25/9/10

Τα νομίσματα των Αβδήρων και το "στρατηγικό βάθος" της φασιστικής Τουρκίας στη Θράκη

Νόμισμα των Αβδήρων, του 365-346 π..Χ., τότε που οι Τούρκοι ήταν ακόμα στις στέπες της Ασίας, βάρβαροι, χωρίς γραφή και ανάγνωση. Για να ξέρουμε ποιοί είμαστε και τί λέμε, όταν μιλάμε για στρατηγικό βάθος.

του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία, με όχημα την μουσουλμανική πίστη, έχει παρασύρει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης σε μια επίνδυνη και άκρως αντιδημοκρατική κούρσα ρατσιστικού φασισμού, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας είναι ο βίαιος εκτουρκισμός των Πομάκων και των Ρομά, με 'όπλο' την παρακρατική και παράνομη δράση του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και 'πειστήρια' κήβδιλες θεωρίες γύρω από την εθνική καταγωγή των ανθρώπων αυτών.
Εμείς παραθέτουμε άρθρο της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ που αναφέρεται στον επαναπατρισμό νομισμάτων που κόπηκαν στα Άβδηρα, υπενθυμίζοντας ότι το δόγμα του στρατηγικού βάθους της Τουρκίας στο τέλος θα γυρίσει ανάποδα, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι όσοι Τούρκοι βρέθηκαν στα χώματα αυτά ήταν παρείσακτοι βάρβαροι κατακτητές και οι κατακτητές, κυρίως οι βάρβαροι, ποτέ δεν μπορούν να γίνουν πραγματικοί 'ιδιοκτήτες' κάποιας περιοχής και ειδικά αυτής της συγκεκριμένης και γεμάτης ελληνική ιστορία περιοχής της ελληνικής επικράτειας.

Ας δούμε το άρθρο του Χρόνου:

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Επαναπατρίσθηκαν αργυρά νομίσματα των Αβδήρων

Προσπάθεια επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στη χώρα μας


Επαναπατρίσθηκαν από τη Νέα Υόρκη 22 αργυρά νομίσματα από την περιοχή των Αβδήρων και δύο μαρμάρινα θραύσματα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού. Οι αρχαιότητες, ως δωρεές ιδιωτών, προς το ελληνικό κράτος, παραδόθηκαν, στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, απ’ όπου τις παρέλαβε εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και τις συνόδευσε στην Ελλάδα. Τα αρχαία νομίσματα δώρισε ο Dr Jonathan Kagan και τα μαρμάρινα θραύσματα η οικογένεια Τεό Νικολάκη και ο Νικόλαος Γαρμπιδάκης.
Τα μαρμάρινα θραύσματα προέρχονται πιθανότατα από την περιοχή της Αττικής και από την επιστημονική έρευνα θα επιβεβαιωθεί η πιθανή προέλευσή τους από τον ευρύτερο χώρο της Ακροπόλεως, όπως αναφέρουν οι δωρητές. Πρόκειται για τμήμα αρχιτεκτονικού μέλους (επίστεψη) και γλυπτού (τμήμα πτυχής πιθανότατα γυναικείου αγάλματος).
Οι σημαντικές αυτές δωρεές από τη Νέα Υόρκη εντάσσονται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων και του θετικού κλίματος που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό των προσφάτως επαναπατρισθεισών αρχαιοτήτων.
Για τον επαναπατρισμό συνεργάστηκαν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (αρμόδια Υπηρεσία για θέματα επαναπατρισμού), το Νομισματικό Μουσείο και η Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

38 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη διαμαρτύρομαι εντόνως .
    Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι Τούρκοι τον 4-3 αιώνα ΠΧ , βρίσκονταν στις στέπες της Ασίας "βάρβαροι , χωρίς γραφή και ανάγνωση" .
    Το πιθανότερο είναι να βρίσκονταν σε κάποια δασώδη περιοχή , με τροπικό κλίμα , δημιουργώντας τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους.............επάνω στα δέντρα ,τρώγοντας μπανάνες και άλλες μαιμούδες .

    Χωρίς ίχνος εμπάθειας.........

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ skal
    Όσο κάποιοι προσφέρουν ελπίδα για καλύτερο μέλλον και είναι ΕΜΠΡΑΚΤΑ εκεί δίπλα τους, ανεξαρτήτως εάν τους λένε ανιστόρητα/φασιστικά/ρατσιστικά/αντιδημοκρατικά ή άλλα, ενώ το Ελληνικό Κράτος τους έχει έμπρακτα ξεχάσει, έστω επιτρέποντας στους άλλους να δρουν ανεξέλεγκτα, μην περιμένουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια αυτών που γράφεις.

    Όταν δε ο φίλος/τσιμπούρι/προστάτης έχει φτάσει στο σημείο να δηλώνει ότι είναι σε θέση και διάθεση να βοηθήσει το ίδιο το Ελληνικό Κράτος (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html), τί να περιμένει κανείς από κάποιους ανθρώπους που μάχονται για το μέλλον τους - η Θράκη δεν είναι ούτε Λιχνεστάιν για να έχει υψηλούς οικονομικούς φραγμούς ούτε Cambridge για να έχει υψηλούς εκπαιδευτικούς φραγμούς (φρόντισαν κάποιοι ελληνόμορφοι γιαυτό).

    Ας μην περιμένουμε λοιπόν από τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης να αντισταθούν από μόνοι τους, χωρίς να τους έχουμε δώσει τα εφόδια: το Ελληνικό Κράτος οφείλει ΕΜΠΡΑΚΤΑ να σταθεί δίπλα τους. Αν δεν το κάνει, τότε οι 'παρείσακτοι βάρβαροι κατακτητές' θα γίνουν de facto 'ιδιοκτήτες' της περιοχής.

