27/9/10

Στην Πέτρα του Ρωμιού κρύβεται αμύθητος πλούτος


Του Άδωνη Παλληκαρίδη
Πολύ μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν εντοπίσει ξένοι ερευνητές στην ΑΟΖ Κύπρου, ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού προς τη Λεμεσό. Δοφυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα των σεισμογραφικών ερευνών του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlab, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services,καταδεικνύουν ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού είναι άλλη μια πολύ πιθανή δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο χάρτης των κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τους μελετητές της αμερικανικής Noble Energy, τώρα σχηματίζεται και ενδέχεται η περιοχή να κρύβει στα έγκατά της πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδρογοναθράκων απ' ό,τι στην αρχή διαφάνηκε. Μπορεί, επισημαίνουν οι ειδικοί, να υπάρχουν πετρέλαια που να συντηρήσουν όχι μόνο την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και την ίδια την Ευρώπη για πολλές δεκαετίες.

Ταρακουνήθηκαν οι Τούρκοι

Στα ανώτερα δώματα της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με ξένη διπλωματική πηγή, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό.

Οι Αττίλες βυσσοδομούν γιατί η πατημένη στο λαιμό Κύπρος από τις δυνάμεις κατοχής έχει το θράσος να προσπαθεί να εξορύξει τα πετρέλαιά της, αλλάζοντας τους οικονομικούς συσχετισμούς στην περιοχή. Μια Κύπρος με πετρέλαια δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για την Ευρώπη και να εγκαταλειφθεί στο έλεος της Τουρκίας. Αυτό και μόνο ακυρώνει τον επεκτατικό της στόχο. Ίσως δε να ήταν ο από μηχανής θεός που περιμέναμε όλοι.

Η πολιτική της προώθησης των δύο κρατών θέτει την Άγκυρα εκτός διεκδίκησης κοιτασμάτων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά έναν παράξενο τρόπο όλα τα κοιτάσματα και τα πιθανά κοιτάσματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, βρίσκονται σε θαλάσσια περιοχή που ακόμη και με τη διχοτόμηση ως λύση εμπίπτει στην ελληνική πολιτεία. Η μετατόπιση της πολιτικής της Άγκυρας επί του θέματος διεφάνη στις απευθείας συνομιλίες όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμενε πεισματικά ότι τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων πρέπει να δοθούν στον τομέα ευθύνης του ομόσπονδου κράτους. Με τη θεωρία της ίσης αριθμητικής εκπροσώπησης στα όργανα του ομοσπονδιακού κράτους θεωρείται βέβαιο ότι το συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος θα διεκδικήσει το 50% του υποθαλάσσιου πλούτου. Θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας, δηλώνει ο Νίκος Ρολάνδης, ώστε η Τουρκία να μην έχει έρεισμα στα πετρέλαια. Πώς θα συμφωνήσεις, όμως, με τους εγκάθετους της κατοχής όταν ποδηγετούνται από τον εισβολέα και έκαναν ό,τι έκαναν για να καταστρέψουν τη χώρα μας και να την υποδουλώσουν στην Τουρκία;

Πολύ πιθανόν η τουρκοκυπριακή κοινότητα των 80 σήμερα χιλιάδων ανθρώπων (οι υπόλοιποι είναι έποικοι και στρατός κατοχής) να προβάλει και αιτιάσεις για τη διαχείριση της όλης εργασίας ανόρυξης, ζητώντας να δοθεί ρόλος ασφαλείας στην εγγυήτρια Τουρκία. Ήτοι, και ο πλούτος στα νοτιοδυτικά περιπίπτει με τεχνάσματα στη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Πώς βρέθηκαν τα πετρέλαια στον τόπο μας
Επιστημονικές γεωλογικές έρευνες μάς κατατοπίζουν τι συνέβη στη μεσογειακή λεκάνη πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια και γιατί η περιοχή της βορειοδυτικής Κύπρου έχει λίμνες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μετά από σεισμική δράση, το υπέδαφος στο στενό του Γιβραλτάρ ανυψώθηκε και έκλεισε την είσοδο των νερών του Ατλαντικού Ωκεανού. Η Μεσόγειος έγινε τότε κλειστή θάλασσα και μέσα σε 1000 χρόνια στράγγισε από την εξάτμιση που της προκαλούσε ο μεσογειακός ήλιος. Ανάμεσα στις παλιές ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής έμειναν για κάποιες εκατοντάδες χρόνια ρηχές λιμνοθάλασσες και σωροί από αλάτι.

Φύτρωσαν οι πεδιάδες
Οι ποταμοί της Ευρώπης και της Αφρικής μετέφεραν μαλακά ιζήματα από τις κορυφές των βουνών και οι πεδιάδες που δημιουργήθηκαν φύτρωσαν. Τεράστια δάση κάλυψαν τη μεσογειακή λεκάνη, εκεί που το αλάτι κρύφτηκε εκατοντάδες μέτρα κάτω από τα ιζήματα. Αυτός είναι κι ο λόγος που σε πεδιάδες της Κύπρου οι γεωτρήσεις βγάζουν νερό με βόριο από τα υπολείμματα του αρχαίου αλατιού, τότε που το νησί μας ήταν βυθός του Τηθέως Ωκεανού. Με τις πλημμύρες κάποια δάση σκεπάστηκαν και οι χημικές αντιδράσεις έδωσαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι καλά κρυμμένο και φυλακισμένο σε βάθος χιλιομέτρων.

Ευλογημένη η θάλασσά μας

Η γη μας ευλογήθηκε από τον Δημιουργό να είναι από τις τελευταίες που θα διαθέτουν πετρέλαια, μετά την εξάντληση του μαύρου χρυσού σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ήδη, σε άκρως απόρρητες εκθέσεις που βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης της Κύπρου, του Ισραήλ και άλλων γειτονικών χωρών, η περιοχή μας αναφέρεται ως θάλασσα υδρογονανθράκων. Τα οικόπεδα 11 και 12 της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της Κύπρου στέκουν κυριολεκτικά πάνω στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που είναι η εξαερωμένη μορφή του.

Η Πέτρα του Ρωμιού και η Αφροδίτη
Η Πέτρα του Ρωμιού είναι κομμάτι του βυθού που ξεπετάχτηκε από τα έγκατα του Τηθέως Ωκεανού, όταν η ευρασιατική πλάκα του φλοιού συμπιέστηκε με την αφρικανική πλάκα. Μέσα από το παλιρροϊκό κύμα που δημιουργήθηκε οι αρχαίοι «είδαν» τη θεά της ομορφιάς και της γονιμόητας, την Αφροδίτη, να βγαίνει μέσα από τα κύματα. Τέλεια εικόνα βγαλμένη από την πλούσια ελληνική φαντασία.

Αυτό το κομμάτι της θάλασσάς μας παρενοχλεί η Τουρκία. Τα πολεμικά της έφτασαν 13 ναυτικά μίλια από τον Ακάμα σε μια επίδειξη δύναμης ότι μπορεί να παρέμβει σε κάθε θαλάσσια δραστηριότητα της Κύπρου. Η οριοθέτηση της ΑΟΖ ορίζεται βέβαια από διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, αλλά το κράτος-τρομοκράτης στην περιοχή μας δεν το υπέγραψε και ενεργεί κατά το δοκούν. Χάραξε χάρτες και διχοτόμησε το FIR της χώρας μας και την ΑΟΖ. Κατέκτησε μέρος της αιγιαλίτιδας ζώνης και έθεσε αδρείκελα στα κατεχόμενα για να διεκδικούν γην και ύδωρ από την πατρίδα.

Συμφωνίες με άλλες χώρες
Βάσει του Δικαίου της Θαλάσσης και τις Διεθνείς Συνθήκες, η ΑΟΖ Κύπρου περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή και εφάπτεται με την ΑΟΖ της Ελλάδας. Η αντίστοιχη ΑΟΖ της Τουρκίας περιορίζεται, όπως παρουσιάζεται και στο χάρτη.

