28/6/10

Η πρόκληση συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Οι Ελληνοισραηλινές σχέσεις έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το σπάσιμο του πάγου που επικρατούσε για δεκαετίες στις σχέσεις των δύο κρατών (σημειωτέον ότι Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν οι τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν de jure το Ισραήλ).

Οι νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές πραγματικότητες που δημιούργησε ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003, λόγω της ανατροπής του καθεστώτος Σαντάμ Χουσείν σε συνδυασμό με την άρνηση της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί τόσο με τις πολεμικές όσο και με τις μεταπολεμικές επιλογές των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς επίσης και οι νέοι προσανατολισμοί της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, που στοχεύουν στη διεύρυνση του πεδίου πολιτικής και διπλωματικής δράσης στο μουσουλμανικό κόσμο, αναγκάζουν το Ισραήλ να επανεξετάσει τις μεταψυχροπολεμικές του συμμαχίες στην περιοχή.


Ο τουρκοισραηλινός άξονας, ο οποίος θεωρείτο μέχρι προσφάτως, από αμφοτέρους, μείζονος στρατηγικής σημασίας, εδραίωνε τα δύο κράτη ως ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις, με ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στον αμερικανικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη μεταψυχροπολεμική Μέση Ανατολή. Η αβεβαιότητα για το πολιτικό μέλλον στην Τουρκία, λόγω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης ισχύος κεμαλικών – ισλαμιστών, έθεσε ήδη όρια στην τουρκοισραηλινή συνεργασία. Επίσης, η εμφανής τάση της Τουρκίας να καταστεί πυρηνική δύναμη και η νέο-οθωμανική στρατηγική υπερεξάπλωση της κυβέρνησης Ερντογάν δεν μπορούν να ταυτιστούν είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα με τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ. Για ένα κράτος με εδραιωμένη υψηλή στρατηγική, όπως το Ισραήλ, οι εναλλακτικές λύσεις είναι μέρος του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού και όχι αποσπασματικών αποφάσεων.

Το άνοιγμα που επιχειρεί σήμερα το Ισραήλ προς Ελλάδα και Κύπρο, μετά τη χειροτέρευση των Τουρκοϊσραηλινών σχέσεων αποτελεί επιλογή ανάγκης λόγω των αδιεξόδων που του δημιούργησε η Τουρκία. Κομβικής σημασίας για την κατανόηση του ανοίγματος του Ισραήλ είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι Ισραηλινές κυβερνήσεις εκλαμβάνουν τον παράγοντα ασφάλεια στη διαμόρφωση της διπλωματίας. Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ (1948) η εθνική ασφάλεια είχε ως αφετηρία την αντίληψη ότι το εβραϊκό κράτος βρίσκεται υπό μόνιμη απειλή και δεν έχει άλλη διέξοδο από το να διεξάγει μόνιμο αγώνα για την επιβίωσή του. Η μεγιστοποίηση της προτεραιότητας της εθνικής ασφάλειας είχε σαν αποτέλεσμα την αλληλεξάρτηση πλείστων των πολιτικών και διπλωματικών αποφάσεων. Μέσα σε αυτή τη σχέση, η διπλωματία υποτάχθηκε ευθύς εξ αρχής στην στρατηγική αντί το αντίθετο όπως συμβαίνει στον δυτικό κόσμο. Η αντίληψη ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς ‘λανθάνοντος πολέμου’ και όταν ακόμη δεν υπάρχουν εχθροπραξίες έδιδε και συνεχίζει να δίδει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εθνική επιβίωση και την καθιστά τον κεντρικό σκοπό τόσο της στρατιωτικής στρατηγικής όσο και της διπλωματίας.

Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να προσφέρουν στο Ισραήλ διέξοδο από το μόνιμο μειονέκτημα που του επιβάλλει η έλλειψη στρατηγικού βάθους, αφού γεωγραφικά αποτελεί μία μικρή και στενή λωρίδα η οποία περιβάλλεται από αραβικά κράτη με στρατηγικό βάθος. Επιπλέον, η Ελλάδα και η Κύπρος προσφέρουν μακροπρόθεσμα στο Ισραήλ μία γέφυρα με τον ανεπτυγμένο και πολιτικά σταθερό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ερώτημα, όμως, που αφορά Κύπρο και Ελλάδα, είναι: τι μπορεί να προσφέρει το Ισραήλ στα δύο κράτη; Το Ισραήλ θα πρέπει, πρωτίστως, να πείσει την Ελληνική πλευρά για τις προθέσεις του, ότι δηλαδή πρόκειται για μία ουσιαστική και όχι κατ’ όνομα διμερή συνεργασία και ούτε εγγράφεται στη λογική εκβιασμού της Τουρκίας, όπου χρησιμοποιείται Ελλάδα και Κύπρος προκειμένου να εξαναγκαστεί η Άγκυρα να επανέλθει στην προηγούμενη τροχιά των σχέσεών της με το Ισραήλ. Με άλλα λόγια, το Ισραήλ θα πρέπει να πείσει τα δύο κράτη ότι το κέρδος από μία τέτοια συνεργασία θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος.

Το κέρδος για την Ελληνική πλευρά, από μία ελληνοισραηλινή συνεργασία, θα είναι η ενίσχυση των συντελεστών διπλωματικής ισχύος έναντι της Τουρκίας. Πρώτον, θα διαμορφωθεί ένας φιλοδυτικός άξονας στην περιοχή με σταθερές προοπτικές έναντι των νέων ισλαμικών και προφανώς αντιδυτικών αξόνων που επιχειρεί να κάνει η Τουρκία και δεύτερον θα εξασφαλιστούν προσβάσεις στο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, με όλες τις προεκτάσεις που αυτό συνεπάγεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Το πιθανό κόστος από μία τέτοια συνεργασία για την ελληνική πλευρά, ενδεχομένως να έρθει από πιθανές αντιδράσεις του αραβικού κόσμου. Εδώ όμως μπαίνει το δίλημμα: θα παραμείνει η ελληνική πλευρά προσηλωμένη στην παραδοσιακή, πλην όμως αδύνατη υποστήριξη των αράβων ή θα επιδιώξει διπλωματική ενίσχυση μέσω των αμερικανοεβραίων και του Ισραήλ. Με τα νέα ανοίγματα της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, είτε έτσι είτε αλλιώς ο αραβικός κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με μεγαλύτερη κατανόηση τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό.

