17/9/10

Φωτιά στο Κουρδικό από έκρηξη βόμβας

Εκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας δίπλα σε διερχόμενο επιβατικό λεωφορείο προκάλεσε τον θάνατο 10 πολιτών
Φωτιά παίρνει ξανά το Κουρδικό μετά τον θάνατο 10 πολιτών και τον τραυματισμό 3 (ανάμεσά τους ένα βρέφος 15 μηνών) από έκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας δίπλα σε διερχόμενο επιβατικό λεωφορείο σε χωριό της επαρχίας Χάκαρι, κοντά στο τριεθνές Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ.

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να μην αφήσει αναπάντητη αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία σημειώθηκε τρεις μέρες πριν λήξει η επίσημη εκεχειρία του ΡΚΚ, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Την "τρομοκρατική βαρβαρότητα" καταδίκασε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, μολονότι σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Firat το πολιτικό σκέλος του ΡΚΚ (δηλαδή η Ενωση Κουρδικών Κοινοτήτων, KCK) αρνήθηκε κάθε ευθύνη.

Υπαινίχθηκε μάλιστα κρατική προβοκάτσια εναντίον των Κούρδων της Ανατολίας, επειδή μποϊκοτάρισαν με επιτυχία το πρόσφατο συνταγματικό δημοψήφισμα στις επαρχίες τους.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη το φιλοκουρδικό κόμμα BDP (Ειρήνης και Δημοκρατίας) κάλεσε σε αποχή τους Κούρδους μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα πολιτισμικά τους δικαιώματα επιτρέποντας τα μαθήματα στην κουρδική γλώσσα. Αργά αλλά σταθερά το Κουρδικό δείχνει να παίρνει διαστάσεις Κοσσυφοπεδίου, καθώς πάνω από 40.000 Κούρδοι παρακολούθησαν τις κηδείες ανταρτών του ΡΚΚ στη Νοτιοανατολική Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

Ισως να μην είναι τυχαίο ότι προχθές ταξίδεψε στην περιοχή επικεφαλής ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας ο Φινλανδός διπλωμάτης Μάρτι Αχτισαάρι, που είχε ενεργό εμπλοκή στο Κόσοβο!ΕΘΝΟΣ.

2 σχόλια:

  1. kαλυτερα για την τουρκια ενα αυτονομο πρωτα και ελευθερο-ανεξαρτητο αυριο κουρδισταν.Δεν μιλαω σαν Ελληνας.Και τουρκος να ημουνα τα ιδια θα ελεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάπ 2000
    σε πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλοί Τούρκοι που φοβούνται την κουρδική επέλαση στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας και θέλουν κι αυτοί να ιδρυθεί το Κουρδιστάν, για να στριμώξουν εκεί μέσα και να απαλλαγούν από τους Κούρδους.
    Όμως, σε διαβεβαιώ ότι οι Τούρκοι δεν θα ξεμπλέξουν έτσι εύκολα.
    Θα πληρώσουν για τα εγκλήματα και τις βαρβαρόττηες που διέπραξαν σε βάρος των λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.