17/9/10

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ


Εφ. Μπιρλίκ 16-9-2010

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο Γενικός Γραμματέας Οζκάν Ρεσίτ και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ έκαναν μια ημερήσια επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

Παρέλαβαν τις κάρτες διαπίστευσης με τις οποίες κατά το διάστημα Μάιου 2010-Μαίου 2011 θα μπορούνε χωρίς κανένα εμπόδιο να εισέρχονται ελεύθερα στα κτίρια και στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο. Η ABTTF πλέον θα εισέρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τον ίδιο τρόπο με τους ευρωβουλευτές, τους δημοσιογράφους και τους λομπίστες και θα μπορεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

Η ABTTF με την διαπίστευση του Μαΐου 2010 του προέδρου Χαλίτ Χαμπίμπογλου, του Γενικού Γραμματέα Οζκάν Ρεσίτ, του υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ και του στελέχους της ομάδας λόμπι Φατμά Ρεσίτ πέτυχαν την ευκολία να θέτουν απευθείας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατ΄αυτόν τον τρόπο η ΑΒΤΤF πέτυχε κάτι σημαντικό στο επίπεδο του λόμπι.

…………………..

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε : ¨Σήμερα είχαμε μια σημαντική επιτυχία στο επίπεδο του λόμπι. Ερχόμενοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραλάβαμε τις κάρτες διαπίστευσης μας. Πλέον θα μπορούμε να εισερχόμαστε ελεύθερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να συμμετέχουμε ελεύθερα στις συνεδριάσεις. Παράλληλα συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για το άνοιγμα γραφείου στις Βρυξέλλες. Εργαζόμαστε με ταχύτητα για να κάνουμε σύντομα τα εγκαίνια του γραφείου μας¨.
TOURKIKANEA

3 σχόλια:

  1. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης ΕΟΤΔΘ που είναι η ηγετική οργάνωση των 29 Συλλόγων Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο κέρδισε το δικαίωμα αντιπροσωπεύσεως στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Η ΕΟΤΔΘ καταγράφθηκε στο Συμβούλιο σαν μέλος 7. τουρκική οργάνωση.

    https://www.abttf.org/html/?callback_id=17140&link=detay&id=961&l=gr
    -:-
    Την ίδια χρονιά (1829) με ένα πρωτόκολλο που υπογράφηκε στο Λονδίνο από την Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, αναγνωρίστηκε η απελευθέρωση της Ελλάδας και αυτό το πρωτόκολλο αναγνωρίστηκε στην Συνθήκη της Αδριανούπολις από το Οθωμανικό κράτος.

    https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=43&arsiv=1&typ=1
    -:-
    ABTTF
    Ημερομηνία Ιδρύσεως
    Οργανα
    Σκοπός
    Καταστατικό
    Δραστηριώτητες
    Αρχείο
    Οί Σύλλογοι μας
    Ομάδες Εργασίας
    Δυτική Θράκη
    Γεωγραφική Θέση
    Κοινονική και Πολιτιστική Ζωή
    Οικονομία
    Πολιτισμός & Αρχιτεκτονική
    Περιήγηση Δ. Θράκης
    Τουρκική Μειονότητα
    Ιστορία
    Νομικό Καθεστώς
    Καθημερινή Ζωή
    Οργανώσεις
    Δημογραφική Δομή
    Πολιτικοί Εκπρόσωποι
    Αδικίες που βιώνωνται
    Βιβλιογραφία
    Αλλες Μειονότητες
    Αρβανίτικη Μειονότητα
    Μακεδονική Μειονότητα
    Βλάχικη Μειονοτητα
    Εβραϊκη Κοινότητα
    Διάφορα
    Επικοινωνία
    Βιβλείο Επισκεπτών
    Links

    Υγ. Πειράζει να μη μ' αρέσουν;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι περίεργος να δω πότε επιτέλους θα αντιδράσει το κράτος σε αυτές τις απίστευτες προκλήσεις. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει εμείς οι Έλληνες πολίτες (όσοι απέμειναν τουλάχιστον...) να δραστηριοποιηθούμε επιτέλους: 1. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει ο Καλλικράτης (η μειονότητα από 1 νομό θα καταλήξει να διεκδικεί όλη τη Θράκη), 2. Αποσυμπλοκή των Πομάκων και Ρόμα από τις πρακτικές εκτουρκισμού (διδαχή Ελληνικών σε αυτές τις ομάδες).
    3. Μεταφορά των εκλογικών μας δικαιωμάτων στη Θράκη (ο νοών νοείτω).
    Για το προξενείο και τη τράπεζα δε θα μιλήσω καν, διοτι αν είμασταν σοβαρο κράτος, αυτα θα είχαν κλείσει/μεταφερθεί αλλού προ καιρού.

    -Ένας Μακεδόνας στο Μίντγουέστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:52 μ.μ. συμφωνώ κι εγώ με την ιδέα για μαζικές μεταδημοτεύσεις στην Θράκη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
    Εάν γίνει κάτι τέτοιο, οι τουρκογενείς (το 0,5% των κατοίκων της χώρας) δεν θα εκλέξουν ούτε κλητήρα σε Δήμο ή Περιφέρεια !
    Αρκετά με τα κόλπα της Τουρκίας που της επιτρέπουν οι βλάκες που μας κυβερνούν...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.