Η ελληνοισραηλινή προσέγγιση είναι για την ελληνική πλευρά μία πρόσκληση και συνάμα μία πρόκληση που πρέπει να προσεγγισθεί μέσα στα πλαίσια υψηλής στρατηγικής και όχι μέσα από στερεότυπα και υπεραπλουστεύσεις.

www.geopolitics-gr.blogspot.com

36 σχόλια:

  1. "...Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν οι τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν de jure το Ισραήλ..."

    Εξακολουθώ να έχω ακόμα μία απορία : Οι τελευταίες χώρες που μέχρι την πρόσφατη ιστορική περίοδο, ΔΕΝ είχαν αναγνωρίσει το ΙΣραήλ, ήσαν η Ελλάδα-Κύπρος, η Ισπανία και η Αργεντινή.
    Όταν ήρθε η ώρα της αναγνώρισης, το έκαναν με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.
    Η απορία : Γιατί δεν το αναγνώριζαν και, τι συνέδεε αυτές τις χώρες και τηρούσαν την ίδια στάση απέναντι στο Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό μόνο κοινό (ἄν ὑπάρχει τέτοια πραγματική θέληση ἀπό μέρους τῶν ἐβραίων) ἡ δημιουργία τοῦ Κουρδιστάν.

    Γιά τήν περαιτέρω ἀποδυνάμωση -βλέπε διάσπαση τῆς τουρκιᾶς τί μᾶς λένε οἱ κατακαημένοι; (ὁλοκαυτωματικοί).

    Ἡ συνεργασία πού ζητᾶ τό Ἰσραήλ σημαίνει ὅτι πλέον δέν θά μποροῦμε στό ἀπώτερο μέλλον νά στηρίξουμε τίς θέσεις μας στό διεθνές δίκαιο καί θά εἴμαστε ἀναγκασμένοι νά τρέχουμε ἀκόμα περισσότερο στούς ἀγγλοσαξονοσιωνιστές. Ὁ τέλειος ἐναγκαλισμός δηλαδή μέ τόν διάβολο.
    Καί φυσικά ἔχουμε τόν ΓΑΠημένο νά τό διευθετήσει καί αύτό. Ἡ ὕψιστη προδοσία.
    Ἔτσι καταλαβαίνω ἐγώ ὁ χαζός αὐτά τά καθημερινά πλέον ἄρθρα γύρω ἀπό αύτό τό θέμα τῆς συμμαχίας μέ τούς Ἰσραηλινούς. (τελευταῖες διευθετήσεις πρίν τήν έπίθεση στό Ἰράν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 28 Ιουνίου 2010 12:55 μ.μ.
    Κοπελιά, πες το αυτό που θέλεις να πεις και χωρίς ψευδώνυμο.
    Αφού την απάντηση την έχεις!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
    "....Ήλθατε στην πατρίδα μας ανεπιθύμητοι και κατά βίαιον τρόπον, ιδίως στην περίοδο που οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα το 1492 εξεδίωξαν περίπου 200.000 Εβραίους, από την Ισπανίαν, επειδή ανεκάλυψαν ότι οι Εβραίοι υπεκίνουν τους Άραβας να καταλάβουν την Ισπανίαν....."

    Πολλοί αναφέρουν το γεγονός οτι οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν απο την Ισπανία πριν 500 χρόνια,αλλά κανείς δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους εκδιώχθηκαν.
    Οι Εβραίοι λοιπόν καθοδηγούσαν τους Αραβες εναντίον των Ισπανών.

    Σημείωση Αντιπληροφόρησης:Αυτό θυμίζει την περίπτωση του Αυτοκράτορα Ηράκλειου που ζήτησε απο τις μυστικές υπηρεσίες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του,να ερευνήσουν γιατί επι 1000 χρόνια οι Πέρσες επιτίθονταν εναντίον του Βυζαντίου και της αρχαίας Ελλάδας.Ανακάλυψαν αυτό που ανακάλυψαν και οι Ισπανοί.Χρηματοδοτούσαν τους Πέρσες και τους έστρεφαν κατά της Ελλάδας,κατα την προσφιλή τακτική τους να μην πολεμούν οι ίδιοι για να πετύχουν ένα στόχο,αλλά να βάζουν άλλους λαούς να πολεμούν για τα συμφέροντά τους.Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει τώρα και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 28 Ιουνίου 2010 12:55 μ.μ.

    Ακούς και διαβάζεις βαρύγδουπους τίτλους για συνεργασίες και συμμαχίες με το Ισραήλ σου και παθαίνεις ακράτεια απ την χαρά σου.
    Αλλά οι συνεργασίες, συμφωνίες και συμμαχίες κλπ. γίνονται μεταξύ κρατών. Το Ισραήλ σου δεν είναι κράτος αλλά μια τρομοκρατική γκρούπα χωρίς συγκεκριμένα σύνορα.
    Όποτε η ακράτεια σου θα συνεχιστεί
    και συ συνέχιζε να αγοράζεις εσώρουχα.
    Απ ότι άκουσα ο Βενιζέλος κάνει ένα Baazar γυναικείων εσωρούχων στο Πολεμικό Μουσείο.
    Θα ναι και ηρωικά τα καινούργια βρακάκια σου.


    Τζώρτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΑΠΕΛΛΗΣ 2:46
    Γιά την Αργεντινή;
    Έχω ακούση την εξής εξήγηση : Λόγω του ότι μετά τον Β'ΠΠ, κατέφυγε εκεί ένα μεγάλο πλήθος των Ναζί.
    Οπότε, το ερώτημα γίνεται πιό σύνθετο :
    - Γιατί αυτή η χώρα δέχτηκε τους Ναζί φυγάδες;
    - Της επηρέσαν την πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα; Αν ναί, με ποιόν τρόπο, αφού ήταν καταδιωκόμενοι; Αν όχι, τότε, γιατί η Αργεντινή είχε την ίδια πολιτική με την Ισπανία; Επειδή ήταν πρώην αποικία της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τὸ καλύτερο ποὺ ἔχουμε νὰ κάνουμε εἶναι νὰ ἰσχυροποιήσουμε τὴν θέσι μας διπλωματικὰ καὶ στρατιωτικά. Μετὰ πολλοὶ θὰ μᾶς σέβονται.
    Τώρα ὅλοι μᾶς θεωροῦν ἀναλώσιμους. Πρῶτα τὰ τοῦ οἴκου μας καὶ οἱ μελλοντικοὶ σύμμαχοί μας ἂς περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 100 μΧ? ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλάδα και Κύπρος δεν αναγνώριζαν για πολλά χρόνια το Ισραήλ δίοτι ακολουθούσαν μία φιλοαραβική ,φιλοπαλαιστινιακή στάση απο την εποχή ακόμα της δικτατορίας.Την φιλοαραβική αυτή στάση την εκμεταλλεύτικαν οι Τούρκοι και έτσι όταν αποφάσισαν να καταλάβουν την Κύπρο εκτός απο τους αγγλοαμερικάνους είχαν την εύνοια των εβραίων , του εβραϊκού λόμπι και του ίδιου του Κίσσινγκερ. Έτσι η Ελλάδα στην Κύπρο βρέθηκε ενάντια στα συμφέροντα 3 μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων Αγγλίας, ΗΠΑ , Ισραήλ και της ίδιας της Τουρκίας ενώ η συμπάθεια του Μακάριου για τους Άραβες δεν του προσέφερε καμία βοήθεια απο τον αραβικό κόσμο όταν έγινε η εισβολή. Δηλαδή η φιλοαραβική πολιτική έβλαψε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή καθώς η Ελλάδα κέρδισε απλά την συμπάθεια των αδύναμων απο στρατιωτική και διπλωματική άποψη Παλαιστινίων-Αράβων ενώ η Τουρκία με τα σχέδια Ανάν και την βοήθεια σε στρατιωτικό επίπεδο του Ισραήλ κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Κυπριακό κατοχυρώνοντας και την παράνομη κατοχή ,τα συμφέροντά της και την στρατιωτική της παρουσία. Η στροφή της πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ είναι μια ιστορικής ευκαιρίας δυνατότητα που δίνεται στην ελλαδική και κυπριακή πλευρά να ανατρέψει τις αρνητικές ισσοροπίες σε βάρος της και να κερδίσει για τον εαυτό της αυτά που μέχρι τώρα κέρδιζαν οι Τούρκοι. Κοινά ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια στην Κύπρο και στο Αιγαίο θα κόψουν την φόρα που έχουν πάρει οι παραβιάσεις και η συνεχείς παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν στρατοτεχνολογικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά που μέχρι πρόσφατα δεν είχε.
    Είναι φανερό ότι μία συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και Ισραήλ-Κούρδων ανυσηχεί ιδίαιτερα την Τουρκία δίοτι κάτι τέτοιο ανατρέπει ολοκληρωτικά τα νεοοθωμανικά σχέδια για Τουρκική κυριαρχία και επιβολή υποτέλειας στην Ελλάδα και σε όλη την Βαλκανική.
    Ενδιαφέρον είναι και το άρθρο του
    warsclerotic απο την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka :
    Strengthened Greek-Israeli Bonds Encircle Turkey from the West

    http://warsclerotic.wordpress.com/2010/06/25/strengthened-greek-israeli-bonds-encircle-turkey-from-the-west/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενω με τους Αραβες τι να πει καποιος δεν προλαβαινουν να μας βοηθανε .Βρε ξεκολατε δεν υπαρχουν φιλιες μεταξυ κτατων μονο κοινα συμφεροντα .
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skal διάβασα στο τελευταίο φύλο της Ποντιακής Γνώμης το άρθρο σου σχετικά με το θέμα,άψογος όπως πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο λόγος για τον οποίο τόσο η Αργεντινή όσο και η Ισπανία δεν αναγνώριζαν το κράτος του Ισραήλ δεν εχει τόσο να κάνει με φιλοπαλαιστηνιακή πολιτική των χωρών αυτών όσο με το γεγονός ότι πίσω από την δημιουργία του Ισραήλ έβλεπαν ένα κράτος που εξυπερετούσε τα συμφέροντα των Άγγλων και των Αμερικάνων στην Μ. Ανατολή. Τόσο η Ισπανία θεωρούσε την Αγγλία ως προαιώνιο εχθρό και το Γιλβατάρ ως κατεχώμενο από τους Άγγλους ισπανικό έδαφος όσο και η Αργεντινή που θεωρεί τα Φάκλαντς κατεχώμενο από τους άγγλους έδαφος της Αργεντινής.Η κοινότητα των παλαιστηνίων μεταναστών στην Αργεντινή επίσης είναι κατά πολύ πιό πολυάριθμη από αυτή των εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 100 μΧ? ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ


    Η κοινωνική ζωή στις κυπριακές πόλεις κυλούσε ομαλά.
    Οι πόλεις ήταν κοσμημένες με θέατρα, ωδεία, στάδια, ιππόδρόμους, αγορές, γυμνάσια, ναούς και άλλα λαμπρά οικοδομήματα. Στην κυπριακή ύπαιθρο τα πράγματα ήταν χειρότερα και οι κάτοικοι είτε ταλαιπωρούνταν στα μεταλλεία, είτε ιδρωκοπούσαν στα χωράφια. Η Πάφος, παρά τη μεγάλη της αίγλη, σαν πρωτεύουσα, δεν επισκίασε εντελώς την αντίπαλό της Σαλαμίνα που, σε μερικούς τουλάχιστον τομείς (όπως ο πολιτιστικός) φαίνεται ότι εξακολουθούσε να έχει τα πρωτεία, τούτο δε αποδεικνύεται και από τα σημαντικά δημόσια οικοδομήματά της που έχουν αποκαλυφτεί όπως το θέατρό της (χωρητικότητας 15.000 περίπου θεατών) και το γυμνάσιό της, που και τα δύο είναι από τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο το 77/78 μ.Χ. τόσο η Σαλαμίνα όσο και η Πάφος και άλλα μέρη του νησιού χτυπήθηκαν από καταστρεπτικούς σεισμούς. Η Πάφος ανοικοδομήθηκε και με βοήθεια του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και του γιου του Τίτου. Ανοικοδομήθηκε επίσης η Σαλαμίνα με αυτοκρατορική βοήθεια (των αυτοκρατόρων Τραϊανού και Αδριανού) και κοσμήθηκε λαμπρά. Ο ναός του Δία στη Σαλαμίνα εξακολούθησε να διατηρεί την αίγλη του. Η πόλη όμως αυτή πληγώθηκε και πάλι σοβαρά το 116 μ.Χ. εξαιτίας της εξέγερσης των Εβραίων που ζούσαν σε αυτήν. Η εξέγερση ήταν παράλληλη με εβραϊκές εξεγέρσεις σε άλλα μέρη εκτός Κύπρου. Η Σαλαμίνα έπαθε τρομερές καταστροφές. Αναφέρεται μάλιστα σε μια πηγή ότι οι νεκροί από τις ταραχές ανέρχονταν στον εφιαλτικό αριθμό των 240.000.
    Οι ταραχές και οι καταστροφές πιθανότατα είχαν επεκταθεί και πέρα από τη Σαλαμίνα, αφού ισχυρές παροικίες Εβραίων ζούσαν και στις λοιπές πόλεις. Αποτέλεσμα της συμφοράς ήταν η έκδοση διατάγματος που απαγόρευε πια την παρουσία Εβραίων στην Κύπρο, οποιοσδήποτε δε Εβραίος έφτανε στο νησί, έστω και ναυαγός, καταδικαζόταν σε θάνατο. Το διάταγμα όμως αυτό ανακλήθηκε αργότερα. Η Σαλαμίνα, που έπαθε τις πιο εκτεταμένες καταστροφές, ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια του αυτοκράτορα Αδριανού. Μεταξύ των άλλων κυπριακών πόλεων σημαντικότερες εξακολουθούσαν να είναι το Κίτιον, η Αμαθούς, το Κούριον, οι Σόλοι και η Λάπηθος, δηλαδή οι παραλιακές πόλεις του νησιού.

    http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82_%5C%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE

    Μεγάλη εξέγερση των Εβραίων το 116 μ.Χ. με χιλιάδες νεκρούς (γίνεται λόγος για 240.000) και τεράστιες καταστροφές στη Σαλαμίνα η οποία ανοικοδομείται με ενίσχυση του αυτοκράτορα Αδριανού.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%8D%CF%80%
    CF%81%CE%BF%CF%85#.CE.A1.CF.89.CE.BC.CE.B1.CF.8A.CE.BA.CE.AE_
    .CF.80.CE.B5.CF.81.CE.AF.CE.BF.CE.B4.CE.BF.CF.82_
    .2850_.CF.80..CE.A7._-_330_.CE.BC..CE.A7..29


    Υπηρξαν περιστατικα που οι δερβισωμένοι Εβραιοι αυτης της εξεγερσης εκαναν ζωνες απο τα εντερα των θυματων τους οπως αναφερει χαρακτηριστικα ο Αγγλος ιστορικος Edward Gibbon στο εργο του Decline and Fall of the Roman Empire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ydrokeros (4:59 μ.μ.):
    "Την φιλοαραβική αυτή στάση την εκμεταλλεύτικαν οι Τούρκοι και έτσι όταν αποφάσισαν να καταλάβουν την Κύπρο εκτός απο τους αγγλοαμερικάνους είχαν την εύνοια των εβραίων , του εβραϊκού λόμπι και του ίδιου του Κίσσινγκερ."

    Δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα φίλε μου. Η Κύπρος πληρώνει τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του αγγλοσαξωνικού παράγοντα. Ήδη η Αγγλία την είχε αγοράσει από τους Τούρκους τον 19ο αιώνα, πριν καν υπάρξει υποψία Ισραήλ στην περιοχή, γιά να έχει τη βάση που δεσπόζει στην ανατολική Μεσόγειο. Και βέβαια, το μεγαλύτερο αμάρτημα ήταν ο αγώνας των Κυπρίων το 1955 γιά την Ένωση με την Ελλάδα. Γι' αυτό έβαλαν οι Άγγλοι τους Τούρκους στο παιχνίδι και όχι για το Ισραήλ ή τους Άραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά την ιλλουστρασιόν ηθική σας.
    Ο πιτουρόμυαλος, μπορεί να προσβάλει ανενόχλητος, χωρίς να θεωρείται βρισιά.
    Όταν επισημαίνω το γεγονός ότι έχει μυαλό απο κοπριά, αυτό είναι βρισιά.
    Δε με παρατάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καιρος να τελειωνει η εκτρωματικη ιδεοληψια της "Ελληνοτουρκικης φιλιας" γιατι αν και οι εκατομβες νεκρων της τουρκικης θηριωδιας ειναι αμετρητες η ορεξη ολοκληρωτικου αφανισμου του Εθνους μας εχει μολις αρχισει.
    Απο την αλλη το καρκινωμα του ισλαμισμου αφου χρηματοδοτησε καθε αντεθνικο εργο απο ανεγερση τζαμιων και κατακλυσμο της Ελληνικης επικρατειας απο ισλαμιστες Ασασινους μας πνιγει μ' ενα μουσουλμανικο βροχο τρομοκρατων και εγκληματιων στα βορεια συνορα.
    Τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι ορατα στους τουρκοσπορους πεμπτοφαλαγγιτες του "Νεου πατριωτισμου" γιατι η εθνοφροσυνη τους συνοψιζεται σε μια και μονο αντιισραηλινη συνωμοσιολογια.
    Ακομα και αν δεν ευοδωσει η προσπαθεια για μια Ελληνο-Ισραηλινη συμμαχια υπαρχει τουλαχιστον η ελπιδα να δωσει τροφη για σκεψη στους δειλους και προσκυνημενους τι σημαινει Εθνος με Υπερηφανεια και Αντρειοσυνη!!!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ydrokeros
    //...Κοινά ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια στην Κύπρο και στο Αιγαίο θα κόψουν την φόρα που έχουν πάρει οι παραβιάσεις και η συνεχείς παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν στρατοτεχνολογικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά που μέχρι πρόσφατα δεν είχε.//...
    -----------------
    Για τα ''στρατοτεχνολογικά πλεονεκτήματα'' να συμφωνήσω αφού ...δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο από την οποία μπορούμε να τα αποκτήσουμε.
    Αλλά στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, τι θα κάνουν οι Ισραηλινοί; Θα στείλουν τόσα πολλά αεροπλάνα τους να πετάνε εκεί, ώστε να μη ...χωράνε τα τούρκικα;
    Ή οι πολιτικοί μας θα αποκτήσουν ξαφνικά το θάρρος, από την παρουσία των Ισραηλινών, ώστε να δώσουν εντολές στους χειριστές μας να τα ...ρίχνουν;
    Ή οι Ισραηλινοί χειριστές θα αναλάβουν να κάνουν την ...βρώμικη δουλειά την οποία δεν ξέρουν να κάνουν -άμα λάχει- οι δικοί μας;

