11/9/10

Γιόρτασαν το μπαϊράμι στην Αθήνα

Εκδηλώσεις για τη λήξη του Ραμαζανιού πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην πρωτεύουσα προσευχήθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, με τη συμμετοχή δύο ιμάμηδων που προσκλήθηκαν από την Αίγυπτο και το Πανεπιστήμιο του Καΐρου (διπλανή φωτογραφία). Στη συνέχεια αντάλλαξαν, όπως απαιτεί το έθιμο, δώρα και μοίρασαν γλυκά στα μικρά παιδιά.

Το μεσημέρι παρακάθησαν στο εορταστικό γεύμα που σηματοδοτεί τη λήξη της νηστείας (30 ημέρες) του Ραμαζανιού- δηλαδή στο μπαϊράμι- το οποίο άρχισε στις 11 Αυγούστου. «Για μας ήταν μια μεγάλη ημέρα και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτελεί μια απάντηση πολιτισμού στον αμερικανό πάστορα που θέλησε να κάψει το Κοράνι καθώς και στη γερμανίδα καγκελάριο που βράβευσε στον δανό σκιτσογράφο που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ με τα σκίτσα του» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.

«Δείχνει ότι η Ελλάδα κρατάει τον πολιτισμό της Ευρώπης και σε μια ιστορική πλατεία όπως είναι η πλατεία Κοτζιά, δίπλα από τα αρχαία και μπροστά στο δημαρχείο της πρωτεύουσάς της, φιλοξενεί τους μουσουλμάνους για να τελέσουν την προσευχή τους και τη λήξη του Ραμαζανιού.Αυτό είναι το ελληνικό πνεύμα. Μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί ειρηνικά» επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τέλεση της προσευχής.

http://www.tovima.gr

14 σχόλια:

  1. ΤΟ 2005 ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ
    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ:"ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,
    Ο Α Θ Α Ν Α Σ Ι Ο Σ Δ Ι Α Κ Ο Σ,ΚΑΙ
    Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ.
    ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ....
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Ο Χ Ι.
    ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ
    ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ
    ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ,
    ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ.ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ
    ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ
    ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ...
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΑ
    ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ
    ΤΗΛΕ ΟΡΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...
    "ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ".
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ..
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
    [ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΥΤΙΚΗ
    ΠΙΣΤΗ],ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΜΑΖΩΞΗ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕ Κ Ρ Α Τ Ο Σ
    ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΙΔΙΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ.
    ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΗΣ,ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ.
    ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
    ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ...
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΧΑΙΡΕ ΔΙΑΚΟ [ΠΟΥ ΣΕ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ...]
    ΧΑΙΡΕ ΦΛΕΣΣΑ,ΦΩΤΕΙΝΟ Π Ν Ε Υ Μ Α,
    ΚΑΙ Ψ Υ Χ Η ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η ΘΑΝΑΤΟΣ.
    ΕΛ ΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σταματούσαμε να θεωρούμε ο ένας την πίστη του άλλου ως απειλή για την ίδια μας την ύπαρξη ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.
    Στην αρχαιότητα συνυπήρχαν οι θρησκείες χωρίς κανένα πρόβλημα. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι προσωπικό του θέμα. Πως γίνεται να επηρεάζει τους γύρω του;
    Απο τότε που επικράτησε ο χριστιανισμός και ο μωαμεθανισμός ο κόσμος πνίγηκε στο θρησκευτικό φανατισμό. Σαν λίγους λόγους είχαμε να σφαζόμαστε, αποκτήσαμε και τη θρησκεία σαν έναν επιπλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείχνει ότι η Ελλάδα κρατάει τον πολιτισμό της
    το λέει ο αιγύπτιος ενώ στην αίγυπτο οι έλληνες στην παροικία έφυγαν νύχτα να γλιτώσουν,ρε ουστ.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί φαινόμενα είναι αυτά,οι χθεσινοί λαθρομετανάστες μας κατέκλεισαν.Ντροπή.Ήθελα να ξερα μπορούν χριστιανοί να προσευχηθούν σε μουσουλμανική χώρα ελεύθερα σε πλατεία,ή θα φάνε το ξύλο της χρονιάς τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oταν οι μουσουλμάνοι αποκτούν εξουσία, εξοντώνουν τίς χριστιανικές μειονότητες. Τό ζήσαμε στήν Αίγυπτο, στήν Κωνσταντινούπολη, στήν κατεχόμενη Κύπρο. Αυτό θέλουν καί οι αριστεροπροδότες δημοσιογράφοι, νά εξοντωθούμε, αλλά γιά νά γίνει αυτό πρέπει νά γίνουμε μειονότητα στήν χώρα μας.