Η Κύπρος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνημένη οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και έχει συνάψει κατ' αρχήν συμφωνίες με το Λίβανο και το Ισραήλ. Ήδη ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου του Λιβάνου, μετά από συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου της Κύπρου, δεσμεύτηκε να προωθήσει την κύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης από τη Βουλή του Λιβάνου. Η λιβανική κυβέρνηση ενέκρινε οριστικά τη συμφωνία και την απέστειλε στη Βουλή για κύρωση, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Αυτό θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα λύσει τα χέρια της χώρας μας να υπογράψει και με το Ισραήλ, που επικαλείται προς το παρόν δικά του τεχνικά κωλύματα. Το Ισραήλ συμφωνεί επί της αρχής του μέσου διαχωρισμού και έχει πάρει την πολιτική απόφαση για συμφωνία με την Κύπρο. Το θέμα άλλωστε θεωρείται λυμένο, αφού η δημοσιοποίηση των χαρτών από κυπριακής πλευράς δεν προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ και έγινε αποδεκτός ο διαχωρισμός των θαλάσσιων οικοπέδων της Κύπρου, πολύ κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ.

Για πληροφόρηση των αναγνωστών μας, εξηγούμε: Τα χωρικά ύδατα είναι απόλυτης εθνικής κυριαρχίας. Στην ΑΟΖ τα νερά είναι διεθνή, αλλά τα κοιτάσματα στο βυθό της θάλασσας ανήκουν στην παράκτια χώρα. Η Κύπρος έχει 12 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα ή αιγιαλίτιδα ζώνη όπως αλλιώς ονομάζονται, και στη συνέχεια υπάρχει η ΑΟΖ, η οικονομική ζώνη που έχει εκμεταλλεύσιμο υπέδαφος. Η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρύτατη και εκτείνεται περιμετρικά της χώρας μας. Προς την Ελλάδα φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Με την Αίγυπτο έχει διαχωριστεί, όπως φαίνεται στο χάρτη, και με το Ισραήλ και το Λίβανο έχει συμφωνηθεί, μένει όμως η κύρωσή της με νόμο. Εκκρεμεί ο διαχωρισμός με τη Συρία και την Τουρκία, κομμάτι δύσκολο να γίνει αυτό με τον εισβολέα και το πρόσφατο φερέφωνό του.

Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι μία νέα ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δικαιωμάτων των παράκτιων κρατών, με τεράστιο εύρος που περιλαμβάνει τα ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος της περιοχής της, και αρχίζει μετά το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ο νέος αυτός θεσμός αποτελεί τη σημαντικότερη και επαναστατικότερη καινοτομία του νέου δικαίου της θάλασσας.

Κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων.

Σύμφωνα με τον Θ. Καρυώτη, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η ΑΟΖ, αντίθετα από την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipso jure (αυτοδικαίως), αλλά πρέπει σαφώς να υιοθετηθεί από το παράκτιο κράτος. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται. Η θαλάσσια περιοχή που δεν θα υιοθετηθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς σαν μέρος της ανοικτής θάλασσας. Συνεχίζει ότι κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο παράκτιο κράτος δεν μπορεί να υιοθετήσει τη δική του ΑΟΖ. Η Τουρκία -που τρέμει τη Ρωσία- έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και έχει αποδεκτεί, με εκδήλωση διεθνούς συμπεριφοράς, τον κανόνα. Αυτό και μόνο είναι ισχυρό όπλο στα χέρια της Κύπρου γιατί αποτελεί προηγούμενο, που μπορεί να ισχύσει και στις θάλασσές μας σε περίπτωση τουρκικής αμφισβήτησης.

Με βάση την ίδια αρχή και δεδομένου ότι τα κατοικημένα νησιά έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα ΑΟΖ, η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή τής (υπό οριοθέτηση) ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί επιλέχθηκε η «Noble Energy»
Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ έχει ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy με έδρα το Χιούστον, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με εβραϊκά συμφέροντα. Η Κύπρος επέλεξε την ίδια εταιρεία, δίνοντάς της τα δικαιώματα στο «Οικόπεδο 12» στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ.

Η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (US Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ - Ανατολικής Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο ίσως απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο.

Το μικρότερο από τα δύο κοιτάσματα, το «Ταμάρ», με 8,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια
αερίου, μπορεί, σύμφωνα με αναλυτές της HIS Global Insight του Λονδίνου, να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ, τουλάχιστον μέχρι το 2025. Το κοίτασμα «Λεβιάθαν», με αποθέματα 16 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών αερίου, όχι μόνο θα εξασφάλιζε ενεργειακή αυτάρκεια στο Ισραήλ, αλλά θα το μετέτρεπε και σε χώρα εξαγωγής ενέργειας. Το «Λεβιάθαν» εντοπίζεται σε απόσταση 130 χμ. από τη Χάιφα, σε κοντινή απόσταση από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ. Αν αυτό γίνει, θα είναι τεράστια επιτυχία που σχεδόν ακυρώνει τα αποτελέσματα της εισβολής στη θάλασσα. Η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει για το Τελ Αβίβ τα δικά του κοιτάσματα αλλά και την Κύπρο, που δεν θα έχει πια καμιά διεθνή αμφισβήτηση για τις κινήσεις της.

Τουρκικές παρεμβάσεις στο Λίβανο

Το γεγονός ότι ο Λίβανος έχει υπαναχωρήσει και κωλυσιεργεί, προκειμένου να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιό του η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο, αποδίδεται -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- και στις παρεμβάσεις της Τουρκίας. Εξάλλου, σε τουρκική παρέμβαση οφείλεται η έλλειψη προόδου στις ελληνο-αιγυπτιακές συνομιλίες για καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία απαιτεί να εξαιρεθεί από μια τέτοια οριοθέτηση το Καστελόριζο και να περάσει υπό τουρκική, πλέον, δικαιοδοσία ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

20 σχόλια:

  1. Αθάνατη Ρωμηοσύνη!
    Φυσικά. Δεν θα μπορούσε να είναι 'αλλού' ο πλούτος. Εκεί. Έτσι πρέπει από την μοίρα: στην πέτρα του προδομένου Ρωμηού -από τους ξενόδουλους και λομπροζικούς ηγέτες μας. Φτάνει μόνο να μην καρπωθούν οι ίδιοι γνωστοί αλήτες του 'α τα φάωμεν ούλα...', αυτόν τον πλούτο που είναι ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ του Ρωμηού κι όχι των σιχαμερών γραικύλων.
    Ρωμηοί της Κύπρου, κόψτε τους τα χέρια άμα απλώσουν ξανά τα ξερά τους σ' αυτό τον πλούτο της Πέτρας του Ρωμηού που ο Θεός και η Μοίρα Σας τον προσφέρουν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την καταπροδομένη Ρωμηοσύνη.
    Τόσες χιλιετηρίδες τιτάνιων αγώνων Σας έχουν διδάξει άριστα τι πρέπει να πράξετε. Δεν είστε αραπάδες να σας κλέψουν τα πετρέλαια, ούτε κάφροι να σας βουτήξουν τα δγιαμάντια, ούτε ελλαδίτες = ξεπετσιασμένος κουρκουτάς δηλαδή και καλαμαράδες, να σας κλέψουν οι εβραίοι έβριθιγκ.
    Είστε σήμερα η προφυλακή του ελληνικού έθνους. Η αφρόκρεμα. Προχωρήστε. +Απόστολος Κ. Γάτσιας
    ΥΓ -Κι αυτός ο Χριστόφχιας ας βάλη λίγο μυαλό παραπάνω. Να παραδειγματιστή απ' τα παλιά συντρόφχια που βάλαν αρκετό και κατά πως φαίνεται προκόβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Είναι γνωστό πως το επίκεντρο του μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού της ενέργειας είναι η απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό έλεγχο. Γι’ αυτόν το λόγο έγινε ο σχεδιασμός του ευρωπαϊκού αγωγού «Ναμπούκο» ως ανταγωνιστή της λύσης του «Southstream», που εμπλέκει τη Ρωσία. Η Κυπριακή Δημοκρατία, σ’ ένα τέτοιο σενάριο, είναι σε θέση να προτείνει μια εντελώς νέα και αξιόπιστη για την Ευρώπη λύση. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εδώ και καιρό την έχει σε κάποιο από τα συρτάρια του προεδρικού του γραφείου και ο Σόλωνας Κασσίνης την… αναπτύσσει με κάθε ευκαιρία σε διεθνή fora Ενέργειας και αξιοποίησης κοιτασμάτων. Τη δημιουργία ενός αγωγού που θα μεταφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά τα αποθέματα αερίου της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Συρίας και του Λιβάνου. Οι προοπτικές κοιτασμάτων και αποθεμάτων της Ν/Α Μεσογείου είναι τέτοιες που θα μπορούσε να λυθεί σε βάθος χρόνου το ενεργειακό ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης. Ο αγωγός θα περνούσε και μέσα από την Τουρκία και μετά την Ελλάδα. Επομένως, η ίδια η Τουρκία θα είχε ένα de facto αντικίνητρο στο να προβάλει στείρες αντιδράσεις. Μήπως, όμως, εκτός της ενστικτώδους φοβίας του για τις «ενδοκυπριακές», ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε και έχει και μιαν άλλη σοβαρή αναστολή - την προστασία των συμφερόντων τής… «μητέρας Ρωσίας»; Με δεδομένο το χαρακτήρα και την προσοχή που δίνει η Κυβέρνηση Χριστόφια στην επίσκεψη Μεντβέντεφ, μάλλον «όλα τα αβγά των πολιτικών διεργασιών, που μας αφορούν, είναι το καλάθι της Ρωσίας…». ...

