27/9/10

Παρουσίαση του βιβλίου "Αργοναύτες του έρωτα"


Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης (έναντι της Δημοτικής Αγοράς) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Αργοναύτες του Έρωτα".
Ομιλητές: Παν. Σγουρίδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής), Νίκος Φωτιάδης (αντιδήμαρχος-στρατηγός ε.α.), Σάββας Καλεντερίδης (Γραμ. Ευξείνου Λέσχης Αθηνών).
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

32 σχόλια:

  1. Πολύ Τουρκία τρώμε στη μάπα... πολύ Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί θέμα έχει το βιβλίο;
    Ελπίζω να μην είναι ένα από τα εκατοντάδες που γράφονται τελευταία όπου μια καλή,αθώα και γλυκειά τουρκοπούλα ερωτεύεται ένα καλό,γλυκό και γεροδεμένο μικρασιατόπουλο/ποντιόπουλο που ζει με ευμάρεια μεν είναι δουλευταράς δε και προσέχει τα πρόβατά του σε ένα ειδυλλιακό τοπίο (γιατί οι μεγάλοι της οικογένειας είναι έμποροι τρανοί...),ώσπου οι κακοί και απολίτιστοι ελλαδίτες (εκτός του Βενιζέλαρου που συνήθως αγιογραφείται στις σάχλες αυτές...) εισβάλουν στην πολιτισμένη και πάντα "μικρασία" (αντί του Μικρά Ασία...) και οι λαοί από αδέρφια γίνονται οχθροί στα καλά καθούμενα...και μετά οι δύο ήρωες παλεύουν για την αγάπη τους όμως η μοίρα στέκεται εμπόδιο,τελικά χωρίζονται και ο "ρωμηός" (με όνομα του τύπου Γιωργής ή Νικολής...) έρχεται στην Ελλάδα όπου μπλέκει με τους απολίτιστους ιθαγενείς αναπολώντας το παρελθόν,ώσπου μετά από πολλά χρόνια τα εγγόνια του παππού πλέον βοσκόπουλου που βρίσκονται στην Ελλάδα πάνε στη Μικρά Ασία να ζωντανέψουν τις αναμνήσεις...(εκεί συνήθως βρίσκουν μια τούρκικη φιλόξενη οικογένεια που τους τρατάρουν παραδοσιακά γλυκά που είναι ίδια με αυτά που φτιάχνουν οι δικοί τους και ένα δάκρυ κιλά στο μάγουλο)
    Κάνω αυτό το ειρωνικό και αστείο σχόλιο γιατί έχουν γραφτεί πλέον εκατοντάδες βιβλία με τέτοιο σαχλό θέμα...και πες ότι αν είναι μυθιστόρημα ας είναι!Αλλά όταν βλέπεις "ιστορικά" βιβλία μέσα στο κλάμα και το δάκρυ και με τίτλους του τύπου "δακρυσμένη μικρασία" ε τότε αυτό δεν λέγεται ιστορικό βιβλίο!
    Μάλλον έτσι είδαν οι καναλαρχαίοι ότι η Τουρκιά πουλάει και από τα συμπαθή βραζιλιάνικα/μεξικάνικα βρεθήκαμε στα συμπαθή,γειτονικά και νταλκαδιάρικα μεν κρυπτο- νεοθωμανικά δε τούρκικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ένα βιβλίο που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύει τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
    Κατά τ' άλλα, καλό θα είναι να απαντήσει ο συγγραφέας.
    Όσο για τον ανώνυμο και τον sapphire, βλέποντας τους ομιλητές θα μπορούσαν να βγάλουν συμπεράσματα, αντί να 'σκοτώνουν' Τούρκους στη φαντασία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xαίρομαι που μέσα στην φωλιά του Λύκου (γκρι χρώματος!) γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις.

    Ο τέως βουλευτής της Ν.Δ., ο γνωστός γιατρός-καρδιολόγος Μπιρολ, ήταν πάντα προκλητικός στα λόγια του, και είχε μένος έναντι των Ποντίων "θα το δείξει η ιστορία αν έγινε γενοκτονία", είπε μέσα στην Βουλή των Ελλαδιτών (!).

    Η ρητορική του δεν έχει αλλάξει, αλλά εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στις μυστικές μας υπηρεσίες. Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζουνε τα πάντα για τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων. Αυτή η σκέψη με κάνει να νιώθω ότι οι άνθρωποί μου εκεί πέρα, και γω ο ίδιος, δεν θα χρειαστεί να γίνουμε πρόσφυγες, όπως οι παπούδες μας γίνανε από την Τραπεζούντα...

    Συζήτηση για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ του Πόντου λοιπόν, στην Ρωμαϊκή Ξάνθεια, μόλις 15 χμ από τα αρχαία Άβδηρα...σε πονηρούς καιρούς, με ΔΝΤ, ΓΑΠ, γκρίζους λύκους να θερίζουνε στην Θράκη, και φαστιστικές τουρκικές οργανώσεις να φυτρώνουνε σαν μανιτάρια (σε φωτογραφία διοικητικής επιτροπής τέτοιας οργάνωσης είδα παιδική μου φίλη, μουσουλμάνα, με τον πατέρα της, και μου 'πεσε το φλυτζάνι με τον καφέ από το χέρι...!!).

    Κ.Π.

    Υ.Γ.
    Προσκαλέσατε τον Μουφτή;

    Την νεολαία των "Τούρκων Επιστημόνων Δυτικής Θράκης";

    Την Καραχασαν, που θα γινόταν και υπερνομάρχης;

    Να μην λησμονήσετε να καλέσετε και το συμβούλιο και τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

    Όλοι οι παραπάνω είναι προοδευτικοί άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά ούτε με την φαντασία δεν σκοτώνω κανένα,απλά το εκδοτικό τοπίο σε θέματα που σχετίζονται με την Μικρά Ασία δυστυχώς είναι αυτό που περιέγραψα...βλέπετε είναι πολύ πιασάρικα τα θέματα αυτά και μετά τα Μετωμένα Χώματα που έκαναν συγκλονιστικές πωλήσεις η κάθε μετριότητα προσπάθησε να μιμηθεί αυτό το πολύ καλό βιβλίο (που αν και διαφωνώ ιδεολογικά με το κομμουνιστικής οπτικής αυτό βιβλίο είναι πράγματι πολύ καλό)
    Κ.Π. η απαξίωσή σου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και ειδικά για εμάς τους Ελλαδίτες έχει φτάσει πλέον σε χυδαία επίπεδα!Είσαι προσβλητικός και φυσικά με το κάθε σου σχόλιο δείχνεις την τρομαχτική σου ανιστορησία!Ξέρω Τούρκους και "επάρατους" Ισραηλινούς πολύ πιο φιλέλληνες από εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sapphire,