    Τό Βυζάντιο έπεσε από τήν αρθρόα εισροή μουσουλμάνων. Ηρθαν ως μετανάστες, έγιναν κατακτητές καί κατέληξαν γενοκτόνοι. Ετσι γίναμε σκλάβοι των μουσουλμάνων γιά 500 χρόνια καί χάσαμε τήν Μικρά Ασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι οι μουσουλμάνοι μπορούν να συγκεντρωθούν και να γιορτάσουν σε μια ελληνική πλατεία ενώ οι χριστιανοί κατά πάσα πιθανότητα θα λιντσάρονταν σε μια μουσουλμανική χώρα είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να αποκαλούμε εαυτούς "πολιτισμένους" και τους γείτονες "βάρβαρους".
    Αν οι έλληνες κάνουμε ό,τι και πχ οι τούρκοι τότε με ποιό δικαίωμα θα τους κατακρίνουμε; Πολιτισμένος ή είσαι ή δεν είσαι. Πολιτισμένος με προϋποθέσεις και με "συμφωνία ανταπόδοσης"... δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλαχ αλ ακμπαρ
    και του χρονου στην ακροπολη με τη συμμετοχη του Ελληνα ιμαμη Ομαδεον.

    kone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα τι το περιεργο? εξάλλου σε μουσουλμανική χώρα ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I am not surprised at some of the comments which support the take-over of Greece by Muslim hordes. The people who write these comments are either communists, who believe in no religion, or Jews who by supporting freedom for all religions, they basically support their own freedom to exist as a separate state within the Greek state.
    The Greeks must wake up and fight once again for their own freedom.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 11 Σεπτεμβρίου 2010 12:47 μ.μ.

    >Αν σταματούσαμε να θεωρούμε ο ένας την πίστη του άλλου ως απειλή για την ίδια μας την ύπαρξη..<

    Δεν νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θεωρούν τους χριστιανούς (ή άλλους) "ως απειλή για την ίδια τους την ύπαρξη".

    Αντιθέτως, οι σφαγές των Χριστιανών από ισλαμιστές είναι πολλές (Ινδονησία, Νιγηρία κλπ). Πώς, λοιπόν, να μην τους θεωρούν οι Χριστιανοί "ως απειλή για την ίδια τους την ύπαρξη"; Πρέπει να τους αφήσουν να κάνουν και στην Ευρώπη τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προτείνω στη συνέχεια την παράδοση του Ζαππείου στους νέους αδελφους μας μουσουλμάνους για την ίδρυση μαντράσα. Έτσι, για να δείξουμε την συντριπτική πολιτιστική ανωτερότητά και ανοχή μας ρε αδελφέ ώστε να σκάσουν από το κακό τους οι "εχθροί" μας που μας κακοχαρακτηρίζουν ως οπισθοδρομικούς. Επίσης για να σκάσουν πιότερο προτείνω την απόδοση στους μουσουλμάνους αδελφούς του προνομίου- δικαιώματος εκδίκασης των υποθέσεών τους και επιβολής των ποινών τους με βάση τη Σαρία. Έτσι, κάθε Παρασκευή (η οποία θα θεσμοθετηθεί ως επίσημη πια ημέρα αργίας της Γιουνανίας αντί της Κυριακής) έμπροσθεν και περίξ της πλατείας Ομονοίας, μονοιασμένοι Βουδιστές, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ιουδαίοι κ λοιπές "φυλές των Αθηνών" μέσα στη ιδιαίτερη νομική ατμόσφαιρα της Σαρίας θα παρακολουθούν με κατάνυξη απολαμβάνοντας Ισκεντέρ κεμπάπ, αραβικές πίτες, λαχματζούν, σουβλάκια και μπύρες, μαλλί της γριάς για τους μικρότερους και λοιπά διαπολιτισμικά εδέσματα την εφαρμογή των θεάρεστων ποινών της. Ήτοι: ακρωτηριασμούς άνω άκρων για τους ενλήλικους κλέφτες, ή απλώς σύνθλιψη με σφυρί ή ρόδα αυτοκινήτου για ανήλικους μικροκλέφτες κοπή μύτης, γλώσσας για τους συκοφάντες, και βέβαια αποκεφαλισμούς για τα βαρύτερα παραπτώματα όπως φόνους, βιασμούς (ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις αν το θύμα ήταν μη μουσουλμάνος(α), η ποινή θα επιβάλλεται σύμφωνα με το δυτικό δίκαιο προς αποφυγίν ρατσιστικών σχολίων) Στην πρώτη σειρά θα παρίσταται σε τιμητική θέση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δίπλα του η Αλ Σάλεχ -δικαιωμένη πια για τους αγώνες της - καθώς και λοιποί εκπρόσωποι μουσουλμανικών πολιτιστικών σωματείων, ο δήμαρχος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ξένοι προσκεκλημένοι και βέβαια ανώτεροι Έλληνες δικαστικοί οι οποίοι μέσω αυτής της προνομιακής εμπειρίας σε ευρωπαικό έδαφος θα μετέχουν της ισλαμικής νομικής παιδείας.
    Μέχρι βέβαια να την κατανοήσουν ώστε να την ασκούν ίσως μια μέρα και αυτή μαζί με το ευρωπαϊκό δίκαιο θα προσκαλέσουμε δικαστές μουλάδες, ιμάμηδες και ταλιμπάν από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Αφγανιστάν. Από τη πρώτη μάλιστα φίλη χώρα με το πρωθυπουργικό falcon, με ειδική πτήση μια φορά το μήνα για την εφαρμογή των βαρύτερων ποινών θα προσλάβουμε τον φημισμένο στον ισλαμικό κόσμο αποκεφαλιστή Abdallah Al-Bishi (είναι και πολύτεκνος -ας τον βοηθήσουμε). Η διαφορά της ώρας διευκολύνει και τη πτήση.
    Έτσι θα προάγεται η κοινωνιοθρησκευτική κατανόηση και διαφορετικότητα των αδελφών φυλών της Αθήνας. Όταν το αίμα των μουσουλμάνων ποτίσει τη γη των Ελλήνων και αδελφωθεί με το χυμένο αίμα των γηγενών τότε θα είναι πια και αυτοί Έλληνες. Μέχρι τότε όλα τα άλλα που πράττουμε ως λαός και κυβέρνηση είναι ξενοφοβικά συμπλεγματικά ημίμετρα που δεν αρμόζουν σε μία χώρα η οποία θέλει να λέει πως ανήκει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Ιδού η μεγάλη, η λαμπρή ευκαιρία της Ελλάδα να αποδείξει πως όχι μόνο υπήρξε αλλά εξακολουθεί να είναι η κοιτίς του παγκόσμιου πολιτισμού. Ας την αδράξουμε.

