17/9/10

Ρωσικοί πύραυλοι Yakhont P-800 στη Συρία

Ο ρώσος υπουργός ΄Αμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, επιβεβαίωσε κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, την Τετάρτη, την πώληση στη Συρία ρωσικών πυραύλων Yakhont P-800, μεταδίδουν την Παρασκευή τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"Θα παραδώσουμε στη Συρία πυραύλους Yakhont, τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας ο Σερντιούκοφ και πρόσθεσε ότι η σχετική συμφωνία συνήφθη το 2007.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο ρώσος υπουργός στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεντάγωνο, όπου μαζί με τον αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

Οι πωλήσεις ρωσικών όπλων στη Συρία, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με το Ιράν, ανησυχούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που πιστεύουν ότι τα όπλα αυτά καταλήγουν στα χέρια της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο Σερντιούκοφ χαρακτήρισε αδικαιολόγητους τους φόβους αυτούς: "Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ μάς ζητούν να μην προμηθεύσουμε τη Συρία με πυραύλους Yakhon. Ομως, δε συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους ότι τα όπλα αυτά μπορεί να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών", τόνισε σύμφωνα με το Ιντεφάξ.

Πηγή: www.athina984.gr

6 σχόλια:

  1. Αααπαπα, οχι , ενίσταμαι!!! με ποιο δικαίωμα διαφημίζετε ρωσικούς πυραύλους; Εμείς δεν πρεπει ουτε καν να ξέρουμε οτι οι Ρωσοι έχουν όπλα υψηλης τεχνολογίας( οι πυραυλοι αυτοι είναι υπερηχητικοι http://warfare.ru/?linkid=1725&catid=312)
    Πρέπει να αγοράζουμε γερμανο- γαλλο- αμερικανοσαβούρες ( δεν λέω οτι δεν παραγουν καλα οπλικα συστήματα, αλλα οτι σε εμας πωλούν τις σαβούρες)

    Το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς είναι το φτηνότερο στην κατηγορία του, αλλα εμείς οχι! εκει φ16, και απάτσι που πέφτουν σε καιρό ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'αυτο το κουκλι αναφερεσαι
    17 Σεπτεμβρίου 2010 4:17 μ.μ.;

    http://www.youtube.com/watch?v=zXBs4PNdE_A

    Ξεχασες να αναφερθεις και στα τρυπια και ανευ πυρομαχικων αρματα μαχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ Λιακόπουλο βλέπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος ο πυραυλος στο αιγαιο δίνει την πληρη κυριαρχια σε εμας

    και για φανταστείτε μια πυροβολαρχια στη ροδο καλυβει τη μιση αποσταση μεχρι κυπρο

    με 40 τέτοια πυραυλακια και δεν κυκλοφοροι κανένα πλοίο στο αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 17 Σεπτεμβρίου 2010 8:39 μ.μ.
    Αυτα μας τα΄παν κι αλλοι.Επι της ουσιας ομως εχεις να κανεις καποια παρατηρηση;Εκτος εαν εισαι ευχαριστημενος με τα τρυπια-σαν το μυαλο σου-αρματα μαχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρόμοιους πυραύλους έχει πουλήσει και το Ισραήλ στην Τουρκία για να τους χρησιμοποιήσει εναντίον μας και της Κύπρου...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.