    Δεν ξέρω αν και το συγκεκριμένο βιβλίο, ανήκει σ'αυτήν την κατηγορία, πάντως,
    έχεις πολύ δίκιο για ...το εκδοτικό τοπίο που περιγράφεις!Έτσι ακριβώς είναι ,όπως τα λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sapphire, σέβομαι την άποψή σου, γιατί δεν γράφεις ανώνυμα, αλλά υπάρχουνε όρια στους χαρακτηρισμούς, οπότε σου προτείνω δύο λύσεις: είτε θα με αγνοείς, εφόσον δεν συμφωνείς μαζί μου, είτε θα διαφωνείς χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αν δεν σεβαστείς το δεύτερο, θα υποστείς τις συνέπειες.

    Διαφωνούμε κάθετα: θεωρώ ακριβώς τα ίδια για σένα και τους ομοίους σου, που καταλογίζεις σε μένα.

    Για μένα, που ξεριζωθήκανε οι πρόγονοί μου από την Τραπεζούντα, και τους πετάξανε σε βάλτους σαν τουρκόσπορους, το ελλαδικό Κράτος το διοικούνε δέκα οικογένειες, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Δεν είναι παρά ένα προτεκτοράτο, με έναν μηχανισμό που αφανίζει οτιδήποτε γνήσιο και αληθές: οτιδήποτε πραγματικά εθνικό.

    Έχω διαβάσει τα άπαντα του Κοραή, τα άπαντα του Γ. Γεμιστού, και μελετώ συστηματικά τα χρονικά των δύο Αλώσεων (1024 και 1453). Και όταν λέω συστηματικά, εννοώ κάτι παραπάνω από το να μελετώ, αλλά έχω επαφές, ακόμα και φιλικές, με πολλούς ιστορικούς. Νομίζω ότι ανιστόρητος είσαι εσύ, εφόσον δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις βασικά πράγματα: ή δεν έχεις μελετήσει την ιστορία γύρω από την ανάγκη ίδρυσης "Ελληνικού Κράτους", και την απαξίωση της πραγματικής ιστορίας των υποδούλων Χριστιανών, είτε είσαι απλά φανατισμένος.

    Από το Βασίλειο των Ρωμαίων, που έπεσε το 1453, και την καταστροφή όλων των τάφων των αυτοκρατόρων μας, μέχρι την δημιουργία Βασιλείου της Ελλάδος, όπου τονίζεται (πρωτόκολλο Λονδίνου) η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ Ελλήνων και Ρωμαίων, γίνονται πράγματα και θάματα, και στα οποία γνωστός ιστορικός μου έγραψε "μόνο η θεωρία του χάους, στα μαθηματικά, θα μπορούσε να φέρει σε τάξη".

    Το μίσος της Φραγκικής Δύσης για την Ορθοδοξία και τους πραγματικούς Ρωμαίους ήταν διαρκές, και κρατάει μέχρι σήμερα, με την δημιουργία ολόκληρης θεώρησης περί "Βυζαντίου" (ως υβριδίου πάντα της Παλαιάς Ρώμης!).

    Διάβασε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της Αλβελερ "Γιατί το Βυζάντιο", αν θέλεις μια άποψη έγγυρου επιστήμονα, και δες τον λόγο για τον οποίο μας βαπτίσανε "Έλληνες".

    Εγώ έχω την τύχη και το μεράκι να μελετώ συγγράμματα ανθρώπων που γράψανε πριν την Άλωση από τους Τούρκους, και συγκρίνοντάς τα με τους ""Διαφωτιστές"" του 18ου και 19ου αιώνα, έχω πια τις δικιές μου απόψεις.

    Κράτησε λοιπόν τους βαρυτάτους χαρακτηρισμούς μακριά από μένα: ή θα σχολιάζεις με μεράκι, συζητώντας σαν άνθρωπος, ή θα προκαλείς μια ανούσια ιντερνετική "μάχη", στην οποία πιθανόν να βγαίνεις κερδισμένος γιατί, όπως τώρα, πρέπει να τρέξω ... γιατί δεν υπάρχουνε λεπτά για πέταμα.

    Η επιλογή είναι δική σου.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ saphire

    Είναι τα αγαπημένα αναγνώσματα των γυναικών. Πουλάνε, όμως, αυτά τα φτηνιάρικα, τα οποία μοιάζουν να αντιγράφουν το ένα το άλλο. Ξάφνου αυξήθηκε πολύ η πώληση βιβλίων, όπως με πληροφορούν φίλοι βιβλιοπώλες, κυρίως χάρη στα βιβλία αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν λέω κάτι για το συγκεκριμένο βιβλίο,δεν το γνωρίζω καν,γενικά λέω τι γίνεται εκδοτικά,που εν τέλει δεν είναι αθώο,συνηθίζει ο λαός μας στην τουρκολαγνεία...
    Κ.Π. Επειδή ξέρω τόσο ιστορία όσο και βιολογία και ειδικά γενετική και επειδή έχω διαβάσει αυτά που λες βγάζω άλλα συμπεράσματα και μόνο ως παράλογη και ιδεοληπτική μπορώ να χαρακτηρίσω την άποψη του Ρωμανίδη.Παίζετε με τις λέξεις φίλτατε!Όσο για την Αρβελέρ ποτέ δεν την είχα και σε τόσο μεγάλη επιστημονική εκτίμηση...προτιμώ τον Ράνσιμαν.
    Τώρα η συμπεριφορά του κράτους στους προγόνους σου δεν ήταν καλύτερα απ'ότι στους δικούς μου που είμαστε καθαρά ελλαδίτες Θεσσαλοί και ελληνόφωνοι τουλάχιστον από το 1000 μ.Χ που υπάρχουν αρχεία στις μονές των Μετεώρων για την περιοχή μου!
    Όσο για τον Κοραή ήταν μεγάλος άνθρωπος αλλά με τις ιδεοληψίες του και τις υπερβολές του όπως όλοι μας,εδώ στο τέλος έφτασε να κατηγορεί τον Καποδίστρια εντελώς αδίκως.
    Για τους αυτοκράτορας όταν εντελώς αντιμοναρχικός πολύ που σκοτίστηκα!Μόνο ορισμένους συμπαθώ ως προσωπικότητες και σίγουρα όχι ως σύστημα διοίκησης!Για παράδειγμα αρκετούς Παλαιολόγους όπως τον τελευταίο που ξεκάθαρα είχε Ελληνική εθνική συνείδηση!Η λέξη Ρωμαίος και όλα τα συναφή μετά το 1000 τουλάχιστον είχαν σχέση με τα δικαιώματα που "παρείχε" η λέξη αυτή και όχι με εθνικότητα ή κάτι.Με άλλα λόγια με βάση τις μεσαιωνικές αντιλήψεις ο "βασιλεύς Ρωμαίων" ήταν και ο κυρίαρχος του κόσμου...έτσι και οι Γερμανοί θέλαν να λέγονται Ρωμαίοι μέχρι και ο Μωάμεθ ο Προρθητής αυτοτιτλοφορήθηκε "καίσαρ Ρωμαίων",το ίδιο έκαναν και οι Ρώσσοι τσάροι.Προσωπικά με θεωρώ Ρωμηό (και όχι Ρωμαίο,έλεος,Ρωμαίοι ήταν οι λατίνοι κάτοικοι της Ρώμης,μη λέμε ότι θέλουμε,από τους οποίους απολύτως τίποτα δεν έχουμε να ζηλέψουμε ότι να θέλουμε να κλέψουμε!και με βάση τα νούμερα να το πάρουμε όσοι και να ήταν μια πόλη ήταν!για πόλεμο πήγαιναν όχι για σεξοτουρισμό!άρα απόγονοί τους δεν είμαστε) μόνο σε ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου,αλλά Έλληνα πρώτα απ'όλα,και δευτερευόντως Ρωμηό και Ρωμηό μόνο σε ότι σχέση με την ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία και όχι με ρωμαιολαγνείες.Πραγματικά η στάση σας υμών των ρωμανιδιακών είναι τόσο επικίνδυνη όσο και των νεοπαγανιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτο μέρος