    Δεν είμαι σίγουρος ότι με το αναδεικνύουμε ένα πρόβλημα, αρκεί για να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και να το λύσουν. Προσωπικά έχω απογοητευτεί, από ιδία πείρα, γιατί έχω διαπιστώσει ότι, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί κάποιος, πρέπει να έχει λίγο τσίπα, λίγο φιλότιμο, να κοκκινίζει - δυστυχώς αυτό έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ποτέ δεν μπορούν να γίνουν πραγματικοί 'ιδιοκτήτες' κάποιας περιοχής και κυρίως αυτής της συγκεκριμένης και γεμάτης ιστορία περιοχής του Ελληνισμού."

    Μάλλον σαν ευχή μου ακούγεται, αλλά η Ιστορία δείχνει δυστυχώς άλλα. Άλλοι κατακτητές μένουν (π.χ. Άραβες, Ευρωπαίοι στον Ν. Κόσμο) και άλλοι όχι (Έλληνες-Μακεδόνες, Ρωμαίοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Ρωμαίοι<

    Αυτοί έμειναν, απλώς εξελληνίστηκαν στην Ανατολή. Δεν έφυγαν, όμως, από πουθενά.

    3:46 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η Τουρκία, με όχημα την μουσουλμανική πίστη, έχει παρασύρει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης"
    --------------------------

    Aγαπητέ κύριε Καλεντερίδη,

    Θεωρητικά, τα λέτε πολύ ωραία. Πρακτικά, όμως, υπάρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα:

    Όταν κάνετε αναρτήσεις όπως η πρόσφατη του Καδήρ, όπου οι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ αποκαλούνται ΕΒΡΑΙΟΙ,

    τότε γιατί σας ενοχλεί που οι μουσουλμάνοι της Θράκης, αποκαλούνται Τούρκοι;

    Αυτό που θέλω να πω, αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη, είναι ότι ο χωρισμός σε έθνη ανάλογα με τη θρησκεία είναι ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ.
    Κάνω λάθος;
    Και την Οθωμανική Πατέντα, άκριτα την αναπαράγετε όταν αφορά το Ισραήλ και σας ενοχλεί -δήθεν- όταν αφορά την Θράκη;;;

    Εξαρχής, θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός και να μην αναπαράγετε ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς... Διαλέξτε

    Mε τιμή,

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκάλια
    δεν τα λέω θεωρητικά, είναι απόψεις που τις γράφω, τις υπογράφω και τις διαλαλώ.
    Οι άλλες απόψεις που απρουσιάζονται στο ιστολόγιο, απηχούν τα πιστεύω εκείνων που τις υπογράφουν.
    Κανείς δεν έπαθε τίποτα διαβάζοντας και αναλύοντας τις απόψεις των άλλων.
    Ίσα-ίσα, βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη,

    Είναι γνωστό ότι είστε και μεγαλόψυχος και δημοκράτης. Και συνεχίζετε να το αποδεικνύετε έμπρακτα. Και καλά κάνετε, γιατί είστε υπόδειγμα για όλους μας.

    Όμως, σαν απλή πολίτης αγανακτώ όταν
    βλέπω ότι κάποιοι αποκτούν βήμα, χωρίς καμιά γνώση, καμιά δεξιότητα, με μόνο εφόδιο το ότι φτύνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες

    Nα είστε πάντα καλά,

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ skal

    >Οι άλλες απόψεις που απρουσιάζονται στο ιστολόγιο, απηχούν τα πιστεύω εκείνων που τις υπογράφουν.<

    Σωστό ... μέχρι τινός. Αν κι εγώ σου στείλω άρθρο του Νακρατζά, με το οποίο "τεκμηριώνει" ότι την σφαγή των Ποντίων δεν την έκαναν Τούρκοι, αλλά Έλληνες "άτακτοι" (;), θα την αναρτήσεις;

    Επίσης, εκείνη η αρλουμποειδής ταύτιση ΗΠΑ-Ισραήλ πόση δόση αλήθειας έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο όταν τους αποκαλούν "Τούρκους", είναι οι Πομάκοι...

    Κοπελιά, ο παραλληλισμός του Ισραήλ και των Εβραίων με τους Έλληνες και την Ελλάδα είναι ανεδαφικός.
    Άλλωστε, ακόμα και οι οι ίδιοι οι Εβραίοι της Διασποράς αποκαλούν το κράτος του Ισραήλ και "ιουδαϊκό" ή "εβραϊκό" κράτος, επίσης και την γλώσσα.

    Δεν μιλάμε για "ισραηλινή" ή "ισραηλιτική γλώσσα" αλλά για "εβραϊκά" ή "ιουδαϊκά".

