24/9/10

Αβραμόπουλος: «Ήττα» η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τη Συρία

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα από τη Συρία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ από τη Συρία, αποτέλεσμα συμφωνίας που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί ήττα της ελληνικής διπλωματίας» .

«Ειδικότερα, διότι αφορά μία χώρα, όπως η Συρία, που διαχρονικά στηρίζει τις ελληνικές θέσεις και μία περίοδο, κατά την οποία, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται στη Νέα Υόρκη με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επιχειρώντας να προωθήσει, μεταξύ άλλων, λύση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων» .

«Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο διεθνείς δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, δεν είναι εντυπώσεις. Αναρωτιέται κανείς, πώς η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικούς ρόλους, όταν δεν είναι σε θέση να προασπιστεί τον εαυτό της» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


20 σχόλια:

  1. μα ο στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξουν ακόμα περισσότερες αναγνωρίσεις έτσι ώστε να μας πουν στην τελική ανακοίνωση της προδοσίας "μα τι άλλο να κάνουμε,έτσι κι αλλιώς έτσι τους αναγνωρίζουν όλοι!"
    Ακόμα πάντως και όλοι να τους αναγνωρίσουν έτσι,εμείς ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να υποχωρήσουμε,η ήττα μόνο τότε θα είναι!
    Αυτά φυσικά δεν αθωώνουν την Αραβική Συρία για την αχάριστη και διόλου θετική για τα ίδια ακόμα τα συμφέροντά της απόφαση της!Και δείχνει γενικά το κλίμα που υπάρχει στις χώρες αυτές που πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε και να πάψουν οι ψευδαισθήσεις μας...
    Όσο για τους ορθοδόξους της Συρίας που αναφέρονται συχνά,όποιος γνωρίζει την κατάσταση ξέρει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ορθόδοξων της Συροπαλαιστίνης μόνο θετικά δεν διάγεται απέναντι στους Έλληνες (για πολλούς λόγους),σαφώς δε υπάρχει και έναν μικρότερο κομμάτι πολύ φιλελληνικό που φτάνει μέχρι του σημείο να μιλάει για ελληνική καταγωγή,αλλά είναι λίγοι δυστυχώς και η ελληνική διπλωματία δεν έκανε τίποτα για να τους προσεταιριστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ.τιποτα εξακολουθεί να καταλαμβανει ποστα. και εντελως τυχαια ειναι και αυτος εις εκ του περιούσιου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα Σκόπια για ποιό λόγο έχουν σημασία για τις ΗΠΑ και άλλα κράτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ένας τίποτας βγήκε να κατηγορήσει τον άλλο τίποτα,πιάσε το αυγό και κούρεφ'το.


    Ο κος Αβραμόπουλος που ήταν όταν είχαμε πρωθυπουργό το Μητσοτάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακο νεο, αλλα δεν ειναι τοσο σοβαρο μια τριτοκοσμικη προβληματικη και μειωμενης εθνικης κυριαρχιας χωρα να αναγνωριζει το μπασταρδο ανθυποκρατιδιο....

    ΕΜΕΙΣ δεν πρεπει να το αναγνωρισουμε , ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ πρεπει να 'βοηθησουμε' (δεν θελει και πολυ..) να διαλυθει ΑΜΕΣΑ το μπασταρδο ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑ και α λυσουμε μια και καλη το θεμα. ΜΕ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ... Ελληνες ΠΟΤΕ δεν θα κανανε συζητησεις , θα τους τελειωνανε με τροπο χειρουργικο... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΛΕΙΤΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΒΕΤΟ και 'βοηθειστε' τους να τελειωνουν την αθλια μικρη και βρωμικη ζωη τους..

    ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΣΧΗΜΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΚΑΙ για τα λαμόγια, που, καθώς αποτελούν μειοψηφία σε κάθε χώρα, έχουν πολλούς εφιάλτες...:
    24 September 2010
    The Queen asked ministers for money to heat Buckingham Palace from a fund reserved for low-income families, it has been revealed.
    Royal aides pleaded for the cash as they claimed gas and electricity bills had risen by more than 50 per cent in a year – totalling more than £1million.
    They complained that the £15million government grant to cover the Queen’s palaces was inadequate and her energy bills had become ‘untenable’.
    The money would have come from energy-saving grants reserved for cash-strapped families, housing associations and hospitals.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1314446/The-Queen-pleads-poverty-help-Buckingham-Palace-heating-bill.html

    Last Winter Was The Snowiest On Record In North America...(http://stevengoddard.wordpress.com/2010/09/23/last-winter-was-the-snowiest-on-record-in-north-america/)

    Global Cooling Is Here, Pt. XII: Early Winter Breaking Out In Northern Hemisphere... (http://www.c3headlines.com/2010/09/global-cooling-is-here-pt-xii-early-winter-breaking-out-in-northern-hemisphere.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Σκόπια είναι νευραλγικής σημασίας για την απομόνωση της Ελλάδας, η οποία διαφορετικά θα κινδύνευε να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια.