    Sapphire,

    (i) Δεν δέχομαι τον τίτλο "Ρωμανιδικός". Έχω διαβάσει
    τα άπαντα του π. Ιωάννη Ρωμανίδη, και τον θεωρώ φωτισμένο άνθρωπο. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν δίνουνε εγγυρότητα στον γραπτό σου λόγο.

    Γνωρίζω προσωπικά μαθητές του, και διαφωνώ κάθετα μαζί τους: έχουνε δημιουργήσει ένα "κίνημα", με το οποίο δημιουργούνε την δική τους
    αντίληψη περί της Ιστορίας, και
    βρίσκουνε σωστό να αυτοαποκαλούνται "Ρωμηοί".

    Προσωπικά τα θεωρώ όλα αυτά ανοησίες: Ρωμηός λέγεται ο "Ρωμαίος", στην καθομιλούμενη, τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.
    Στα γραπτά κείμενα όλοι οι πρόγονοί μας είναι Ρωμαίοι, και όχι Ρωμηοί. Δεν θα αναφερθώ στα γραπτά τους, γιατί δεν θέλω να εκθέσω ονόματα ανθρώπων που, κατα τ' άλλα, εκτιμώ.

    (ii) Αναφέρεις κάπου την γενετική...αν και είμαι πάνω απ' όλα μαθηματικός, πολύ κοντινό μου πρόσωπο (...) τελειώνει μόλις αυτή την στιγμή (σε πέντε μέρες!) το διδακτορικό της στην γενετική, σε τμήμα ιατρικής κορυφαίου πανεπιστημίου. Συζητάω μαζί της πάνω σε θέματα που αφορούν την συγκριτική γενετική, με αφορμή τα αποτελέσματα της γνωστής πια ομάδας του πανεπιστημίου Κομπλουτενσκ της Μαδρίτης.

    Η ίδια θεωρεί πως το όλο σκηνικό έχει στηθεί με εξαιρετικά έξυπνο τρόπο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ποθητό.

    Δεν είμαι βιολόγος, αλλά θα σου κάνω την εξής παρατήρηση φίλτατε: θεωρώ απαράδεκτη την ανάμειξη της γενετικής με την ιστορία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπου η Ανθρωπολογία χρειάζεται την βιολογία.

    Η στατιστική διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο σε τέτοιες έρευνες, οπότε οι μαθηματικοί του Ινφογνώμονα ήδη έχουνε καταλάβει τί εννοώ.

    Με την στατιστική ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις κάτι. Εξερευνάς, βγάζεις συμπεράσματα τα οποία είναι χρήσιμα, αλλά πάντοτε μπορεί να ανατραπούν...με τα μαθηματικά δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχει η απόδειξη ή το αντιπαράδειγμα που θα δείξει ότι μια πρόταση δεν είναι ορθή.

    Και αντιπαραδείγματα υπάρχουνε ΠΟΛΛΑ, όταν αναφερόμαστε σε αποτελέσματα που αφορούν στην γενετική.

    Οπότε .- δεν είναι σοβαροί όσοι μιλούνε φυλετικά. Είναι μάλλον γραφικοί.

    (iii) Πέρα από προσωπικά δικά σου συμπεράσματα, και γενικολογίες περί της χρήσης του προσδιορισμού Ρωμαίος, δεν αποδεικνύεις κάτι. Σε παρακαλώ γράψε πιο αναλυτικά, με αναφορές σε πηγές: αν αργήσω να απαντήσω, αυτό θα οφείλεται στο ότι θέλω να δώσω υπεύθυνη απάντηση με πηγές. Αν θα ήθελες έναν τέτοιον διάλογο, θα χαιρόμουν να τον ξεκινούσαμε εδώ, αλλά δεν θα μπορώ να απαντώ καθημερινά στον διάλογο αυτό.

    (iv) Με όλον τον σεβασμό προς το πρόσωπό σου: ο Ρανσιμαν έχει ξεπεραστεί, και κάνει λάθη που βγάζουνε μάτι.

    Υπήρξε πρωτοπόρος στην αποκάλυψη των εγκλημάτων της Φραγκικής Δύσης και των σταυροφοριών. Τόλμησε και τα έβαλε με το κατεστημένο: όπως έκανε και ο Ρωμανίδης.

    Έκανε όμως τραγικά λάθη: θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Ολόκληρο το βιβλίο του "The Fall of Constantinople 1453, Cambridge University Press" στηρίζεται στο χρονικό του ψευδο-Σφραντζή. Κι ενώ ο ίδιο αναφέρει την πλαστογράφηση του γνησίου χρονικού, χρησιμοποιεί το τρίτο βιβλίο ως ΒΑΣΙΚΗ πηγή για τις περιγραφές των μαχών.