    Αυτή την σύγχυση παθαίνει όποιος ζει ή αναφέρεται σε ένα θεοκρατικό κράτος σαν το ισραηλινό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δυο σχόλια: Δεν ξέρω τι ήταν προ αιώνων οι Τολυρκοι, αν ανέβαιναν στα δέντρα ή αν κατέβαιναν. Τωρα τι κάνουν αυτοί και τι κάνουμε εμείς είναι το ζήτημα. Η προσφυγή στους αρχαίους δεν μας γλιτώνει, αντίθετα μας κοιμίζει.
    Η "οθωμανικη πατέντα" δεν ήταν και τόσο οθωμανική. Την εποχή που δεν είχαν ακομα δημιουργηθεί εθνικά κράτη, ο διαχωρισμός σ Ανατολή και Δύση γινόταν με βάση το θρήσκευμα. Και τότε οι Εβραίοι άλλοτε διότι το επέλεγαν άλλοτε διότι τους το επέβαλλαν (ή και τα δυο)διαχωρίζονταν επίσης ζώντας σε γκέτο. Το ειδικό π΄ροβλημα είναι οτι για διάφορους λόγους οι Εβραίοι εξακολουθούν να προβάλλουν (ως διαχωριστικό στοιχείο)τον εβραϊσμό ενώ το Ισραηλινός προσδιορίζει απλώς τον (εβραιο) κάτοικο του Ισραηλ, δευτερεύουσα ιδιότητα ως προς το Εβραιος. Αυτά χωρίς πολιτική απόχρωση (αν και αυτή υπάρχει)και μόνο για λόγους ιστορικούς τα αναφέρω κ Gallia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ουτε ενας στους χιλιους Τουρκους
    δεν ειναι σε θεση να διαβασει το
    Κορανι,επειδη ειναι γραμμενο στα αρχαια Αραβικα,αλλα η γενικη αντιληψη οτι αυτοι ειναι οι πιστοι
    και ολοι οι αλλοι εναι
    "ΑΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ"ειναι βαθια ριζωμενη
    στο μυαλο τους ,μαζι με τα λιγα και γενικης φυσεως αρθρα της πιστης
    τους που αναφεραμε παραπανω..."
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΡΤΟΝ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ
    "Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''Αυτή την σύγχυση παθαίνει όποιος ζει ή αναφέρεται σε ένα θεοκρατικό κράτος σαν το ισραηλινό !!!
    τζιμης''

    Μαλλον μπερδεψες το Ιραν, την Σαουδικη Αραβια κλπ με το Ισραηλ που ειναι κοσμικο (secular) κρατος. Λιγοτερο πιοτο δεν πειραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ,

    1) "Την εποχή που δεν είχαν ακομα δημιουργηθεί εθνικά κράτη, ο διαχωρισμός σ Ανατολή και Δύση γινόταν με βάση το θρήσκευμα."

    Δε θα μπω σε θέματα εθνικής ταυτότητας, επειδή αφενός είναι πρόσφατος όρος. Κυρίως, όμως, επειδή δεν είμαι ούτε ειδική. Βέβαια, ούτε οι ειδικοί συμφωνούν.
    Οπότε χωρίς πολλά-πολλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Ενάντια στην αχταρμοποίηση:
    Όχι! ο διαχωρισμός σε Ανατολή και Δυση δε γινόταν με βάση το θρήσκευμα.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. II.
    Στην Αρχαία Ελλάδα δεν γινόταν τέτοιος θρησκευτικός διαχωρισμός.

    Και αν ήταν έτσι το Βυζάντιο δεν θα είχε ποτέ πολεμήσει με την ομόδοξη χριστιανική Βουλγαρία.

    Από την άλλη, το Millet μετά τις μεταρρυθμίσεις του Τανζιμάτ, χρησιμοποιείται για νομικά προστατευμένες θρησκευτικές μειονότητες. Με τον ίδιο τρόπο που άλλα κράτη χρησιμοποίησαν τον όρο "Έθνος", εθνικές μειονότητες. Και μάλιστα η ίδια η λέξη προέρχεται από την αραβική "Millah" που σημαίνει όχι θρήσκευμα, αλλά Έθνος!
    Να γιατί έγραψα ότι είναι ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ (έστω με κάποια ιστορική ανατολίτικη επιρροή, ίσως την Εκκλησία της Ανατολής-Νεστοριανοί-ή σήμερα Ασσύριοι)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2) Γράφετε "Και τότε οι Εβραίοι άλλοτε διότι το επέλεγαν άλλοτε διότι τους το επέβαλλαν (ή και τα δυο)διαχωρίζονταν επίσης ζώντας σε γκέτο".

    Επειδή στην Ελλάδα έχουμε χάσει το νόημα και το ειδικό βάρος των λέξεων, ας κυριολεκτήσουμε μήπως και συνεννοηθουμε:
    "Και τότε (;) οι Εβραίοι επέλεγαν να ζουν σε γκέτο";
    Γνωρίζετε ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης των Εβραίων της Βενετίας που ήταν αποκλεισμένοι στο νησάκι Γκέτο, που μας έμεινε ως η γνωστή λέξη;
    Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι τους άρεσαν και επέλεγαν να μένουν στο Γκέτο;
    Μήπως και τα πογκρόμ (η λέξη κυριολεκτικά μας έμεινε από τους διωγμους των Εβραίων επί τσαρικής Ρωσίας) ήταν εβραϊκή επιλογή;
    Μήπως και στο Άουσβιτς πήγαιναν με χαρά; Θέλετε να πείτε ότι αυθορμήτως συνωστίζονταν στους θαλάμους αερίων;

    Eίναι κρίμα η πολιτική ιδιοτέλεια να αποξενώνει τον άνθρωπο από την Ιστορική Αλήθεια και κυρίως από την ίδια την ανθρωπιά του

    --------------------------

    Φίλε 6.00 μ.μ.
    Άστον τζιμη να πινει. Και να ζει στο ζωτικο του ψευδος. Γιατί αν ποτέ βγει από τη μέθη του και δει το πραγματικό του πρόσωπο στον καθρέφτη, θα αυτοκτονήσει.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //Μήπως και στο Άουσβιτς πήγαιναν με χαρά; Θέλετε να πείτε ότι αυθορμήτως συνωστίζονταν στους θαλάμους αερίων; Galia//
    -------------
    Όταν πολλοί Έλληνες πατριώτες στα Επτάνησα έλεγαν στους Εβραίους συμπολίτες τους να βγούν μαζί τους στο βουνό για να πολεμήσουν τους ναζί και να σώσουν τις ζωές τους, αυτοί απαντούσαν ότι ο πόλεμος γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και αυτό δεν τους ...αφορούσε.
    Και έμπαιναν στα πλοία και στα τρένα για να τους πάνε -έλεγαν- οι ...καλοί Γερμανοί σε ασφαλές μέρος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά, εδώ οι γ..μημένοι οι Τούρκοι κάνουν παιχνίδι στη Θράκη και μεις πάλι με τους Εβραίους ασχολούμαστε.
    Ας ασχοληθούμε και λίγο με τα δικά μας.
    Έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Μαλλον μπερδεψες το Ιραν, την Σαουδικη Αραβια κλπ με το Ισραηλ που ειναι κοσμικο (secular) κρατος. Λιγοτερο πιοτο δεν πειραζει.
    25 Σεπτεμβρίου 2010 6:00 μ.μ.//
    --------------
    -Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί του Ισραήλ θέλουν να εκτοπίσουν τους ραβίνους, όπως ο Κεμάλ τους μουλάδες.
    Και έχουν αναλάβει οι ίδιοι να φέρουν εις πέρας τις εντολές του Γιαχβέ που τους έχει...πει να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την γη τους και να κουβαλήσουν τους έποικους σε δήθεν ιερές περιοχές που ορίζουν οι εβραϊκές προφητείες.