    Χωρίς τα Σκόπια, η Ελλάδα θα συνόρευε με τη Σερβία, η Σερβία θα είχε έστω και ελεγχόμενη διέξοδο στη θάλασσα και η Ελλάδα θα είχε χερσαία διέξοδο στην Ευρώπη.

    Γι' αυτό ακόμα και αν διαλυθούν τα Σκόπια θα μοιραστούν ανάμεσα σε Αλβανούς και Βούλγαρους (έτσι κι αλλιώς οι Σκοπιανοί έχουν Βουλγαρικά διαβατήρια).

    Η Ελλάδα από τη πτώση των Σοβιέτ και μετά υφίσταται μια συνεχή προπαγάνδα στην οποία πρωτοστατούν οι Αγγλοαμερικάνοι και η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους Ολυμπιακούς αγώνες και μετά.

    Εκτός από την κατάταξή μας στα "σκουπίδια" από τους Αγγλοαμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, κατηγορούμαστε συνεχώς από τον αχρηστευμένο ΟΗΕ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Βασική επιδίωξη να οργανωθεί στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδας όπως έγινε και με τη Σερβία. Σε αυτό αντιτάσσονται Γαλλία και Ιταλία κυρίως (και λιγότερο οι άλλες χώρες του νότου, οι γνωστές στους Βόρειους ως PIGS - Portugal, Italy, Greece, Spain) για να μη βρεθούν και αυτές απομονωμένες και έχουν στη συνέχεια την ίδια τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ανοίγματα του ΓΑΠ φέρνουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Κάποιος πρέπει να του πεί πως όταν μπαίνεις στο κρεβάτι με τον διάολο, ο δικός σου κώλος θα βγεί ματωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έστω κι αν όλος ο κόσμος αν τους αναγνωρίσει, αν δεν τους αναγνωρίσει η Ελλάδα, ο "μακεδονισμός" τους, ο οποίος είναι και ο κύριος στόχος, μένει γράμμα κενό.

    Όλος ο κόσμος είχε αναγνωρίσει την πρώην Α. Γερμανία (DDR), εκτός της Δυτικής. Ήταν ο Adenauer που είχε αρνηθεί ένα σχέδιο παρόμοιο με του Αννάν, το οποίο του είχε προτείνει ο Στάλιν αρχές της δεκαετίας το '50. Αν το είχε δεχτεί και αναγνωρίσει την Αν. Γερμανία, σήμερα δεν θα είχε επιτευχθεί η επανένωση.

    Η εξωτερική πολιτική θέλει υπομονή και σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.

    Αν εμείς αναγνωρίσουμε σύνθετο όνομα στα Σκόπια, γρήγορα θα μείνει μόνο το "Μακεδονία" και τότε θα αρχίσουν οι επεκτατισμοί και τα προβλήματα.

    Όμως αυτό προϋποθέτει Έλληνες πολίτες καλά ενημερωμένους και Έλληνες πολιτικούς αποφασισμένους να μην υποχωρήσουν. Τίποτε από τα δύο δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε είναι το Αβρομώ !!!
    Τον μάρανε η Συρία και όχι η ήττα που μας έκανε όταν αγόρασε εκατομμύρια άχρηστα εμβόλια και τσέπωσε τα εκατομμύρια ευρώ που δίνουν προμήθεια οι φαρμακευτικές εταιρίες!!!
    Αυτός τώρα έπρεπε να είναι στη φυλακή !!!
    Ουστ ρε λαμόγιο κι εσύ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πισω απο την νεωτερη ιστορια με το ονομα της Μακεδονιας εχει μπλεχτεί ο Σορος και οι εβραιοι που θελουν οχι μονο τον χρυσο και το πετρελαιο και ολα τα μεταλλευματα, αλλα και την Θεσσαλονικη (την δευτερη Ιερουσαλημ) οπως την λενε). Αναμεσα Κοσοβο και Φυρομ ειναι το Camp Bondsteel και οι Αμερικανοι θελουν προσβαση στο Αιγαιο. Ειναι και οι αγωγοι με το πετραιλαιο. Τελικα καθομαστε πανω στον ομφαλο της γης, και ακομα ουτε εχουμε καταλαβει ποσο πλουσιοι ειμαστε και γιατι μας πολεμανε. Συμφωνω με τα περισσοτερα σχολια. Το ονομα Μακεδονια δεν πρεπει να δωθει. Θα ειναι η αρχη του τελους αν το δώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πίσω από τα Σκόπια κρύβονται σερβικά και βουλγαρικά συμφέροντα. Αυτό που διακαώς επιθυμούν δεν είναι η αναγνώριση απο τους τρίτους, αλλά από την Ελλάδα. Αυτό το δώρο δεν πρέπει να τους το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομαδεον τι γίνεται; Καλά, καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το 2010