    Πραγματικά, δεν υπάρχει δικαιολογία για ένα τόσο χοντρό λάθος, από έναν τόσο μεγάλο ιστορικό.

    (v) Έλληνες δεν είμαστε. Και θεωρώ γραφικούς όσους μιλάνε για Ελληνισμό. Δικαιολογώ την χρήση των όρων Έλληνας και Ελληνισμός μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις: δεν υπάρχει φυλετικός προσδιορισμός, και αν και μόνον αν ο Ελληνισμός εμπεριέχει μέσα του την Ορθοδοξία.

    Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ήδη έχω γράψει σε αυτή την ανάρτηση κάποια σημεία, σε παραπάνω σχόλιο, και δεν έχω τον χρόνο να γράψω περισσότερα τώρα.

    Είναι λυπηρό πάντως αυτό που έχει συμβεί. Και επιμένω ότι δεν έχεις διαβάσει απολύτως τίποτα για την δημιουργία του Ελλαδικού Κράτους. Προτείνω/προσκαλώ τον κ. Καλεντερίδη να ανεβάσει ανάρτηση με αυτό το θέμα, και να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ διάλογο.

    -συνεχίζεται-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερο Μέρος

    @Sapphire,

    Ο άνθρωπος που θα δεις, στο 1:20, στο παρακάτω βιντεο, δεν είναι Έλληνας όπως το εννοείς. Είναι Ρωμαίος. Γέννημα Θρέμμα.

    http://www.youtube.com/watch?v=VAULHO_sTxc

    Μπορεί να μην είναι άμεσος πρόγονος του Περικλή (και γιατί να 'ναι;), αλλά είναι περήφανος πρόγονος των Ρωμαίων του κυρ Δαβίδ του Κομνηνού.

    Και μια και η ανάρτηση αφορά στον Πόντο, που γράφω αυτή την λέξη και δονείται η ψυχή μου, παραθέτω και το γραπτό του κυρ Γεωργίου του Σφραντζή, για το πάρσιμο του Πόντου. Αρχικά παραθέτω την συνάντηση του Σφραντζή με τον κυρ Δαβίδ τον Κομνηνό, και τα προφητικά λόγια του πρώτου, για τα επερχόμενα δεινά. Έπειτα παραθέτω την λιτή αναφορά στο πάρσιμο του Πόντου.

    1)

    [30.4] Καὶ τὸν Φευρουάριον τοῦ νθ-ου ἔτους ἀπέθανεν ὁ ἀμηρᾶς ὁ Μου-
    ράτης. Καὶ τοῦτο οὐκ ἀκούσαντός μου εἰς τὴν Ἰβηρίαν, ὡς ἦλθον εἰς
    τὴν Τραπεζοῦντα λέγει μοι ὁ βασιλεύς „Ἄρχον ἀποκρισιάρη, νά σε
    εἴπωμεν καλὰ μαντάτα, μόνον νὰ μᾶς δώσῃς τὰ συγχαρίκια”. Καὶ ἀνα-
    στὰς προσεκύνησα εἰπών· „Νὰ ποιήσῃ ὁ θεὸς πολυχρόνιον τὴν βασι-
    λείαν σου, ὁποῦ πᾶσι τρόποις εὐεργετεῖς ἡμῖν καὶ θέλεις εὐεργετήσειν
    καὶ νῦν τὰ καλὰ μαντάτα. Ἀμὴ ἡμεῖς τὶ ἄξιον ἔχομεν νὰ ἀποδώσωμεν
    τῇ βασιλείᾳ σου”; Καὶ λέγει μοι τὸν θάνατον τοῦ ἀμηρᾶ καὶ ὅτι ἐγένετο
    καὶ ὁ υἱὸς αὐτοῦ αὐθέντης καὶ δέδωκε πολλὰ τὸν βασιλέα καὶ ἔστερξεν,
    ἵνα ἔχῃ καὶ τὴν ἀγάπην, ἣν μετὰ τοῦ πατρός του εἶχε τὸ ὁσπίτιον ἐκεῖνο.
    [30.5] Καὶ ἀκούσας τοῦτο ἐγενόμην ἄφωνος καὶ οὕτως ὀδυνηθείς, ὥσπερ
    νὰ μὲ ἔλεγεν θάνατον τῶν ἐμῶν φιλτάτων· καὶ μέχρι τινὸς καταφιάσας
    λέγω· „Δέσποτά μου, τοῦτο οὐ χαριὲν μαντάτον, ἀλλὰ καὶ ὀδυνὸν λίαν”.
    Καὶ λέγει· „Πῶς καλέ”; Καὶ εἶπον· „Διότι ἐκεῖνος ἦν γέρων καὶ τὸ κατὰ
    τῆς Πόλεως ἀπεπειράσθη αὐτῷ καὶ πλέον οὐδὲν ἤθελεν ἐπιχειρισθεῖν
    τοιοῦτόν τι, ἀλλ' ἤθελε μόνον τὴν ἀγάπην καὶ εἰρήνην· ἀμὴ οὗτος, ὁποῦ
    ἐγένετο νῦν αὐθέντης, ἔνι νέος καὶ παιδιόθεν ἐχθρὸς τῶν Χριστιανῶν,
    νὰ ὑβρίζῃ καὶ νὰ ἐπαπειλῆται, ὅτι θέλει ποιήσειν τὰ καὶ τὰ κατὰ τῶν
    Χριστιανῶν.