    Το παρόν πολιτικό προσωπικό ελληνόφωνων, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί απλούστερα ζητήματα (Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, πάταξης της διαφθοράς κλπ).
    Πώς θα διαχειριστεί θέματα μείζονος εθνικής σημασίας όπως είναι η Ασφάλεια και η Άμυνα;
    Χλωμό το βλέπω!
    Το μόνο που θα καταφέρουν είναι μετά, αφού θα έχουν βοηθήσει το Ισραήλ να τα ξαναβρεί με την ...ναζιάρα Τουρκία, να μας κυνηγούν όλοι μαζί.
    Τούρκοι, Ισραηλινοί, Άραβες.
    Δεν ξέρω μήπως και η...Μάλτα ακόμα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απελλή έγραψες!!!
    Υδρόκερε, φίλε μου, έχε υπ' όψιν ότι, πρώτοι απ' όλους που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος είναι οι παλαιστίνιοι. [Μετά ανακάλεσαν λόγω διώξεων παλαιστινίων απ' την Αθήνα.] Να μην τα ξεχνάμε αυτά.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χασαμε και τον Galia με τον αποκαλυπτικο του αντιλογο.
    Μαζι του "εξηφανισθησαν" και οι αλλοι σαγιανιμ!
    Τι κριμα!
    To μονο που μας απομεινε ειναι το Christo.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το παιδί που είπε οτι μας σφάζανε το 100 ΠΧ οι Εβραίοι, μήπως ξέρει πόσες φορές μας σφάξανε οι Άραβες στην Κύπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 29 Ιουνίου 2010 10:12 π.μ

    α. ειπα για το 100 μΧ την ιδια περιοδο με τις σφαγες ελληνων στη αλεξανδρεια (βλ. Υπατια).
    β. μιλαμε για περιπου 200.000 σφαγμενους στην κυπρο και αλλους τοσους στην αλεξανδρεια
    γ. να σου θυμισω τις σταυροφοριες και τις σφαγες των καθολικων φραγκων στο νησι?
    δ. και οι σαρακινοι σφαξανε και οι τουρκοι και οι αγγλοι
    ε. δεν ειμαι ουτε ισλαμοφασιστας, ουτε νεο-οθωμανιστης, ουτε φιλοεβραιος, ουτε ευρωπαιστης.

    Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντε να δουμε τι θα γινει τωρα που δεν θα γραψω δικο μου σχολιο.
    @28 Ιουνίου 2010 4:46 μ.μ.το παρακατω ειναι για σενα.



    Η κοινωνική ζωή στις κυπριακές πόλεις κυλούσε ομαλά.
    Οι πόλεις ήταν κοσμημένες με θέατρα, ωδεία, στάδια, ιππόδρόμους, αγορές, γυμνάσια, ναούς και άλλα λαμπρά οικοδομήματα. Στην κυπριακή ύπαιθρο τα πράγματα ήταν χειρότερα και οι κάτοικοι είτε ταλαιπωρούνταν στα μεταλλεία, είτε ιδρωκοπούσαν στα χωράφια. Η Πάφος, παρά τη μεγάλη της αίγλη, σαν πρωτεύουσα, δεν επισκίασε εντελώς την αντίπαλό της Σαλαμίνα που, σε μερικούς τουλάχιστον τομείς (όπως ο πολιτιστικός) φαίνεται ότι εξακολουθούσε να έχει τα πρωτεία, τούτο δε αποδεικνύεται και από τα σημαντικά δημόσια οικοδομήματά της που έχουν αποκαλυφτεί όπως το θέατρό της (χωρητικότητας 15.000 περίπου θεατών) και το γυμνάσιό της, που και τα δύο είναι από τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο το 77/78 μ.Χ. τόσο η Σαλαμίνα όσο και η Πάφος και άλλα μέρη του νησιού χτυπήθηκαν από καταστρεπτικούς σεισμούς. Η Πάφος ανοικοδομήθηκε και με βοήθεια του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και του γιου του Τίτου. Ανοικοδομήθηκε επίσης η Σαλαμίνα με αυτοκρατορική βοήθεια (των αυτοκρατόρων Τραϊανού και Αδριανού) και κοσμήθηκε λαμπρά. Ο ναός του Δία στη Σαλαμίνα εξακολούθησε να διατηρεί την αίγλη του. Η πόλη όμως αυτή πληγώθηκε και πάλι σοβαρά το 116 μ.Χ. εξαιτίας της εξέγερσης των Εβραίων που ζούσαν σε αυτήν. Η εξέγερση ήταν παράλληλη με εβραϊκές εξεγέρσεις σε άλλα μέρη εκτός Κύπρου. Η Σαλαμίνα έπαθε τρομερές καταστροφές. Αναφέρεται μάλιστα σε μια πηγή ότι οι νεκροί από τις ταραχές ανέρχονταν στον εφιαλτικό αριθμό των 240.000.
    Οι ταραχές και οι καταστροφές πιθανότατα είχαν επεκταθεί και πέρα από τη Σαλαμίνα, αφού ισχυρές παροικίες Εβραίων ζούσαν και στις λοιπές πόλεις. Αποτέλεσμα της συμφοράς ήταν η έκδοση διατάγματος που απαγόρευε πια την παρουσία Εβραίων στην Κύπρο, οποιοσδήποτε δε Εβραίος έφτανε στο νησί, έστω και ναυαγός, καταδικαζόταν σε θάνατο. Το διάταγμα όμως αυτό ανακλήθηκε αργότερα. Η Σαλαμίνα, που έπαθε τις πιο εκτεταμένες καταστροφές, ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια του αυτοκράτορα Αδριανού. Μεταξύ των άλλων κυπριακών πόλεων σημαντικότερες εξακολουθούσαν να είναι το Κίτιον, η Αμαθούς, το Κούριον, οι Σόλοι και η Λάπηθος, δηλαδή οι παραλιακές πόλεις του νησιού.