    Άσε που δεν παίρνουν απόφαση στη βουλή ή στο υπουργικό συμβούλιο εάν δεν φορέσουν το θρησκευτικό τους σκουφάκι και δεν έχουν πίσω τους τα θρησκευτικά τους σύμβολα, πεντάλφες, εξάλφες, εφτάφωτες λυχνίες και τις 10 εντολές τις οποίες όμως έχουν καταπατήσει όλες!!!
    Άσε δε και τον εξαναγκασμό που υποβάλλουν όλους τους ξένους επισκέπτες που δεν είναι εβραίοι, να φορέσουν το θρησκευτικό εβραϊκό φεσάκι και να καταθέσουν -θρησκευτικώ τω τρόπω- στεφάνι στους πεσόντες εβραίους !!!

    Όχι, ...δεν είναι θεοκρατικό/θρησκευτικό κράτος...
    Μετά την λέτε για το Ιράν και την Σ.Αραβία -που δεν το κρύβουν- ότι αναγκάζουν τις ξένες γυναίκες να φοράνε μαντήλες για κάλυψη κεφαλής.
    Την Κλίντον και άλλες, τι τις αναγκάσατε να φορέσουν;
    Εάν έλεγαν όχι, τι θα κάνατε;;;

    -Κοπελιά, δεν πίνω, δεν καπνίζω έχω και ...κότερο, να σε πάω μία βόλτα ;;;!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. skal, έχεις δίκιο -δεν λέω- αλλά δεν μας αφήνουν να ...αγιάσουμε μερικές εδώ μέσα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Το Κορανι βασιζεται στην Παλαια
    Διαθηκη και στις γραμμες του
    παρουσιαζονται οι βασικοι χαραχτηρες του εργου αυτου.Συμπληρωνεται,η μαλλον διογκωνεται,με πολλα παραμυθια της
    Ανατολης και διηγησεις για υπερφυσικα οντα τα "τζιντα" στις
    Χιλιες και Μια Νυχτες.Τελος,σε ολα αυτα προστιθενται οι υποτιθεμενες
    αποκαλυψεις του Προφητη .Πολλες απο αυτες παρουσιαζονται με μοναδικο στοχο να επιτρεψουν στον
    Μωαμεθ να ικανοποιησει τες επιθυμιες του οπως,για παραδειγμα,η περιπτωση οπου ενα απο τους φιλους του διατασσεται απο τον αγγελο να δωσει την ομορφη γυναικα του στον Μωαμεθ."
    ΤΖΟΡΤΖ ΧΟΡΤΟΝ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 25 Σεπτεμβρίου 2010 4:57 μ.μ.

    "...κάποιοι αποκτούν βήμα, χωρίς καμιά γνώση, καμιά δεξιότητα,"



    Κύριε Σάββα, σας κατηγορούν ότι παραείστε δημοκρατικός;

    Μήπως θα έπρεπε να δίνεται και πιστοποιητικά φοίτησης στο Infognomon College;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια κύριε Καλεντερίδη για το άρθρο.

    Μεγάλωσα πλατσουρίζοντας στις παρθένες παραλίες των Αβδήρων, και ακόμα και τώρα τα Άβδηρα είναι στην καρδιά μου, και τα επισκέπτομαι όποτε έρχομαι στην πατρίδα.

    Τα αρχαία ερείπια παντού: μέσα κι έξω από την θάλασσα...μάρτυρες ζωντανή της συνεχούς ελληνοφωνίας στην περιοχή, από τον 7ο προ Χριστόν αιώνα μέχρι σήμερα.

    Θα ήθελα να καταγγείλω, με τον πλέον έντονο τρόπο, την εγκατάληψη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή από το ελλαδικό Κράτος.

    Το Ρωμαϊκόν Πολύστηλον, συγκεκριμένα το νεκροταφείο, τμήματα του τείχους και η Επισκοπή, βρίσκονται υπό κατάρρευση, μετά την εγκατάλειψη που ακολούθησε τις εντατικές ανασκαφές: δεν φρόντισε καμία υπηρεσία να περιφράξει τους χώρους, και οι επισκέπτες, ασυνείδητοι και ενσυνείδητοι προκαλούν ΜΕΓΑΛΗ καταστροφή, θρυμματίζοντας αρχαία.

    Θα καταγγείλω επώνυμα ότι έχω δει μουσουλμάνους αδελφούς Θρακιώτες, Έλληνες Πολίτες, να χρησιμοποιούνε πέτρες των τειχών για να ανάψουνε φωτιά, την Πρωτομαγιά, και να ψήσουνε. Εννοείτε με τουρκικά τραγούδια ακαλαίσθητα, στην διαπασσών: το σέβομαι αυτό, αλλά τελοσπάντων η καταστροφή αρχαίων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στην 21ο αιώνα, και μάλιστα από άγνοια.