    2)

    [42.1] Ὁ δὲ τῶν ἀσεβῶν ἐξάρχων τὸν αὐτὸν δὴ χρόνον ἀπελθὼν
    κατὰ τοῦ Σφεντιάρη ἀπῆρε τὸ ἐκείνου περιβόητον κάστρον Σινώπην ὀνομα-
    ζόμενον, ὃ δὴ κἀγὼ ἐθεασάμην, ἀλλὰ δὴ καὶ τὸν ἄλλον αὐτοῦ ἅπαντα τόπον.
    [42.2] Ἔτι δὲ καὶ παρέμπροσθεν ἀπελθόντος αὐτοῦ ἀπῆρε καὶ τὴν Κε-
    ρασοῦντα καὶ τὴν Τραπεζοῦντα καὶ ἅπασαν τὴν περίχωρον αὐτῶν δὴ
    τῶν βασιλέων Τραπεζοῦντος καί, πάντας σχεδὸν τῶν ἐκεῖσε ἀτύχων αὐ-
    θεντῶν καὶ ἀρχόντων ἐκβαλών, εἰς τὴν Ἀνδριανούπολιν φέρων κατῴκι-
    σεν, ἔνθα δὴ καὶ ὁ τοῦ Μορέως αὐθέντης· ὧ δὴ καὶ δέδωκεν ἔχειν εἰς
    ζωάρκειαν αὐτοῦ καὶ τῶν αὐτοῦ τὴν μεγάλην Αἶνον, τὴν Λῆμνον, τὴν
    [42.2.7] Ἴμβρον καὶ τὴν Σαμοθρᾴκην, τὸν δὲ Τραπεζοῦντος βασιλέα τὸν Κομνη-
    νὸν κὺρ Δαβὶδ χωρία περὶ τὸ Μαῦρον Ὄρος. Ὃν δὴ καὶ μετά τινος
    χρόνου μικροῦ παραδρομήν, εὑρὼν τάχα εἰς αὐτὸν ἀφορμὴν μικρὰν καὶ
    οὐκ ἀληθῆ, πάντα τὰ αὐτοῦ ἔλαβε κἀκεῖνον πνιγμῷ ἐτελείωσε.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υστερόγραφο:

    Ψάξε το λίγο το θέμα με την γλώσσα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία φίλε, γιατί φαίνεται καθαρά ότι γράφεις συναισθηματικά, χωρίς επιχειρήματα.

    Η γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήτανε η ελληνική, όσο ήτανε και η λατινική.

    K.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιμένω σε όσα έγραψα!Συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη και δείξε σεβασμό στο κράτος και στο λαό που σε φιλοξενεί αν δεν θες να είσαι Έλληνας!και το μίσος σου για την αρχαία Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές όταν ακόμα προτιμάς την βαρβαροσύνη και την μονολιθικότητα της Ρώμης!Εγώ Ρωμαίος δεν είμαι!Είμαι Έλληνας γέννημα θρέμμα!Τώρα αν εσύ νιώθεις μπαστάρδεμα φυλών τι να σου πω δικαιώμά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκαλ, δεν "σκοτώνω" ούτε σκοτώνω Τούρκο με την φαντασία μου ούτε και θέλω να σκοτώσω κανέναν και στ' αλήθεια. Αλλά το ότι τρώμε πολύ Τουρκία τελευταία στα κανάλια και στις εκδόσεις, δεν πιστεύω να μην το έχεις σημειώσει κι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υστερόγραφο Β'

    Οφείλω να αναφέρω και το εξής, πάνω στην λατινοφωνία, πολύ συνοπτικά: ο Μέγας Κωνσταντίνος στέφθηκε Αυτοκράτωρ Ρωμαίων στην σημερινή αγγλική πόλη της Υόρκης (York). Από τα χρόνια του Ηρακλείου του Μεγάλου Τεύτονες κατακτητές καταλαμβάνουνε μεγάλες επαρχίες της Αυτοκρατορίας, μέχρι την τελική πτώση της Ρώμης, στα τέλη του 8ου αιώνα.

    Οι λατίνοι οι οποίοι ήτανε υπό φραγκική κατοχή είχανε ως Βασιλεύουσα την Κωνσταντινούπολη.

    Δυστυχώς λατινόφωνοι Ρωμαίοι παραμείνανε μόνο στην Ανατολή, οι Βλάχοι. Η δύση εκφραγκίστηκε, και το 1054 δεν αποτελούσε παρά το Σχίσμα μεταξύ Φράγκων και Ρωμαίων, ασχέτως αν μας αποκαλέσανε αυτοί "Γραικούς" (γκρεκορουμ ΕΡΡΟΡΟΥΜ), αιρετικούς δηλαδή...

    Η Αυτοκρατορία δεν ήτανε μόνον επισήμως δίγλωσση, αλλά ελληνόφωνες και λατινόφωνες ήτανε ομόδοξοι και ομοεθνείς.

    Προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ και ενθαρρύνω την ανάγνωση του παρακάτω βιβλίου:
    Sources for the history of medieval Europe: From the mid-eighth to the mid-thirteenth century
    Brian Pullan

    στο οποίο μεταφράζονται στην αγγλική οι ΠΗΓΕΣ που αποδεικνύουνε περίτρανα την νόθευση των πηγών από τους Φράγκους κατακτητές.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Κ.Π

    και την καταστροφή όλων των τάφων των αυτοκρατόρων μας

    @ sapphire

    Για τους αυτοκράτορας όταν εντελώς αντιμοναρχικός πολύ που σκοτίστηκα!

    ΚΑΛΑ ΡΕ SAPPHIRE-ΣΑΤΥΡΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;;;!!!

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;;;!!!!!!!!

    ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ; ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ ... ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΓΙΟΥΣΟΥΦΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ Ε? ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11:42, έλεγξα ξανά την ανάρτηση, γιατί υποτίθεται ξεκίνησε συζήτηση, αλλά κατέληξες πάλι να επιτίθεσαι, όπως και στην αρχή.

    Δεν με φιλοξενεί καμία Ελλάδα. Και καμία Ελλάδα δεν φιλοξένησε τους προπαπούδες μου, και συμπληρώνω ούτε τον παπού μου τον Κ., που πολέμησε και τραυματίστηκε στον Β' παγκόσμιο (ανάπηρος πολέμου).

    Δεν θα αναπαράγω ότι ήδη έχω γράψει παραπάνω, την γνώμη μου την εξέφρασα ήδη.

    Κ.Π.

