28/6/10

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ «Δημοκρατική Αριστερά»

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ & ΑΡΧΩΝ
Με την έγκριση της Διακήρυξης Πολιτικών Θέσεων και Αρχών του νέου κόμματος και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να διοργανώσει το πρώτο συνέδριο εντός του έτους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Με σύνθημα «Η Δημοκρατική Αριστερά ξανά στο προσκήνιο» σήμερα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ ενέκριναν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με ονομασία «Δημοκρατική Αριστερά» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Φώτη Κουβέλη.

Τα στελέχη του αριστερού ανανεωτικού χώρου στη σημερινή πανελλαδική τους σύσκεψη αποφάσισαν τη διενέργεια συνεδρίου και την εκλογή Πολιτικής Επιτροπής του νέου κόμματος. Ο επίσημος τίτλος του νέου κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά», όπως αποφασίστηκε από τους 520 εκπροσώπους που πήραν μέρος στην Συνδιάσκεψη. 


Η Διακήρυξη των Πολιτικών Θέσεων υπογραμμίζει ότι το νέο κόμμα φιλοδοξεί να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών και προσθέτει ότι «ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: «Δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική -οικολογική εγρήγορση» είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας».



Η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «η υπεράσπιση του «δημόσιου συμφέροντος» είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις «πολιτικές της κρίσης». Παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, τις προτάσεις αντιμετώπισής της, η δική μας αριστερά δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη διάσταση της κρίσης και το προστατευτικό δίκτυ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Υπογραμμίζοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του νέου κόμματος, η Διακήρυξη επισημαίνει ότι οι κατευθύνσεις αυτές μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για στρατηγική επιλογή για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Η «Δημοκρατική Αριστερά» θα είναι η αριστερά «που έχει ενσωματώσει στον πυρήνα της συγκρότησής της την πεποίθηση ότι Αριστερά και Οικολογία μπορούν να συνθέσουν ένα καινούριο όραμα μια προγραμματική καινοτομία για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρει η Διακήρυξη και τονίζει ότι «το νέο μας κόμμα στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση, διεκδικεί να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες που συμμετέχουν ή το παρακολουθούν:

Να επιβεβαιώνει καθημερινά την αντιστοιχία του με τα οράματα που επαγγέλλεται».
Τις ημέρες που προηγήθηκαν έγινε προσπάθεια οργανωτικής συγκρότησης με συσκέψεις σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, σε 40 από τους 47 δήμους της Β΄ Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές της Α΄ Αθήνας.

Τα έξοδα ήδη «τρέχουν» και ο βραχνάς των οικονομικών πόρων σφίγγει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την πανελλαδική σύσκεψη, όπως έλεγαν στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, το κόστος της αίθουσας είναι 600 ευρώ.

Ετσι, από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οικονομική εξόρμηση με ποσό-στόχο 300.000 ευρώ. Υπολογίζουν ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το φθινόπωρο. Επιπλέον, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης έχει προγραμματισθεί ανοιχτή συγκέντρωση (πάλι σε αίθουσα ξενοδοχείου) για να γίνει η δημόσια παρουσίαση των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης και να ανακοινωθεί επισήμως η δημιουργία του νέου κόμματος, που θα έχει, όπως φαίνεται, τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά».
diplomatia.gr

15 σχόλια:

  1. Ένας έμεινε πια και σ' αυτήν την "ροζ" αριστερά και προσπαθεί να ... διασπαστεί, σαν την αμοιβάδα! :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ!!!
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιζάκια παιζάκια φτιάξτε ὅτι θέλετε.
    Δημοκρατική, σταλινική, τροσκιστική, μαοϊκή, τσεγκουεβαρική, ρόζ, κίτρινη, πράσινη, μέ πουά εὐρωπαϊκή, ἀντιευρωπαϊκή κλπ κλπ ἀριστερά.

    Νά ξέρετε πάντως ὅτι στά ἀριστερά τῆς Νέας Τάξης σᾶς βλέπουμε νά ἔχετε παρατάξει τίς φάλαγγές σας καί ἀλλοίμονό σας τί σᾶς περιμένει. Θά βλαστημήσετε τήν ὥρα πού γενηθήκατε.
    ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα απορροφηθεί από το πασοκ αυτο το μόρφωμα, όπως και η ΑΕΚΑ...

    για να τους πετάξει κανείς στο βόθρο ειναι όλοι αυτοί οι διεθνιστές αριστερούληδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_4310.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο πετυχημένο που είχα διαβάσει ήταν: "Οι παυθέντες και μη συνταξιοδοτηθέντες από τη Μόσχα". Αφορούσε την περίοδο της διάσπασης του ΚΚΕ επί χούντας. Στη συνέχεια, αποτέλεσαν τα τοξικά απόνερα της χούντας, όταν εκμεταλευόμενοι τα αντιχουντικά αισθήματα του λαού τη δεκαετία του '70 άρχισαν να ρίχνουν το δηλητήριό τους στην κοινωνία, συκοφαντώντας και ταυτίζοντας οτιδήποτε το εθνικό με τη χούντα. Τώρα, όλοι αυτοί της ροζ "αριστεράς" έχουν δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήριά τους στους κοσμοεξουσιαστές, ευθυγραμιζόμενοι ευπειθώς με τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης στη χώρα μας (σχέδιο Ανάν, ονομασία Σκοπίων, εθνοαποδόμηση, κλπ).