    http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82_%5C%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το παιδί που είπε οτι μας σφάζανε το 100 ΠΧ οι Εβραίοι, μήπως ξέρει τον λόγο; Ή του είπε η γιαγιά του ότι οι κακοί Εβραίοι σφάζουν μικρά παιδιά και με το αίμα τους ζυμώνουν το ψωμί του Πάσχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το παιδί που είπε οτι μας σφάζανε το 100 ΠΧ οι Εβραίοι, μήπως ξέρει τον λόγο;

    Μην μπερδευεσαι.Τα συγκεκριμενα γεγονοτα δεν συνεβησαν το 100ΠΧ οπως γραφεις, αλλα το 116ΜΧ.Προφανως θα εχεις στο μυαλο σου κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 28 Ιουνίου 2010 10:12 μ.μ.

    Δεν βλέπεις ότι δεν σε παίρνει εδω μέσα;
    Γιατί επιμένεις και αυτοξευτιλίζεσαι
    έστω και ανώνυμα κοπελλιά μου;
    Τράβα σε κανένα κοσεροκιόσκι επιτέλους να πουλάς φαιά ουσία!
    .................................
    .................................
    @ 29 Ιουνίου 2010 1:25 μ.μ.

    Είναι ανάγκη να του το πεί η γιαγιά του οτι οι εβραίοι είναι δολοφόνοι και σφάζουν μικρά παιδάκια σε ημερήσια βάση;
    Τώρα, αν με το αίμα τους κάνουνε Ματζο δεν ξέρω, αλλά ότι τα ξεκοιλιάζουν και οι ραβίνοι τους πουλάνε συκώτια νεφρά, καρδιές και παϊδάκια είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
    Ή μήπως διαφωνείς;
    http://www.nytimes.com/2009/07/24/nyregion/24jersey.html?_r=1
    Επίσης...
    http://www.aztlan.net/haiti_pm_confirms_trafficking_in_organs.htm

    Άντε ήθελες να τ' ακούσεις απογεματιάτικο. Καλά σε λένε μερικοί πιτουροκέφαλο.


    ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς 29 Ιουνίου 2010 1:25 μ.μ.


    ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΙΔΩΝ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ



    [Μετάφραση άρθρου της Αμερικανικής εφημερίδας "WOMEN'S VOICE" (1955) (537 S. DEAR-BORN, ROOM 800, CHICAGO 5, ILLINOIS - USA) καταγγέλλει την τελετουργική δολοφονία Χριστιανοπαίδων από τους Εβραίους]

    "Το Σικάγο σε χέρια δαιμόνων"!







    "Σήμερον το Σικάγον ίσταται εν καταισχύνη μπροστά στα μάτια του κόσμου. Μία σειρά από τας πλέον κτηνώδεις δολοφονίας παίδων εις την ιστορίαν αυτής της χώρας, μένει άλυτος. Ούτε ένα διαφωτιστικό σημείο δεν έχει αποκαλυφθή. Μα είναι άραγε αυτό αληθές; Είναι δυνατόν να απαχθούν και να δολοφονούν παιδιά εις το μέσον μιας μεγάλης πόλεως, χωρίς κανείς να δη ή ακούση το παραμικρόν; Υπήρξαν τόσες διαδόσεις από τον καιρό που άρχισε η σειρά των δολοφονιών των παίδων του 1955, με την σφαγήν των τέκνων του Σουέσσλερ και του φίλου του νεαρού Ρόμπερτ Πέτερσον! Τα τρία σώματα των παίδων ευρέθησαν αφαιματωμένα εις απομεμακρυσμένην περιοχήν της πόλεως. Τότε ο πατέρας των αδελφών Σουέσσλερ, άρχισε να εκφράζη την γνώμην του, ότι τα παιδιά του έχουν δολοφονηθή κατά τρόπον περιγραφόμενον εις το ιστορικόν έργον ARNOLD LEESE'S "Εβραϊκή τελετουργική δολοφονία". Κατόπιν αυτού, ούτος, ο πατήρ Σουέσσλερ, απήχθη, μετεφέρθη εις το σανατόριον Στεϊνφελντ στο DES PLAINES και εδολοφονήθη. Ολίγους μήνας κατόπιν και με την απαίτησιν των πολιτών του DES PLAINES να γίνη έρευνα γύρω από την δολοφονίαν στο σανατόριο, ο Δρ. STEINFELD εξηφανίσθη. Μετά ολίγας εβδομάδας, το σώμα του ευρέθη στο αποχωρητήριο ενός ξενοδοχείου στην Ελβετία. Το συμπέρασμα των ανακρίσεων ήτο ότι ούτος αυτοκτόνησε, πράγμα το οποίον ηγνόησε ο Τύπος του Σικάγου.
    Περισσότερα παιδιά δολοφονούνται
    Όταν τα τέκνα του GRIMES δολοφονήθηκαν κατά τον ίδιον τρόπον, τα σώματα τους είχαν επίσης αφαιματωθή, εγένοντο δε προσπάθειαι να παρουσιασθή το έγκλημα ως σεξουαλικό, παρά το γεγονός ότι αυτό ήτο Εβραϊκόν τελετουργικόν έγκλημα (δολοφονία), ακριβώς όπως συνέβη εις την Ευρωπαικήν και Αμερικανικήν ιστορίαν του παρελθόντος και ως πιστοποιείται και από το Βατικανό σε πολλές Χριστιανικές χώρες. Ο Εβραίος σερίφης LOHMAN, ενεργών κατ' εντολήν του Εβραίου κομματάρχου ARVEY, γνωστού φανατικού Σιωνιστού, συνέλαβεν έναν αγράμματον τύπο, ονόματι ΒΕΝΝΙΕ BEDWELL, και ακολούθησε μία φανταστική γραπτή ομολογία του BEDWELL, ότι δήθεν αυτός πέρασε μερικές μέρες στα διάφορα χαμαιτυπεία με τα τέκνα του GRIMES και επανειλημμένως ασέλγησε μετ' αυτών. Μετά την υπογραφή της ομολογίας υπό του BEDWELL, οι Εβραίοι της περιοχής άρχισαν να αναπνέουν ελεύθερα. Αλλά μετ' ολίγας ημέρας, η ομολογία απεδείχθη ψευδής, διότι τα κορίτσια διά της νεκροψίας απεδείχθησαν παρθένες και η ευρεθείσα εις τον στόμαχόν τους τροφή απέδειξεν ότι έχουν δολοφονηθή μερικός ημέρας πριν από την ημέραν καθ' ήν συμφώνως με την ομολογίαν του BEDWELL, αυτά ήταν μαζύ του. Επίσης δύο μεγαλύτερα κορίτσια, τα οποία έκαναν πραγματικά παρέα στον BEDWELL, ευρέθησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. συνέχεια......