    Υ.Γ.
    Μελετώ αρχαιοελληνική γραμματεία φίλτατε! Αυτή την στιγμή διαβάζω τα testimonia για τον Δημόκριτο. Νομίζω ότι υπερβάλλει ο κόσμος με μια υπερεξιδανίκευση. Να τί διάβαζα στην αρχή για τον Δημόκριτο:
    Ἀριστόξενος δ’ ἐν τοῖς ἱστορικοῖς ὑπομνήμασί [fr. 83 FHG II 290] φησι Πλά-
    τωνα θελῆσαι συμφλέξαι τὰ Δημοκρίτου συγγράμματα, ὁπόσα ἐδυνήθη συναγαγεῖν. @1
    Ἀμύκλαν δὲ καὶ Κλεινίαν τοὺς Πυθαγορικοὺς [c. 54, 2] κωλῦσαι αὐτόν, ὡς οὐδὲν
    ὄφελος• παρὰ πολλοῖς γὰρ εἶναι ἤδη τὰ βιβλία. καὶ δῆλον δέ• πάντων γὰρ σχεδὸν (60)
    τῶν ἀρχαίων μεμνημένος ὁ Πλάτων οὐδαμοῦ Δημοκρίτου διαμνημονεύει, ἀλλ’ οὐδ’ ἔνθα
    ἀντειπεῖν τι αὐτῶι δέοι, δῆλον εἰδὼς ὡς πρὸς τὸν ἄριστον αὐτῶι τῶν φιλοσό-
    φων ἔσοιτο• ὅν γε καὶ Τίμων τοῦτον ἐπαινέσας τὸν τρόπον ἔχει [fr. 46 D.]•
    οἷον Δημόκριτόν τε περίφρονα, ποιμένα μύθων,
    ἀμφίνοον λεσχῆνα μετὰ πρώτοισιν ἀνέγνων. (65)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιμένω στα όσα λέω και δεν έχω χρόνο και βαριέμαι να κάθομαι εδώ να γράφω περισσότερο,επιπλέον δε φαίνεται ξεκάθαρα ότι μάλλον αντιπαθείς την αρχαία Ελλάδα και ότι έβγαλε...σαν άλλος Γεννάδιος,αν προτιμάς τους βάρβαρπυς κεντροϊταλούς από το πολιτισμικό λίκνο της Δύσης!Περί Ρωμαίων τα είπα:αν υπάρχουν Ρωμαίοι είναι στην κεντρική Ιταλία ή με τους πολέμους διασκορπίστηκαν,όσο για τους περίφημους Φράγκους,έλεος!300 ιππότες κατέλαβαν την Ιταλία!Δεν εκφραγκίστηκε τίποτα τόσο πολύ!Η Ιταλία,η Γαλλία,το Βέλγιο,η Ισπανία,η μισή Ελβετία,η Πορτογαλία μιλούσαν και μιλάνε λατινικά!τώρα περί βλάχων είναι προβοκατόρικο να αμφισβητείς την ελληνικότητά τους!είναι καθαρά βαλκάνιος λαός από κάθε άποψη και απ'ότι δείχνουν οι έρευνες οι πρόγονοί τους ήταν ελληνόφωνοι και μάλλον Μακεδόνες ή Ηπειρώτες,έχουμε δε γλωσσικό εκβλαχισμό περισσότερων χωριών απ'ότι ήταν πράγματι βλάχικα.
    Τώρα σε τι διαφέρουν αυτά που γράφεις από την δραγονορεπουσιακή αντίληψη περί ιστορίας δεν ξέρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eγώ από την άλλη, φίλε Σαππίρε, 3.31, δεν βλέπω ούτε μια αναφορά σε πηγές.

    Γράφεις πολύ ρομαντικά, κι ελπίζω οι γνώση σου για την βιολογία, που αναφέρθηκες, να μην είναι τόσο ρηχή όσο είναι η γνώση σου για τις πηγές, για την, όπως λέγεται διεθνώς raw history.

    K.Π.

    Υ.Γ.
    Ο άνθρωπος πάντως, που σου έδειξα στο βιντεο παραπάνω, Ρωμαίος αυτοπροσδιορίζεται, Ρωμαϊκή προσδιορίζει την γλώσσα του...όπως και η Άννα Νοταρά, όταν τύπωσε στην Βενετία το ετυμολογικό λεξικό "της των Ρωμαίων γλώσσης" είχε εθνική συνείδηση Ρωμαϊκή.

    Μίσος για τις αρχαιοελληνικές πηγές πώς μπορεί να έχω, όταν μελετώ προγραμματικά σε καθημερινή βάση, αν έχεις καταλάβει...τελοσπάντων...

    Ελπίζω να τα ξαναπούμε, έστω κι αν διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υ.Γ.

    Γράφεις φυλετικά, σκέφτεσαι φυλετικά, εγκλωβισμένος στην ιδέα του Έθνους-Κράτους.

    Σου έδωσα μια πηγή σημαντική για την δημιουργία της "Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας", από τους Φράγκους:
    Sources for the history of medieval Europe: From the mid-eighth to the mid-thirteenth century
    Brian Pullan

    Εσύ έγραψες, επί λέξη, ότι 300 Φράγκοι κατέλαβαν την Ευρώπη.

    Ας κρίνουνε οι ιστορικοί που πιθανώς να διαβάζουνε αυτή την ανάρτηση...δεν θα μπούνε καν σε κόπο διαλόγου με άνθρωπο που γράφει φορτισμένα και ρομαντικά.