    Έχει περιφραχθεί μέρος της αρχαίας πόλης των Αβδήρων, από την κεντρική πύλη, μέχρις ενός σημείου.

    Για όσους γνωρίζουν, ένας αρχαιολογικός χώρος δεν είναι ποτέ "ατόφιος". Είναι πάντα ένα κράμα διαφορετικών εποχών. Οπότε, το άπειρο μάτι δεν είναι σε θέση να καταλάβει ποια ερείπια ανήκουν στην κλασσική εποχή ή την ελληνιστική ή την πρώιμη χριστιανική κλπ. Δύναται κανείς να θεωρήσει αρχαία ερείπια ως πέτρες...

    Την ίδια ευαισθησία με τους αρχαίους θησαυρούς πρέπει να δείξουμε και με τα μεσαιωνικά μνημεία.

    Κύριε Καλεντερίδη: είναι σημαντικό οι Τούρκοι να γνωρίζουν ότι το Πολύστηλον δεν έπεσε, αλλά δόθηκε σε Οθωμανική διοίκηση από τον Μανουήλ Β' τον Παλαιολόγο, για να συνθηκολογήσουνε, και να αφήσουνε ήσυχη την Πόλη. Μιλάμε για τον 15ο αιώνα.

    Μέχρι τις αρχές του 15ου αιώνα, τα Άβδηρα, όπως και όλη η σημερινή δυτική Θράκη, η "Bati Trakya" κατά αυτούς, ήταν Ρωμαϊκή.

    Έχουμε οι ίδιοι πριονίσει το κλαδί που καθόμασταν, κι άντε να βγάλουμε άκρη...αν μπορούσε να μορφωθεί ο μέσος νεο-Έλληνας, και να καταλάβει ότι οι Ρωμαίοι του 15ου αιώνα είναι πρόγονοί του, και ότι η Ρωμιοσύνη είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ του Ελληνισμού, δεν θα είχανε πια επιχειρήματα οι εχθροί μας.

    Ο γνωστός και σε σας, Istanbulian, μου 'γραφε τις προάλλες ότι τον 15ο αιώνα έπεσε το Βασίλειο των Ρωμαίων, και όχι των Ελλήνων. ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. Απλά εμείς πρέπει να συνέλθουμε, και να αγκαλιάσουμε την ταυτότητα που έχουμε διαγράψει εξαιτίας του Κοραή και των "Διαφωτιστών" που υπογράφανε τα κατάπτυστα Πρωτόκολλα, όπου γινόταν διαχωρισμός των "Ρωμαίων" και των "Ελλήνων", όπου ακόμα και ο ίδιος ο Παπαρηγόπουλος κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να έχει "ελληνικό" διαβατήριο, και αποπέμφθηκε ως Ρωμαίος...

    ...πρέπει να προσέξουμε τα μνημεία μας τα Μεσαιωνικά.

    Αξιότιμε κύριε Καλεντερίδη: σημαντικότερο μνημείο για τους Έλληνες της Θράκης είναι η Ρωμαϊκή Ξάνθεια: μέρος του τείχους φαίνεται από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (δίπλα από την εκκλησιαστική Σχολή).

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ για να αναδειχθεί το κάστρο! Το φαντάζεστε φωτισμένο; ... κόσμημα για την Ξάνθη...

    Σας αφήνω με βιντεάκι που ανέβασα με φωτογραφίες από τα αρχαία Άβδηρα, τα Άβδηρα των παιδικών μου χρόνων:
    http://www.youtube.com/watch?v=zxwgRFu6OsU

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ skal

    Έχεις δίκιο, παρατήσαμε το γάμο και πάμε για πουρνάρια. Κατάντησε αλάνα το ιστολόγιο, όπου μαλλιοτραβιώνται εβραιόφρονες με ισλαμόφρονες.

    _______________________

    -Κοπελιά, δεν πίνω, δεν καπνίζω έχω και ...κότερο, να σε πάω μία βόλτα ;;;!!!
    τζιμης

    Κι εσύ, ρε σαχλαμάρα, σταμάτα τις αηδίες πια. Άνοιξε κανένα βιβλίο να μάθεις τι θα πει θεοκρατία και μετά ανοίγεις το στόμα σου.
    Το έχεις παραξεφτιλίσει πια με τις αρλούμπες. Μόνο τα "κοπελιά" σου μείνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βασικά, όπως έντονα διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα και επισήμως το Τουρκμενιστάν, οι Τούρκοι δεν έχουν καμία πλέον εθνολογική σχέση με τους Τούρκους που μάλλον κατατάσσονται στην Κίτρινη φυλή και εκτοπισμένοι από τους Μογγόλους άρχισαν να εισβάλλουν και να λεηλατούν την Περσία.

    Οι τούρκοι είναι ουσιαστικά ένας νομαδικός τρόπος ζωής που εξελίχθηκε στην "παροχή προστασίας" σε οικονομικά εύρωστες κοινωνίες όπως ήταν η Περσία, η Αραβική αυτοκρατορία και στη συνέχεια η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Βυζάντιο δεν υπήρξε ποτέ και μπορεί όλοι οι κάτοικοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να μιλούσαν Ελληνικά αλλά η λέξη Έλληνας ήταν απαγορευμένη γιατί σήμαινε τον ειδωλολάτρη και μόνο τελευταία πριν το 1453 οι ευγενείς αψηφούσαν την Εκκλησία και αυτοαποκαλούνταν Έλληνες σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τον λαό. Μάλιστα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατιορία δεν έπαψε ποτέ να περιλαμβάνεται Ανατολική και Δυτική - βλέψεις για "ανάκτηση" της Ρώμης - αφού ο αετός στη σημαία ήταν δικέφαλος).