    Ο BEDWELL υφίσταται δίωξιν
    Μετά την συντριβήν της ψεύτικης ομολογίας, ο Εβραίος Σερίφης δεν μπορούσε παρά να απόλυση τον BEDWELL. Πάντως αυτός έκανε μία κακόβουλη προσπάθεια να τον ενοχοποίηση σε άλλη υπόθεση με την κατηγορίαν βιασμού σε μία μικρά πόλη της Φλώριντας, την οποίαν ο BEDWELL είχεν επισκεφθή πριν μερικούς μήνες. Αλλά και αυτή η προσπάθεια απέτυχεν, αλλά ασφαλώς θα πρέπει κανείς να λυπηθή τον BEDWELL, διότι ο LOHMAN πρέπει να τον ενοχοποίηση για να σώση το δικό του τομάρι. Θα είναι ενδιαφέρον το να δούμε το πώς ο LOHMAN τελικά θα επιτυχή τον σκοπόν του. Διότι εφ' όσον θα ενοχοποιηθή ο BEDWELL, ο LOHMAN θα μπορή πάντοτε να επιμένη ότι το BEDWELL ήτο ο δολοφόνος των αδελφών GRIMES και έτσι θα καλύψη την τελετουργικήν δολοφονίαν αφαιμάξεως. Ο LOHMAN μέχρι σήμερα ακόμη επιμένει ότι ο BEDWELL είναι ο δολοφόνος, παρά την πληθώρα των αντιθέτων μαρτυριών.
    Δυσφήμησις αθώας κοπέλλας
    Όταν ευρέθη το σώμα της JUDITH ANDERSEN, τότε απεκαλύφθη ότι πριν να τεμαχισθή, το αίμα της είχε αφαιρεθή, αν και μία μόνον εφημερίδα του Σικάγου, η DAILY NEWS (Τα Ημερήσια Νέα), ανέφερον την πληροφορίαν αυτήν εις τους αναγνώστας της. Οι άλλες εφημερίδες, προφανώς αντιληφθείσαι ότι το γεγονός αυτό συγκεκριμένα θα έδειχνε πολύ καθαρά προς μίαν ομάδα ενόχων, το απεσιώπησαν τούτο και ήρχισαν μίαν πρωτοφανή καμπάνια δυσφημήσεως του ονόματος της μικρής αυτής Χριστιανής κοπέλλας, ακριβώς όπως το έπραξαν εις την περίπτωσιν των των αδελφών GRIMES. Εδημοσιεύθη ότι η JUDITH ANDERSEN συνήθιζεν να μπαίνη σε αυτοκίνητα αγνώστων ανδρών και ότι αυτή ήτο γνωστή ως μερικώς εργαζομένη ιερόδουλος. Αλλά όταν η ιατροδικαστική εξέτασις απέδειξειν ότι και αύτη ήτο παρθένος, όπως και εις την περίπτωσιν των αδελφών GRIMES, ο Τύπος δεν έλαβεν καν τον κόπον να ζητήση συγγνώμην, διά την απόπειράν τους να παραπλανήσουν τους αναγνώστας. Και τώρα ξαναδιαβάστε τις φράσεις αυτής της ιστορίας.
    Είναι ή δεν είναι αυτή η πλέον συγκλονιστική, απεχθής και απίστευτη ιστορία, η οποία συνέβη ποτέ εις χώραν, η οποία υποτίθεται ότι είναι πολιτισμένη; Ερεύνησε την ιστορία και προσπάθησε να βρης μία πόλη, όπου τα παιδιά της άνευ διακρίσεων, έχουν συλληφθή, δολοφονηθή, το αίμα τους ερροφήθη και τα λευκά τους αφαιματωμένα σώματα πετάχθηκαν στα απορρίμματα. Υπήρξαν τέτοιες πόλεις στην Ευρώπη, όπου αυτά συνέβαιναν, ώσπου οι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν τους Εβραίους, αλλά καμμία πόλις της Ευρώπης δεν ήτο τόσον εις χείρας των Εβραίων, όσον το Σικάγον, όπου ο Τύπος παρεμπόδιζε τους πολίτας να μάθουν την αλήθεια και όπου η διακυβέρνησις είναι τόσον εις χείρας των Εβραίων, ώστε να καλύπτη τέτοια τρομερά εγκλήματα και οι πολίτες και αν μάθουν ακόμη την αλήθειαν, να είναι ανίσχυροι ν' αντιδράσουν.
    Τί θα κάνης λοιπόν διά να προστατέψης τα χριστιανόπαιδα από τους αιμοδιψείς δαίμονες; Εάν όλα τα γεγονότα αυτής της υποθέσεως αναφέρονται σε μία απλή σελιδούλα εντύπου, θα μπορούσες τουλάχιστον να υποσχεθής ότι θα δώσης σε κάθε γονέα παιδιών 13-19 ετών της γειτονιάς σου διά να το διαβάσουν;"
    Το ως άνω άρθρο ανετυπώθη σε δεκάδες χιλιάδες φυλλάδια και εκυκλοφόρησε εις ΗΠΑ το 1955! Αλλά το άρθρο αυτό έχει και μίαν άλλην τραγική πλευρά: Μέσα από τις λίγες γραμμές του ξεπηδά η ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΑΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ! ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΛΑΟΥ, που ξαφνικά ένοιωσε ότι ευρίσκεται εις το έλεος της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ! (Πηγή: YERMAK -Το Τέρμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έτσι έτσι...ζήτω η Τουρκία, μόνο εκεί σκύβουμε εμείς, όχι στους Ισραηλινούς...
    Αξιοι της τύχης μας είμαστε... Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 29 Ιουνίου 2010 10:39 μ.μ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ και ο ΑΠΕΛΛΗΣ σε πόνεσαν και δεν βρήκες τίποτα αλλο να πείς;

    Ισπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Που είδες να με πόνεσαν; Συμμαχία με την Τουρκία τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ζήτω η Τουρκία, μόνο εκεί σκύβουμε εμείς, όχι στους Ισραηλινούς...

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάρε και αυτό. Εσύ μπορεί να μην πονάς, όμως οι άλλοι μαθαίνουν...


    ΠΑΣΧΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΕΛ ΤΟΑΦ,ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΛΙΟ ΤΟΑΦ


    Το βιβλίο περιλαμβάνει τις σημαντικότερες μαρτυρίες για τις τελετουργικές ανθρωποθυσίες,οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ
    του 12ου και 16ου αιώνα στην Ευρώπη, απο ραββίνους εις βάρος Χριστιανοπαίδων. Συγκεκριμένα απο Ασκεναζί Εβραίους. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι αυτό του Τρέντο, το 1475, όταν ένας Εβραίος τοκογλύφος,ο Σαμουήλ απο τη Νυρεμβέργη βρήκε νεκρό το σώμα ενός μικρού παιδιού ονόματι Σιμόνε, αφού του είχαν αφαιρέσει το αίμα κατά τη διάρκεια τελετουργικής ανθρωποθυσίας με σταύρωση. Το αίμα που πήραν απο το παιδί το ήπιαν.
    Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Πρώτα απο όλα εξόρησαν όλους τους Εβραίους απο το Τρέντο και οι σημαντικότεροι ένοχοι τιμωρήθηκαν με θάνατο στη κεντρική πλατεία.
    Επίσης στο βιβλίο αναφέρεται,στο 4ο κεφάλαιο, οτι στις 6 Ιουλίου του 1480 δικάσθηκαν στη Βενετία 3 Εβραίοι με την κατηγορία της αφαίμαξης ενός μικρού χριστιανόπαιδα, που τους ήταν αναγκαία για να πραγματοποιήσουν τις
    απόκρυφες πασχαλινές τελετές τους. Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου δύο απο τους Εβραίους θανατώθηκαν με παλούκωμα, σε δημόσια θέα.ενώ ο τρίτος αυτοκτόνησε στη φυλακή. Κάποιοι άλλοι Εβραίοι που ενεπλάκησαν καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, όπως εξορία απο τη Βενετία. Στο βιβλίο αναφέρονται και άλλες περιπτώσεις όπως και στο βιβλίο του Pranaitis,"Το ξεσκέπασμα του Ταλμούδ", του οποίου ο εκδότης του βιβλίου αναφέρει πως υπήρξαν και άλλοι που έγραψαν τα ίδια για τις Εβραϊκές Ταλμουδικές αμθρωποθυσίες και όλοι όπως και ο Πραναϊτις σφαγιάστηκαν απο Εβραίους. Να θυμήσουμε ότι ο Πραναϊτις δολοφονήθηκε
    όταν οι Εβραίομπολσεβίκοι πήραν την εξουσία στην Ρωσία. Όπως συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις αυτές,υπήρξαν αντιδράσεις στην αρχή απο την πλευρά των εβραϊκών κοινοτήτων της Ρώμης, αλλά και απο τον ίδιο τον πατέρα του συγγραφέα,ο οποίος πίεσε με κάθε μέσω το γιό του να προβεί στην απόσυρση του βιβλίου του με κάθε μέσω.Όντας καθηγητής Πανεπιστημίου η δεοντολογία δεν επέτρεπε να
    ενεργήσει, εναντίον της γνώσης και υπέρ της λογοκρισίας. Ύστερα ακολούθησε και η άμεση επέμβαση ατόμων απο τον πολιτικό χώρο όπως αυτή του Ισραηλινού πρέσβη στην Ιταλία Όντεν Μπεν Χούρ. Στη συνέχεια κινητοποιήθηκαν Εβραίοι καθηγητές
    πανεπιστημίου οι οποίοι τάχθηκαν κατά του βιβλίου, όπως η Άννα Φόα. Μετά απο λίγο καιρό αναγκάστηκε να το αποσύρει.Βέβαια ήταν πολύ αργά γιατί όλα τα αντίτυπα είναι στη κυκλοφορία και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε στην τρίτη έκδοση.
    Εμείς γνωρίζουμε ότι θα κάνουν τα πάντα για να εξαφανίσουν το βιβλίο όπως έχουν κάνει και με άλλα στο παρελθόν.
    Είναι πάγια τακτική του να αποσιωπούν και να εξαφανίζουν έγγραφα που αποκαλύπτουν την εγκληματικότητα των ιερώτερων θρησκευτικών βιβλίων των Εβραίων, των Ταλμούδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ ανώνυμο φίλο.
    30 Ιουνίου 2010 12:39 μ.μ.
    Οπωσδήποτε και δεν σε πόνεσε.
    Μαθημένο το βουνό από το χιόνι.
    Γι αυτό θέλεις και συμμαχίες με τους Οθωμανούς.
    Ώρα είναι να παραπονούνται και οι Βαλιανάτοι για πόνους.


    Ισπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ισπανέ, αυτό κατάλαβες, ότι θέλω σμμαχίες με τους Οθωμανούς; Δεν κατάλαβες την ειρωνία. Ως προς τους Βαλιανάτους...έλα κράτα ένα επίπεδο. Κι εγώ ξέρω να μιλάω χοντρά σαν κι εσένα αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.