    Η αλήθεια είναι ωμή, όπως και η Ιστορία. Η σημερινή Θεσσαλία ήταν η Μεγάλη Βλαχία, στα χρόνια της Αυτοκρατορίας. Η δε αναφορά σου σε "Βυζάντιο", αποκαλύπτει και την έλλειψη γνώσης πάνω στο όλο θέμα που συζητούμε.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είπα ότι 300 ιππότες κατέλαβαν την Ιταλία επί Μπαρμπαρόσσα και όχι την Ευρώπη και μάλλον έτσι γινόταν τότε οι πόλεμοι!
    Ρομαντικά δεν γράφω καθόλου,όσο για την Θεσσαλία υπήρξε ένα από τα κάστρα της ελληνοφωνίας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές ακόμα κι αν κάποιοι στην Κωνασταντινούπολη την ονόμασαν έτσι,το δε ιδίωμά μας σώζει πολλά αιολικά στοιχεία,οι δε Βλάχοι της είναι περήφανοι Έλληνες,βλάχοφωνία υπήρξε μόνο σε κάτι βουνά της Πίνδου και τώρα φυσικά δεν υπάρχει,αλλά να δούμε όμως και το είδος της βλαχοφωνίας,πέραν από λέξεις για πρόβατα και γίδια και για δέντρα κι αρκούδες αυτή η γλώσσα δεν είχε άλλες λέξεις,τα ελληνικά χρησιμοποιούσαν για οτιδήποτε άλλο!ναι το μίσος σου για την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνισμό είναι παραπάνω από φανερό και γελοιότητα να προτιμάς τον ρωμαϊκό βαρβαρισμό που δεν τον ήθελαν ούτε οι ίδιοι οι Ρωμαίοι,το απολίτιστο Λάτιο.
    Την έννοια με την οποία χρησιμοποιεί η Κομνηνή τον όρο Ρωμαίος αρνείσαι να καταλάβεις!Για σένα είναι πιο "Ρωμαίος" ο Λιβανέζος ελληνορθόδοξος από τον κεντροϊταλό,γιατί;...γιατί έτσι είπε η Κομνηνή για να επιβάλει τα μοναρχικά σχέδια του μπαμπά της!
    Όσο για τις μεσαιωνικές πηγές είναι οι πιο αναξιόπιστες που υπάρχουν είτε είναι "φράγκικες" είτε "ρωμαϊκές",είναι σαν να είχαμε την άποψη των ΜΜΕ για τα ελληνικά πράγματα από το 80 μέχρι σήμερα!μα όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν πασόκοι,ήταν το στήριγμα του πασοκισμού...έτσι ήταν και τότε οι αντίστοιχοι είτε ποιητές είτε χρονογράφοι είτε ημίτρελοι καλόγεροι (μη μου πεις ο Ψελλός γιατί μόνο καλόγερος δεν ήταν αυτός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και ναι βυζάντιο θα το αποκαλώ για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος!και αρνείσαι να δεις την πραγματική εθνική συνείδηση των κακών "λατινόφρονων" Παλαιολόγων και όχι μόνο βέβαια,από τον 11ο αιώνα έχουμε ξανά την χρησιμοποιήση του όρου Έλληνας με την εθνική του σημασία!πιο πριν δεν υπήρχε...εθνική σημασία,γενικά!τουλάχιστον όχι στην περιοχή μας.Αλλά όπως ξανάπα και δεν θέλετε να το καταλάβετε οι ανθέλληνες ρωμαιολάγνοι (είναι δε γελοίο γιατί οι περισσότεροι Ρωμαίοι ήταν λάτρεις της Ελλάδος,οι Ρωμαίοι βέβαια όχι κάτι ιβηροσλαύοι...) άλλο το όνομα,άλλο η τεχνική ονομασία και άλλο το εθνικό είναι!το έθνος μας,το αρχαιότερο στην Ευρώπη άλλαξε πολλά ονόματα κατά καιρούς,κι αυτή είναι και η διαφορά σου με τους ρωμανιδικούς που σε καθιστά χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Shappire, θα σου γράψω για τελευταία φορά, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο...για τους εξής λόγους:

    (Ι) Θέλεις απλά να έχεις τον τελευταίο λόγο: ένδειξη ότι αποσκοπείς στο να "καλύπτεται" η γνώμη του άλλου. Η ανασφάλεια αυτή αποδεικνύει ότι είσαι ρομαντικός: ζεις σε μια φούσκα: δικαίωμά σου, αλλά γίνεσαι γραφικότατος με τις εμμονές σου, διότι

    (ΙΙ) Έγραψα σημαντικότατες πηγές, και δεν ήταν παρά μια μικρή εισαγωγή, σε ιστορικές αλήθειες που φοβάται να τις αγγίξει πολύς κόσμος. Δεν αναφέρεσαι καθόλου σε πηγές, και δεν παραθέτεις κείμενα.

    Δυστυχώς δεν έχεις την διορατικότητα για να κατανοήσεις ότι η εμμονές αυτές πάνω στο παραμύθι του "Ελληνισμού" μας έχουνε εγκλωβίσει σε γεωγραφικά όρια, που ακόμα και σήμερα θεωρούμαστε ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ των, από όλους τους γείτονες ανεξαιρέτως.

    Οι ιστορικές σου αναφορές αποτελούν έκθεση μαθητού γυμνασίου, ειλικρινά, να θυμάσαι αυτή την συμβουλή μου, διότι δεν θα στο ξαναγράψω...

    Κ.Π.

    Υ.Γ. 1
    Το ελάττωμα αυτών των ιστολογίων είναι ότι πέρα από μικρά σχόλια, δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος. Κάποιος εύκολα μπορεί να χαθεί μέσα σε κατεβατά κείμενα.

    Μια μεστή σε περιεχόμενο παράγραφος γίνεται "καπνός", μέσα σε κατεβατά μπουρδολογίας.

    Είναι ενοχλητικό να έχω αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο, σε μια δύσκολη περίοδο, βάζοντας μεράκι, και να συνειδητοποιώ ότι δεν άξιζε: αναμασάς τις ίδιες μπαρούφες, χωρίς να έχεις διαβάσει ούτε μία από τις παραγράφους μου. ΔΕΝ γνωρίζεις να διαβάζεις προσεκτικά.

    Λυπάμαι...

    Μπορείς να γράφεις και να σχολιάζεις όσο θέλεις τα κείμενά μου. Δεν θα μπω στο κόπο να σου απαντήσω ξανά προσωπικά, διότι δεν είσαι σοβαρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kύριε Καλεντερίδη, δεν γνωρίζω αν μπήκατε στον κόπο να παρακολουθήσετε αυτόν τον διάλογο.

    Νομίζω ότι είναι εθνικό χρέος όλων μας να κοιτάξουμε την ιστορία κατάματα. Μας έχουνε πάρει χαμπάρι, οι απόγονοι αυτών που συνέγραψαν τα Πρωτόκολλα που μας κάνανε Κράτος. Γνωρίζουνε ότι πριν το 1821 δεν ήμαστε "Έλληνες".

    Η κ. Ρεπούση, η κ. Δραγώνα, και άλλοι αποδομιστές, σταματούν εκεί, στον Διαφωτισμό: στην δημιουργία του Βασιλείου της Ελλάδος. Δεν πάνε πιο πίσω, είτε διότι δεν γνωρίζουν, λόγω αμάθειας, είτε σκοπίμως.

    Είναι κατάπτυστοι αυτοί που και σήμερα χρησιμοποιούνε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον προσδιορισμό "Βυζάντιο", για την Ρωμανία.

    Ο Κοραής, που τον ανέφερε ως "σπουδαίο άνδρα", ο παραπάνω αναγνώστης του Ινφογνώμονα, μισούσε θανάσιμα την Ορθοδοξία, και τους Ρώσους. Ο Καποδίστριας επιδίωκε να ελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, και να αναστηθεί το βασίλειο που έπεσε το 1453. Ο Κοραής έγραφε ότι "Οι Τουρκοί δύνανται να διαπρέψουνε σαν έθνος, αν λάβουνε τα φώτα της Δύσης".

