21/9/10

Δηλώσεις Νταβούτογλου για Κύπρο και Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη λύση του Κυπριακού, καλώντας τους να παραδειγματιστούν, όπως τόνισε, από την Ελλάδα.

Εξερχόμενος χθες το βράδυ του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε τυχαία με Έλληνες δημοσιογράφους, στους οποίους ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό επισήμανε ότι "έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα", όπως είπε, προσθέτοντας: "Αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία".

Στην παρατήρηση ότι "πρέπει να κάνετε (η Τουρκία) κάτι στο Κυπριακό", ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: "Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτή τη φορά πουν "ναι" στην ειρήνη θα προχωρήσει το Κυπριακό".
http://www.nooz.gr

13 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Σκεψου, μεταξύ Χριστόφια-Παπανδρέου, ο Χριστόφιας είναι ο σκληρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρηκε ευκαιρια ο Νταβουτογλου, τωρα που εφυγε ο Καραμανλης και σηκωσε κεφαλι παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την αρχαιότητα, ο συνετός Νικίας, αντίπαλος του Αλκιβιάδη, όταν κάποτε ο διεφθαρμένος τότε Δήμος των Αρχαίων Αθηναίων τον ζητωκραύγασε, γύρισε στους περί αυτόν φίλους του και είπε:
    - Κάτι κακό θα είπα ...... για να με καταχειροκροτούν αυτά τα καθάρματα!

    Έτσι φαίνεται πως ισχύει σήμερα, και για την κακή τη μοίρα πολιτική ηγεσία των δυστυχών Ελλήνων και την αχρεία ηγεσία τους!

    Όταν ακούς τον .... Νταούτογλου να σε επαινεί, τότε άρχισε ... να ψάχνεσαι!


    Από τον
    Ευμένη Καρδιανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιο Καραμανλη αναφερεσαι σε αυτον που δεν φοραει παντελονια συμφωνα με την γυναικα του 'νομιμο ειναι και ηθικο';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η Κύπρος ακολουθούσε το παράδειγμα της Ελλάδος και του Παπανδρέου που συμφώνησε στην εφαρμογή του σχεδίου Ανάν σήμερα απλά δεν θα υπήρχε κυπριακή δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Some Greek one day will cook this turkey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 11:59, δε θα ασχολουμαστε με το τι λεει η συζυγος του καθε πρωην υπουργου. Ο Καραμανλης την Τουρκια την αντιμετωπισε με σθενος, οχι σαν το ΓΑΠ. Γιατι τουλαχιστον αυτος δεν επαιρνε εντολες απο εξω. Ο Παπανδρεου στο σχεδιο Αναν ειχε πει ναι. Ο Καραμανλης ειχε πει "ο,τι αποφασισουν οι Κυπριοι, η Ελλας στηριζει". Ποιος απο τους 2 ειχε παντελονια?

    Καταλαβες τωρα τη διαφορα? Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο πως ο ΓΑΠ εχει παει στη Λεσχη Μπιλντεμπεργκ περισσοτερες φορες απο τον Καραμανλη.

    Ανοιξε τα ματια και δες ποιος ειναι πιονι των σιωνιστων-παγκοσμιοποιητων και ποιος πατριωτης.

    Για μετρα λιγο ποσες φορες εχουν παει οι ΠΑΣΟΚοι και ποσες οι ΝΔκρατες. Μονο για τα εετι 1988-2000 ο Παπανδρεου πηγε 3 (τρεις) φορες ενω ο Καραμανλης και ο Σαμαρας μονο 1!

    http://internet.is/oadal/bilderberg/Bild-az-tab.html

    http://bilderbergbook.com/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=2

    Απο το 2000 και μετα δεν τη βρηκα προχειρη, αλλα ολο ΠΑΣΟΚτζηδες ηταν.

    Ο Καραμανλης κι ο Σαμαρας πηγαν μονο 1 φορα απο περιεργεια, δεν τους καθησαν καλα οπως περιμεναν και δεν τους ξανακαλεσαν.

    Καταλαβες τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α τόσο σπουδαίο πρόσωπο η κυράτσα αυτή και τόσο εσύ την υπολείπεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 10.35 και 01.11

    Κατά την ταπεινή μου και μη ολοκληρωμένη άποψη το επιχείρημα σου ότι ο ένας πρωθυπουργός μας (ο νυν) είναι περισσότερο σκυμμένος από τον άλλο (τον πρώην) με τον οποίο θεωρείς πως ο τούρκος δεν σήκωνε κεφάλι σημαίνει πως είτε εγώ ζούσα σε άλλη χώρα είτε εσύ.