    Ο κυριότερος λόγος που το πανικόβλητο σύστημα, λόγω της γενικότερης απώλειας πολιτικού ελέγχου ελέω ΔΝΤ, τους έβαλε να κάνουν ξεχωριστό κόμμα, είναι για να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα συγκρατήσει τις αναμενόμενες απώλειες του ΓΑΠ προς τα αριστερά. Και όταν χρειαστεί, να ξαναμπούν στη στρούγκα μέσω συνεργασίας. Εφόσον κριθεί σκόπιμο θα συνεργαστούν και με το άλλο ομοειδές εργαλείο της Νέας Τάξης, τους Οικολόγους - Πράσινους, για να αποκτήσουν την κρίσιμη μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε φορά που ακούτε κομμουνιστές αριστερούς κλπ., κλπ. να ευχαριστείτε αυτούς που μας εισήγαγαν το φρούτο του κομμουνισμού στην Ελλάδα με επακόλουθο τον συμμοριτοπόλεμο.

    «Οι Αβραάμ Μπεναρόγια και Αλμπέρτο Κουριέλ: Οι πρώτοι κομμουνιστές βουλευτές στην… Ελλάδα! «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι…»
    Πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»


    Galia’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ πεσετε στην παγιδα που προσπαθουν να σας στησουν και ψηφισετε τα 2-3 κομματα που θα ξεπηδησουν ή εχουν δημιουργηθει, με σκοπο να κρατησουν τους ψηφοφορους στους πολιτικους χωρους που ελεγχονται απολυτα απο τα νεοταξικα τζακια και τους εγχωριους αντιπροσωπους τους.
    Και πανω απόλα ΜΗ θεωρειτε πως τα κυριαρχα πολιτικα κομματα ασκουν αυτην την πολιτικη λογω ανικανοτητας των ηγετων τους. Οι θεσεις και οι αποφασεις τους ειναι 1000% προιον σκοπιμοτητας.
    Ο Τζεφρυ του ΘΑΣΟΚ εκτελει τις εντολες των Νεοταξιτων αφεντικων του, προωθωντας νομοσχεδια για τους μεταναστες, την βοηθεια απο το ΔΝΤ, τον Καλλικρατη και ακολουθωντας μια δειλη και ραγιαδικη σταση σε οσες προκλησεις αντιμετωπιζει η χωρα.
    Η ΝΔ εξυπηρετουσε και εξυπηρετει τα ιδια κεντρα ληψης αποφασεων. Οι θεσεις του Σαμαρα ειναι μονο για το θεαθηναι, ουσιαστικα τα υπολοιπα μεγαλοστελεχη του κομματος παραμενουν τα ιδια. Θα δηλωσει κι αυτος μετα τις εκλογες (κι αν παρει την εξουσια), οτι δεν ηξερε....
    Το ΚΚΕ εχει πεσει σε ενα φαυλο παραλογισμο, απο τη μια αναζητα μια γενικευμενη λαικη εξαθλιωση με σκοπο την τελικη εξεγερση προς ιδιον οφελος, αλλα απο την αλλη εχει δηλωσει οτι δεν επιθυμει να κυβερνησει ποτε τη χωρα.
    Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/Δημοκρατικη Αριστερα αν και θα μπορουσε να αποτελεσει μια καλη εναλλακτικη προταση, εχει ηγεσια που δεν εκφραζει τους ψηφοφορους της και εχει παρει στο παρελθον θεσεις που θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν επιεικως εναντιες στο εθνικο και κοινωνικο συμφερον.
    ο ΛΑΟΣ του Ανατολακη και παρολιγον Ψινακη και Σαρρη, ειναι ο ορισμος του οπορτουνισμου.
    Οι Οικολογοι Πρασινοι, οπως και ολα τα "Πρασινα" κινηματα στην Ευρωπη, χρηματοδοτειται απο υποπτες πηγες (βλεπε Σορος), και εχει ως σκοπο μαλλον την επιταχυνση της παγκοσμιοποιημενης και πολυεθνικης σουπας απο λοβοτομημενα υβριδια. Αλλωστε δεν ειναι κρυφες οι θεσεις του Τρεμοπουλου για τη "Μακεδονικη" μειονοτητα και ο θαυμασμος προς το προσωπο του Κεμαλ.
    Και επειδη οι εκλογες ειναι κοντα, πιστευω οτι ειναι καιρος να ξαναθυμηθουμε το πολιτευμα της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας, οπως υφιστατο στην Αρχαια Αθηνα, οπου οποιοσδηποτε ηθελε να κατεχει ρολο ληψης αποφασεων εβαζε την ιδια την προσωπικη του περιουσια σαν ενεχυρο σε περιπτωση που αυτες οι αποφασεις του ειχαν ζημιογονες επιπτωσεις στο κρατος.
    www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΓΑ. ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ 5% ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΤΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ? ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαλλον κατι σε αριστερα της νεας ταξης και του πολυπολιτισμου θα ταιριαζε καλυτερα στον κουβελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ: Δημοκρατική Αριστερά"

    Ξεχάσανε το σοσιαλ-
    Σοσιαλδημοκρατική Αριστερά είναι το ακριβές στίγμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η Αριστερά διασπάται, η ΝΔ τεμαχίζεται, το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται. Το σύστημα τρίζει. Αλλά δεν πέφτει. Επειδή δεν υπάρχει δύναμη να το σπρώξει. Αυτο οδηγεί, κατά κανόνα, στα χειρότερα, όχι στο καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ,
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ 10:38 πμ: "ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ."

    Το εξής ένα: Καπιταλισμός (είτε κρατικός, είτε της αγοράς, είτε όλα τα ενδιάμεσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ακριβές στίγμα τους είναι, στην Βουλή να βρισκόμαστε να περνάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.