεις από μόνες τους ήταν άθλιες και απαρέδεκτες και γι' αυτές τιμωρήθηκαν Καραμανλής και Νέα Δημοκρατία.
    Και πάνω εκεί πάτησε η πρεσβεία και διάφοροι άλλοι και έκαναν παιχνίδι εις βάρος της ΝΔ και του Καραμανλή προσωπικά.
    Ας πρόσεχαν.
    Η εξουσία δεν είναι απλό και εύκολο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΠΕΤΕΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.ΟΙ S300 ΟΙ TORM1,ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΛΟ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΟΙ(ΦΙΛΟΙ)ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.ΤΩΡΑ Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΞΕΣΑΛΩΣΗ ΕΝΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ???.


    )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mπραβο Ελευθεριε Β.Τα σχολια σου τα διαβαζω απο την αρχη σχεδον του Ινφογνωμονα.Απο τα λιγα ατομα που ειναι... απλοι φιλαθλοι,οχι οπαδοι.Καλα κανεις και τοποθετησε.Δειχνεις οτι εχεις το Θαρρος της γνωμης σου και κατα πολλους εισαι.. Αξιος.Η δυσφορια για το πολιτικο συστημα το οποιο ειναι ο καθρεφτης και η προεκταση της κοινωνίας μας δεν πρεπει να μας αποξενωνη απο τη πολιτικολογια και απο τα κοινα.Οι προβληματισμοι σου με βρισκουν να συμφωνώ και να επαυξανω.Κατσε να σου πω και γω ενα προβληματισμο-για τελος-μεγαλο.Η παιδεια μας τελει υπο ομηριας.Οι Δραγωνες και οι Ρεπουσιες παντα επιαναν στασιδι στο Παιδειας και Θρησκευματων.Και επι προηγουμενων και επι τωρινων.Ποιοι θελουν ΤΙ με τη Παιδεια μας, με την Ιστορια μας και με τη Θρησκεια μας?
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Πασόκος γιατι παρεξηγηθηκε τοσο πολύ; Εδω έχουν υποθηκευσει τη χωρα ολοκληρη για να πάρουν οι δανειστες τα λεφτα τους. Για το που πηγαν τα δις που δανειστηκε ο Σημητης γιατι δεν παρεξηγιέται;;;
    Και αυριο να γινόταν εκλογές παλι τα ιδια λαμογια θα εκλεγονταν.Παλι ΠΑσοκ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οπότε Πασόκ και ΝΔ επί κάπου 10 χρόνια, αντάλασαν ακίνητα με τους τράγους της μονής έτσι χωρίς πρόγραμμα ! Μπράβο παίδες ! Κουρκούτι το μυαλό του κοσμάκη. Οτι νά 'ναι τους λέμε...
    Πλάκα έχει κι ο πασοκόγυφτους που όπως λέει θεωρεί πως βρίσκεται σε σάϊτ της ΝΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγά μην ήθελαν να τα μοιράσουν στους φτωχούς. Ασε που αν αυτό σκόπευαν, θα είχαν κάθε λόγο να το κάνουν φανερά για να γίνουν πιό λαοφιλείς. Τότε όχι μόνο φανερά θα το έκαναν, αλλά και με βουβουζέλες μαζί για να ακουστεί. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://vatopaidi.wordpress.com/2010/09/26/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αρχή ήταν ο βασικός μέτοχος. Επειδή το κράτος του τύπου το μπλόκαρε και έξω (διοικητικά, και καλά) και εδώ (επικοινωνιακά), η συνέχεια ήταν το Βατοπαίδι, στη λογική "αν δεν μπορείς να επιβάλλεις την ανεξαρτησία, αγόρασέ τη".

    Όταν συνειδητοποίησαν (το κράτος του τύπου, το παρακράτος και άλλοι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι) ότι μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητος, άρα μη έλεγχόμενος παίκτης, το μπλόκαραν.

    Η εμπλοκή επί Σημίτη ήταν κατόπιν πολιτικής εορτής, όταν είχε γίνει η αρχή του τέλους του = δεν μπορούσε να αποτελέσει τμήμα οργανωμένης πολιτικής στρατηγικής, ήταν επιπέδου "κι'αν σου κάτσει;"

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.