    Τώρα για το ποιος πήγε στην διαβόητη Λέσχη και πόσες φορές είναι αστείο να το συζητάμε. Το ότι πήγαν και θα ξαναπάν είναι το θέμα.

    Δεν θεωρώ πάντως και ότι ο κ.Νταβούτογλου αποτελεί κάποιο μεγαθήριο της διπλωματίας ιδίως αφού διάβασα και το προσωπικό του πόνημα πρόσφατα. Είναι γυμνός από σοβαρή ιδεολογία και κοσμοθέαση και το γνωρίζει. Βέβαια θα τον χαρακτήριζα οξυδερκή και πονηρό κάτι που δεν μπορώ να απευθύνω σε ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ Έλληνα ομόλογό του την τελευταία δεκαπενταετία.

    περίεργος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γινεται δημοπρασια για το ποιος μειοψηφησε στην προδοσια της χωρας ο παπανδρεου ή ο καραμανλης και αυτο ειναι πολυ απογοητευτικο για τους Ελληνες.Ευχομαι οι Ελληνες Κυπριοι να μην ενδωσουν ουτε αυτη τη φορα στο ξεπουλημα και της υπολοιπης κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gia pia prodosia karamanli milate re noumera? Papagalakia tis neas taxis tou pasok-laos?
    Ke to thema den ine pios pige bildeberg . To THEMA INE PIOS IPAKOYSE KAI PIOS OXI .

    E re papandreou poy mas hriazete.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 1:32 μ.μ.

    >Ο Καραμανλης την Τουρκια την αντιμετωπισε με σθενος<

    Σοβαρά; Για πες μου πότε έδειξε αυτό το "σθένος"; Όταν έλεγε "στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας", έκανε κουμπαριές με τον Ερτνογάν και συναίνεσε στην έναρξη και συνέχιση διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση;

    Πού νομίζεις ότι τα λες αυτά, σε κάφρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα δεν βλέπετε ότι ο Νταβούτογλου μιλά σαν αυτός να είναι γάτα και εμείς ποντίκι. Αισθάνεται ήδη επικυρίαρχος του ελληνικού χώρου. Τώρα τι Καραμανλής και πράσινα άλογα. Τραβεστί πολιτική είχαμε τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Αφού οι πολιτικοί ευνόησαν την δημιουργία μηχανισμών γενικευμένης αποδόμησης το μεν πασόκ μετατράπηκε σε τρωκτικό γενικευμένης μάσας η δε ΝΔ όταν ήλθε σε συναγωνισμό μιας ακόμη πιο επιτηδευμένης μάσας. Στο ιδεολογικό επίπεδο, επί έξη συναπτά χρόνια η ΝΔ αποδόμησε τους όποιους αστούς σπρώχνοντας τους οπαδούς της στον λούλειο μεσαίο χώρο, μέσα στον οποίο στριμώχθηκαν όλοι, συναγωνιζόμενοι αλλήλους για το ποιος θα είναι ο ιδεολογικά πιο τραβεστί. Και τώρα, αυτή την διαλυμένη χώρα, στο πνευματικό επίπεδο, στο πολιτικό και στο επικοινωνιακό, οι Ερτονγάν είναι επί τω έργω ανέξοδης άλωσής του. Σωστά ο Γιώργος Κοντογιώργης λέει ότι αυτό για το οποίο μιλάμε, πλέον, είναι η Ιμβροποίηση των νεοελλήνων χωρίς ελπίδα αντίστασης. Τέλος, όσο για τον Σαμαρά, κάτι θα μπορούσε να κάνει αν ακριβώς έφευγε από τον ιδεολογικά τραβεστί διάδρομο. Αν το κάνει όμως πόσοι οπαδοί δεν θα είναι πολιτικά τραβεστί για να τον ακολουθήσουν. Βλέπω λοιπόν καμιά δεκαριά κόμματα, ακυβερνησία, συρρίκνωση της κυριαρχίας χωρίς πόλεμο και κατακερματισμό άγνωστο ακόμη σε πόσα κομμάτια του νεοελληνικού κράτους. Για την Κύπρο ας μην μιλάμε. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, όπως στρώσαμε κοιμόμαστε και ο καθείς παθαίνει ότι του αξίζει.
    Αιγαιοθρακοκύπριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.