    Οι Τούρκοι πάντα στρατολογούσαν με παιδομάζωμα ή βίαιη στρατολόγηση όλο και περισσότερους ώστε να διατηρούν πάντα την υπεροχή έναντι των "προστατευομένων" ενώ παράλληλα προέβαιναν σε εθνοκάθαρση ώστε να οικειοποιούνται τις τοπικές οικονομίες.

    Συνταγή επιτυχημένη αλλά οι οικονομίες τελείωναν όταν τις κατανάλωναν με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται όλο και Δυτικότερα και θα είχαν αφανιστεί εντελώς αν δεν τους προστάτευαν μέχρι σήμερα (διαβάστε πόση οικονομική βοήθεια παίρνουν κρυφά) οι Αγγλοαμερικάνοι πρώτον για να αποκόψουν τη Δύση από τα πετρέλαια που έμειναν στην κατοχή των 7 αδελφών εταιριών και δεύτερον για την ανάσχεση των Σοβιετικών. Η ανάσχεση του Ισλαμισμού δεν έχει και τόση σημασία αφού αποτελεί Αγγλοαμερικανική εφεύρεση και είναι μέχρι σήμερα ελεγχόμενη πάντα υπό το πρίσμα των διεθνών παιγνίων.

    Οι Τούρκοι λοιπόν (τέλος πάντων οι μουσουλμάνοι που κατοικούσαν στη Μ.Ασία) μιλούσαν Αραβικά (αφού αυτή είναι η γλώσσα του Ισλάμ) και διατηρούσαν ένα περιορισμένο Τουρκικό λεξιλόγιο στην καθομιλουμένη. Τα φιρμάνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γράφονταν πάντα στα Ελληνικά (αφού οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που διοικούσαν) μέχρι τον 18ο αιώνα οπότε γράφεται τοπ ρώτο φιρμάνι στα... Αραβικά.

    Η Τουρκική γλώσσα "εκπονήθηκε" από Γερμανούς κυρίως λόγιους στις αρχές του 20ου αιώνα, με βάση το πειρορισμένο Τουρικό λεξιλόγιο, προκειμένου να δημιουργηθεί Τουρκική εθνότητα υπό τον Κεμάλ και αποκτά και το λατινικό αλφάβητο.

    Εμείς πάντως συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον τους (και εναντίον αυτών που τους υποστηρίζουν), είτε είναι έθνος, είτε θρησκεία, είτε απλά μια ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ''έχεις δίκιο -δεν λέω- αλλά δεν μας αφήνουν να ...αγιάσουμε μερικές εδώ μέσα !!!
    τζιμης''

    Ρε ασχετε, που ανα τακτα χρονικα διαστηματα διαφημιζεις την αγνοια σου για απειρα θεματα, τουλαχιστον γραφε τις μ@λ@κιες σου αλλα κοψε τα πενηντα θαυμαστικα σε καθε σου προταση, ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιὰ ἐμένα ὅλα αὐτὰ ἔχουν νόημα μόνο ἐὰν ἕπονται κάποια γεγονότα μετά.
    Ἔστω καὶ ἡ ἐξύψωσις τοῦ φρονήματος.
    Ἀλλιῶς περασμένα μεγαλεῖα καὶ θυμώντας τα νὰ κλαῖς, ὅπως λέει ὁ ποιητὴς τοῦ ἐθνικοῦ ὕμνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και αν ήταν έτσι το Βυζάντιο δεν θα είχε ποτέ πολεμήσει με την ομόδοξη χριστιανική Βουλγαρία.//Πρωτα τους νικησαμαι [ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ο Β ο. καλουμενος και Βουλγαρικτονος] ,και μετα εκχριστανιστικαν ,ετσι GALIA ¨.Και οι οθομανοι εκαναν ιερο πολεμο κατα των απιστων,χωριμενοι σε ραγιαδες και dimmi συμφωνα με την σαρια και τον χαλιφι σουλτανο τους. ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξεχάστε την τη Θράκη... ξεχάστε και το Ανατολικό Αιγαίο. Μας τελείωσαν. Τα Επτάνησα να γλυτώσουμε τουλάχιστον μια που δεν αποτέλεσαν ποτέ κομμάτι της Οθωμ. Αυτοκρατορίας. Εγώ λέω να τα ξαναδώσουμε στους Ιταλούς, μόνο έτσι έχουν ελπίδα. Λλοιώς με την "Ελλάδα" θα πάνε χαμένα κι αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 25 Σεπτεμβρίου 2010 9:07 μ.μ.οι Τουρκοι της σημερινης Τουρκιας μονο γλωσσικα ανηκουν στον κλαδο των Τουρανιδων δηλαδη στον κλαδο των δυτικων Μογγολων.Ουσιαστικα προκειται για τους εξισλαμισμενους λαους της Μ.Ασιας που λογω του εξισλαμισμου τους αρχισαν να μιλουν την γλωσσα του κατακτητη η οποια ηταν μια διαλεκτος των αλταϊκων γλωσσων. Αυτη στην συνεχεια μπολιαστικε με πολλες Αραβικες, Περσικες και Ελληνικες λεξεις και ειναι η σημερινη Τουρκικη.Ως νομαδες οι Ογουζοι-διοτι για αυτην την Μογγολικη φυλη προκειται-δεν διεθεταν αλφαβητο και υιοθετησαν την Αραβικη γραφη προσδιδοντας της ομως τους φωνητικους χαρακτηρες της γλωσσας τους.Το ιδιο συνεβη και με τους Περσες που ναι μεν υιοθετησαν λογω εξισλαμισμου την Αραβικη γραφη, αλλα η γλωσσα που γραφουν ειναι η Φαρσι.Το διο ισχυει και με τους Πακιστανους.Γραφουν μεν με Αραβικους χαρακτηρες αλλα η γλωσσα τους εξακολουθει και ειναι η Ουρντου. Αυτα για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για να με βρίζετε οι φιλο (και σκέτο) σιωνιστές, πάει να πει ότι καλά πάω !
    Συνεχίστε !!!!!!!!!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. //Τα Επτάνησα να γλυτώσουμε τουλάχιστον μια που δεν αποτέλεσαν ποτέ κομμάτι της Οθωμ. Αυτοκρατορίας. Εγώ λέω να τα ξαναδώσουμε στους Ιταλούς, μόνο έτσι έχουν ελπίδα. Λλοιώς με την "Ελλάδα" θα πάνε χαμένα κι αυτά...
    25 Σεπτεμβρίου 2010 10:56 μ.μ.//
    -----------------
    Όνειρα φθινοπωρινής νυκτός συνταξιούχου φοιτητού εν Λονδίνω ...παρεπηδιμούντος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ''Για να με βρίζετε οι φιλο (και σκέτο) σιωνιστές, πάει να πει ότι καλά πάω !
    Συνεχίστε !!!!!!!!!!!
    τζιμης''

