23/9/10

«Αιώνιοι» φοιτητές επενοικιάζουν δωμάτια εστιών

Αρχισε το ξεκαθάρισμα

Με μηνιαίο ενοίκιο έως και 250 ευρώ, κάποιοι «αιώνιοι» φοιτητές επενοικίαζαν σε τρίτους τα δωμάτια που είχαν σε φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πάνω από 150 φοιτητές επενοικίαζαν παράνομα τη θέση τους, με πιο ακραία την περίπτωση 36χρονου, ο οποίος την τελευταία δεκαετία αξιοποιούσε το δωμάτιο που κατείχε σε εστία της Αθήνας. Φέτος το καλοκαίρι άρχισε το ξεκαθάρισμα των 25 φοιτητικών εστιών της χώρας από τους «αιώνιους» φοιτητές, με αποτέλεσμα να αδειάσουν 1.050 θέσεις.

Αλλες περίπου 1.500 θέσεις θα μείνουν κενές από τους φετινούς αποφοίτους, με αποτέλεσμα περί τις 2.500 θέσεις να δοθούν στους πρωτοετείς φοιτητές. «Θέλω να κάνω σαφές ότι τα δωμάτια στις εστίες θα δοθούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη», ανέφερε χθες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.
kathimerini

14 σχόλια:

  1. Οι Κύπριοι που είναι οι περισσότεροι λεφτάδες γιατί μπαίνουν στα δωμάτια των εστιών κατά προτεραιότητα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος θέλει μπαίνει στις εστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι όλοι οι Κύπριοι πλούσιοι...
    Αυτοί που έχουν φράγκα, αγοράζουν μεζονέτες στην Εκάλη και μένουν τα παιδιά τους εκεί.
    Ο ανθελληνισμός σας μερικών, δεν τρώγεται με τίποτα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίνονται και στο Λονδίνο αυτά;
    Γιατί και κει βλέπω έναν αιώνιο φοιτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά μαθαίνουμε από τον πρώτο ανώνυμο ότι το πραγματικό πρόβλημα στις φοιτητικές εστίες το δημιουργούν οι Κύπριοι "λεφτάδες" και όχι οι ισόβιοι "φοιτητές" στους οποίους αναφέρεται και το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ειναι απλα αιωνιοι φοιτιτες . ειναι και ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. που επιδη ψηφιζουν στις εκλογες αναδυξης καθηγητων κατουν οτι θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν τα πανεπιστήμια δεν αξιολογούνται απο κανέναν,όταν απο τους φοιτητές δεν υπάρχουν απαιτήσεις (όριο χρόνων φοίτησης κλπ), με μετεγγραφές να πέφτουν βροχή, με πλήρη κομματικοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, με "συνδιοίκηση" των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων απο καθηγητές και φοιτητές(!), με πλήρη κατάχρηση και κακοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου και με τόσα άλλα η υπενοικίαση των εν λόγω δωματίων είναι, σχεδόν, ανάξια λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90. ΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ. 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΑΡΑΒΕΣ 45-50 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΚΑΙ...ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΥΓ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΕΚΑ, ΑΛΕΞΗ, ΛΙΑΝΑ, κυρ ΑΛΕΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχετε τόση σχέση με Πανεπιστήμια, όση εγώ με Πυρηνική φυσική.

    Οι θέσεις στις εστίες είναι "άπειρες". Όποιος, μα όποιος γουστάρει, μπορεί να μπει.

    Και δεν φταίνε οι "αιώνιοι" φοιτητές, για το επινοικίασμα, αφού, ο οποιοσδήποτε "μη-αιώνιος" μπορεί να επινοικιάσει το δωμάτιό του.

    Και οι "αιώνιοι" το μόνο -οικονομικό- βάρος που δημιουργούν στις σχολές τους και κατ' επέκταση στο κράτος, είναι οι κόλλες που παίρνουν όταν γράφουν εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 23 Σεπτεμβρίου 2010 8:55 μ.μ.

    ΤΟΠΕΣ ΠΑΛΙ. ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ. ΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΕΣΤΙΝΙΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ;
    ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ κεφαλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά απο 15 χρόνια πως γνώρισες τις φάτσες τους και ιδίως τους άραβες μπογιατζήδες.
    Εγώ είδα ένα φιλικό μου άτομο μετά από τρία χρόνια και δεν το γνώρισα μέχρι που με παρεξήγησε οτι το ηγνόησα.
    Κάτι βρωμάει στην ιστοριούλα που μας λες.


    Λόνι Σερφατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @23 Σεπτεμβρίου 2010 10:40 μ.μ.

    Αυτό που "συγκράτησε" τον σχολιαστή του οποίου η προσωπική μαρτυρία τόσο πια σε ενόχλησε, υποθέτω ότι είναι το γεγονός το ότι ΔΕΝ υπάρχουν "παλαιστίνιοι". Όπως παραδέχεσαι και εσύ είναι απλά "άραβες" που εποίκισαν την Παλαιστίνη. Σήμερα δε, λέγονται "παλαιστίνιοι" οι άραβες που ζουν στη Γάζα, στην Ιουδαία-Σαμάρεια και στις γειτονικές αδελφές χώρες, μόνο που τα αδέλφια τους (πλην της Ιορδανίας) δεν τους δίνουν υπηκοότητα και τους επιβάλλουν να ζουν σε καταυλισμούς για να τους έχουν πάντοτε γκετοποιημένους, καταπιεσμένους, συνεπώς να τους αναπαράγουν με δόλο ως δήθεν κακοποιημένους "παλαιστίνιους"...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Γίνονται και στο Λονδίνο αυτά;
    Γιατί και κει βλέπω έναν αιώνιο φοιτητή"
    Επισης ανωνυμο ΜΗΔΕΝΙΚΟ βλεπεις και εναν ανοητο καθε μερα στον καθρεπτη (αν εχεις φυσικα)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, υπάρχουν και φοιτητές ακόμα στις εστίες σήμερα; Εγώ νόμιζα ότι ζουν μόνο πρεζόνια και εγκληματίες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις... πίσω έχω μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.