    Απο άρθρο της Σημερινής για να καταλάβουν κάποιοι κοντόθωροι ποιά είναι η διάσταση του Κυπριακού Προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 27ῃ–9ου–2010, 11:02 π.μ.:
    Ποῦ ἦτο ὁ θεός σας, ὅταν ἐγίγνοντο αὐτὰ ποὺ γράφει ὁ Ἄδωνις Παλληκαρίδης πρὸ ἓξ ἑκατομμυρίων ἐτῶν; Δι’ ὅτι συμφώνως πρὸς τὴν θρησκείαν σας δὲν εἶχεν ἀκόμη δημιουργήσει τὸν κόσμον. Τὸν ὅποιον πλοῦτον λοιπὸν ἔδωσεν εἰς τὴν Κύπρον ἢ οἱοδήποτε ἄλλον σημερινὸν κράτος ὄχι ὁ Ἑβραῖος θεὸς ἀλλὰ ἡ Παμμήτειρα Γαία (Δημήτηρ). Ἡ Φύσις, τὴν ὁποίαν οἱ ἰουδαιοχριστιανοὶ θεωρεῖτε ἀκάθαρτον καὶ προσωρινὴν καὶ προσδοκεῖτε τὴν καταστροφήν της («δευτέρα παρουσία»). Καὶ τοῦτο εἶναι φυσικὰ συμβολικόν, μὴ μᾶς περάσῃ καὶ διὰ δωδεκαθεϊστὰς ὁ συμπαθὴς σχολιαστής. Ἀλλὰ εἶναι ἴδιον τῶν ἰουδαιοχριστιανῶν νὰ ἐκτρέπουν κάθε θέμα εἰς ζήτημα θρησκευτικόν. Καὶ νὰ ἐμπλέκουν παππᾶδες εἰς τὰ χωράφια τῶν γεωλόγων, τῶν ὀρυκτολόγων, τῶν σεισμολόγων κ.ἄ. ἐπιστημόνων. Ποῦ πᾶτε ξεβράκωτοι εἰς τὰ ἀγγούρια; κατὰ τὸ κοινῶς λεγόμενον. Τίνα δουλειὰν ἔχει ὁ φάντης μὲ τὸ ῥετσινόλαδον; Μετὰ τὰ ἀνωτέρω θεωρῶ πλέον ἀνούσιον νὰ σχολιάσω τὰ περὶ Ῥωμιῶν, ὡς αὐτὸ τοῦτο τὸ τοπωνύμιον.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε ρε άδέλφια μας Κύπριοι να βρείτε τα πετρέλαια και τα αέρια, να τα κονομήσετε και να μας δώσετε και κανά δάνειο μη πάμε φαλιμέντο...
    Βρείτε τα εσείς, διότι οι δικοί μας δεν κουνάνε ούτε το δακτυλάκι τους μήπως και στενοχωρηθούν οι Τούρκοι !!!
    Σε λίγο στην Ελλάδα θα μιλάμε γιά ...Μητέρα Κύπρο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά πως φαίνεται, στο αγγλοεβραιομασσωνικό προτεκτοράτο 'Ελλάς', δεν του φτάνανε οι αμετανόητοι κουμμουνιστές, μήτε οι λομπροζικοί καπιταληστές, ούτε οι αλιτήριοι σοσιαληστές -ήρθαν πεσκέσι να προστεθούν οι ακατανόητοι ... δωδεκαθεϊστές! [made in USA ofcourse υπό την ηγεσία του Μύστερ Φατσέα το 1990 και δώθε]. Ωστόσο, εν Κύπρω, υφίσταται, έστω καταπληγωμένη, εξαιτίας του αείποτε προδοτικού και ελληνοκτόνου Ελλαδιστάν, η Ρωμηοσύνη κι αυτό ήταν ΚΑΡΦΙ στο μάτι όλων των προδοτών. Δεύτερο λάθος δεν πρέπει να κάνουν οι Κύπριοι. Είναι ένα σημείο που ο Μακάριος είχε απόλυτο δίκαιο όταν έγραφε στον αρχηγό των αλητών τον Γκιζίκη: '... θεωρώ τον κίνδυνο εξ Ελλάδος μεγαλλίτερο από τον κίνδυνο που προέρχεται από οπουδήποτε αλλού...'. Δικαιώθηκε απολύτως. Έτσι, ο Ελληνισμός και η Ρωμηοσύνη κατάφεραν να ΖΟΥΝ στην Κύπρο, ενώ στον Ξεπετσιασμένο Κουρκουτά [οι Κύπριοι καταλαβαίνουν τι λέω], γίνεται συστηματικός αφελληνισμός και υπονόμευσις. Άϊντε και με την βοήθεια του Θεού, τυραγνισμένα και προδομένα μας αδέρφια, να βγάλετε τα χρυσάφια σας [Τράβα μπρός ΧΡΥΣΟΦΙΑ!], τα αέρια, το ουράνιο και τα πετρέλαιά σας ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το άνοιγμα του Φακέλου της Προδοσίας του 1974 που Σας έκαναν οι γνωστοί αλήτες εξ Ελλάδος: 1 οι 'στρατιωτικοί' και 2 οι ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ. Μην τους αφήσετε να σας φανε τον πλούτο σας. Οι δήθεν 'έλληνες' ηγέτες είναι μεταμφιεσμένοι κρυπτοεβραίοι διεθνιστές, ΔΟΥΛΟΙ του τραπεζικού συστήματος. Άκου λέει 'δωδεκαθεϊστές'! = Πέταξαν την Ρωμηοσύνη από πάνω τους κι έτσι δεν δικαιούνται τίποτε από την Πέτρα του Ρωμηού. Είναι απλά τα πράγματα και τα Σύμβολα μιλούν. Όπως είπε ο Χριστός: 'οι λίθοι κεκράξωνται'. +Απ. Κ. Γάτσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα να χει βλογήσει ο Θιός τόσο πολύ εσάς τους άρχοντες Ρωμηούς και να έχει μουντζώσει τόσο πολύ εμάς τους κακούς και βαρβάρους Έλληνες...πωπω!έτσι δεν είναι ΚΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρὸς Ἀπ. Κ. Γάτσιαν:
    Ἀνέφερα, προνοήσας τὴν διαβολήν, ὅτι δὲν εἶμαι δωδεκαθεϊστής, ἀλλὰ σὺ οὐδὲν ἠννόησας. Ὄχι, ὅτι θὰ εἶχε ἰδιαιτέραν σημασίαν, ἐὰν ἤμουν. Τοὐλάχιστον ἐκεῖνοι ἀπεφάσισαν νὰ τιμήσουν τοὺς πατρῴους θεοὺς πρὸς ἀντίδρασιν εἰς τὸν ἀνθελληνισμὸν τῆς θρησκείας σου καὶ τοῦτο τοὺς τιμᾷ, ἀσχέτως ἐὰν προσωπικῶς τὸ εὑρίσκω ἀνούσιον. Καὶ ἐπειδὴ συκοφαντεῖς ἐκείνους καὶ ἐμὲ ὡς δῆθεν ἕνα ἐξ αὐτῶν ὡς –πάλιν δῆθεν– ἐξ Ἀμερικῆς κινουμένους (προφανῶς τὸ δωδεκάθεον ἦτο ἐπινόησις τῶν… Ἰνδιάνων), σοῖ ὑπενθυμίζω, ὅτι ἡ θρησκεία σου ἔχει ξένας ῥίζας καὶ ξένον θεὸν καὶ μάλιστα πάντα ταῦτα ἀνθελληνικά. Ἑπομένως καὶ τὴν προδοσίαν νὰ ἀναζητήσῃς μεταξὺ τῶν ὑπὸ τοῦ βαρβαρικοῦ δόγματός σου διαβεβρωμένων, ὅπως ἐκείνων ποὺ ἔστελλαν συγχαρητήρια εἰς τὸν Χίτλερ διὰ τὰς νίκας του καὶ εἶχαν κρεμάσει φωτογραφίας του εἰς τὰ μανδριά των, καθ’ ἣν στιγμὴν ἐσφαγίαζε τὸν ἑλληνικὸν λαὸν καὶ τὸν εἶχεν καταδικάσει εἰς λιμοκτονίαν. Λέγω αὐτῶν ποὺ σήμερον κατηγοροῦνται διὰ τὴν λῃστείαν δημοσίου περιουσίας. Καθῶς ἐπίσης καὶ τοῦ προδοτάρχου, ὅστις ἤθελεν τὴν Κύπρον «τσιφλίκι» του καὶ ἀντέδρα λυσσωδῶς εἰς τὴν ἕνωσίν της μετὰ τῆς Ἑλλάδος. Ἐκείνου, ὅστις ἐπίεζε τὸν δικτάτορα Παπαδόπουλον νὰ ἀποσύρῃ τὴν ἑλληνικὴν μεραρχίαν καὶ τελικῶς τὸ ἐπέτυχεν. Ἐκείνου, ὅστις ὀλίγας μόλις ἡμέρας πρὸ τῆς εἰσβολῆς ἐμείωσεν τὴν ἀριθμητικὴν δύναμιν τῆς Ἐθνικῆς Φρουρᾶς. Ἐκείνου, ὅστις ἐκάλεσεν τὰς «ἐγγυητρίας δυνάμεις» νὰ ἐπέμβουν (βλέπεις, εἶχε χάσει τὴν ἐξουσίαν του καὶ αὐτὸ δὲν ἠδύνατο νὰ τὸ συγχωρήσῃ). Ἐκείνου, ὅντινα σὺ ἐκθειάζεις διὰ τῶν γραφομένων σου ἀλλά, φεῦ! ταυτοχρόνως ἀποδεικνύεις ὁ ἴδιος τὴν προδοσίαν του. Δι’ ὅτι τὸ ἔξυπνον πουλὶ ἀπὸ τὴν μύτην πιάνεται, καθῶς λέγει καὶ ὁ σοφὸς λαός. Δι’ ὅτι κατὰ τὸν προδοτάρχην ἡ Ἑλλὰς ὑπῆρξεν ὁ πραγματικὸς κίνδυνος, ὄχι ὅμως διὰ τὴν Κύπρον, ἀλλὰ διὰ τὴν καρέκλαν του. Ἐκτὸς ἐὰν ἡ Ἑλ.Δύ.Κ. κατέλαβεν τὴν ἡμισείαν Κύπρον, ἔσφαξεν, ἐβίασεν καὶ ἐδημιούργησεν 200.000 προσφύγων…
    Φυσικὰ βεβαίως συμφωνοῦμεν, ὅτι καὶ οἱ ἄλλοι ὑπῆρξαν προδόται. Ὁ Ἰωαννίδης, ὁ Γκιζίκης, τὸ τότε Ἐπιτελεῖον καὶ ὁ Καραμανλῆς.
    Τέλος πάντων. Τὸ ζήτημα εἶναι, ὅτι καὶ ἡ Κύπρος, καθῶς καὶ ἡ λοιπὴ Ἑλλάς, ἔπεσεν θῦμα τοῦ ἰουδαιοχριστιανισμοῦ καὶ ὑπέστη τὰς αὐτὰς σφαγὰς καὶ καταστροφάς. Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέραν, ἐὰν κάποιοι θέλουν νὰ βλέπουν τὴν νῆσον, ὅπου ἀνεδύθη ἡ Ἀφροδίτη, ὡς χώραν τῶν Ῥωμιῶν…
    Ἐπίσης θὰ ἦτο χρησιμώτερον διὰ τοὺς ἀναγνώστας καὶ εὐπρεπέστερον διὰ σέ, νὰ ἀπαντᾷς εἰς αὐτὰ τοῦτα τὰ ἐπιχειρήματα τῶν λοιπῶν σχολιαστῶν ἀντὶ νὰ καταφεύγῃς εἰς ὕβρεις, συκοφαντίας καὶ ἐντυπωσιασμούς. Διατί ἄραγε, ὅλοι ὅσοι κατατρύχονται ὑπὸ τῶν ἀνθελληνικῶν δογμάτων, ἀρνοῦνται πεισματικῶς νὰ καταθέσουν πραγματικὰ ἐπιχειρήματα; Τοῦτο ἀφήνω εἰς τὴν κρίσιν τῶν ἀναγνωστῶν.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Απ. Κ. Γάτσια:

    >αγγλοεβραιομασσωνικό προτεκτοράτο 'Ελλάς'<

    Στου Μεντζελόπουλου την Μητρόπολη διακονείς; Δεν προστέθηκαν μόνο 12θεϊστές, αλλά και εβραιόφοβοι παπάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κατενόησες Φίλτατε. Ουδέποτε κατηγόρησα Σε ή έτερον τινά εκ των 12θεϊστών ή των αδηλώτων. Σαφέστατα ανεφέρθην και συγχαίρω Σε διότι συμφωνούμεν, τις ηγετικές προδοτικές συμμορίες του ημετέρου προτεκτοράτου που δεν πρέπει να απλώσουν το κωλόχερό τους για άλλη μια φορά στο ρωμαίηκο Κυπριακό έδαφος. Φτάνει τόσο κακό που έκαναν οι έλληνες αυτοί στο ελληνικότατο νησί.
    Άς κυττάξουν τα χάλια τους εν Ελλάδι. Όσο για τον συνάδελφό μου τον Μακάριο, λες ότι φταίει αυτός ο φουκαράς που οι αλήτες εξ Ελλάδος θέλησαν να τον δολοφονήσουν και δεν τους έκανε την χάρη να κάτση να τον σφάξουν καθότι ο μπάσταρδος που τα τίναξε τον 15αύγουστο Γιωνάχ ήθελε οπωσδήποτε να του φέρη ο Νικολάκης το Κεφάλι του Μούσκου.
    Η ύπαρξη της Κύπρου έχει την σφραγίδα του Μακαρίου τόσο όσο η Πέτρα του ΡΩΜΗΟΥ αποτελεί ευλογία του Θεού μου για να συνεχίση η Ελληνική Κύπρος την ύπαρξή της στην σαφώς τρομακτική 3η χιλιετία που το ελλαδικό προτεκτοράτο πάει κατά διαβόλου -δόξα τω Θεώ- διότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας ανθελληνικός αποστάτης, όργανο αφελληνισμού των ίδιων των πολιτών του, όπως προέβλεψε ο Παλαμας στον 12λογο του Γύφτου: 'Με όλα σου θα ζή τα χαμηλά. Με καμμιά σου δεν θα ζή μεγαλοσύνη και οι προφήτες που θα προσκυνά, θά'ναι νάνοι κι αρλεκίνοι. Διοικητές του και κριτάδες του άδειου λόγου οι τροπαιούχοι, κυβερνήτες του οι ΕΥΝΟΥΧΟΙ' Αυτά. +Απ. Κ. Γάτσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρὸς Ἀπ. Κ. Γάτσιαν:
    Καλῶς, λελυμένη ἡ παρεξήγησις καὶ ζητῶ συγγνώμην διὰ τὴν παρανόησιν. Ὅμως δὲν μοῖ ἀπήντησες, φίλτατε, εἰς τὰ ζητήματα ποὺ ἔθεσα. Καὶ μάλιστα ἐδημιούργησες νέα. Καὶ ἐξηγοῦμαι:
    Τὸ γεγονὸς ἄραγε, ὅτι ἡ Ἑλλὰς συνιστᾷ προτεκτοράτον, δικαιολογεῖ τὴν κατάλυσιν τοῦ κράτους; Καὶ τί σημαίνει, τὸ ὅτι ἐπιχαίρεις ποὺ «τὸ ἑλλαδικὸν προτεκτοράτον πάει κατὰ διαβόλου»; Μήπως θὰ ἦτο προτιμώτερον νὰ ἐπιθυμῇς τὴν ἐξυγίανσιν, τὴν ἀπελευθέρωσιν καὶ τὸν ἐξελληνισμόν του; Προτεκτοράτον ὑπῆρξεν ἡ Ἑλλὰς ἀπὸ τῆς ἀπελευθερώσεώς της (ἀκριβέστερον ἡμιαπελευθερώσεως) καὶ ἐντεῦθεν. Ἀλλὰ τί ἀνέμενες μετὰ δισχιλιετῆ δουλείαν ἀπὸ ἑνὸς νεοσυστάτου μικροῦ κράτους ἐν μέσῳ μίας ἀγέλης λύκων; Ἀπὸ αὐτῆς τῆς ἀπόψεως ἐὰν δῇ τις τὸ θέμα, τὰ ὅσα ἐπέτυχαν οἱ Ἕλληνες ἔκτοτε ἀποτελοῦν ἡράκλειον ἄθλον καὶ ἀξίζουν τοῦ θαυμασμοῦ πάντων. Ἔφθασαν μάλιστα μετὰ παρέλευσιν μόλις ἑκατὸν ἐτῶν νὰ ἀπειλοῦν τὴν ὑπόστασιν τοῦ προηγουμένου δυναστικοῦ των μορφώματος, ἀσχέτως ἐὰν καὶ ἐκεῖνος ὁ ἀγὼν ἦτο ἐξ ἀρχῆς προδομένος.
    Διὰ τὰ κακῶς κείμενα ἔν τε Ἑλλάδι καὶ ἐν Κύπρῳ δὲν πταίουν οἱ Ἕλληνες ἀλλὰ οἱ προδόται μεταξὺ αὐτῶν καὶ ὁ ξένος παράγων. Ἢ μήπως ἐπειδὴ προεδρεύει ὁ Χριστόφιας σήμερον τῆς Κύπρου, πρέπει καὶ ἡ Κύπρος νὰ καταλυθῇ;
    Ἀντιλαμβάνομαι, ὅτι ἡ ἰδιότης σου ὡς ἱερέως καὶ ἡ ἐπένδυσις πολλῶν ἐτῶν εἰς αὐτὸν τὸν δρόμον, καθιστᾷ δυσχερεστάτην τὴν ἀποδοχὴν ἀπὸ μέρους σου τῆς ἀδιαμφισβητήτου (ἱστορικῆς γάρ) ἀληθείας, ὅτι ὁ χριστιανισμὸς εὐθύνεται διὰ τὴν καταστροφὴν τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ Πολιτισμοῦ της, τὴν μετέπειτα δουλείαν καὶ τὰ δεινά της καί, εἰς πολὺ μεγάλον ποσοστόν, τὴν διαφθορὰν εἰς τὸ σύγχρονον ἑλληνικόν (καὶ τὸ κυπριακόν) κράτος. Ὅπως δυσχερεστάτη δι’ αὐτοὺς τοὺς λόγους εἶναι διὰ σὲ ἡ ἀποδοχὴ τοῦ προδοτικοῦ ῥόλου τῆς «Ἐκκλησίας» εἰς ὅλας τὰς ἱστορικὰς στιγμὰς τῆς πατρίδος μας, ὅπως αὐτά, τὰ ὁποῖα ἀναφέρω εἰς τὸ προηγούμενον σχόλιόν μου. Ἐπίσης τοῦ γεγονότος, ὅτι ὁ χριστιανισμός (καὶ τὸν καταγγέλω εὐθέως δι’ αὐτό) καθιστᾷ τὸν ἑλληνικόν (καὶ τοὺς ἄλλους) λαὸν δουλοπρεπῆ καὶ ἄρα ἀναίσθητον εἰς ὅλα τὰ κακῶς κείμενα ποὺ συζητοῦμεν. Ἀλλὰ σοῖ ὑπενθυμίζω, ὅτι ἡ μὲν ἱερατικὴ ἰδιότης εἶναι ἐπίκτητον χαρακτηριστικόν, ἡ δὲ ἰδιότης τοῦ Ἕλληνος ἐκ γενετῆς. Ποῖον ἐκ τῶν δύο ἔχει διὰ σὲ τὴν πλέον βαρύνουσαν σημασίαν;
    Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τὸν Μακάριον, ὤφειλε νὰ δώσῃ καὶ τὴν ζωήν του ἀκόμη καὶ ὄχι νὰ προκαλέσῃ (κατ’ οὐσίαν νὰ καλέσῃ) τὴν τουρκικὴν εἰσβολήν. Ἄλλωστε, ὅταν ἦτο εἰς τὸν Ὀ.Ἡ.Ἐ., εἶχεν διαφύγει παντὸς κινδύνου ἐκ τῆς δικτατορίας τῶν Ἀθηνῶν. Ἄρα οὐδόλως ὑπῆρξεν «φουκαρᾶς».
    Καὶ ἐπιτέλους ἀπάντησε ἐπὶ τῆς οὐσίας εἰς αὐτὸ καὶ τὸ προηγούμενον σχόλιόν μου. Τί ἄλλο πρέπει νὰ κάμωμεν; Νὰ παρακαλέσωμεν; Κάποτε θὰ πρέπει νὰ δώσητε λόγον διὰ τὰ ἐγκλήματα τῆς θρησκείας σας καὶ τῶν ταγῶν ἢ ὑπηρετῶν της ἀνὰ τοὺς αἰῶνας, ἐφ’ ὅσον οἱ ἴδιοι ἐπελέξατε νὰ τὴν ὑπηρετήσητε καὶ νὰ τὴν ὑπερασπισθῆτε. Καὶ μάλιστα διὰ τὴν αἰσχρὰν διαγωγὴν τῶν συναδέλφων σας, ἀκόμη καὶ ἐὰν δὲν συμμετείχατε ἢ συμμετέχετε εἰς αὐτήν. Τοῦτο δὲ ὄχι ἐπειδὴ εἶμαι ὀπαδὸς κάποιας συλλογικῆς εὐθύνης (ἀλλοίμονον), ἀλλ’ ἐπειδὴ κάθε φορὰν βγαίνετε καὶ τοὺς ὑποστηρίζετε. Ὅπως σὺ τὸν Μακάριον.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε ρε άδέλφια μας Κύπριοι να βρείτε τα πετρέλαια και τα αέρια, να τα κονομήσετε και να μας δώσετε και κανά δάνειο μη πάμε φαλιμέντο...τζιμης

