30/6/10

Τραγωδία στον Έβρο με 11 νεκρούς παράνομους μετανάστες

Αλεξανδρούπολη.Συνολικά έντεκα πτώματα έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες στον ποταμό Έβρο. Τα εννέα εντοπίστηκαν από αλιείς το τελευταίο 48ωρο, ενώ άλλα δύο το προηγούμενο Σάββατο.

Τα πτώματα βρέθηκαν στην παραποτάμια περιοχή του Διλόφου και των Μαρασίων Έβρου και εκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα παράνομων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με βάρκα ή φουσκωτό, που βυθίστηκε ή ανατράπηκε.

Τα έντεκα πτώματα (6 άνδρες και 5 γυναίκες) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νεκροψία-νεκροτομή και εκτιμάται ότι πρόκειται για νέα σε ηλικία άτομα, ηλικίας 20-25 ετών.

Όπως τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, η κατάσταση με τους νεκρούς παράνομους δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χώρος στα ψυγεία του νεκροτομείου. Αυτή τη στιγμή 17 πτώματα αγνώστων στοιχείων φυλάσσονται στο νεκροτομείο. Έντεκα βρέθηκαν στην περιοχή του βορείου Έβρου και έξι στον κεντρικό Έβρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. τη τραγωδια πατε καλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισχος! Τι κάνει ο πρωθυπουργός και η Αλ Σάχλεχ για όλα αυτά; Γιατί δε στέλνουν κρουαζιερόπλοια (με σάουνες και τσακούζι) για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες και να τους φέρουν με ασφάλεια στην Ελλάδα;

    Ντροπής πράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση."

    Έεεεελα μη μου πεις....!!! τώρα που γέμισαν τα ψυγεία στο νεκροτομείο πρέπει να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα στην Ε.Ε. επίσημα ??? τόσα χρόνια που γέμισε όλη η Ελλάδα δε χρειάστηκε έτσι? κοντεύουμε να γίνουμε η μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα και μέχρι τώρα αδιαφορούμε πλήρως! ...αλλά ναι τώρα που γέμισαν τα ψυγεία ΤΩΡΑ έφτασε ο κόμπος στο χτένι... άντε! ας πάμε ΤΩΡΑ στην Ε.Ε. η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είναι μη αναστρέψιμη αλλά τουλάχιστον θα μας δώσουν ψυγειοκαταψύκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. deva deneb

    το πρόβλημα είναι πως οι ψυγειοκαταψύκτες θα είναι για τα πτώματα Ελλήνων σαν αυτούς που δολοφονούνται από τους λαθροεισβολείς.
    Και που είσαι ακόμα, δεν είδαμε τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.