23/9/10

Επενδύσεις: Εξω λόγια - Μέσα ένδεια



του Εκήβολου
Κατάρ στο Ελληνικό, επένδυση 5 δισ. ευρώ υπογράφει ο Γιώργος με fund του Εμιράτου…σύμφωνα με τα σημερινά ΜΜΕ. Για παραλιακό Λας Βέγκας με καζίνο, ξενοδοχεία, μαρίνα, αεροδρόμιο για Κροίσους και χώρους αναψυχής κάνει λόγο πρωτοσέλιδα η Ελευθεροτυπία.

Ο.Κ με όλα αυτά και με… εκείνα μια που όμιλος συμφερόντων του Κατάρ έχει κληθεί και για την επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού
.

Πέρα όμως από τα… πρωτοσέλιδα και τα προβαλλόμενα θέματα της τηλε-εξουσίας των ΜΕΓΑλων δελτίων των 20.00 υπάρχει και η… άλλη πραγματικότητα, που αποσπασματικά γίνεται γνωστή.

Για νέα αναβολή του διαγωνισμού κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου αναφέρονταν τελευταία ο Φάνης Γαβρινιώτης. Όπως μας πληροφορούν απόλυτα ενημερωμένες πηγές μας το έργο "πηγαίνει πίσω" τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο. Για τους λίγο ως πολύ γνωστούς λόγους, που επικαλούνται οι αρμόδιοι και οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Όμως και ουσιαστικότερους αλλά λιγότερο γνωστούς, που αφορούν άμεσα στην μ ε ρ ι κ ή στάση πληρωμών, που έχει κηρυχθεί εδώ και μήνες στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες πηγές (που δεν… σηκώνουν αμφισβήτηση) το συγκεκριμένο έργο μετατίθεται για εύθετο χρόνο λόγο αδυναμίας του ελληνικού Δημοσίου. Ενδειας του Δημοσίου να "καλύψει" το ύψος των αποζημιώσεων που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση εκτάσεων στην περιοχή του Καστελίου. Για την κατασκευή του έργου έχει υπολογιστεί πως θα εκταθεί σε περιοχή 6.000 στεμμάτων, σε τελική φάση.

Δεδομένου, ότι το κόστος διαμορφώνεται στα 10 έως 20 χιλιάδες το στρέμμα το σύνολο που θα πρέπει να εξασφαλιστεί- σε αυτή την φάση- υπολογίζεται σε τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ.

"Σταγόνα ρευστό" δεν υπάρχει στην Κρήτη σημειώνουν επιχειρηματίες και παράγοντες που δραστηριοποιούνται στη μεγαλόνησο, άνθρωποι που ασχολούνται με τα έργα στο Ηράκλειο.

Λίγο ως πολύ ο ίδιος λόγος, που προχωρά με… ρυθμό χελώνας και ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αυξάνονται επιπλέον τα διόδια (ουσιαστικά η προείσπραξη τους για ένα έργο, που θα παραδοθεί ο… Θεός ξέρει πότε).

Καλά τα συνεχή ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, καλύτερα εάν αποφέρουν έργο και αποτέλεσμα αλλά στο… εσωτερικό η δεινότατη θέση του Δημοσίου δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία.


Αλλά τι να πεις, όταν για αυτή την δεινή κατάσταση φταίμε… όλοι εμείς που τα φάγαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, όπως αμετροεπώς δηλώνει ο Θεοδ. Πάγκαλος.

5 σχόλια:

  1. Για να πας απο Θεσσαλονίκη στη Θηβα για διόδια μόνο πληρωνεις 20ευρω , και αλλα 20 για να επισρεψεις. Αισχος! Ρωτησα τις υπαλληλους τι γινεται στην περίπτωση που δεν πληρωσω (πχ τελείωσαν τα λεφτα)και δε μου απάντησαν. Μηπως ξερει κανεις απο τους αναγνωστες; Υπάρχει τροπος να μην τα πληρωσουμε;

    υγ αν βαλεις και τη βενζίνη τοτε εχουμε: 80 λιτρα =116 ευρω+40 156 ευρω Αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει καν νομικό πλαίσιο για την μη πληρωμή των διοδίων που σημαίνει ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει καν νομικό πλαίσιο για την μη πληρωμή των διοδίων που σημαίνει ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν έρχεται να επενδύσει στην ελλάδα.Πολλές ξένες εταιρίες ανακοινώνουν ήδη την
    αποχώρισή τους από την Γελλάδα.

    Για ποιό λόγο να επενδύσουν σε μία χώρα που βουλίαζει οικονομικά έχει τετραπλάσιο φόρο από την Κύπρο ή την Βουλγαρία, απύθμενη και ανάλγητη γραφειοκρατεία, τριτοκοσμικούς υπαλλήλους-λαδο
    πόντικες που τα παίρνουν για να σου βγάλουν μιά άδεια , συνδικαλιστές τύπου ΠΑΜΕ που κλείνουν λιμάνια με το έτσι θέλω και κάνουν κατάλήψεις χώρων εργασίας πατώντας στο σβέρκο των πραγματικών εργαζομένων και λοιπούς αργόσχολους του δημοσίου και κλειστών επαγγελμάτων που κάνουν μπάχαλο την πρωτευουσά της
    της μέρα παρά μέρα
    με διαδηλώσεις ,πορείες και εμπρησμούς?

    Ο κυρ. Παπανδρέου θα πρέπει να νομίζει ότι απευθήνεται σε αφελείς
    κάφρους ή σε μαζοχιστές όταν τους καλεί να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα μιλώντας τους για ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα.
    Εκτός αν βαπτίσουμε επενδύσεις τις αγορές ομολόγων . Μετην ίδια άνεση που σήμερα αγοράζεις ένα ομόλογο με την ίδια άνεστη το πουλάς αυριο, μεθαύριο σε δέκα μέρες κοκ. Αυτό δεν είναι ούτε ανάπτυξη, ούτε επενδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά των Παπανδρέου είναι όλοι αυτοί που ανέφερες 5:34...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.