    Ο σουβλατζής

    Υ.Γ. Για τον κο του 3:35 να του θυμήσω πως υπάρχει και το "μέτρον" το οποίο προφανώς έχει απωλέσει ή απλώς δεν διέθετε ποτέ. Η φιλοξενία έχει και τα όριά της. Ο εμφύλιος - Τροϊκός πόλεμος ξεκίνησε με αφορμή την ασέβεια του φιλοξενούμενου Πάριδος- Αλέξανδρου προς τον οικοδεσπότη του κλέβοντάς του γυναίκα για όσους (δυστυχώς) μπορούν ακόμη και θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 11 Σεπτεμβρίου 2010 3:55 μ.μ.

    >some of the comments which support the take-over of Greece by Muslim hordes<

    like which?

    >or Jews who by supporting freedom for all religions<

    That's the point, isn't it?

    ______________________________________

    Δεν φτάνουν οι εγχώριοι αντισημίτες και κάνουμε εισαγωγή τώρα! :-))

    Μα πού βρέθηκαν "όλοι δαύτοι" ξάφνου; Ομαδ(εον)ικώς έπεσαν στο ιστολόγιο :))) Τι σκαρφίζονται, οι γελοίοι.. χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11 Σεπτεμβρίου 2010 6:09 μ.μ.

    αντισημιτες υπηρχαν και υπαρχουν σε ολο τον κοσμο. βλεπεις η φυλη σου δεν ειναι και τοσο αγαπητη.

    και το σχολιο εχει δοση αληθειας.
    οι εβραιοι ειναι κρατος εν κρατη μεσα στην Ελλαδα. τι δουλεια εχουν εδω῞
    γιατι δεν φευγουν να πανε στο Ισραήλ;

    οσο για τους μουσουλμανικη κοινωτητα γιατι τους αφησαμε να μπουν, γιατι τους αφηνουμε να μενουν μεσα, γιατι δεν τους βγαζουμε όλους έξω.

    στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τη λέξη ρατσιστης σαν κατηγορία για να κλείνουν στόματα ώστε να μην υπάρχει αντιδραση για την εισβολη ξενων αλλοεθνων και αλλοθρησκων μεσα στα ευρωπαικά κράτη.

    ρατσιστης σημαινει σκασε και σκυψε να σε γ........δωσε το σπιτι σου, την πατριδα σου στους αλλους.

    αυτο δεν θα πιασει εδω στην Ελλάδα.
    ειμαστε ρατσιστες, ειμαστε ελληναράδες και αν σας αρεσει. αν οχι ουστ. στις πατριδες σας, στα λημερια σας. αυτος ο τοπος ειναι δικος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση των Ελληνικών ηθών και για δοκιμαστικό τεστ των αντιστάσεων των Ελλήνων εκ μέρους της κυβερνήσεως.
    Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί οι μουσουλμάνοι γιόρτασαν το τέλος του ραμαζανιού, αλλά γιατί το γιόρτασαν προκλητικά σε ανοιχτό χώρο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι το τελευταίο προπύργιο του Χριστιανισμού αφού αμέσως μετά την Ελλάδα και την Κύπρο αρχίζουν όλα τα μουσουλμανικά κράτη.
    Θα μπορούσαν οι ελάχιστοι , απειροελάχιστοι Έλληνες του Καΐρου να γιορτάσουν το Πάσχα σε κάποια πλατεία της πόλης;
    Ασφαλώς και όχι.
    Τότε γιατί αυτή η ανόητη συμπεριφορά της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.