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_5313.html

    διαβαστε το και μαθετε επιτελους το μυστικο της Μακεδονιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν δικαιούμαστε να τους επιβάλλουμε για το πως θα αποκαλούνε αυτοί το μόρφωμά τους.
    Ούτε και αυτοί έχουν δικαίωμα να με υποχρεώσουν για το πως θα τους αποκαλώ.
    η ιστορική διαδρομή μου επιβάλει να τους αποκαλώ
    PSEVDOMAKEDONES να τους μείνει αυτό για όνομα .
    az sam Makedonets , ti me govoris tse si makedonets, ja se rodih vo makedonia i govoria ellinika , ti sboruvas slavianski , i falsivikiras istoriata za mene ti si PSEVDOMAKEDONETS.
    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ των πολιτικών μας και των υπηρεσιών είναι που τους επιτρέψαμε 20 χρόνια τώρα να διαπλάθουν τα σχολικά τους βιβλία κατα το δοκούν.
    Είναι ανεπίτρεπτο όλοι οι υπουργοί παιδείας του 'μορφόματος' να κυκλοφορούν έτσι .

    δεν υπάρχει ιστορικό μνημίο που να μην το 'πειράζουν' είτε προκειται για βυζαντινό είτε για αρχαιοελληνικό , Αχρίδα, Μοναστήρι , Ηράκλεια , σε όλα βρίσκουν προφάσεις και τα βάζουν χέρι, και η επίσημη ελληνική πολιτεία απούσα .
    Εγκαταλείψαμε τους Ελληνες και τους Γραικομάνους στο έλεος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσε μας βρε Αβραμόπουλε που νιάστηκες τώρα και για το σκοπιανό! Αυτός δεν ήταν; σαν δήμαρχος; που δεν έβαλε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα; δεν θυμάμαι σε πιο μέρος ακριβώς, και άφησε μόνο την πλάκα, δηλαδή την βάση, που θα εμπαινε πάνω το άγαλμα, είχαν πάνω στην μαρμάρινη βάση μια πλακέτα που έλεγε άγαλμα Μέγας Αλέξανδρος 356π.Χ-323π.Χ Επι Δημαρχίας Αβραμόπουλου, αλά άγαλμα πουθενά;;;!!! Και τώρα έχουν αφήσει μόνο την βάση και βγάλανε και τις ταμπέλες και απλά στέκετε ένα μάρμαρο εκεί! Και ο άνθρωπος που το έφτιαξε το άγαλμα το έχει ακόμα στο εργαστήριο του, από ότι ξέρω και απλά στέκετε εκεί! Όλοι όταν δεν είναι στην κυβέρνηση ή δεν έχουν κάποια αρμοδιότητα ξερω ΄γω που, τότε πετάγονται και το παίζουν πατριώτες! Αλα όταν είναι στο χέρι τους να κάνουν κάτι τ΄τοε κοιτάνε μόνο την πάρτι τους και ότι τους διατάζουν τα αφεντικά...
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι...οι παραδοσιακοί μας φίλοι :οι Αραβες....υπάρχουν και τέτοιοι αλλά που κρύβονται;;;; Υπάρχουν και χριστιανοί, αρκετοί,αλλά τολμούν;;; Να απομονώσουν την Ελλάδα ;;; δεν νομίζω.Μάλλον να κατεβάσουν τα σκόπια στο Αιγαίο προσπαθούν και με τέτοιους πολιτικάντηδες και διπλωμάτες φοβάμαι οτι σύντομα η Θεσσαλονίκη θα ονομάζεται σολούν.Αυτους ψηφίσατε ,αυτούς έχετε,ΖΩΑ Ε! ΖΩΩΩΑΑΑΑ(Βασιλης Λεβέντης) να τους ξαναψηφίσετε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το μονο που μπορω να πω ειναι .. θεε βοηθαμας απο ανθρωπους σαν τον Αβραμοπουλο... μα ειναι παντελος ασχετος... η Συρια εδω και 10 χρονια εχει μπει στον αξονα της τουρκιας καθως απο κοινου πολεμαν τους κουρδους ... ολο αυτς ο μυθος οτι ειναι φιλοι μας ειναι για γελια.... τα τουρκικα συμφεροντα εξυπηρετουν οπως και στο κυπρο εξαλλου.... αυτο δειχνει καθαρα οτι δεν πρεπει να στηριζομαστε σε κρατοι παριες .... τωρα για τους εβραιους δεν χρειαζεται να τους εχουμε και στα συγουρα αλλα οσο οι τουρκια συμμαχη με την Συρια ενα ειναι συγουρο οτι το ισραηλ θα εχει προβληματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το θέμα είναι ο Αβραμό και όχι η συμπεριφορά της Συρίας και όχι η διπλωματική ανεπάρκειά μας (μάλλον όχι ανεπάρκεια,η αδράνεια,η μη θέληση) μάλιστα....στην πυρά λοιπόν ο Αβραμό,άρε Δρουτσοπάγκαλοι που μας χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιος είπε ότι τα ληγμένα κάνουν κακό; Κοιτάχτε τον Τζίμη. Για Συρία μιλάμε τα εμβόλια θυμήθηκε. Μια χαρά είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.