    Αντε ρε γελοιε που θα με πεις και Σιωνιστη!!!!!!!!!!!! (θαυμαστικα αλα τζιμης) Οταν διαβαζα την 'Παρακμη της Δυσης' του Σπενγκλερ εσυ ησουνα κνιτης βλαξ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΛΛΑΛΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙ,
    "ΤΟ 529 Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ
    ΘΕΣΠΙΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΞΕΝ ΕΠΕΜΨΕΝ ΕΝ
    ΑΘΗΝΑΙΣ,ΚΕΛΕΥΣΑΣ ΜΗΔΕΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ
    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΜΗΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΗΓΕΙΣΘΑΙ"

    "Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΠΕΜΨΑΣ ΕΙΣ
    ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΕΛΕΥΣΕ ΜΗΔΕΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ
    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΝ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΝ"
    ΙΟΥΣΙΝΙΑΝΟΣ=Ο ΟΥΤΠΡΑΝΔΑ,ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.

    "ΟΙ ΟΣΜΑΝΛΗΔΕΣ,ΩΣ ΒΑΘΤΑΤΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΛΑΟΣ,ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΚΑΝ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΛΑΩΝ,ΙΔΙΩΣ ΔΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....
    ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ
    ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ
    ΑΙΩΝΩΝ,ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
    ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΞΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΔΕΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ
    ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ.
    .....ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ
    ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕΝΟ,
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ
    ΕΛΛΛΗΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
    ΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ
    ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ......
    ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ
    ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΥ ΣΤΙΣ
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΕΙΝΑΙ,
    "ΤΟ ΜΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ ΟΥΚ
    ΕΜΟΥ ΕΣΤΙ ΟΥΤ'ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝΤΑΥΘΑ.ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ
    ΓΝΩΜΕΗ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ
    ΚΑΙ ΟΥ ΜΗ ΦΕΙΣΟΜΕΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΜΩΝ."

    "ΔΙΑΒΑΝΤΑ ΓΑΡ ΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΗΝΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ,/ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΙΧΑΝ
    Τ'ΟΝΟΜΑ,ΟΥΤΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ,/
    -ΠΟΛΛΑ ΗΣΑΝ ΑΛΟΖΟΝΙΚΟΙ,ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ-/ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΑΠΗΡΑΣΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ.../

    ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 25 Σεπτεμβρίου 2010 3:39 μ.μ.

    ...(φρόντισαν κάποιοι ελληνόμορφοι γιαυτό).

    Πρέπει πλέον να μιλάμε συγκεκριμένα .... ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Η αοριστία ΔΕΝ βοηθά.
    Αυτό σημαίνει είτε ότι ΔΕΝ γνωρίζεις, είτε ότι ξέρεις αλλά κάτι φοβάσε.
    Μίλα! Όλοι όσοι σας διαβάζουμε θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ, να μήν έχουμε κενά και αοριστίες. Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε 10:24 π.μ. έχεις δίκιο, αλλά δεν μπαίνω σε μεγαλύτερο βάθος γιατί στο εν λόγω θέμα δεν είμαι ειδικός, συνεπώς από το να πω το κλασσικό "οι πολιτικοί και το παρακράτος", σταματάω εκεί. Στην τελευταία εκδήλωση στο ΣΗΜΑΝΤΡΟ, ειπώθηκαν πολλά για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν είναι ηθικό να τα οικειοποιηθώ: υπάρχουν άλλοι πολύ πιο ειδικοί από μένα που γράφουν στο ιστολόγιο και μπορούν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες, εάν το επιθυμούν.

    Όπως θα έχεις διαπιστώσει, δε μασάω τα λόγια μου και μιλάω ανοιχτά και με πάσα λεπτομέρεια, χωρίς να γενικολογώ για να το παίξω παντογνώστης: πιστεύω στην ειδικοκρατία, γιαυτό και βγάζω το σκασμό όταν μιλάνε πιο ειδικοί από εμένα - το κακό βέβαια είναι ότι περιμένω από τους άλλους το ίδιο όταν μιλάω για θέματα στα οποία είμαι ειδικός...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 9:24, "ελεύθερε πολίτη", (1) κανείς δεν σ' εμποδίζει να ζεις στον δικό σου κόσμο. Όμως (2) όταν αναφέρεσαι σε ιστορικά θέματα, και θέλεις ν' αποδείξεις ότι η διαφωνία σου με άλλες αναρτήσεις στηρίζεται σε βάσεις, θα πρέπει ν' αναφέρεσαι σε πηγές, και όχι απλά να κάνεις copy & paste σε κείμενα, επιλεκτικά: οι προτάσεις που μας έδωσες, πέρα από την έλλειψη αναφορών, δεν λένε τίποτα από μόνες τους. Και να ξέρεις, είναι επίπονο αυτό που σου ζητάω, και δεν έχω τον χρόνο να το κάνω ούτε εγώ.