    Παλη στη ζητιανια τορηξες Τζιμη,μη και δεις κανα ταλληρο στο δρομο,κλωτσιες και αγκωνιες να το μαζεψεις και ενω εσυ χαλασες τα δικα σου ταλλαρα στα μπουζουκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. //εσυ χαλασες τα δικα σου ταλλαρα στα μπουζουκια//
    ----------------
    To μόνο μπουζούκι που ξέρω είσαι εσύ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1 ἀπὸ 2
    Πρὸς Ἀπ. Κ. Γάτσιαν (γύρος δεύτερος):
    Ἐπειδὴ κατὰ τὴν πρώτην ἀνάγνωσιν τῶν ὑπὸ σοῦ γραφομένων δὲν ἦτο δυνατὸν νὰ ἀντιληφθῶ τὸ σύνολον τῶν διαστρεβλώσεων καὶ ἐπειδὴ καλὸν εἶναι τὰ ψεύδη καὶ ἄλλα δόλια τεχνάσματα νὰ καταδεικνύωνται πλήρως, ἔχω νὰ καταθέσω καὶ τὰ ἑξῆς:
    1) Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τὸ τοπωνύμιον «Πέτρα τοῦ Ῥωμιοῦ» (ἔλεγα νὰ μὴ τὸ γράψω ἀλλά…) κατὰ τὸν μεσαιωνικόν (δὲν θέλω νὰ εἴπω ῥωμαίικον ἢ ἰουδαιοχριστιανικόν, ἰδὲ διατί εἰς τὸ δεύτερον μέρος: *) μῦθον εἶναι πέτρα, ἣν ἐξεσφενδόνησεν ὁ Διγενὴς Ἀκρίτας ἀπὸ τοῦ Τροόδους κατὰ τῶν Σαρακηνῶν. Κατὰ τὸν ἀρχαῖον ὅμως μῦθον τόσον ὁ κύριος βράχος ὅσον καὶ οἱ πέριξ αὐτοῦ μικρότεροι εἶναι τεμάχη ἐκ τοῦ ὀστρειδίου, ὃ μετέφερεν τὴν Κυθερίαν, ὡς παρὰ τῇ νήσῳ τῶν Κυθήρων γεννηθεῖσαν, Ἀφροδίτην εἰς τὴν Κύπρον (δι’ ὃ καὶ Κύπρις ὀνομάζεται). Δὲν γνωρίζω πότε ἀκριβῶς ἔγινεν αὐτὴ ἡ μεταλλαγὴ τοῦ μύθου. Τὸ βέβαιον ὅμως εἶναι, ὅτι ἀπηγορεύθη ὁ ἑλληνικὸς μῦθος ὑπὸ τοῦ ἰουδαιοχριστιανικοῦ κατεστημένου τῆς ἀλητείας τῆς Κων/πόλεως ἢ καὶ τῆς τοπικῆς κοινωνίας (τῶν «δυνατῶν», αὐτῶν δηλαδὴ ποὺ μετὰ αἰῶνας συνεργαζόμενοι μετὰ τῶν Τούρκων ἔγιναν «κοτζαμπάσηδες»), ὅταν οἱ δύο «ἄγιοι» τῆς Κύπρου κατέστρεφαν τοὺς ναούς της καὶ ἔσφαζαν τοὺς μὴ χριστιανοὺς κατοίκους της καὶ τοὺς ἐξηνάγκαζαν νὰ βαπτισθοῦν διὰ τῆς βίας. Ὁ μεταγενέστερος μῦθος τοῦ Διγενοῦς ἀσφαλῶς δὲν τοὺς ἠνώχλει, μᾶλλον ἐπειδὴ δὲν ἐγνώριζαν τί ἀκριβῶς ἦτο ὁ Διγενής.
    2) Ἐπειδὴ ἀναφέρεις: «… κόψτε τους τὰ χέρια, ἅμα ἁπλώσουν ξανὰ τὰ ξερά τους σ’ αὐτὸν τὸν πλοῦτον…» ἀλλὰ καὶ «… τὶς ἡγετικὲς προδοτικὲς συμμορίες τοῦ ἡμετέρου προτεκτοράτου ποὺ δὲν πρέπει νὰ ἁπλώσουν τὸ κωλόχερό τους γιὰ ἄλλην μιὰν φορὰν στὸ ῥωμαίικον κυπριακὸν ἔδαφος…», τί ἀκριβῶς ἐννοεῖς; Μήπως ἐποφθαλμιεῖ τὸ ἐδῶ προδοτικόν (εἰς αὐτὸ συμφωνῶ) κατεστημένον τὸν πλοῦτον τῆς Κύπρου; Δὲν ἔχει βοηθήσει δηλαδὴ ἡ Ἑλλὰς ποικιλοτρόπως τὴν Κύπρον; Δὲν ξοδεύει ἀπὸ τοῦ ὑστερήματός της, διὰ νὰ τὴν ἐνισχύσῃ στρατιωτικῶς; Δὲν τὴν ἐνισχύει διπλωματικῶς; Τὸ ἐὰν ὑψηλόβαθμοι ἐδῶ ἀξιωματοῦχοι καὶ πολιτικοὶ προδίδουν τὴν Κύπρον (καὶ τὴν Ἑλλάδα) ὑποσκάπτοντες αὐτὰς τὰς προσπαθείας, εἶναι ἄλλον θέμα. Ἀλλὰ καὶ ἐὰν αἱ προσπάθειαι αὐταὶ εἶναι ἐστημέναι, τοῦτο δὲν ἀλλάζει τὸ κλίμα ἀδελφοσύνης μεταξὺ ἡμῶν καὶ τῶν Κυπρίων. Τί κάμεις δηλαδή; Ἐπιχειρεῖς νὰ διασπείρῃς διχόνοιαν μεταξύ μας; Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τοὺς προδότας, αὐτοὶ δὲν εἶναι χριστιανοί; Καὶ ἐὰν ὄχι, διατί δὲν τοὺς ἀφορίζει ὁ ἀρχιεπίσκοπός σας; Ποῖος ὥρκισεν τὰς κυβερνήσεις τῆς χούντας; Καὶ ποῖος ὁρκίζει τὰς σημερινὰς κυβερνήσεις;
    3) Περὶ τοῦ Κωστῆ Παλαμᾶ: Εἶναι πράγματι αἴσχος καὶ γελοιότης συνάμα νὰ χρησιμοποιῇς τὸ ὄνομά του καὶ μάλιστα τὸν Δωδεκάλογον τοῦ Γύφτου. Δι’ ὅτι τὸν Παλαμᾶ παρ’ ὀλιγον νὰ τὸν ἀφορίσῃ ἡ «Ἐκκλησία» σου. Καὶ δι’ ὅτι ὁ Ποιητὴς γράφει καὶ τὰ ἑξῆς, τὰ ὁποῖα παρέλειψες νὰ μᾶς εἴπῃς:
    «Μακαρισµένος ἐσὺ ποὺ µελέτησες
    νὰ τὸν ὀρθώσῃς ἀπάνω στοὺς ὤµους σου
    τὸ συντριµµένο ναὸ τῶν Ἑλλήνων!
    Τοῦ Νόµου τ’ ἄγαλµα σταίνεις κορῶνα του,
    στὶς µαρµαρένιες κολῶνές του σκάλισες
    τοὺς λογισµοὺς τῶν Πλωτίνων».

    Εἷς Ἕλλην
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2 ἀπὸ 2 (συνέχεια)
    Ἐπίσης:
    «Ἄναβε φωτιές, καλόγερε,
    κάψε, κάψε, στὰ χαµένα καῖς•
    ἀπ’ τὴ στάχτη τῆς φωτιᾶς σου
    τῆς Ἰδέας ὁ χρυσαητὸς
    τὶς φτεροῦγές του τεντώνει πιὸ πλατιὲς
    πρὸς τὰ ὕψη, πρὸς τὸ φῶς».
    Ἐπίσης:
    «Τοῦ ῥασοφόρου σύντριψεν ὁ πέλεκυς κι ἡ ἀξίνα
    τὰ μεγαλόχαρα εἴδωλα στὰ βάθη τῶν ναῶν,
    τῶν συντριμμένων ἡ ψυχή δὲν χάθηκε μ’ ἐκεῖνα,
    φωτοπλανήτης ἔγινε στὰ χάη τῶν οὐρανῶν,
    ὅσο ποὺ νέα ζωντάνεψε ἀγαλματένια κρίνα
    στοῦ διαλεχτοῦ τὸ λογισμό, στοὺς κήπους τῶν σοφῶν».
    Ἀλήθεια, μᾶς θεωρεῖς ἠλιθίους ἢ ἀδαεῖς; Ἢ ἀμορφώτους καὶ ἀναφέρεις (ποῖον!;) τὸν Παλαμᾶ;