    Είναι δυνατόν να συμπλέουμε με τόσο άσχετους ανθρώπους, που έχουνε κάνει εθνοπατέρα τον Κοραή;

    Κύριε Καλεντερίδη, ποιά είναι η απάντηση των Τούρκων σήμερα, στην νέα τάξη πραγμάτων; Γνωρίζουνε ότι "Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους" δεν μπορεί να υφίσταται πια, με 20 εκατομμύρια Κούρδους μέσα στο έδαφός τους, και αυξανόμενη μετανάστευση από την Ασία. Η απάντησή τους λοιπόν είναι η Οθωμανική λύση: ο νεο-οθωμανισμός, η Αυτοκρατορία με τα μιλλετια της.

    Ας είχαμε ένα όραμα Ρωμανίας, και το σχόλιό σας στην σημαντική σας ομιλία για τον Πόντο θα είχε νόημα...

    Με τιμή,

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Ρωμανία είναι στην... Romania με πρωτεύουσα το Βουκουρέστι. Και η Ρώμη λέγεται Roma και είναι στην Ιταλία. Εδώ είναι Ελλάδα. Αν θέλετε Ελληνική Αυτοκρατορία ανατρέξτε στην Αθηναϊκή. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και εκ θρησκοληψίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μη φτάνουμε στο άλλο άκρο φίλτατε σχολιαστή...η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εξελίχθηκε ήδη από την αρχή της σε ελληνική,πάντοτε δε μιλούσε τα ελληνικά και βρισκόταν σε ελληνιστικό έδαφος.Μετά από κάποιους αιώνες έχασα τα μη ελληνικά εδάφη και έγινε σαφώς ελληνική!Αλλά μη ξεχνάμε πως μιλάμε για μια εποχή όπου η έννοια της εθνικής συνείδησης δεν υπάρχει με την μορφή την σημερινή.Μετά δε τι προστριβές με τους δυτικούς και τούρκους και ειδικά μετά το 1204 είναι φανερό ότι μιλάμε για τα πρώτα εθνικά ευρωπαϊκά κράτη,πριν ακόμα και από τη Γαλλία!Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος μιλάει για την Κωνσταντινούπολη ως "ελπίδα και καύχημα των Ελλήνων",μιλάει για απογόνους Ελλήνων και Ρωμαίων (που μάλλον εννοεί τους Ενετούς εκεί...),ήδη ο Ιωάννης Βατάτζης μιλάει για Έλληνες.Ακόμα και η Κομνηνοί είναι ελληνική δυναστεία αλλά και η Μακεδόνες έχουν ελληνική καταγωγή παρά τον μύθο που οι ίδιοι έβγαλαν για να δέιξουν ότι είναι βασιλικής καταγωγής και όχι χωρικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι Ρουμάνοι δε ηλιθιωδώς ονομάστηκαν έτσι!Οι Ρωμαίοι μας τέλειωσαν ήδη από την αρχαιότητα!αν υπάρχουν λατίνη σήμερα είναι στην κεντρική Ιταλία και πουθενά αλλού!
    Θυμάμαι δε χαρακτηριστικά πόσο αρνούνταν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες να δίνουν αρχαία ελληνικά χειρόγραφα στους άραβες γιατί έλεγαν ότι αυτός είναι ο "δικός μας θησαυρός" (όπως μας έλεγε ο άραβας καθηγητής της βυζαντινολογίας-αραβολογίας)
    Τώρα αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και μπερδεύουν τα ονόματα με την ουσία και θέλουν να μπλέκουν φαντασίες και ιδεοληψίες με τις πηγές πρόβλημά τους!Αλλά πιο λογικό θα ήταν οι πατρίκιοι αυτοί να πουν ότι δεν είμαστε "ορίντζιναλ" Έλληνας αλλά πολυφυλετικό μόρφωμα (που δεν ισχύει αυτό στο μεγαλύτερο βαθμό αλλά στο κάτω κάτω δεν κάνει η γενετική το έθνος,η γενετική βοηθά κάποιες φορές σε μερικές έρευνες) παρά να λένε ότι είμαστε...Ρωμαίοι!ή να λέμε εμείς ότι απ'όπου πέρασε ο Αλέξανδρος είναι όλοι έλληνες!είπαμε για πόλεμο πήγαιναν όχι για σεξοτουρισμό.
    Γενικά πάντως πανευρωπαϊκά οι λαοί άντεξαν,ακόμα και οι Άγγλοι είναι μάλλον βρεταννοί παρά γερμανικής καταγωγής άγγλοι όπως λόγω ονόματος θα περίμενε κανείς!Το ίδιο και οι Σκότοι και οι Ουαλοί και οι Ιρλανδοί είναι μάλλον ο ίδιος λαός που ζούσε εκεί πριν από την εισβολή των Γερμανών Άγγλων όπως φάνηκε γενετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Ρουμάνοι ήταν Δάκες. (Εξ ού και Dacia τα ρουμάνικα αυτοκίνητα) Στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης μπορείτε να δείτε στο τρίτο εσωτερικό διάζωμα έφιππο τον Γαλέριο ο οποίος ήταν Δαξ, με έναν Ρωμαϊκό αετό να κρατά ένα στεφάνι πάνω από το κεφάλι του!
    Ας κοιτάξουμε να βρούμε έναν τρόπο να ξαναενωθούμε με την Ελλάδα και αφήστε τους Ρωμηοποιθέντες. Δεν μας αντιπροσωπεύουν. Θυμάμαι ένα καλαμπούρι από ένα τεύχος του Αστεριξ παληά, όπου έλεγαν οι Γαλάτες, τόσα δίνουμε για ένα κεφάλι Ρωμαίου και τόσα για ένα κεφάλι GalloRoman. Δεν θυμάμαι το ποσόν αλλά η τιμή για το κεφάλι του GalloRoman ήταν πολλαπλάσια του Ρωμαίου... Αχ Φιλοποίμενα... αχχχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. άμα αυτοί είναι Ρωμαίοι εγώ είμαι ο Αστερίξ φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κ.Π.

    Και τι ήθελες, να βρουν οι πρόσφυγες το '22,έτοιμα παλάτια;
    Αυτή είναι η μοίρα του κάθε πρόσφυγα, να τα ξαναφτιάχνει όλα από την αρχή.
    Όση βοήθεια μπορούσε να δώσει,το κράτος την έδωσε.
    Τέλος,το τι προτεκτοράτο είναι το ελληνικό κράτος από το 1830 κι ότι το κυβερνούν 10 οικογένειες,το γνωρίζουμε όλοι και λυπόμαστε όλοι εδώ.Δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.