13/7/17

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Το λάθος με την ανάδειξη της διαφωνίας για τα Σκόπια
Εικόνα: Γιώργος ΧαρβαλιάςΤελικά, το είδαμε κι αυτό! Ηγέτης της συντηρητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ευαισθησία -υποτίθεται- στα εθνικά θέματα, να εγκαλεί πολιτικό αρχηγό μικρότερου κόμματος και κυβερνητικό εταίρο, επειδή δεν ασπάζεται την… αμβλυμένη ελληνική θέση για την ονομασία των Σκοπίων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να ισχυρίζεται κιόλας ότι η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη επειδή ο Καμμένος είναι εκτός (υποχωρητικής) γραμμής!

Ειλικρινά δεν ξέρω αν του τη σέρβιρε κάποιος «στο φτερό» του Κυριάκου αυτή την μπαρούφα και την ξεστόμισε μέσα στη βιασύνη του να κάνει αντιπολίτευση ή, ακόμη χειρότερα, αν τη σκέφτηκε μόνος του. Σε κάθε περίπτωση, στα Σκόπια θα κάνουν πάρτι…
Χίλιες αφορμές υπάρχουν για να ασκήσει κάποιος κριτική στην κυβέρνηση, και μάλιστα σφοδρή. Οχι όμως επειδή ο ένας εταίρος αρνείται να υιοθετήσει, a priori μάλιστα, μία γραμμή για την ονομασία του γειτονικού κράτους, περισσότερο ρεαλιστική μεν, αλλά πασιφανώς λιγότερο ικανοποιητική για τις εθνικές μας επιδιώξεις.

Σε κάθε κυβέρνηση συνασπισμού, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για μία σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων, ορισμένα εκ των οποίων άπτονται και ζωτικών εθνικών συμφερόντων. Θα ήταν ανήκουστο όμως και εντελώς κωμικό αν, ας πούμε στη Γερμανία, ισχυριζόταν ξαφνικά η αντιπολίτευση ότι η Μέρκελ έχασε τη δεδηλωμένη επειδή οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις από τους Σοσιαλδημοκράτες στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνον εάν ερχόταν προς ψήφιση στη Βουλή κάποιο επίμαχο ζήτημα και η κυβέρνηση δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει πλειοψηφία. Υπό άλλες συνθήκες η συζήτηση προκαλεί μόνον γέλιο, αλλά και ερωτήματα για την κοινοβουλευτική συγκρότηση αυτών που την προκαλούν…
Ειδικότερα, στο θέμα των Σκοπίων η στάση του Καμμένου εξυπηρετεί τις εθνικές θέσεις. Γιατί ακριβώς δείχνει προς τα έξω ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και οποιαδήποτε υποχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στη διμερή διένεξη θα είχε τεράστιο πολιτικό κόστος.
Αν θεωρήσουν οι γείτονες ότι είμαστε πανέτοιμοι να τους χαρίσουμε τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι δεν θα συναινέσουν ποτέ. Θα ζητούν κι άλλα, γνωρίζοντας ότι η υποχωρητική γραμμή είναι διακομματική… κατάκτηση στην Ελλάδα.

Λάθος, λοιπόν, τεράστιο λάθος η ανάδειξη της όποιας ενδοκυβερνητικής ασυμφωνίας στο θέμα των Σκοπίων προς χάριν φτηνής και ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να το καταλάβει και να βρει προσφορότερο έδαφος αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Δεν κερδίζονται οι εκλογές καταπλήσσοντας (δυσάρεστα) τον κόσμο της πατριωτικής Δεξιάς...
Γιώργος Χαρβαλιάς

10 σχόλια:

  1. Πολύ σωστός.
    Είναι πασιφανές ότι η ΝΔ απέχει πολύ από τις θέσεις τις πατριωτικής Δεξιάς, εγκλωβισμένη σε ένα νεοφιλελεύθερο (και μόνο) ιδεολογικό προσανατολισμό και μεθυσμένη σχεδόν από την επερχόμενη νίκη της.
    Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, διάβαζε τη λαϊκή βάση που βράζει με τα αλεπάλληλα φάουλ στα εθνικά της οικογένειας που τώρα άρχει.
    Απέχει πολύ η θέση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι (όπου έπρεπε να δείξει ευελιξία για να δικαιολογήσει το ΒΕΤΟ), από την υιοθέτησή της ως εθνική γραμμή απέναντι σε ένα θνησιγενές Κράτος υπό συνθήκες που έχουν αλλάξει χίλιες φορές από τότε.
    Κύριοι της ΝΔ ντροπή σας (και) σε αυτό το θέμα.
    Ο Κούλης μου φαίνεται έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχολείται τελευταία (πχ με τους ΛΟΑΤΚΙ , τρίβοντας στη μούρη μας το Δημογραφικό και την καθιέρωση του τέκνου ως τεκμήριο από τον Σαμαρά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ επέστρεψε στον θολό μεσαίο χώρο τού Λούλη, όπου ήταν κι επί Καραμανλή τού βραχέως, όπως τον λέει ο Γιανναράς.

      Οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι δεν διαφέρουν από τούς συριζαίους, παρά μόνο στα οικονομικά. Στα εθνικά θέματα και όχι μόνο, είναι ακριβώς οι ίδιοι.

      Μα και όταν προσπάθησε επί Σαμαρά να πάει κάπως δεξιότερα, δεν είδαμε θεαματικές αλλαγές.

      Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πατριωτικό κόμμα, διότι στόχος όλων των κομμάτων είναι η κατάληψη τής εξουσίας, η καρέκλα, και τα εξ αυτής απορρέοντα τυχηρά.

      Διαγραφή
    2. Στα εθνικά θέματα δεν είναι ίδιοι οι αυτσποκαλούμενοι νεοφιλελεύθεροι με τους συριζαίους. Είναι τριςΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ!! Ας παρακολουθήσουμε την πορεία κάποιου Κωστόπουλου της ΝΔ που έτυχε να ακούσω σε κάποια εκπομπή περί Τουρκίας κι ακόμα τρέχω. Αν όταν μπει στα πράγματα η ΝΔ δεν κυκλοφοράει αυτός με φέσι και σαρίκι στην Βουλή και στα ΜΜΕ χάνω όποιο στοίχημα...

      Διαγραφή
  2. Άλλα αντί άλλων. Για τα μεγάλα εθνικά θέματα χρειάζεται κοινή, εθνική γραμμή που να εκφράζεται από μία, συγκεκριμένη και σταθερή κυβερνητική πολιτική, όχι πολλές. Αυτό είπε ο Κυριάκος. Η εθνική επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από την εθνική ενότητα και την κυβερνητική αξιοπιστία. Τόσα χρόνια κρίση, το κατάλαβαν πια οι περισσότεροι έλληνες. Αυτοί που ήθελαν τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι να διερωτάσαι ρε Γιώργο; Τέτοια μεγαλοψυχία;
    Μπαρούφα είναι, και αντεθνική. Ασφαλώς και μόνος του την σκέφτηκε.
    Αδελφός της Ντόρας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κούλης πλέκει πουλόβερ για πρωθυπουργός, αλλά προβλέπεται να μείνει οπό μαλλί κι από κουβάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τον ΓΑΠ δεν ξέρω εάν η πατρίδα αντέξει άλλον βλάκα σε τόσο σύντομο χρόνο.
    Ένας βλαξ την δεκαετία νομιζω ότι αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ελλην φορολογουμενος.
      Κανεις λαθος,εδω αντεχει 10000000 βλακες δεν θα αντεξει αλλον ενα ακομα ?.

      Διαγραφή
  6. Και για πείτε ρε παιδιά . Ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε; ποιό είναι πατριωτικό και μπορεί να πάρει την εξουσία; Γιατί εγώ είμαι εξαιρετικά μπερδεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη,

      Διάβασε την τελευταία παράγραφο τού σχολίου μου 13 Ιουλίου 2017 - 12:36 μ.μ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.