    * Ῥωμιὸς ἐννοεῖται καὶ ὑποτίθεται, ὅτι ἦτο ὁ γίγας Διγενής (Πέτρα τοῦ Διγενοῦς δηλαδή). Κατὰ τὰ γνωστὰ ὁ Διγενὴς εἶχεν πατέρα Σαρακηνὸν καὶ μητέρα Ῥωμαίαν. Εὐθὺς ὅμως δημιουργεῖται ἡ ἀπορία: διατί ὁ Διγενὴς ἐπολέμησεν τὴν φυλὴν τοῦ πατρός του; Ἄραγε τοῦτο δὲν τῷ ἐδημιούργησεν ψυχικὰ προβλήματα; Ἐπίσης, ἐὰν κανεῖς ἀναγνώσῃ ἰδίᾳ τὸ τέλος τοῦ Διγενοῦς ἢ ἀκροασθῇ τὸν Νίκον Ξυλούρην ᾄδοντα τὴν κρητικὴν παραλλαγήν του, θὰ διαπιστώσῃ, ὅτι ὁ Διγενὴς οὐδόλως ἔχει χριστιανικὰ γνωρίσματα. Θέλει νὰ ἀνέβῃ εἰς τὸν οὐρανόν, τὸν οὐρανόν, ὅπου οἱ χριστιανοὶ τοποθετοῦν τὸν θεόν των, καὶ νὰ τὸν σχίσῃ. Ταυτοχρόνως εἶναι τεράστιος. Διὰ νὰ καθίσῃ εἰς τὸν οὐρανὸν πρέπει νὰ διπλωθῇ! Εἶναι τεράστιος, ὅπως ὁ Γίγας Ἑλληνισμός. Καμμία σχέσις πρὸς τὴν χριστιανικὴν ταπεινοφροσύνην. Καὶ τί σημαίνει ἡ μονομαχία εἰς τὰ Μαρμαρένια Ἁλώνια; Μήπως, ὅτι ὁ Διγενὴς ὑπερασπίζεται τὰ Μάρμαρα τῆς Ἑλλάδος ἐναντίον τοῦ Χάροντος-χριστιανισμοῦ ποὺ τὰ κατέστρεψεν; Καὶ διατί Διγενής; Μήπως ὁ μὲν πατήρ του εἶναι Ἕλλην ὑπόδουλος τῶν Ἀράβων-Σαρακηνῶν, ἡ δὲ μήτηρ του Ἑλληνὶς ὑπόδουλος τῶν Ῥωμαίων-«Βυζαντινῶν»; Μήπως εἶναι Διογενής, υἱὸς Διός, Ἕλλην, καὶ ὄχι Διγενής; Καὶ τέλος μήπως τὰ χριστιανικὰ στοιχεῖα τοῦ Ἔπους, ὅπως τὸ ὄνομά του, Βασίλειος, ποὺ ὅμως μπορεῖ νὰ σημαίνῃ βασιλικὸς ἢ βασιλεύς (βασιλικοὶ γὰρ οἱ Ἕλληνες), εἶναι πρὸς συγκάλυψιν ἀπὸ τῆς ῥωμαιοβυζαντινῆς τρομοκρατίας; Καὶ πρὸς τοὺς λοιποὺς Ἕλληνας ἀναγνώτας ἀπευθυνόμενος ἔχω νὰ εἴπω: Ἀποτινάξατε τὴν ταπεινοφροσύνην καὶ τὴν δουλοπρέπειαν. Γίνετε πάλιν Γίγαντες Ἕλληνες, ὡς ὁ Διγενής.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω γιατί χθές η απάντησή μου δεν δημοσιεύθη ενώ υπήρξε και 2η απάντηση συνομιλητού 'εναντίον' μου. ίσως ένεκα του μεγέθους. Τέλος πάντων την βάζω ξανά σε 2 συνέχειες:
    APANTHSH
    Mετ' εξαιρέτου ικανοποιήσεως διαπιστώνω ότι υ-πάρχουν ψαγμένοι συμπατριώται μου, ώστε δεν είμαι μόνος να σπρώχνω την Πέτρα του Ρωμηού.
    Από δώ και πέρα η αλήθεια δια Σε συμπατριώτη εί-ναι ένα μικρό βήμα.
    Για σκέψου δυό δευτερόλεπτα τι θα είχε συμβεί εάν είχε αποτραπεί η καταραμένη επανάστασις του 1821.
    Θέμα ταμπού βέβαια για όσους έχουν υποστεί την πλύση εγκεφάλου της μασσωνίας 180 χρόνια τώρα.
    Ο Ελληνισμός και η Ρωμηοσύνη θα ήταν η ηγέτις Δύναμις του ματαίου αυτού κόσμου.
    Εκατομμύρια αρίστων ελλήνων δεν θα είχαν χαθεί σε σκόπιμες σφαγές και καταστροφές προς όφελος των Φράγκων, των Εγγλέζων και των εβραίων Τραπεζιτών που τους άνοιξαν την όρεξη τα ΔΑΝΕΙΑ της [δήθεν] ανεξαρτησίας από ΤΟΤΕ κι ως ΣΗΜΕΡΑ.
    Η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια δικιά μας αυ-τοκρατορία και την καταστρέψαμε. Όντως.
    Οι προνομιούχοι έλληνες εκ των 6 μιλλέτ [εθνών] που την συγκροτούσαν και την συντηρούσαν, πέσαν στην άθλια παγίδα. Αυτό είναι όλο.
    Η Εκκλησία έχει τις ευθύνες της διότι έπρεπε να προστατέψη το ποίμνιο.
    Έκτοτε η ιστορία επαναλαμβάνεται τόσο εδώ όσο και εν Κύπρω. Η σύμπραξις εκκλησιαστικών ηγετών με-τά μασσώνων και ξενόδουλων προδοτών κατέστησε ό-ντως ορφανό τον λαό ο οποίος ακαθοδήγητος έθεσε εαυ-τόν στην υπηρεσία ξένων σκοπιμοτήτων ώστε ανάλογα με τα επί μέρους αφεντικά τους να βλέπουν οι απλοί έλ-ληνες τα όμαιμα αδέρφια τους ως εχθρούς, αναλόγως δηλαδή με τις αισχρές ταμπέλες 'δεξιός', 'αριστερός', 'βενιζελικός', 'καραμανλικός', κ.ο.κ.
    Φτάσαν μάλιστα στο αίσχος των αισχών, έλληνες ηγέτες να παίρνουν διαταγές και οδηγίες από ξένα κέ-ντρα. Αυτό είναι κατάντια. Όπως μου είπε σωστά ένας τούρκος [πρόσεξέ το αυτό] -εσάς σας βάζαν οι εγγλέζοι να επαναστατήσετε κι εμάς μας βάζαν να σας σφάζου-με... στην συνέχεια θα βάλουν άλλο κορόϊδο να σφάξη εμάς... κι εκείνο άλλο κ.ο.κ., όπλα να πουλιούνται, διαί-ρει και βασίλευε, αχταρμάς και τζερτζελές να γίνεται εις υγείαν του κορόϊδου.
    Επειδή όμως κατά την δική μου παραδοχή ο Θεός κυβερνά την πορεία των γεγονότων, ήρθε η στιγμή σή-μερα των μεγάλων αποκαλύψεων και των ανατροπών των συνήθων σχεδιασμών και του στάτους κβό των ιλ-λουμινάτων και της δικαίωσης του σοφού Ράνσιμαν ο οποίος εξήγγειλε πολύ σοβαρά ότι η 3η Χιλιετία θα είναι η δόξα της Ορθοδοξίας, μοναδική ελπίς τούτου του δύ-στυχου πλανήτη να επιζήση.
    Ήδη στην κατεύθυνση αυτή, συμβαίνουν απίστευτα γεγονότα εν Κίνα, Αμερική, Ρωσσία, ακόμα και εν Τουρκία για τα οποία αδικαιολογήτως είναι απληροφό-ρητος ο ελλαδικός λαός -βλέπε τα στοιχεία του φίλου Ν. Χειλαδάκη που κανένα μέσο μαζικής αποβλάκωσης δεν δέχτηκε να προβάλη πλην του 4Ε εν Θεσ/νίκη.