    (3) Θα σου προτείνω για αρχή ένα κείμενο, αυτό ενός απλού πολίτου της Κωνσταντινούπολης, που έζησε την πολιορκία της από τους Τούρκους, το 1422: το όνομα αυτού Ιωάννης Κανάνος. Επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν έχεις πρόσβαση στο TLG, το οποίο αποτελεί παγκοσμίως την πλέον έγγυρη επιστημονική βάση δεδομένων, θα μπορούσες να γράψεις Ioannes Cananus στα googlebooks. Το αποτέλεσμα θα σου δώσει το κείμενο της Βόννης, που περιλαμβάνει και τα χρονικό των ψευδο-Σφραντζή και Αναγνώστου. Στο τέλος θα βρεις την εξιστόρηση του Κανάνου.

    Το προτείνω γιατί η γλώσσα είναι εξαιρετικά απλή, και το κείμενο ανεπιτήδευτα γραμμένο.

    Ξέρω ότι οι πηγές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν βολεύουνε σ' αυτούς που θέλουνε ν' αποδείξουνε, σώνει και καλά βιάζοντας και ριμάζοντας την πραγματική μας Ιστορία, την συνέχεια του Ελληνισμού: του παγανισμού δηλαδή. Παντρεύουνε έννοιες που ουδεμία σχέση έχουνε μεταξύ τους, προκειμένου ν' αποδείξουνε τ' αναπόδεικτα.

    Το μίσος αυτών των ανθρώπων για την Ορθοδοξία, την πίστη των απλών Ρωμαίων επί αιώνες, που η φλόγα της έκαιγε ακόμα και κάτω από Οθωμανικό ζυγό (και όπου η θρησκευτική τέχνη έφτασε απίστευτα επίπεδα μέσα στην Τουρκιά!) τους οδηγεί σ' ένα παραλλήρημα ανοησιών. Δεν υπάρχουνε επιχειρήματα φίλτατε: ήδη από τα ελληνιστικά χρόνια, από τα βασίλεια των Πτολεμαίων, η ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα κοινή για όλον τον κόσμο: ακόμα και οι Εβραίοι μιλούσανε ελληνικά. Οι Γαλιλαίοι ήτανε ελληνιστές...γιατί λέγανε Φίλιππο τον απόστολο του Ιησού;

    Ειλικρινά γράφω ότι δεν έχω χρόνο να κάνω μια συγκριτική αναφορά στις πηγές, και να παραθέσω κείμενα του Γεμιστού, αποσπάσματα από μαθητές του, όπως του Χαλκοκονδύλη, και των λεγομένων "Διαφωτιστών", αργότερα, στους οποίους οφείλεται η σημερινή ταυτότητα του ελλαδικού Κράτους.

    Τα κείμενα το Κοραή προσβάλλουνε την νοημοσύνη ενός ανθρώπου που έχει διαβάσει αρχαιότερες πηγές, και προσωπικά έχω το πολεμιστήριο σάλπισμα σαν ένα υπόδειγμα αρλουμπολογίας και αμετροέπειας: φυσικά και απευθυνότανε σ' ένα αγράμματο πια έθνος, που το 'τρωγαν οι βδέλλες, όπως έγραφε ο Μακρυγιάννης, αλλά γράφει με τρόπο απίστευτα προπαγανδιστικό κατά της Ορθοδοξίας, χωρίς να έχει το παραμικρό βίωμα, ο αποτυχημένος αυτός έμπορος, και αμπελοφιλόσοφος.

    Θα το κάνω υπεύθυνα και θα παραθέσω όλα τα κείμενα που θεωρώ ότι αποκαλύπτουνε την πραγματική μας ταυτότητα, όταν ηρεμίσουνε τα πράγματα κάπως με το πρόγραμμά μου, γιατί νομίζω αξίζει: μου 'λεγε τις προάλλες φίλος, που του έδειχνα αντίγραφα από χειρόγραφα και πηγές "έπρεπε να φτάσω τα 26 για να καταλάβω ότι μας μεγαλώσανε με μια ψεύτικη ταυτότητα". Και δεν αναφέρομαι σε χρυσόβουλα αυτοκρατόρων, ή επιστολές τους (όπου την ελληνική γλώσσα την αποκαλούν γλώσσα των Ρωμαίων!), αλλά μιλάω για χρονικά απλών ανθρώπων.

    Να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων, και να μην προσπαθείς, φίλτατε, σώνει και καλά να αντιδρας βιαστικά σε απόψεις που δεν ταιριάζουνε στα μέχρι τώρα βιώματά σου.

    Η αρχαιολαγνεία, το έγραψα ξανά κι επιμένω, μας αδειάζει ιστορικά, και δίνει πολλές ευκαιρίες στους εχθρούς μας να διεκδικούν πράγματα που ΔΕΝ μας ανήκουνε, αν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως αρχαίοι Έλληνες, σκλάβοι Ρωμαίων και Τουρκών...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κοπελιά (6:05 π.μ.) που φοράς κουκούλα και που μερικές φορές υπογράφεις ως ...Γιώργος, βρίζε όσο θέλεις !!!
    Χρησιμοποίησε και το νικ μου ελεύθερα, όποτε γουστάρεις!!!
    Μη διαβάζεις μόνο πολύ "ΣΤΟΧΟ", γιατί θα πάθεις ό,τι ακριβώς πάθανε κι αυτοί που διάβαζαν ..."ΟΔΗΓΗΤΗ" !!!
    Να κάνω μια μαντεψιά για την ηλικία σου; Μεταξύ 16 και 18.
    Α, ρε νιάτο!!!
    Στην ηλικία σου επιτρέπονται όσες βλακίες (με κεφαλαίο Μ) κι αν κάνεις σε μια μέρα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "...τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης..."

    Χα, χα, χα, καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.