    ΜΕ ΡΩΤΑΣ τι παζαρεύω απ' τα δυό, το έλληνας ή το χριστιανός. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η δόξα αμφο-τέρων και τα όποια λάθη είναι δικά μου και κληρονομιά μου και πατώ πάνω σ' αυτά και στην δόξα και στα λάθη για να γίνω καλλίτερος. Σημασία έχει με την φώτιση του Θεού να διακρίνουμε την αλήθεια -κι εδώ ο Σολωμός έ-χει δίκαιο 'Εθνικόν το Αληθές' και ιδίως ο αγαπημένος μου Γιαννόπουλος που διετύπωσε το '-Ζωντόβολα μην φοβάστε την αλήθεια, τα ψέμματα καταθάπτουν τους λαούς'.
    [Συνεχίζεται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλος πάντων, γράφω εδώ αλλά δεν δημοσιεύεται το κείμενό μου. Άμα θέλης αγαπητέ, γράψε το ημέηλ σου να σου στείλω τις απαντήσεις σέ όσα λές αφού εδώ 'δεν περνάνε'. Αλλά και πάλι θα βρώ κάποιον τρόπο να εκθέσω τις απαντήσεις, +Απ. Κ. Γάτσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mετ' εξαιρέτου ικανοποιήσεως διαπιστώνω ότι υ-πάρχουν ψαγμένοι συμπατριώται μου, ώστε δεν είμαι μόνος να σπρώχνω την Πέτρα του Ρωμηού.
    Από δώ και πέρα η αλήθεια δια Σε συμπατριώτη εί-ναι ένα μικρό βήμα.
    Για σκέψου δυό δευτερόλεπτα τι θα είχε συμβεί εάν είχε αποτραπεί η καταραμένη επανάστασις του 1821.
    Θέμα ταμπού βέβαια για όσους έχουν υποστεί την πλύση εγκεφάλου της μασσωνίας 180 χρόνια τώρα.
    Ο Ελληνισμός και η Ρωμηοσύνη θα ήταν η ηγέτις Δύναμις του ματαίου αυτού κόσμου.
    Εκατομμύρια αρίστων ελλήνων δεν θα είχαν χαθεί σε σκόπιμες σφαγές και καταστροφές προς όφελος των Φράγκων, των Εγγλέζων και των εβραίων Τραπεζιτών που τους άνοιξαν την όρεξη τα ΔΑΝΕΙΑ της [δήθεν] ανεξαρτησίας από ΤΟΤΕ κι ως ΣΗΜΕΡΑ.
    Η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια δικιά μας αυ-τοκρατορία και την καταστρέψαμε. Όντως.
    Οι προνομιούχοι έλληνες εκ των 6 μιλλέτ [εθνών] που την συγκροτούσαν και την συντηρούσαν, πέσαν στην άθλια παγίδα. Αυτό είναι όλο.
    Η Εκκλησία έχει τις ευθύνες της διότι έπρεπε να προστατέψη το ποίμνιο.
    Έκτοτε η ιστορία επαναλαμβάνεται τόσο εδώ όσο και εν Κύπρω. Η σύμπραξις εκκλησιαστικών ηγετών με-τά μασσώνων και ξενόδουλων προδοτών κατέστησε ό-ντως ορφανό τον λαό ο οποίος ακαθοδήγητος έθεσε εαυ-τόν στην υπηρεσία ξένων σκοπιμοτήτων ώστε ανάλογα με τα επί μέρους αφεντικά τους να βλέπουν οι απλοί έλ-ληνες τα όμαιμα αδέρφια τους ως εχθρούς, αναλόγως δηλαδή με τις αισχρές ταμπέλες 'δεξιός', 'αριστερός', 'βενιζελικός', 'καραμανλικός', κ.ο.κ.
    +ΑΚΓ -Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι
    τα μεγάλα κείμενα απορρίπτονται αυτόματα από τον διακομιστή και όχι από τους διαχειριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρὸς Ἀπ. Κ. Γάτσιαν:
    Τὸ σχόλιόν σου περὶ «κατηραμένης» (!;) Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 καὶ «ἑλληνικῆς» (ἢ μήπως «ῥωμαϊκῆς»;) ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας σὲ ξεμπροστιάζει καὶ ἀποκαλύπτει πλέον ποῦ ἀποσκοπεῖς. Τὰ ἔχομεν ἀκούσει καὶ ἄλλοτε τὰ ἐναντίον τῆς ἀπελευθερώσεώς μας ἀπὸ τῆς τουρκικῆς θηριωδίας παραληρήματά σας. Ταυτοχρόνως ξεμπροστιάζει καὶ τὴν «Ἐκκλησίαν» σας καὶ τὸν προδοτικόν της ῥόλον. Τὰ ἐγνωρίζαμεν βεβαίως ἀλλὰ αἱ θέσεις σου εἶναι πράγματι ἀνέλπιστον δῶρον ἐνισχύον τὰς θέσεις μου. Τὰ βλέπετε, κύριοι ἀναγνῶσται; Δι’ ὅτι θὰ ἀνέμενα νὰ ἐτηρούσες κάποια προσχήματα.
    Ταυτοχρόνως αἱ προκείμεναι θέσεις σου ἀποδεικνύουν, ὅτι δὲν ἔχεις ἰδέαν τοῦ τί σημαίνει νὰ εἶσαι Ἕλλην. Ὀνειρεύεσαι αὐτοκρατορίας καὶ μεγαλεῖα τῆς ἰσχύος καὶ ἀγνοεῖς, ὅτι ὁ Ἕλλην εἶναι τὸ πλέον ἀτίθασον, φιλελεύθερον, ἀπροσκύνητον ὂν τοῦ πλανήτου. Ἀγνοεῖς, ὅτι ὁ Ἕλλην δὲν ἀνέχεται αὐθέντας, οὔτε κὰν τὸν θεὸν ὑπεράνω αὐτοῦ. Δι’ αὐτὸ ὁ Διομήδης πολεμεῖ καὶ τραυματίζει τὸν Ἄρην! Οὐκ ἑλληνικὸν τὸ προσκυνεῖν! Ἤ, ὅπως ἔχει λεχθεῖ, οἱ Ἑβραῖοι ἐδημιούργησαν τὸν θεόν των, διὰ νὰ τὸν προσκυνοῦν, ἐν ᾧ οἱ Ἕλληνες τοὺς ἰδικούς των θεούς, διὰ νὰ τοὺς πολεμοῦν.
    Αὐτὸς εἶναι ὁ βαθύτερος λόγος, δι’ ὃν ἀπορρίπτω μετὰ βδελυγμίας τὴν θρησκείαν σας. Καὶ αὐτὸς εἶναι ὁ βαθύτερος λόγος, δι’ ὃν οἱ πρόγονοί μας ἐπανεστάτησαν κατὰ τῶν τυράννων. Τὸ ἐὰν οἱ προδόται Φαναριῶται καὶ τὸ προδοτικὸν «πατριαρχεῖον» ἐκυβέρνων τὴν αὐτοκρατορίαν, οὐδὲν διαφοροποιεῖ, ἀφ’ οὗ «τὰ εἶχαν κάμει πλακάκια» μετὰ τῶν τυράννων. Ἄλλωστε, ἐὰν πράγματι ἐκυβέρνων, θὰ ἠδύναντο νὰ ἀποτρέψουν τὰς σφαγὰς τῶν Ἑλλήνων. Ἄρα ἢ δὲν ἠδύναντο ἢ δὲν ἤθελαν. Καὶ ἄλλωστε εἶχαν καὶ τὰ προνόμια. Τί, νὰ τὰ στερηθοῦν ἐπειδὴ ἐκεῖνοι οἱ κατηραμένοι Ἕλληνες δὲν θέλουν πλέον νὰ στενάζουν ὑπὸ τὸν τουρκικὸν ζυγόν; Ἐπὶ πλέον ἴδιοι πρὸς τοὺς Φαναριώτας αὐτοὺς εἶναι οἱ σύγχρονοι δυνάσται τοῦ Ἔθνους. Τί διαφορετικὸν κάμουν αὐτοὶ καὶ διατί τοὺς κατηγορεῖς τότε ὡς προδότας; Μήπως ἐπειδὴ προτιμοῦν τὴν παππικὴν τιάραν ἀπὸ τοῦ τουρκικοῦ σαρικίου;

    Πρὸς πάντας ἀναγνώστας:
    Προειδοποιῶ διὰ πολλοστὴν φορὰν τοὺς ἀδελφούς μου Ἕλληνας, ὅσοι τέλος πάντως διαβάζουν τὸ σχόλιον τοῦτο, διὰ τὸν προδοτικὸν ῥόλον τῆς «Ἐκκλησίας» καὶ τοὺς καλῶ νὰ λάβουν τὰ μέτρα των. Κύριοι, ἔχετε τὰς ἀποδείξεις ἐνώπιόν σας.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παπα-Γάτσια λες βλακείες (και αν κρίνω από το επίθετο πρέπει να είσαι από Θεσσαλία άρα έχουμε κι εκεί προδότες Ρωμαίους και καλά όπως έχουν και οι Πόντιοι).Στην οθωμανική βολεύτηκαν μερικοί προδότες μόνο της άρχουσας τάξης,την πατριαρχική προπαγάνδα αλλού,εδώ ξέρουμε ιστορία
    "Έλληνα" είσαι μισαλλόδοξος και φυσικά λάθος στις απόψεις περί εκκλησίας,εμπλέκεις τα ανόμια,είναι δε αστείο που χρησιμοποιείς αυτήν την μακαρονίστικη ομιλία των Φαναριωτών επειδή βάζοντας ένα παραπάνω ν νομίζεις ότι την κάνεις πιο ελληνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.